Belépés
2019. január 23. szerda | 4. hét | 23. nap | 21:25 | Zelma, Rajmund
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
ITM: a kormány kiemelt feladatként kezeli az alsórendű úthálózat fejlesztését
Az út 1,7 kilométeres szakaszát építették meg most 125 millió forintból a HE-Do Kft. kivitelezésében, a korábban megépült öt kilométeres szakasszal együtt a teljes bekötőút megújult.

Tóth Péter az átadáson hangsúlyozta: a kormány minden erőforrást megragad annak érdekében, hogy a karbantartási lemaradást behozza a magyar úthálózaton.

Elmondta: 2016-ban belföldi forrásból indították el a komplex programot, amely 69 milliárd forintot biztosított arra, hogy 562 kilométeren megújuljanak az utak.

Hozzátette, ötéves, 400 milliárd forintos keretösszegű szerződést kötöttek az utak karbantartására a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel, és 69 milliárdról 2020-ig több mint másfélszeresére emelik az utak karbantartására szánt összeget.

A helyettes államtitkár ismertette, hogy az év végéig mintegy 160 milliárd forint belföldi és uniós forrásból országszerte közel 1200 kilométernyi mellékút, főút, és autópálya rendbetétele kezdődött, illetve kezdődik meg. Nógrád megyében összesen 40 kilométernyi útszakasz korszerűsítése történt már meg, vagy van folyamatban négymilliárd forintból, és újabb 11 kilométer megújítását készítik elő - mondta.

Tóth Péter kiemelte, a kormány a Magyar falu program meghirdetésével arra törekszik, hogy erősödjön a falvak megtartó képessége, javuljon az oktatás, az egészségügy, a kulturális- és sportélet, és javuljon a közlekedés színvonala is. A program egyik központi eleme a kistelepülések 50 milliárdos útfelújítása, és az, hogy ezentúl az útdíjból további forrásokat csoportosítanak át az úgynevezett falusi útalapba - fejtette ki.

Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP), a Nógrád megyei önkormányzat elnöke kiemelte, hogy a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) több mint 41 milliárd forintos megyei keretéből 2,6 milliárdot fordítanak útfelújításokra, ami létszámarányosan a legmagasabb összeg az országban.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 11:20
Címkék: HE-Do Kft, Tóth Péter, Magyar Közút Nonprofit Zrt, Skuczi Nándor, kormány kiemelt, alsórendű úthálózat,
Kommentek
Putyin: Moszkva érdekelt az orosz-japán békeszerződés aláírásában
Emlékeztetett rá, hogy az 1956-os dokumentum a békemegállapodás megkötését helyezi előtérbe (a déli Kuril-vonulat Tokió által remélt visszaszolgáltatásával szemben). Az orosz elnök szerint a "gyakorlati és nagyon konstruktív légkörű" megbeszélésen a még "aprólékos munkát igénylő" szerződés ügyének "nem kevés időt" szenteltek. Hangsúlyozta, hogy a megoldásnak kölcsönösen elfogadhatónak és támogathatónak kell lennie, és feladatként nevezte meg a kétoldalú viszony sokoldalú és "új minőségi szinten" való fejlesztését.

Putyin szerint a gazdasági kapcsolatok fejlesztése kapott prioritást, egyebek között a déli Kuril-szigeteken való együttműködés folytatása.

Abe azt hangoztatta, hogy több mint 70 év után nehéz lesz megállapodásra jutni, de vendéglátójával együtt eltökélt aziránt, hogy megoldást találjanak a vitatott hovatartozású szigetek problémájára.

A japán miniszterelnök, Putyinhoz hasonlóan, a gazdasági együttműködés fejlesztésének több területéről tett említést. Egyebek között azt is
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 18:42
Dacian Ciolos: el kell kerülni a kulturális vagy gazdasági enklávék kialakulását Romániában
szerinte ezeket külön kell tárgyalni, és nem együtt azokkal a kérdésekkel, amelyekre közös megoldást kell találni. Úgy vélte: e különválasztás nélkül fennáll a helyben forgás kockázata, és megtörténhet, hogy minden választási ciklusban ugyanazok a témák kerülnek elő.

A riporter kérdésére a politikus kifejtette: a székelyföldi románokat és magyarokat egyaránt sújtó problémák megoldásával lehet elkerülni, hogy az euroszkepticizmus teret nyerjen a térségben. Ezek között említette az infrastruktúra fejlesztését, a jól fizető munkahelyek teremtését, az oktatáshoz való hozzáférést, a falusi lakosság elszigetelődésének, elszegényedésének a kezelését.

