Belépés
2019. július 23. kedd | 30. hét | 204. nap | 11:30 | Lenke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
ITM: a kormány kiemelt feladatként kezeli az alsórendű úthálózat fejlesztését
Az út 1,7 kilométeres szakaszát építették meg most 125 millió forintból a HE-Do Kft. kivitelezésében, a korábban megépült öt kilométeres szakasszal együtt a teljes bekötőút megújult.

Tóth Péter az átadáson hangsúlyozta: a kormány minden erőforrást megragad annak érdekében, hogy a karbantartási lemaradást behozza a magyar úthálózaton.

Elmondta: 2016-ban belföldi forrásból indították el a komplex programot, amely 69 milliárd forintot biztosított arra, hogy 562 kilométeren megújuljanak az utak.

Hozzátette, ötéves, 400 milliárd forintos keretösszegű szerződést kötöttek az utak karbantartására a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel, és 69 milliárdról 2020-ig több mint másfélszeresére emelik az utak karbantartására szánt összeget.

A helyettes államtitkár ismertette, hogy az év végéig mintegy 160 milliárd forint belföldi és uniós forrásból országszerte közel 1200 kilométernyi mellékút, főút, és autópálya rendbetétele kezdődött, illetve kezdődik meg. Nógrád megyében összesen 40 kilométernyi útszakasz korszerűsítése történt már meg, vagy van folyamatban négymilliárd forintból, és újabb 11 kilométer megújítását készítik elő - mondta.

Tóth Péter kiemelte, a kormány a Magyar falu program meghirdetésével arra törekszik, hogy erősödjön a falvak megtartó képessége, javuljon az oktatás, az egészségügy, a kulturális- és sportélet, és javuljon a közlekedés színvonala is. A program egyik központi eleme a kistelepülések 50 milliárdos útfelújítása, és az, hogy ezentúl az útdíjból további forrásokat csoportosítanak át az úgynevezett falusi útalapba - fejtette ki.

Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP), a Nógrád megyei önkormányzat elnöke kiemelte, hogy a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) több mint 41 milliárd forintos megyei keretéből 2,6 milliárdot fordítanak útfelújításokra, ami létszámarányosan a legmagasabb összeg az országban.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 11:20
Címkék: HE-Do Kft, Tóth Péter, Magyar Közút Nonprofit Zrt, Skuczi Nándor, kormány kiemelt, alsórendű úthálózat,
Kommentek
Költségvetés - Kásler: az Emmihez tartozó minden területre több forrás jut jövőre
része a keringési, a daganatos, a mozgásszervi, a mentálhigiénés betegségek megelőzése, ellátása, valamint a gyermekellátás is.

Kásler Miklós kitért az Egészséges Budapest Programra (EBP) is, amelynek forrásai elkülönülnek az egészségügyi ágazat költségeitől. Elmondta, a közép-magyarországi régió egészségügyi fejlesztéseit magában foglaló program keretösszege 700 milliárd forint, és tartalmazza az országos intézetek, a társkórházak - köztük négy egyházi intézmény -, valamint 32 szakrendelő fejlesztését a központi régióban. A fejlesztések nemcsak a kor színvonalának megfelelő épületek kialakítására korlátozódnak, hanem gépek, műszerek beszerzését, korszerűsítését is lehetővé teszi - közölte.

Hasonlóan magas az oktatásra fordított jövő évi forrás is: erre 2090 milliárd az előirányzat, amely 60 milliárddal több az ideinél és 645 milliárddal több a 2010-es adatnál - ismertette.

Mint mondta, az ágazat támogatása kiterjed az oktatás teljes spektrumára az óvodától az egyetemig. Ide sorolta a
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 13:21
Orvosi rendelőket avattak Csepelen
Egészséges Budapest Program keretében 1,7 milliárd forintnyi kormányzati támogatást nyert el a kerület, amelynek nyomán, saját önrésszel kiegészítve 2 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg a következő időszakban - ismertette Borbély Lénárd.

Sölch Gellért, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára azt hangsúlyozta, hogy miközben 2010 előtt az akkori kormány folyamatosan elvett az egészségügytől, a jelenlegi kormányzat támogatja a szektor fejlesztését.

Példaként említette, hogy az elmúlt években 500 milliárd forint ráfordítással megújult a vidéki egészségügyi infrastruktúra, amelyet követ a fővárosi intézményrendszer rekonstrukciója.

Országosan eddig 77 kórház, 54 rendelőintézet, 104 mentőállomás újult meg, 23 új rendelő és 31 új mentőállomás épült fel - sorolta.

