Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 06:07 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
MSZP: a Mesterházy-kormány rendbe teszi az egészségügyet
Kormos Kata, a szocialista párt szóvivője kedden azt közölte az MTI-vel, hogy álláspontjuk szerint a magyar embereknek olyan egészségügyre van szükségük, amely biztosítja az egészségük megőrzéséhez, illetve a gyógyuláshoz szükséges színvonalas ellátást, függetlenül attól, hogy hol laknak vagy mennyi pénzük van.

Az MSZP választási győzelme esetén támogatná és hatékonyabbá tenné a járóbeteg-ellátás és a mentőszolgálat munkáját, felszámolná az ellátásban a területi különbségeket, és uniós forrásokból korszerűsítené és fejlesztené a kórházakat és a rendelőket - írta a szóvivő.

A közlemény szerint helyreállítanák a minőségi terhesgondozást, megerősítenék a védőnői hálózatot, továbbá minden leendő kismama számára elérhetővé tennék a méhen belüli szűréseket.

Az ellenzéki párt szóvivője azt írta: a Mesterházy-kormány általánossá fogja tenni a minőségbiztosítást, a gyógyászati beavatkozások minőségi jellemzőit pedig kórházanként közzéteszik az interneten. Emellett újra létrehoznák és megerősítenék a betegek jogait védő szervezeteket - tette hozzá.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2014. február 11. kedd, 15:57
Címkék: Kormos Kata, szocialista párt, magyar embereknek, egészségük megőrzéséhez, gyógyuláshoz szükséges, mentőszolgálat munkáját,
Kommentek
Hatalmas vagyon felett rendelkeznek a vörösbárók
2009-ben éppen a DK jelenlegi elnökét váltotta a miniszterelnöki székben. A baloldal 2010-es választási bukását követően az Egyesült Államokba utazott. Miután komoly tengerentúli kapcsolatokra tett szert, ismét visszatért. A George Soroshoz köthető Center for American Progress (CAP) támogatásával megalapította a Haza és Haladás Alapítványt, amiből később kinőtt az Együtt. Sokáig úgy tűnt, hogy Bajnai lehet a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje a 2014-es parlamenti választáson, végül az MSZP-s Mesterházy Attilára esett a baloldali pártok választása. Ezt követően Bajnai visszalépett az aktív politizálástól, és egy londoni központú globális pénzügyi tanácsadó cég egyik vezetőjeként dolgozik. Az elmúlt években ismét aktivizálta magát: a főpolgármester-választáson Karácsony Gergelyt támogatta, amiért cserébe az új városvezető több emberének is fontos pozíciót adott. A rendszerváltás utáni egyik legsúlyosabb botrány a nevéhez kötődik: a Wallis Zrt. pénzügyi manőverei miatt a libatenyésztők közül sokan
menusgabor, 2020. július 04. szombat, 22:00
Krónika 9. rész (költségvetés)
elutasította az összes, több, mint 800 ellenzéki módosító javaslatot.

A kormánypártok nem üzentek semmit az albérletben élők számára, pedig a válsághelyzetben sokan nem képesek fizetni a lakhatási díjakat - mondta. A politikus embertelenségnek nevezte, hogy újra elindulnak a kilakoltatások.

A kormánynak nincs üzenete a fiatalok és a bajba kerültek felé, de újra "lepaktált" a multinacionális cégekkel és a bankokkal - jelentette ki.MSZP: tudásalapú társadalmat kell építeni

Mesterházy Attila (MSZP) úgy fogalmazott: sokkal jobb lenne, ha a válságból a magyar gazdaság "még ütésállóbban" kerülne ki. A politikus azt is hangsúlyozta, hogy tudásalapú társadalmat kell építeni.

A kormánypártok arra bíztatják a fővárost, hogy a meglévő tartalékait költse el a Lánchíd felújítására. A kabinet nem ad pénzt egy nemzeti szimbólum felújítására, miközben sokkal kisebb jelentőségű eseményekre milliárdokat költ - bírált a képviselő.

