Belépés
2018. december 18. kedd | 51. hét | 352. nap | 18:18 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
PUF '35 a Budapest Parkban
A Pál Utcai Fiúk az elmúlt három és fél évtizedben megannyi felállásban szólalt meg a kis kluboktól a legnagyobb fesztiválok nagyszínpadáig. Magyarország egyik legkedveltebb alterzenekarává vált, nevéhez olyan slágerek köthetőek, mint A bál, a Csak úgy csinál, a Hajsza, a Félek, A háború vége vagy a Fiatal lányok.

A szombati jubileumi koncerten számos vendégzenész működik közre: Beck Zoli énekes-gitáros (30Y), Dióssy Ákos billentyűs (Kispál és a Borz), a Color Quartet vonósnégyes, valamint két fúvós, Szűcs Krisztián Qka és Albert Zoltán - közölték a szervezők az MTI-vel.

A PUF Szigetszentmiklósról indult, a tagok ugyanabba az általános iskolába jártak. Az első koncertet 1983 augusztusában adták a kisvárosban. "Szó szerint egy igazi garázszenekar voltunk. Egyikünk sem tudott zenélni, gyakorlatilag kézfeltartással választottunk hangszert. Én jelentettem a kivételt, mert már volt egy gitárom. Érdekes, hogy az akkori felállás több mint tíz éven át változatlan maradt" - mondta korábban Leskovics Gábor, a PUF frontembere az MTI-nek.

Indulásuk nagyjából egybeesett az Európa Kiadóéval, a Kontroll Csoportéval és más alternatív csapatokéval, és a kapcsolódó koncertélmények tudatosították bennük: nem az számít, tud-e valaki zenélni, hanem az, hogy saját magát adja, próbáljon izgalmas lenni, más, mint a többi.

Házilag készült demófelvételeik másolt kazettákon terjedtek az egész országban, így 1987-re szép lassan megismerték és sokan megszerették a PUF gitárközpontú, gyors, többnyire a szerelemmel foglalkozó, keményen fogalmazó dalait.

A zenekar éppen a rendszerváltásra érett be, és 1990-ben egy újonnan alakuló kiadónál meg is jelent a Ha jön az álom. Ezt több éven át újabbak követték: jött A bál (1991), A nagy rohanás (1992), a Szerelemharc (1993), a Szajhák és partizánok (1994), majd a Ha jön az élet... (2000). A legutóbbi stúdiólemez, a Legelő tíz évvel ezelőtt, 2008-ban jött ki.

A zenekarban az alapító tagok közül napjainkra Leskovics Gábor mellett már csak Potondi Anikó énekesnő maradt. A PUF-ban Molnár Balázs gitározik, Farkas Zoltán dobol, a basszusgitáros pedig Varga Laca.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. augusztus 06. hétfő, 14:41
Címkék: Budapest Parkban, Utcai Fiúk, Beck Zoli, Dióssy Ákos, Szűcs Krisztián, Albert Zoltán,
Kommentek
Advent - Koncertek és bábjátékok is lesznek a Városháza parkban
A szervezők közleménye szerint szombaton a park hüttéjébe Kiss Balázs bűvész humoros és látványos előadását tekinthetik meg az érdeklődők, majd határon túli gimnazisták mutatják be szülőföldjük karácsonyi hagyományait. Este az Oti Voice & Bass formáció koncertjére várják a közönséget.

Advent második vasárnapján délelőtt Róka Szabolcs mutatja be A pórul járt farkas című zenés mesejátékát, amelyet karácsonyi kézműves foglalkozás és bibliai mesesarok követ. Délután a Bábakalács Bábszínház Nyiss kaput, Angyal! című betlehemes előadására kerül sor, délután pedig a Határon Túli Diákok Kórusának közreműködésével gyújtják meg a vásár adventi koszorújának második gyertyáját.

A ceremónián Berán Ferenc, a Budapest-Újlaki Sarlós Boldogasszony plébánia plébánosa mond ünnepi áldást.
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 14:01
Több mint 2 millió forint gyűlt össze a családszervezetek adventi vásárán
A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) szervezte egész napos vásáron, december 1-jén 2 millió 209 ezer 600 forint gyűlt össze a budapesti Millenáris parkban. Az adományt december 15-én adják át az alapítvány ünnepi évzáró foglalkozásán - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

A jótékonysági vásárt több mint 50 családszervezet összefogásának eredményeként immár harmadik alkalommal rendezték meg.
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 14:21
Advent - Környezettudatos karácsonyfa-installációk a Városháza parkban
látják a vásár hüttéjében, pályamunkáik pedig egészen december 28-ig láthatók majd a téli fesztiválon - olvasható a szervezők közleményében.