Közölte, a kormányzat kiemelt figyelmet fordít az alapellátás fejlesztésére. Ezt szolgálta a praxistámogatás bevezetése, de segítséget nyújtanak az önkormányzatoknak az
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 12:51
A legnagyobb lengyel ellenzéki párt korábbi fő szövetségesei nélkül indul a parlamenti választáson
demokraták és a hazafiak" szövetsége lesz, választási listáin 20 százalékban kapnak helyet ellenzéki civil szervezetek aktivistái és önkormányzatok képviselői - helyezte kilátásba.

Ígéretet tett egy - korábban már felvázolt - hatpontos program kidolgozására. Ennek fő jelszavai a jobb levegőminőségre, az idősebbek támogatására és aktivizálására, az oktatás minőségének javítására vonatkoznak, említik továbbá az ingyenes diákmenetjegyek bevezetését, foci- és biciklipályák építését, a vidéki országutak fejlesztését. Schetyna kilátásba helyezte a kormányfő által kinevezett vajdák posztjainak megszüntetését, illetve hatáskörük átruházását a választott vajdasági elnökökre.

A PSL önállósulása után, a szombati programelőkészítő konferencián Schetyna azt is ígérte, hogy regisztrált partnerséget vezetnek be a meleg pároknak, ezt a pontot most nem említette.

A PO a koalíciós tárgyalások befejezéséig a széles koalícióban látott esélyt az ellenzék hatékonyabb szereplésére. Ezt a felfogást igazolta a
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 12:51
OTP-kötvényeket vásárol az EBRD
A feltörekvő európai gazdaságok átalakulásának finanszírozására 1991-ben alapított londoni pénzintézet szerdán bejelentette, hogy 60 millió euró értékben vásárol az OTP összesen 500 millió eurós kibocsátásából.

A tájékoztatás szerint az OTP Bank az EBRD-befektetést zöld programok, köztük az energiahatékonyság és a megújuló erőforrások területén tervezett befektetések finanszírozására használja, összhangban a gazdaságok "zöld átalakítását" (Green Economy Transition, GET) célzó EBRD-program előírásaival.

A GET-stratégia alapján az EBRD 2020-ra éves befektetéseinek 40 százalékát zöld finanszírozásokra fordítja.

A 10 éves lejáratú kötvényeket a luxemburgi tőzsdére vezetik be.

Az EBRD közlése szerint az OTP 2006 óta most jelent meg először a nemzetközi piacon benchmark-méretű kibocsátással.

Emellett ez az első magyarországi alárendeltkötvény-kibocsátás a szigorított európai uniós bankválság-megelőzési irányelv (BRRD) elfogadása óta.

A kötvénykibocsátás ennek alapján megfelel a
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 13:32
Rákossy: újabb 2,5 milliárd forint bölcsődefejlesztésre Pest megyében
Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár az MTI-nek elmondta: az "Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében (2019)" című pályázati felhívás a kormány Pest megye célzott fejlesztését szolgáló támogatási programjának részeként, a 2018-ban meghirdetett konstrukció folytatásaként jelent meg. Ezzel a bölcsődefejlesztés céljára Pest megye területén hozzáférhető hazai fejlesztési források meghaladják a 11,7 milliárd forintot - emelte ki.

Hangoztatta: a pályázati kiírás hozzájárul a kormány Családvédelmi Akciótervének keretében megfogalmazott célokhoz, miszerint 2022-ig Magyarországon megvalósul az igény szerinti bölcsődei ellátás.

Az államtitkár elmondása szerint a bölcsődefejlesztési felhívás a Pest megye területén található meglévő, önkormányzati tulajdonú bölcsődék férőhelybővítéssel együtt végrehajtott felújítására, bővítésére, átépítésére irányul, lehetőséget biztosítva épületgépészeti fejlesztésekre,
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 08:01
Önkormányzat 2019 - Szabados Ákos jelenlegi polgármestert támogatja a pesterzsébeti Fidesz
keresztény nemzeti kultúra megőrzését, ezért is gondolják szükségesnek a déli határkerítés megőrzését, valamint az illegális bevándorlás megállítását. Szabados Ákos támogatásáról biztosítja Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármestert; a cél a főváros és Pesterzsébet együttműködése.

A felek egyetértenek a kormány családpolitikájával, céljuk, hogy minél több fiatal válassza otthonának a kerületet. Ezért még több bölcsődei férőhelyet létesítenének, valamint folytatnák az oktatási-nevelési intézmények fejlesztését. Kiemelten támogatnák továbbá a pesterzsébeti időseket, akiket tisztelnek - olvasható a Földesi Gyula választókerületi elnök jegyezte posztban.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke április 6-án még azt jelentette be, hogy a főváros legtöbb kerületében közös polgármesterjelöltet állított az MSZP, a Párbeszéd, a DK, valamint a Momentum, és külön megnevezte Szabados Ákost mint XX. kerületi jelöltjüket.

