Belépés
2019. szeptember 17. kedd | 38. hét | 260. nap | 08:55 | Zsófia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Budapest lesz az idei Csabai Kolbászfesztivál díszvendége
Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár a rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy a Csabai Kolbászfesztivál a térség kultúráját, különleges értékeit és életformáját, valamint a családi tradíciókat is bemutatja.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője elmondta, hogy elsősorban a főváros kulturális értékeit népszerűsítik a fesztiválon.

Hégely Sándor fesztiváligazgató kiemelte: a közönséget számos versennyel is várják, amelyek segítségével a csabai identitáshoz is közelebb kerülhetnek a résztvevők.

A zsűri a fesztivál kezdete előtt két héttel bírálta el a Nemzetközi Szárazkolbászversenyre érkezett termékeket. A szakértőkből és a média képviselőiből álló bizottság több száz kolbászt vizsgált meg, és az első díjat Vincze Gábornak ítélte, aki a nyitónapon veheti át az elismerést.

A fesztivál tematikus programsorozata október 19-én, pénteken az ingyenes ifjúsági gyúrással indul, amelyen idén mintegy négyszáz csapat vesz részt, a szombati kolbásztöltő versenyre pedig több mint 600 csapat jelentkezett. A vasárnap a nyugdíjasokról és a fogyatékossággal élő emberekről szól majd, a siketeket és nagyothallókat jeltolmács segíti egész nap, de speciális programokat is szerveznek számukra.

Hétfőn töltöttkáposzta-főző verseny lesz, valamint a mangalicát népszerűsítik majd: mangalicás ételek készülnek, lesz mangalicavágás-bemutató, mangalicakolbász-készítő verseny de mangalicakonferencia is.

A rendezvény középpontjában idén is a hagyományápolás és a csabai kolbász hírnevének öregbítése áll, de a hagyományos és különleges étkek mellett számos "zenei csemegével" is készülnek a szervezők. Fellép mások mellett a Punnany Massif, Rúzsa Magdi, Kovács Kati, Majka és az Ők, a Magna Cum Laude, a Csík Zenekar, Ferenczi György és az 1ső pesti rackák, valamint a Budapest Bár is.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 17:11
Címkék: Csabai Kolbászfesztivál, Fekete Péter, Budapesti Fesztivál-, Turisztikai Központ, Hégely Sándor, Nemzetközi Szárazkolbászversenyre,
Kommentek
Nem kérdés, melyik város a Balaton fővárosa az interneten
pedig az utolsó helyre került, jóval elmaradva a riválisaitól. Keszthely esetében viszont alig látszik az a rendkívül erős szezonalitás, ami a siófoki és balatonfüredi szállások iránti érdeklődésben megmutatkozik - júliusban évről évre a sokszorosára ugrik a keresési forgalom az idényen kívül mért értékekhez képest. Sokat kell még dolgozni tehát azon, hogy a Balatonra egész éves célpontként tekintsenek az utazók.

Viszonyításképp a minden év októberében megrendezett csabai kolbászfesztivál iránti kereséseket is rátettük a grafikonra. A rendezvény iránt értelemszerűen mindig októberben ugrik meg az online érdeklődés, akkor viszont olyannyira, hogy az utóbbi években bőven meghaladta a keszthelyi szállások iránt a júliusi hónapokban mért keresési forgalmat, sőt, Balatonfüredet is megközelíti ebben a tekintetben.

Ha az étkezési lehetőségeket nézzük, már csak kisebb különbségeket láthatunk, de a sorrend változatlan. Az éttermekre irányuló keresésekben azonban időnként - például
tinka1951, 2018. július 22. vasárnap, 08:58
Csabai kolbász-blues-pálinka pikniket rendeznek a hétvégén
során a pálinka történetét és békéscsabai múltját ismertetik meg az érdeklődőkkel. Az est egyik érdekessége a közös, egyidejű koccintás lesz 300 pohár szilvapálinkával - közölték.

A Csabai Csípős Blues Club 18 sikeres blues fesztivált rendezett eddig a békési megyeszékhelyen, ezúttal is ők szervezik a program zenei részét.

