Belépés
2019. március 19. kedd | 12. hét | 78. nap | 18:18 | József, Bánk
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Lada hosszú távon 3 százalékos piaci részesedés elérését tervezi Magyarországon
Hozzátette, a társaság tavaly 879 új autót értékesített Magyarországon, így a Lada a piac 0,6 százalékát fedte le. Ez az eredmény némileg elmarad a társaság 2017-es teljesítményétől, amikor 1065 járművet tudtak eladni.

Pataki András kiemelte, a piaci részesedés növelése érdekében ki kell bővíteni az orosz járműgyártó az Avtovaz által gyártott Lada személyautók magyarországi termékpalettáját. Ezen felül a gyártónak a motorizáció fejlesztésére is nagy hangsúlyt kell fektetnie, ugyanis jelenleg az Avtovaz az európai piacaira - Magyarország mellett Németországba, Bulgáriába és Szlovákiába - csak euro6-os benzin motorral felszerelt autókat exportál.

Pataki András ugyanakkor megjegyezte, a Lada márka ismertsége, népszerűsége töretlen, az ügyfelek nagy része valamilyen formában kötődik a márkához, ár-érték arányban pedig a legjobb kínálattal rendelkezik a piacon. Véleménye szerint ezt támasztja alá, hogy a Lada márkajelzésű új típusú autók (amelyek között találhatóak terepjárók és családi autók is) ára 3,1 millió forint és 5,1 millió forint között mozog. A tavalyi, alacsonyabb értékesítési mennyiségnek az egész autópiacot érintő, új károsanyag-kibocsátási normára való átállás, és az ennek következtében történő gyártáskiesés volt az oka - mondta a cégvezető.

Felidézte, a kft. 2015 decemberében kezdte meg a Lada személyautók forgalmazását Magyarországon. Az akkor 9 tagú országos márkakereskedői hálózat létszáma mára elérte a 22-t. Az elmúlt alig több mint három év alatt 3000 új Lada talált Magyarországon gazdára, és már 17 ezren látogattak el a Lada márkakereskedésekbe.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Lada Hungary Kft.-nek a 2017-es lezárt üzleti évben 2,82 milliárd forint volt a nettó árbevétele, ami 20,68 millió forinttal haladta meg a 2016-os évét. A társaság 2017-ben 4,49 millió forint adózott eredménnyel zárt, ami 29,68 millió forinttal maradt el a 2016. évitől.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 17:11
Címkék: Pataki András, Lada Hungary Kft, társaság tavaly, eredmény némileg, társaság 2017-es, piaci részesedés,
Kommentek
„Elfogadtak és befogadtak”
Togón keresztül Ghánába menekült. Mivel úgy látta, hogy ott nem tud új életet kezdeni, ezért a továbbutazás mellett döntött...
"Úgy látom, hogy akik megismertek, azok elfogadtak és befogadtak. Tudják, hogy a katolikus hitem miatt kellett elhagynom a hazámat, s hogy nekem sem könnyű most egy idegen országban élnem."
Francis Győrben talált otthonra
2019. március 16. szombat 19:55
Francis Ihouma Ugochukwu 2007-ben menekült el Nigériából a Boko Haram üldözése elől. 2013 óta él Magyarországon, megkapta a menekültstátuszt. Kiss Tamás készített interjút a fiatalemberrel, aki jelenleg a győri bencés rendházban lakik.
..........
Egy szentmisén támadtak rájuk a Boko Haram fegyveresei, akik később a házaikat is felégették. Beninen és Togón keresztül Ghánába menekült. Mivel úgy látta, hogy ott nem tud új életet kezdeni, ezért a továbbutazás mellett döntött. Egy teherhajón érkezett Görögországba, menekültként élt Kos
maroka, 2019. március 17. vasárnap, 08:49
Szakértő: röviddel az új-zélandi terrortámadás után nyilvánosságra kerültek az elkövetőhöz köthető európai szál
Az eddigi adatok szerint a 28 éves ausztrál férfi tavaly Bulgáriában, Romániában és Magyarországon is járt, három évvel ezelőtt pedig megfordult az egykori Jugoszlávia majdnem minden tagállamában.

Horváth József kifejtette: egy ilyen akció elkövetése után a titkosszolgálatok versenyt futnak az idővel, próbálják minél gyorsabban felderíteni, hogy magányos elkövetőről van-e szó vagy szélesebb kapcsolati hálóval rendelkezik-e a tettes, ami elkerülte a figyelmüket. Elmondta, hogy a szélsőjobboldali, neonáci szervezetek világszinten kapcsolati hálót építenek, amelyen keresztül kicserélik gondolataikat, erősítik egymást, akár fegyverhez is jutnak.

