Belépés
2019. március 25. hétfő | 13. hét | 84. nap | 19:18 | Irén, Írisz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
MSZP-Párbeszéd: mondja fel a kormány az EBRD-vel kötött megállapodást!
Szakács László, az MSZP elnökhelyettese pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, a kormány EBRD-vel kötött megállapodása nem szolgálja a magyar emberek érdekeit, adósrabszolgaságban tartja a devizahiteleseket.

Emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön azt mondta, betartja a megállapodást.

Hozzátette: a megállapodás alapján a bankoknak a devizahitelek forintosítása egy fillérjébe sem került, és abban a kormány azt is vállalta, nem támaszt akadályt a kilakoltatások elé.

Az ellenzéki politikus szerint Orbán Viktor "eladta a devizahiteleseket" pénzért a bankoknak.Szakács László jelezte, a parlament elé terjesztik a megállapodás felmondását, így a fideszesek szavazhatnak róla.

Elmondta, ugyancsak az Országgyűlés elé viszik azt a törvényjavaslatot, amely rögzítené: a bankok megtévesztették az embereket és ezért kártalanítás jár nekik. Ezt ma a devizahiteleseknek kell bizonyítani a bíróságon - közölte.

Hegyesi Beáta, a Párbeszéd elnökségi tagja szerint Orbán Viktor megosztó politikát folytat, társadalmi csoportokat fordít egymás ellen igazságtalan törvénykezésével. Milyen kormány az, amely gyermekes családokat lakoltat ki? - firtatta, és bíálta a munka törvénykönyvének túlórával kapcsolatos módosítását is.

Az ellenzéki politikus társadalmi összefogásra szólított fel, mondván, "ez a rezsim csak az erőből ért".

Szabó József, a Hiteles Mozgalom vezetője kifogásolta, hogy Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára lezártnak nevezte a devizahitelezés kérdését, holott számtalan ügy van még bíróság előtt. Szerinte nagy összhang van a kormány és bankszövetség között, együttműködve újra és újra megtévesztik az országot. A felelősségre vonás nem fog elmaradni - hangoztatta.

Ravasz László, az Adóskamara képviselője szerint a politikai hatalom részének tekinthetők a bíróságok, amelyek a bankok és a kormányzat alkuját hajtják végre ítéleteikben. Arra szólított fel, hogy a bíróságok az európai és a magyar jogelveknek megfelelő ítéletekben rendezzék a devizahitelesek problémáit.

Kérdésre válaszolva az európai parlamenti (EP-) választásokról Szakács László közölte, az ellenzéki pártok közösen mozgósítanak a választáson történő részvételre. Jó lenne a közös lista is, de ott még nem tartanak - közölte.

Nincsen ilyen döntésük - válaszolta az MSZP elnökhelyettese arra a kérdésre, hogy sajtóhírek szerint a mentelmi jog érdekében a jelentős költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba ügyvéd szeretne felkerülni az MSZP EP-listájára.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 12:11
Címkék: Szakács László, Orbán Viktor, Hegyesi Beáta, Szabó József, Hiteles Mozgalom, Kovács Levente,
Kommentek
Krónika 5. rész (kérdések)
intézmények? Lesz jelentős béremelés a szektorban? - sorolta kérdéseit.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára úgy felelt: átlagosan 130 ezer forinttal növekedtek a bérek a szociális szektorban az elmúlt években. Cél a további emelés - hangsúlyozta, hozzátéve: bővítették a házi segítségnyújtás lehetőségét is, 15 ezerrel növelték az ellátottak számát, és emelkedett a gondozási díj is. A kormány minden ellátónak egyenlő támogatást nyújt - szögezte le.Párbeszéd: miért nem költenek a balatoni szabadstrandokra?

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) szerint idén nyáron a Balatonon kevesebb, mint 20 településen lesz ingyenesen használható partszakasz. Az alacsonyabb jövedelmű családok kiszorulása megkezdődött, egy felmérés szerint pedig az idős, alacsony státuszú, községben élő emberek 88 százaléka nem volt a Balatonon öt éve - mondta. Azt kérdezte, miért Mészáros Lőrinc kempingjeire és hoteljeire ömlik a pénz, miért nem arra költenek, hogy közpénzből
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 15:02
Krónika 4. rész (kérdések)
érdekét szolgálja.

LMP: módosul-e a paksi erőműbővítési szerződés?

Demeter Márta (LMP) a paksi atomerőmű-bővítés nemzetközi szerződésének módosítása ügyében érdeklődött.

Tállai András államtitkár úgy reagált: a nemzetközi hitelszerződés biztosítja, hogy az új erőmű hosszú távra rendelkezésre álljon, a magyar állampolgárok érdekét szolgálja, védőhálót jelent Magyarországnak. Ha a nemzetközi szerződés módosul, az kellő időben, előkészítve az Országgyűlés elé fog kerülni - közölte.