Úgy vélte: ezek a problémák az ország más térségeit is ugyanúgy sújtják, ezért szorgalmazni kellene, hogy a magyar polgármesterek együttműködjenek a román polgármesterekkel a hasonló nehézségek leküzdésében. "Kerüljük el, hogy kulturális, de még inkább a gazdasági, fejlettségi okokból enklávék alakuljanak ki" - jelentette ki.

Dacian Ciolos úgy vélte: a
velemenyezd, 2019. január 20. vasárnap, 13:01
Kelemen Hunor: a román EU-elnökség fő célja a schengeni csatlakozás kell legyen
lesz-e a magyarság, vagy megpróbálja alakítani ezt a változást. Hozzátette: az RMDSZ érdeke, hogy egy erős magyar frakció legyen az Európai Néppárton (EPP) belül, és úgy vélte, van esély arra, hogy a német után a magyar néppárti képviselet legyen a legnépesebb.

A politikus szerint az elmúlt években erősödött az euroszkepticizmus a közösségben, de hozzátette: nem igaz, hogy az uniós csatlakozásnak ne lennének eredményei. Ezek sorában az utazás és a munkavállalás szabadságát, az infrastruktúra fejlesztését, a pályázati lehetőségeket és a gazdáknak nyújtott támogatásokat említette.

"Az elmúlt száz évben nem volt még olyan, hogy a gazdáknak adtak is volna valamit: mindig elvettek tőlük" - állította kontrasztba a múlttal az EU-s támogatásokat Kelemen Hunor.

A Minority SafePack európai polgári kezdeményezést útépítésnek nevezte, amely révén, reményei szerint, egy európai kisebbségvédelmi törvény születik meg.

"Összegyűjtöttünk 1 millió 300 ezer aláírást, hogy a májusi választás után az
velemenyezd, 2019. január 19. szombat, 18:17
Államtitkár: a magyar vállalkozások képesek a 21. századi technológia használatára
tudományos (science) parkot hoznak létre, amelyek egyetemek köré szerveződnek. Ezeket a Bay Zoltán kutató központ fogja felügyelni, s gondoskodik majd arról, hogy a kutatási eredmények "ne ragadjanak be a tudomány elefántcsont-tornyába".

Bács Zoltán, a DE kancellárja a partnertalálkozón kiemelte: a gazdasággal szoros kapcsolatokat ápoló, évi 180 milliárd forintból gazdálkodó egyetemnek 32 cégben van többségi tulajdona.

Az idei év legfontosabb feladatai közül a műszaki képzés és az innováció fejlesztését, illetve "az innovációs és pénzügyi szisztéma" továbbfejlesztését jelölte meg.

A műszaki és a természettudományi karokon az idén 19 ezer négyzetméter ingatlant újítanak fel, és hatezer négyzetméter újat építenek, bővítik az oktatói létszámos és új szakokat is indítanak. Az egyetemi innovációs központ kialakítása 3,88 milliárd forintba kerül, speciális gyógytápszer-üzemet hoznak létre, és az egyetemi ipari parkban felépül a leendő nemzeti oltóanyaggyár kísérleti üzeme - sorolta a
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 17:11
NAK: további tízmilliárdokat különített el a kormány öntözésfejlesztésre
A szervezet közleménye szerint a napokban jelent meg az öntözési célt szolgáló feladatok és fejlesztések végrehajtásához szükséges többletforrás biztosításáról szóló kormányhatározat. Eszerint félmilliárd forint többletforrásból jöhet létre az öntözési ügynökség, valamint az öntözési ügynökségre vonatkozó és az önkéntes termelői öntözési közösségek működését segítő részletes szakmai koncepció megalkotása.

Csaknem 34 milliárd forint jut az eredményes működést támogató infrastrukturális-, eszköz- és humánerőforrás-hiány feloldására, 600 millió forintból az állami főműveket és a mezőgazdasági földterületek között elhelyezkedő helyi érdekeltségű közcélú vízilétesítményeket mérik fel. További feladatként az állami tulajdonban lévő, öntözési célra felhasználható vízgazdálkodási rendszerek közé beékelődő nem állami tulajdonú csatornaszakaszok felmérése, valamint az aszálykár-elhárítási rendszernek a mezőgazdasági kockázatkezelési rendszerbe önálló pillérként való beépítési lehetőségének vizsgálata
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 11:42
Az orosz elnök feszültségkeltéssel vádolja Koszovót a balkáni térségben
Nyugat-Európába juttatni a földgázt. Emellett megegyeztek abban, hogy Oroszország 3 milliárdról 3,5 milliárd köbméterre emeli a Szerbiába szállított gáz mennyiségét, és bővítik az udvarnoki (Banatski dvor) gáztározó kapacitását is.

A közös sajtótájékoztatón Aleksandar Vucic szerb elnök rámutatott, hogy a két ország között egyre jobbak a gazdasági kapcsolatok, és reményét fejezte ki, hogy ez a tendencia a jövőben sem változik. Rámutatott, hogy Oroszország jelentős összeggel támogatja a szerb vasutak fejlesztését.