A rendezvényen pálinkakóstolóval egybekötve mutatják be a csabai pálinka történetét, majd a hungarikum csabai kolbász történetét Juhász György, a tavalyi Csabai Kolbászfesztivál szárazkolbász-versenyének győztese segítségével. Ezt követi a Talléros Együttes műsora, majd a közös koccintás. Este a Borsodi Blues Collective fúvóskarral kiegészülve ad koncertet, majd fellép a Takáts Tamás Blues Band.

A rendezvény része a Békéscsaba újratelepítésének 300., várossá válásának 100. évfordulóját egész évben ünneplő eseménysorozatnak. Az évfordulós programok kiemelt része lesz július 7-8-án az Időutazás fesztivál, amikor a Szent István téren megidézik 1718-at, hogy miként érkeztek a
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 07:02
Tájak és fűszerek - Kirándulás Békés megyében
termálfürdők :
Szarvason , Gyomaendrődön , Dévaványán , Füzesgyarmaton ,
valamint , Gyulán , Békéscsabán , Gyopárosfürdőn , és Tótkomlóson is .
Ez a térség az ország egyik leghíresebb horgászparadicsoma :
az itteni vizekben él a ponty , busa , amúr , süllő , csuka , és keszeg is .
Békés megye híres remek ételeiről , italairól , nem véletlen , hogy
a régió egész évben a különféle gasztronómiai fesztiválok színhelye .
Évről évre sok érdeklődőt vonz a csabai kolbászfesztivál , a szarvasi
szilvanapok , a gyomaendrődi halfőző verseny és a kondorosi betyárnapok .
A megyében nagy mennyiségben termesztik az egyéves konyhaköményt ,
amely sok meleget igényel , ezért csak az ország déli részén érzi jól magát .
A kömény másik elterjedt fajtája a kétéves konyhakömény , amelyet nagy
csapadék igénye miatt Győr - Moson - Sopron és Borsod - Abaúj - Zemplén
megyében termesztenek .

********** Bédné Marika : 2018 . 02 . 01
bedmarika47, 2018. február 01. csütörtök, 13:01
Hivatalosan is megnyitották a 21. Csabai Kolbászfesztivált
Hégely Sándor fesztiváligazgató Magyarország legvidámabb fesztiváljának nevezte a rendezvényt, amelyre szerinte a városmarketinget, a megyeszékhely identitását fel lehet fűzni.

Elmondta: 21 év alatt 21 országból voltak vendégek a városban, ahol egy tanulmány szerint egy évtized alatt 21 milliárd forintot költöttek el a fesztiválra érkező vendégek.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója közölte, 2030-ig szeretnének mintegy 500 turisztikai fejlesztést megvalósítani, ezer éttermet és szállodát felújítani, megduplázni a Magyarországon eltöltött vendégéjszakák számát és az országba vezető közvetlen repülőjáratok számát harmincra emelni.

Brendon Hammer ausztrál nagykövet megtiszteltetésnek nevezte, hogy első külföldi országként a fesztivál vendégei lehetnek, és elmondta, Ausztráliában 73 ezer ember él, aki magyar gyökerekkel rendelkezik. Hozzátette, ők is készítenek kolbászt bárányból és kenguruhúsból is.

T. Mészáros András, Érd polgármestere is örömének adott
velemenyezd, 2017. október 19. csütörtök, 19:54
Ma kezdődik a 21. Csabai Kolbászfesztivál
Hégelyné Győrfi Ilona programigazgató az MTI-nek elmondta, a fesztivál ünnepélyes megnyitója és a Nemzetközi Szárazkolbász Verseny eredményhirdetése csütörtökön 18 órakor lesz, de délelőtt már elindulnak a programok, 10 órától 250 diákcsapat gyúr az ifjúsági kolbászkészítő versenyen.

A pénteki gyúrások elsősorban a civileké és a hátránnyal élőké, szombaton viszont teltház lesz. "A két nagysátor, az átjárósátor és a sportcsarnok küzdőtere összesen 750 csapat elhelyezésére alkalmas, vagyis alighanem ez lesz a világ egyik legnagyobb gyúróversenye" - mondta Hégelyné Győrfi Ilona.