A szakértő szerint nem kizárt, hogy az elkövető "magányos őrült", ahogy az sem zárható ki, hogy felhasználták a kereszténység és az iszlám közötti feszültség generálására.
velemenyezd, 2019. március 16. szombat, 20:32
Harald Vilimsky: az a legfontosabb, hogy megvédjük a saját társadalmunkat
róla, mintha közellenség lenne, aki megsérti az európai jogokat és szabályokat.

"Én akkor azt mondtam, ez nem így van. Orbán Viktor Európa hőse, mert ő volt az, aki 2015-ben, amikor minden lehetséges szabályt megszegtek, főként Schengent, a határainkat nem védték meg, ő mindezt megtette, megvédte a határokat, és azóta is folyamatosan felhívja a figyelmet a szabályozatlan bevándorlás veszélyeire" - emelte ki, azzal együtt, hogy támogatja azt is, a magyaroknak joguk legyen eldönteni, hogy Magyarországon a politikai döntéshozók határozzák meg, ki léphet be az országba, és ki nem.

A Magyarországon folyó plakátkampány kapcsán úgy fogalmazott, Soros György üzletembernek más a kapcsolata a magyarokkal, mint az osztrákokkal, de Harald Vilimsky úgy látja, Soros migrációt támogató szervezeteket finanszíroz Európában, éppen ezért lehetséges kell legyen, hogy bírálják őt, és annak is lehetségesnek kell lennie, hogy Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét kritizálják. A Fidesz néppártból való
velemenyezd, 2019. március 16. szombat, 19:22
A 40 éves Karthago új lemezzel és Aréna-koncerttel ünnepel
"Már másfél évvel ezelőtt, 2017 augusztusában elkezdtem szervezni ezt a koncertet. Azóta dolgozunk rajta, próbálunk, új dolgokat találtunk ki, összeállítottuk a látványvilágot, a fénytechnikát, a hangot, mindezt egy koncertért. A Karthago folyamatosan fellép, de Magyarországon sajnos nincs több ilyen méretű aréna" - mondta a Karthago vezetője, Szigeti Ferenc, aki a koncert után két nappal, április 15-én lesz 70 éves.

A Sportarénában mintegy két és fél órát játszik a zenekar. Az első blokkban elsősorban az új lemez dalai szólalnak meg, lesz egy akusztikus rész, és azután következnek a slágerek, azok a dalok, amelyeket a közönség elvár tőlük.

"A Karthago minden tagjának zenél gyermeke, nem is rosszul, van közöttük énekes, gitáros, basszusgitáros, dobos és billentyűs. A koncerten Karthagino néven fogják előadni a legelső Karthago-album záródalát, a Lázban élő nemzedéket" - mondta Szigeti Ferenc.

Mint felidézte, a Karthago 1979 tavaszán alakult, ő előtte nyolc évig a slágeres Corvinában
velemenyezd, 2019. március 16. szombat, 10:41
Az isonzói csaták emlékére ad koncertet a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara Szlovéniában
Agris. Zeneszerzői munkásságáért Szlovéniában és Ausztriában is magas szintű elismerésben részesült. Katolikus papként Bécsben lát el kórházi lelki gondozói szolgálatot.

A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara nem először ad elő Ipavec-művet: az együttes közreműködött a Szent Ferencről szóló oratórium előadásban, amely 1990-ben a közép-európai népek közötti megbékélés jegyében, nemzetközi összefogással valósult meg a bécsi Szent István-székesegyházban.

Az I. világháború ideje alatt Magyarországon hivatásos szimfonikus zenekarként a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara működött, így az együttes küldetésként éli meg, hogy korábbi tagjaiért is muzsikáljon, akiket akkor frontszolgálatra hívtak, és sosem térhettek haza. A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarát 1853-ban alapította Erkel Ferenc, ezzel életre hívta Magyarország első szimfonikus együttesét, és útjára indította a honi szimfonikus zenekari élet fejlődését. A Filharmóniai Társaság munkáját 2003-ban, a 150. évfordulón a Főváros
velemenyezd, 2019. március 16. szombat, 09:21
Mosonmagyaróvár minden világlapban
A médium a Bécsben megjelenő
"Wiener Illustrierte" képes hírlap 1956. november 3-ai kiadása.

A fejlécen lévő szöveg: "Három oldalas képes jelentés a magyarországi harcról".

Alsó szöveg: "Vér és könnyek folynak Magyarországon. Ugyanúgy, mint ezen szülők - akik egyetlen fiúkat egy magyaróvári tömegsírba voltak kénytelenek helyezni - szomorúságuk megérintő, ahogy az egész nép nehéz helyzete is. Mégis, semmiféle áldozat sem tűnik túl súlyosnak az egyetlen célért: szabadság."