A Szerbia és Koszovó közötti viszonnyal kapcsolatban kiemelte, hogy Szerbia kész a tárgyalásra és a kompromisszumra, de nem hagyja, hogy megalázzák, tehát nem fogad el olyan megoldást, amely a szerb népet megalázó helyzetbe hozná.

Koszovó 2008-ban egyoldalúan kiáltotta ki függetlenségét Szerbiától, Belgrád azonban ezt azóta sem hajlandó elismerni, és továbbra is saját, déli tartományának tekinti a többségében albánok lakta területet. Oroszország szerint sem önálló állam Koszovó, így
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 18:02
Domokos László: a fejlett pénzügyi kultúra javítja az életminőséget
magyar lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése érdekében született nemzeti stratégiát, amelynek kidolgozásában az ÁSZ is aktív szerepet vállalt. A kezdeményezés óta a társintézmények mellett számos civil szervezet és oktatási intézmény is foglalkozni kezdett a pénzügyi tudatossággal, amivel megjelent a társadalmi felelősségvállalás szerepe - tette hozzá.

Kiemelte, hogy az ÁSZ az elmúlt években társadalmi felelősségvállalásának kiemelt területévé tette a magyar lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztését és jelentős erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a lakosság pénzügyi, közpénzügyi, közteherviselési ismeretei bővüljenek.

Az Állami Számvevőszék elnöke elmondta: az Econventio és az ÁSZ együttműködése keretében idén már nyolcadik alkalommal készült el a középiskolások pénzügyi kultúrájának felméréséről szóló tanulmány, mely hamarosan a szélesebb nyilvánosság számára is elérhető lesz. Előrelépést jelent, hogy a 2011 óta folytatott kutatások negyedik alkalommal terjednek ki a felnőtt
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 17:52
A BÉT 18 kategóriában díjazta a 2018. évi kiemelkedő teljesítményeket
alelnöke hangsúlyozta: a BÉT minősített többségi tulajdonosa, az MNB sokat tett a vállalatok finanszírozása érdekében. Hangsúlyozta egyúttal, hogy egyre erősebben "rá kell fordulni" a tőkepiaci finanszírozásra, egyrészt mert a bankok tőkét nem tudnak adni, másrészt mert ez diverzifikációs lehetőség a vállalatok számára, és versenyt támaszt a banki finanszírozásnak.

Beszélt arról is, hogy készül a nemzeti versenyképességi stratégia, az MNB által megfogalmazott pontok közül kiemelkedik majd a tőzsde fejlesztését érintő javaslatcsomag.

Kitért arra is, az MNB számításai szerint tavaly közel 5 százalék lehetett a növekedési ütem, idén 3,5 százalék körüli lesz. Úgy vélte, folytatódni fog a felzárkózás az eurózónához, a 2 százalékpontos növekedési ütem különbség fenn fog maradni, amihez nem kell külföldi finanszírozás, egyrészt, mert a banki közvetítés szintje nagyon alacsony, másrészt, mert a háztartásoknak jelentős megtakarításuk van, amely szerkezetében is változásra szorul. A több mint 6000 milliárd
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 16:11
Képek, videók
fejlesztés-alatt-3.png
menusgabor
2015. február 23. hétfő, 23:05
fejlesztés.jpg
tantus
2014. szeptember 18. csütörtök, 10:32
Újabb jelentős fejlesztés
basikele
2013. február 15. péntek, 05:21
Fejlesztés alatt!!! 2.jpg
pazpeti
2008. szeptember 25. csütörtök, 13:56
Magyar fejlesztésű Kalasn
richardbodo
2008. március 08. szombat, 19:48
fejlesztés
erikac
2008. február 14. csütörtök, 09:08
KNORR fejlesztés Tósakiva
kismotor
2007. szeptember 26. szerda, 17:36
térkép fejlesztés magyar
szidi001
2007. április 06. péntek, 11:24
Vidék fejlesztés
atkaguru
2006. november 14. kedd, 10:54
neWGgbxt4DCqPBYbBQ-kFt oPL
boszi0604
2016. november 15. kedd, 19:22
neWGgbxt4DCqPBYbBQ-kFt oPL
gosztmagdi
2016. szeptember 29. csütörtök, 13:59
kFTUXi65rhW3Dzi-h-opBD QVD
boszi0604
2016. augusztus 07. vasárnap, 12:55
Hooligans- KFT
agica2004
2014. augusztus 12. kedd, 13:58
Hooligans-KFT.jpg
agica2004
2014. augusztus 08. péntek, 13:48
Red Steel KFT.
e2
2013. október 07. hétfő, 21:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.