Szabados Ákos a sajtótájékoztatót után az MTI-nek azt mondta, hogy ő 2015 óta független
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 22:22
Önkormányzat 2019 - A Mi Hazánk egy független jelöltet támogat a XI. kerületben
Novák Előd kifejtette, a Magyar Igazság és Élet Pártjával és a Független Kisgazdapárttal közösen kívánnak alternatívát mutatni a választóknak. "Se Gyurcsány, se Orbán politikáját nem kívánjuk támogatni helyi szinten sem" - jelentette ki.

A Mi Hazánk politikusa sajnálatosnak nevezte, hogy a Jobbik a XI. kerületben beállt a DK polgármesterjelöltje mögé, szerinte "elvtelenül egyesült a balliberális ellenzékkel a hatalom mindenáron való megszerzése érdekében".

Kenéz Ágnes azt mondta: lokálpatrióta közös képviselőként már most is több mint ezer helyi lakos érdekeiért dolgozik, megválasztása esetén pedig a nemzeti oldal értékrendjét jelenítené meg. Legfőbb céljai között említette a XI. kerület folyamatos fejlesztését, hogy a városrész élhetőbb környezetté váljon.

Novák Előd kérdésre válaszolva közölte: a XI. kerületben is hadat üzennek a helyi parkolási maffiának, továbbá fel kívánnak lépni az épülő Mol-székházzal szemben, amely - mint mondta - veszélyezteti a főváros világörökségi címét.
velemenyezd, 2019. július 14. vasárnap, 13:11
Lengyelországban szétesik a széles ellenzéki koalíció
A PSL elnöke, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz péntek esti sajtókonferenciáján elmondta: a legerősebb ellenzéki párt, a Polgári Platform (PO) részéről "nem lát hajlandóságot egy centrista tömb építéséhez".

A PO elnöke, Grzegorz Schetyna péntek délután találkozott Kosiniak-Kamyszsal, aki erről a koalícióalkotási egyeztetésről elmondta: a PSL "nagyon atraktív" ajánlatot kapott a választási listákon való szereplést illetően. "Itt azonban nem a mandátum-politikáról van szó, hanem Lengyelországról" - jelentette ki.

Megerősítette korábbi bejelentését, hogy a PSL egy Lengyel Koalíció (KP) nevű, jobbközép tömb megalakítására törekszik. Ennek lehetséges összetétele egyelőre ismeretlen, július elején viszont egy új, PSL-KP nevű parlamenti frakció jött létre, amelybe Kosiniak-Kamysz pártja a PO két korábbi képviselőjét is befogadta. Egyes megfigyelők nem zárják ki, hogy a PSL-lel szövetségre léphet a jobboldali Kukiz´15 tömörülés, illetve annak egyes tagjai.

A PO és a PSL részvételével a májusi európai
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 20:32
Képek, videók
fejlesztés-alatt-3.png
menusgabor
2015. február 23. hétfő, 23:05
fejlesztés.jpg
tantus
2014. szeptember 18. csütörtök, 10:32
Újabb jelentős fejlesztés
basikele
2013. február 15. péntek, 05:21
Fejlesztés alatt!!! 2.jpg
pazpeti
2008. szeptember 25. csütörtök, 13:56
Magyar fejlesztésű Kalasn
richardbodo
2008. március 08. szombat, 19:48
fejlesztés
erikac
2008. február 14. csütörtök, 09:08
KNORR fejlesztés Tósakiva
kismotor
2007. szeptember 26. szerda, 17:36
térkép fejlesztés magyar
szidi001
2007. április 06. péntek, 11:24
Vidék fejlesztés
atkaguru
2006. november 14. kedd, 10:54
neWGgbxt4DCqPBYbBQ-kFt oPL
boszi0604
2016. november 15. kedd, 19:22
neWGgbxt4DCqPBYbBQ-kFt oPL
gosztmagdi
2016. szeptember 29. csütörtök, 13:59
kFTUXi65rhW3Dzi-h-opBD QVD
boszi0604
2016. augusztus 07. vasárnap, 12:55
Hooligans- KFT
agica2004
2014. augusztus 12. kedd, 13:58
Hooligans-KFT.jpg
agica2004
2014. augusztus 08. péntek, 13:48
Red Steel KFT.
e2
2013. október 07. hétfő, 21:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.