Megj.: A címlap a Képtáram Wiener Illustrierte albumában található.

1956-ban Mosonmagyaróvár, a sortűz okán minden világlapban, magazinban, filmhíradóban szerepelt. Hatvanhárom évvel később a város eltünteti a földszínéről a sortűz ikonikus épületét a határőrlaktanyát, melyben min. 2006 ( 50. évforduló) óta a XX. Század Múzeumnak kellene működnie!
Emellett megszüntetik az eddig önálló intézményként működő Gulyás Lajos Kollégiumot, s teszik telephelyévé a gimnáziumnak, eltörölve
azenujsagom, 2019. március 16. szombat, 04:56
Brexit - Takács Szabolcs: a magyar, a brit és a skót kormány is elkötelezett az állampolgári jogok garantálásáé
tízezer magyar él életvitelszerűen. Látogatása egyik fő célja, hogy tájékoztassa őket: a Brexit-tárgyalások keretében a magyar kormány a kezdetektől nagy jelentőséget tulajdonított annak, hogy a kint élő magyarok szerzett jogai megmaradhassanak.

Ha pedig megállapodás nélküli Brexit lenne, szerzett jogaikat akkor is megvédik - szögezte le az államtitkár.

Azt mondta: üzenetük a magyar közösség valamennyi tagja számára az, hogy a kormány a magyarokat egyformán kezeli, függetlenül attól, hogy Magyarországon vagy külföldön élnek.

Ezzel együtt hosszú távon azzal számolnak, hogy minél több magyar visszatelepül Magyarországra. Addig is szoros és közvetlen kapcsolatot szeretnének velük fenntartani - tette hozzá.

Takács Szabolcs kitért arra is, hogy Magyarországon körülbelül 5-10 ezer brit él életvitelszerűen. A viszonosság elve alapján a magyar kormány a Magyarországon élő brit állampolgárok szerzett jogait is biztosítja. A magyar kormány a közelmúltban fogadta el azt a jogszabálycsomagot, amely
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 19:02
Március 15. - Mi Hazánk: a Fidesz és a balliberális ellenzék egyaránt felelős az ország állapotáért
vonatkozó követelés, nem csupán "a kormány által uralt médiát" cenzúrázzák - mondta -, hanem a multinacionális tőke által kontrollált média sem mondja el az igazságot.

Az 1848-as követelésnek megfelelően ugyan van Országgyűlés Pesten, ám az "bohózat és szánalmas vergődés", amelyet a parlamentben látunk - mondta.

Arra utalva, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője a Dohány utcai zsinagógában tartotta budapesti sajtótájékoztatóját, feltette a kérdést: vajon nincsenek olyanok Magyarországon, akiknek előjogaik vannak?

Arról is szólt, hogy miközben már 48-as követelések között is "szerepelt a nemzeti őrsereg igénye", felszámolták a Magyar Gárdát. Továbbáa magyar katonákat ma is elviszik külföldre, például Afganisztánba "meghalni".

Nem valósult meg a közteherviselés igénye sem, hiszen minden áldott nap megsarcolják a magyar dolgozókat - sorolta Toroczkai László.

Nagy Tibor, a Mi Hazánkkal politikai szövetségre lépett Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) elnöke azt mondta,
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 18:31
Képek, videók
Baglyok magyarországon.jp
dnemethk
2017. február 19. vasárnap, 16:31
Itt Magyarországon
sanci81
2016. február 01. hétfő, 17:44
Sarki fény Magyarországon
pacsakute
2015. március 20. péntek, 07:40
Magyarországon lassan mi
1951anna
2013. április 12. péntek, 07:17
tito magyarországon
lacipecsenye
2013. március 07. csütörtök, 21:29
Ételosztás Magyarországon
megyerimihaly
2012. december 31. hétfő, 11:21
pataki tina aki meghalt h
zsokica45
2018. április 28. szombat, 21:14
Edda-Pataki A.-.jpg
agica2004
2018. március 01. csütörtök, 23:41
Edda-Pataki.jpg
agica2004
2018. március 01. csütörtök, 23:40
Pataki Attila.jpg
agica2004
2018. március 01. csütörtök, 23:38
Pataki Attila-.jpg
agica2004
2018. március 01. csütörtök, 23:37
Pataki,Attila.jpg
agica2004
2018. március 01. csütörtök, 23:36
Pataki.Attila.jpg
agica2004
2018. március 01. csütörtök, 23:36
Pataki_Attila.jpg
agica2004
2018. március 01. csütörtök, 23:35
Pataki-Attila..jpg
agica2004
2018. március 01. csütörtök, 23:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.