Párbeszéd: hogyan védik meg a Balaton környezetét?

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) arra várt választ, "hogyan tervezi a kormány megakadályozni, hogy szétbarmolják a Balatont". A kormány fejlesztései szerinte veszélyesek a fákra és a zöld területekre, most az üzletemberek teszik tönkre a környezetet a Balatonon - mondta, és sorolta az általa visszásnak ítélt ügyeket.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkár úgy felelt: a kormány elkötelezett a természet- és környezetvédelme
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 14:01
Krónika 3. rész (napirend előtt: EPP, bevándorlás, családvédelmi akcióterv)
Párbeszéd: a Fidesz mára egyedül maradt

Tordai Bence arról beszélt, hogy az unióban is kétféle politikus van, az építő és a romboló, de az unióban nem egy ember kénye-kedve dönti el, ki minősül építőnek. Közölte: Jávor Benedek elnyerte az év EP-képviselője díjat a környezetvédelem területén, majd kitért arra: e napon Orbánt és pártját saját pártcsaládja tette partvonalra, a továbbiakban nem tudják befolyásolni a néppárt munkáját. Szerinte mindez nem volt váratlan, és a múlt heti döntéssel hivatalossá vált, Orbánt és a Fideszt kártékonynak és rombolónak könyvelték el. A Fidesz, a "rombolók pártja" mára egyedül maradt - tette hozzá.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára kiemelte: az Európai Néppártot is megosztják a globális kormányzás versus nemzetek Európája vita. Számukra a pártfegyelemnél sokkal fontosabb a keresztény értékek és a bevándorlás elleni fellépés - jelentette ki. Rögzítette:az európai és azon belül az európai jobboldal megújulását szeretnék. Szerinte
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 13:41
Krónika 1. rész (napirend előtt: bevándorlás)
Magyarországra. Önök hazudnak, hazudnak és hazudnak - hangoztatta.LMP: a magyar kormány a migrációt támogató erő

Keresztes László Lóránt (LMP) is azt tette szóvá, hogy az elmúlt években a magyar kormány volt az, amely tízezerszámra telepített be bevándorlókat az országba.

Sorskérdésnek nevezte a globális migrációs krízis kiváltó okának, a globális klímaváltozásnak a kezelését. A magyar kormány miért akadályozza a közös fellépést a kiváltó okok kezelésében? - kérdezte.Párbeszéd: terelésről van szóTordai Bence (Párbeszéd) terelésnek tartotta, "B kategóriás konteónak" a miniszter által elmondottakat. Ha ez annyira fajsúlyos téma lett volna, akkor szó lett volna arról a múlt heti európai tanácsi ülésen - közölte, hozzátéve: a többi között a Fidesz néppárti felfüggesztéséről, a KGB bankjának Budapestre településéről akarják elterelni a figyelmet.

A Fidesznek elfogytak a szövetségesei, magára maradt - mondta.KDNP: ki hatalmazta fel a
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 12:31
DK: az ellenzék benyújtotta az otthonápolási minimumról szóló határozati javaslatot
Varju László budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a javaslatot ő maga, Mesterházy Attila (MSZP), Bősz Anett (független), Szabó Tímea (Párbeszéd) és Ungár Péter (LMP) jegyzi, hozzájuk később csatlakozott Varga-Damm Andrea (Jobbik) és Hohn Krisztina (LMP).

A kezdeményezők azt kérik, hogy az állam ismerje el az otthonápolást teljes munkaidős munkaviszonyként. Emellett arra is felszólították a kormányt, vizsgálja felül, hogy az egészségügyi rendszer mennyire képes ellátni a rászorulókat. A kéréseik között szerepel az otthonápolást szabályozó, idén év elején életbe lépett törvény felülvizsgálata, a jelenlegi "diszkriminatív" rendszer átalakítása és az ápolási díj felemelése is - közölte.

A politikus véleményét kikérték arról, az Origo által hétfőn nyilvánosságra hozott hangfelvételről, ami a Jobbik egyik 2012-es frakcióülésén készült, és amelynek tanúsága szerint a tanácskozáson egyes politikusok antiszemita kijelentéseket is tettek.

Varju László azt mondta, nem a többi ellenzéki pártnak
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 11:31
EP-választás - MSZP-Párbeszéd: a közös lista negyedik helyén szerepel az első párbeszédes politikus
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, EP-listavezető bejelentette azt is, hogy mivel az Európai Néppárt által létrehozott "bölcsek tanácsa" nem csupán a Fideszt, hanem Magyarországot is vizsgálni fogja, az MSZP-Párbeszéd is létrehoz egy "bölcsek tanácsát", amely találkozót kezdeményez a néppárti testülettel, hogy megvitassák azt, Magyarországon hogy áll a jogállam, hogyan használják fel a közpénzeket és hogyan "nyúlják le" az uniós pénzeket.