A program célja, hogy a gyerekek a környezettudatosság jegyében készüljenek a karácsonyra és megtanulják értékelni a maguk készítette ajándékokat.

A természetes anyagokból és újrahasznosítható eszközökből, hulladékokból kreált stilizált karácsonyfákat idén is a FŐKERT biztosítja, a téli fesztivál attrakciójaként pedig kültéri installációként láthatók a budapesti Városháza parkban. A résztvevő gyerekcsoportokat a vásár hüttéjében műsorral és ajándékcsomagokkal látják vendégül.

A legjobb pályamunkákat élményajándékokkal díjazzák a szervezők, a közönségdíjat pedig a program hivatalos Facebook-oldalán leadott szavazatok alapján ítélik oda. A szavazatokat december 17-én összegzik, az eredményhirdetésre és a díjak átadására december 19-én kerül sor a vásáron. A gyerekek állatkerti és strandbelépőket, BKK-s és MOL Bubis ajándékokat, városnéző hajókázást,
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 14:51
Tuzson: a fogyasztóvédelmi ellenőrzések a biztonságot garantálják
közt nézik azt is, hogy a webáruház megfelelő tájékoztatást adott-e a fogyasztónak a szállítási határidőről, és betartja-e.

Az ITM helyettes államtitkára elmondta, az online kereskedelemben és boltokban egyaránt vizsgálják a termékbiztonságot mintavétel alapján, például fényfüzéreknél, karácsonyfaégőknél. Eddig 53 fényfüzért ellenőrzött a tárca akkreditált szaklaboratóriuma, 47 százaléknál talált problémát, és ezeket levetették a polcokról - mondta a helyettes államtitkár.

György István, Budapest Főváros Kormányhivatal kormánymegbízottja kiemelte, elsősorban segítőszándékkal végzik az ellenőrzéseket a törvények gyakorlati érvényesülése érdekében.

Ismertette, hogy a fővárosban november 20-ától Budapest Főváros Kormányhivatal fogyasztóvédelmi főosztálya 44 esetben végzett ellenőrzést a fővárosi karácsonyi vásárokban a Bazilikánál, a Városháza parkban, a Vörösmarty téren. A 44 ellenőrzésből 11-nél minden rendben volt,26 esetben a helyszínen pótolta a kereskedő a hiányosságot, 4 esetben eljárást
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 14:41
BTF - A Bandaloop is fellép a Tavaszi Fesztiválon
hídpilléreken, 700 méter magas sziklákról elrugaszkodva a Yosemite Nemzeti Parkban, de táncra perdítették az extravagáns énekesnőt, Pinket is az American Music Awards díjátadó gáláján - emlékeztet a 2019. április 5. és 22. között megtartandó fesztivál szervezői által az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény.

A Bandaloop 2017 őszén egy Kálvin téri irodaház üvegfalán bemutatott táncelőadásával már bemutatkozott a magyar közönség előtt, jövőre pedig legújabb, Strings című előadásukkal érkeznek a Budapesti Tavaszi Fesztiválra - közölték a szervezők.

A produkciót a Londonban élő zeneszerzővel és DJ-vel, Gabriel Prokofievvel - Szergej Prokofjev orosz komponista unokájával - hozták létre, és az előadás egyik főszereplője maga a kötél, amely nemcsak a szó fizikai, hanem metaforikus értelmében is a kapcsolatok, az összetartozás, a szakítás, a megfékezés és a felszabadítás megjelenítője. A sok szempontból formabontónak ígérkező előadás helyszíne ez alkalommal a Müpa lesz.

A Bandaloop mellett a 2019-es
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 16:21
Advent - Gyertyagyújtás és fényfestés is lesz vasárnap a Városháza parkban
A helyszínen az első adventi vasárnap délelőtt hagyományosan a gyerekeké lesz a főszerep - olvasható a rendezvényt szervező Szabad Tér Színház közleményében.