"Nem hiányozhat a palettáról a Krajcsó Pál-emlékverseny, azaz a nagypapák-unokák megméretése sem, ahogyan a vasárnapi bográcsos töltöttkáposztafőző-verseny is egyre nagyobb érdeklődésre tart számot" - mondta. Az élelmiszeripari és mezőgazdasági kiállításnak egy háromezer négyzetméteres sátor ad otthont. Emellett lesznek kolbászos sátrak, kiállítói- és vásári standok, sportcsarnoki programok, gyerekeknek szóló kézműves
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 11:32
A CsabaPark további fejlesztésére nyert el forrást Békéscsaba
A forrásból felújítják a volt Trófea szálló épületét, irodákat, fogadóhelyet alakítanak ki az épületben. Csabai kolbász tematikájú élményparkot, 5,2 kilométeres tematikus erdei sétautat, valamint egy 3,5 kilométeres rekortán futópályát hoznak létre a Parkerdő területén, ahol a zöldfelületet is rendezik, utcabútorokat helyeznek ki, cserjesávot telepítenek.

A CsabaPark fesztiválhelyszín komplex turisztikai fejlesztése e héten szerdán kezdődik, a korábban elnyert 1,3 milliárd forintos Top-keretből 215 millióért új látogatóközpontot, 156 millió forintból pedig egy új fogadóépületet építenek fel a park Körte sori részén, legkésőbb 2018. október végéig.

Utóbbi épület a tervek szerint bormúzeumként funkcionál majd, és a Csabagyöngye szőlő népszerűsítését szolgálja; a látogatóközpontban pálinkamúzeumot alakítanak ki.

A CsabaPark fejlesztésének egyik fő célja, hogy a jövőben ott rendezhessék meg az országos népszerűségre szert tett Csabai Kolbászfesztivált a jelenlegi helyszín, a Sportcsarnok
velemenyezd, 2017. október 16. hétfő, 11:22
Negyedik alkalommal rendezik meg a Disznótoros Kolbászfesztivált Budapesten
A 10 hektáros fesztiválterületen rengeteg program és neves fellépők szórakoztatják a közönséget, három napon át - olvasható a szervezők közleményében.

A 140 éves Békéscsabai Tájházban Csabai Kolbászt kínálnak az érdeklődőknek, az udvaron gyerekfoglalkozások, a tájház előtt szombaton meseszínház várja a családokat. Emellett a gyerekek a karámokban háziállatokkal találkozhatnak. A muzeális mezőgazdasági eszközök interaktív kiállításán a kukoricamorzsolást vagy a tökpucolást is kipróbálhatják a látogatók, míg a füves területen a veterán traktorok és régi stabilmotorok tárlata látható.

Disznóvágások során a látogatók követhetik a disznó feldolgozásának minden fázisát: a kolbásztöltéstől a zsír kisütésig.

A gyerekeket több programmal is várják, köztük népi játszótérrel, légvárral, légcsúszdával, arcfestéssel, népi mesterségek bemutatójával és íjászoktatással. AVíztorony Parkban lévő szabadtéri színpadon néptáncosok, népzenészek, bábszínházak műsora szórakoztatja a közönséget. Az Orient
velemenyezd, 2017. október 10. kedd, 11:12
Képek, videók
csabai_kolbaszfesztiva l.j
erika333
2015. szeptember 10. csütörtök, 19:01
csabai-kolbaszfesztiva l-b
erika333
2015. szeptember 10. csütörtök, 19:01
kolbaszfesztival_11_zr d_g
hunyadvarijozsef
2016. október 06. csütörtök, 15:24
kolbaszfesztival_2006_ 5b.
erika333
2015. szeptember 10. csütörtök, 19:37
kolbaszfesztival.jpg
erika333
2015. szeptember 10. csütörtök, 19:37
Fonyód_kolbászfesztivá l.j
erika333
2015. szeptember 10. csütörtök, 18:55
kolbászfesztivál.gif
klara50
2011. január 15. szombat, 23:05
Kolbászfesztivál_9 2010.J
tlaci21
2010. október 31. vasárnap, 22:15
Kolbászfesztivál_8 2010.J
tlaci21
2010. október 31. vasárnap, 22:14
Kolbászfesztivál_7 2010.J
tlaci21
2010. október 31. vasárnap, 22:13
Kolbászfesztivál_6 2010.J
tlaci21
2010. október 31. vasárnap, 22:12
Kolbászfesztivál_5 2010.J
tlaci21
2010. október 31. vasárnap, 22:11
Díszvendégek...
caris11935
2009. május 26. kedd, 06:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.