Elfogadta a felkérést és részt vesz "az ellenzéki bölcsek tanácsának" munkájában Balázs Péter volt uniós biztos, Donáth László lelkész, volt MSZP-s országgyűlési képviselő és Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter - tette hozzá.

Tóth Bertalan hangsúlyozta: mivel a Fidesz már nem képes Magyarország érdekeit képviselni az EP-ben, az MSZP-Párbeszéden a sor. Pártja és a Párbeszéd együttműködését baloldali-zöld koalícióként jellemezte, amely a szociális Európáért küzd és kiemelten foglalkozik a klímavédelemmel.

Kitért arra, hogy az MSZP választmánya egyhangúlag
velemenyezd, 2019. március 23. szombat, 14:42
Fővárosi Közgyűlés - Jövő szerdán határozhatnak a kábítószerügyi egyeztető főbb feladatairól és tagjairól
fogalmaz meg a fővárosi önkormányzat és a kábítószerhelyzet kezelésében érintett intézmények részére, valamint koordinálja a kerületi kábítószerügyi egyeztető fórumok működését.

A javaslat szerint a kábítószerügyi egyeztető fórum állandó tagja lenne a főpolgármester (elnök) és a budapesti rendőrfőkapitány (társelnök) mellett Sára Botond (Fidesz-KDNP) józsefvárosi polgármester, Ughy Attila (Fidesz-KDNP) XVIII. kerületi polgármester, Gajda Péter (MSZP) kispesti polgármester, Váradiné Naszályi Márta (Párbeszéd) fővárosi közgyűlési képviselő.

A testületben helyet kapna továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kábítószerügyi Tanácsának, a főváros kormányhivatalának, valamint a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsnak a delegáltja, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságának vezetője, a Nyíró Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet és a F.E.C.S.K.E. Közhasznú Egyesület képviselője.

A javaslat szerint a fórumnak lesz több munkacsoportja, amelyek munkájában az állandó tagokon kívül
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 15:52
EP-választás - MSZP: a Fidesz elvesztette érdekérvényesítő képességét az EU-ban
támogatások megérkezzenek.

"Nincs más, minthogy a Magyar Szocialista Párt képviselje Magyarország érdekeit az Európai Szocialista Párton belül" - fogalmazott.

Az MSZP elnöke szerint annak a veszélye is fennáll, hogy Magyarország kilép, vagy az országot kizárják az EU-ból.

Ezért fontos, hogy a májusi EP-választáson az Európa-párti erőkre szavazzanak a választók - tette hozzá. Elmondta, szombaton létrejön "az egyetlen közös lista", az MSZP választmánya határoz arról, hogy a szocialisták és a Párbeszéd közös listával indulnak a választáson.

Tóth Bertalan közölte, a szociális Európa megvalósítása a céljuk és küzdeni fognak a klímavédelemért is. A környezetvédelmi kampányuk arca Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője lesz - részletezte.

A pártelnök kitért arra is, az MSZP aláírásgyűjtésbe kezdett Magyarország EU-tagságának megőrzése érdekében. Tóth Bertalan sajtótájékoztatója végén aláírta az aláírásgyűjtő ívet.

Arra a kérdésre, meg tudja-e erősíteni a Szanyi Tibor MSZP-alelnök
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 12:03
Képek, videók
csiga párbeszéd.jpg
agica2004
2018. szeptember 03. hétfő, 15:48
Csiga-párbeszéd.jpg
agica2004
2018. szeptember 03. hétfő, 14:39
Párbeszéd magammal 01.jpg
chillik
2018. május 17. csütörtök, 03:34
Párbeszéd magammal 02.jpg
chillik
2018. május 17. csütörtök, 03:34
Párbeszéd magammal 03.jpg
chillik
2018. május 17. csütörtök, 03:33
a szeretet párbeszéd
sacimama
2017. október 20. péntek, 23:07
Ájtatos párbeszéd husvétr
chillik
2017. április 25. kedd, 07:30
Párbeszéd 01.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:48
Párbeszéd 02.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:47
Párbeszéd 03.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:47
megállapodás.jpg
agica2004
2014. január 11. szombat, 15:54
megállapodás.jpg
tinka1951
2013. március 06. szerda, 08:39
szakacsne_az_igaz_szo_ 204
menusgabor
2019. március 11. hétfő, 13:03
szakácsok
tunkiss
2016. március 05. szombat, 13:40
kis szakács
szicu
2015. december 21. hétfő, 16:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.