A Tekergő Bábszínház Bundás bocsok karácsonya című meséjével kezdődik a program, majd az előadás után adventi koszorú készítésre várják a gyerekeket. Délután Bibliai meseolvasást tartanak a Budapesti Kolping Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Sportgimnázium tanulói Boldizsár Ildikó meséiből, majd a Kabóca Bábszínház Regö rejtem című karácsonyi pásztorjátékával fejeződik be a legfiatalabb korosztálynak szóló program.

Az első adventi gyertyát sötétedéskor Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes gyújtja meg, ezzel egy időben pedig városszerte felgyúlnak Budapest díszfényei.

A Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a LaLuz Visuals az első adventi vasárnapon egyedi, kézzel rajzolt animációs fényfestést mutat be a Deák téri Evangélikus templom hátsó homlokzatán.

A december 28-ig tartó programok ingyenesek a
velemenyezd, 2018. november 28. szerda, 17:42
Krónika 2. rész (napirend előtt: környezetvédelem, határon túli magyarok, véradók napja)
negatív következményeire.

Kitért arra is, hogy Ukrajnában nem javul a helyzet, az ukrán oktatási törvény mellett a kisebbségi nyelvtörvény is napirenden van, amely monopolizálná az ukrán nyelv használatát az élet minden területén. Teszi Ukrajna mindezt úgy, hogy a legfontosabb nemzetközi kisebbségvédelmi dokumentumokat ratifikálta. A 21. században elfogadhatatlan az is, hogy Orosz Ildikót, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektorát beidézte az ukrán biztonsági szolgálat az október 23-i budapesti beszédére magyarázatot követelve - mondta.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára azt mondta: az elmúlt években egyértelművé tették, Magyarország felelősséget visel minden magyarért és minden helyzetben kiáll a magyar kisebbségekért.

Hozzátette: a kétoldalú kapcsolatokban törekednek a külhoni magyarság szempontjainak érvényesítésére, azokat nemzetközi fórumokon is képviselik. Kiállnak Ukrajna területi integritása mellett, de aggodalommal figyelik, hogy a
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 10:48
Átadták a csillaghegyi strandfürdő új fürdőépületét
Tarlós István főpolgármester a megnyitó ünnepségen kijelentette: a csillaghegyi strandfürdő Budapest egyik legrégebbi, legnagyobb területű és mindig az egyik legszebb strandja volt, most pedig már elmondható, hogy az egyik legkorszerűbb is.

A főváros új attrakciója illeszkedik Budapest hosszú távú elképzeléseihez, része annak a fejlesztési tervnek, amelynek célja, hogy a ma még idényjellegű strandok egész évben üzemeljenek - mondta a főpolgármester, hozzátéve, hogy a 3,9 milliárd forintos beruházás finanszírozója a fővárosi önkormányzat és cége, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt.

Tarlós István elmondta, a csillaghegyi strandfürdőből a 1920-as évek elejére minden kényelmet kielégítő, akkor modern intézményt varázsoltak itt, a Róka-hegy oldalában, több mint 90 ezer négyzetméteren.

Itt hozták létre az ország első hullámfürdőjét - amely 1946-ig üzemelt - és csak ezt követte a Gellért és a Palatinus. Szórakozóhelyeinek sokféleségével, kedvező fekvése folytán egészséges levegőjével
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 13:11
Képek, videók
Budapest eate
eva6
2018. december 14. péntek, 21:23
beyond-budapest-igy-el tek
foldinefehereva
2018. december 04. kedd, 22:30
Liget Budapest 1969
dandej
2018. november 25. vasárnap, 22:04
7702519c67b1budapest.g if
vicus54
2018. május 15. kedd, 19:34
budapest0424.jpg
maroka
2018. április 24. kedd, 11:30
Budapest 01.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:56
Budapest 02.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:56
Budapest 03.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:55
Budapest 04.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:55
Budapest 05.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:54
Budapest 06.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:54
Budapest 07.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:52
Elmúltam 40
sanci81
2018. augusztus 05. vasárnap, 18:19
Nézz csak az elmúlt élete
chillik
2018. június 25. hétfő, 05:35
Elmúlt-a-karácsony.jpg
lilagondolatok
2017. december 27. szerda, 09:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.