Az sem világos, hogy mit nyer Magyarország a
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 19:02
Krónika 7. rész (költségvetés)
akkor a dolgozó és dolgozni akaró emberek általi eltartásra számít. Márpedig ez a társadalmi igazságosság ellen van - mutatott rá Harrach Péter. Szólt a családok támogatásáról, ami 2295 milliárd forinttal jelenik meg, és célként jelölte meg a gyermekvállalás segítését, a demográfiai helyzet javítását, a családok jólétének növelését. Kiemelte továbbá a bölcsődei ellátás további erősítését, és a 13. havi nyugdíj fokozott visszaépítését.

MSZP: az újjáépítés költségvetésére van szükségMesterházy Attila (MSZP) azt mondta: bár a kormány azzal érvelt, hogy az átláthatóság és a kiszámíthatóság növekszik azzal, ha korábban fogadják el a költségvetést, a mostani krízishelyzetben indokolt lett volna később benyújtani a büdzsét, hogy minél biztosabb számok alapján lehessen tervezni.

Arra is felhívta a figyelmet: a matematika és a közgazdasági szabályai szerint nem lehetséges, hogy egyszerre csökkenjenek a bevételek és a GDP, de mindenre több pénz legyen, miközben nem vesznek fel plusz hitelt,
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 15:52
Krónika 14. rész (felsőoktatási törvény, műanyagok tiltása)
(KDNP) elmondta, az egyetemi modellváltás most csak egy jogi pontosítás miatt kerül ismét terítékre. Aláhúzta, az egyetemek számára óriási lehetőség a változás, az innováció ugyanakkor nagyobb fokú felelősséggel is jár, amit a kormánynak monitoroznia kell.

Brenner Koloman (Jobbik) úgy fogalmazott, az elmúlt időszakban beigazolódtak a felsőoktatási intézmények alapítványi formába rendezésével kapcsolatos aggályaik, ez a folyamat ugyanis egyértelmű támadás az egyetemi szabadsággal szemben.

Mesterházy Attila (MSZP) azt mondta, miközben a kormány a közoktatásban "esztelen központosítást" hajt végre, addig a felsőoktatásban privatizációt hajt végre, és ebbe a folyamatba nem vonja be az érintett egyetemeket, ami az oktatás minőségének rovására mehet.

Arató Gergely (DK) szerint az egyetemek "félmaszek, félállami" átrendezése számos kockázatot rejt, mivel nem segíti sem a felsőoktatás érdekeit, sem az egyetemi autonómia érvényesülését, sem a közpénzek megfelelő felhasználását.

Keresztes László
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 23:29
Krónika 13. rész (víziközmű-szolgáltatások)
egyes vízi létesítmények víziközművé minősítését. Ezt orvosolja a jogszabály módosítása.

Fidesz: előremutató a javaslatHadházy Sándor (Fidesz) előremutatónak nevezte az előterjesztést. Megismételte: víziközmű kizárólag az állam vagy az önkormányzati tulajdonában állhat az ellátásbiztonság érdekében. A gyakorlatban mégis számos olyan létesítmény van, amely nem ezek tulajdonában áll, holott funkciójuk szerint víziközművek.MSZP: mely projekteknél segít a változtatás?

Mesterházy Attila (MSZP) arra kérdezett rá: milyen konkrét projekteket akarnak a javaslattal tisztázni? Melyek azok a speciális helyzetek, amelyekben az államnak el kell járnia?

KDNP: a kormány folyamatosan szerzi vissza a fontos infrastruktúrát

Nacsa Lőrinc (KDNP) elmondta: a kormány 2010 óta folyamatosan visszaszerzi a korábban elherdált, nemzetstratégiai szempontból fontos közműveket.

A változtatás lehetőséget teremt arra, hogy a még nem víziközműnek minősített létesítményeket is azzá
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 21:49
Krónika 12. rész (Bérgarancia Alap)
6,8 százalék lenne az éves nyugdíjemelés. Hozzátette, amit a kormány adott, azt "már januárban megette az infláció".

Böröcz László (Fidesz) arról beszélt, rengeteg nyugdíjas van, aki nyugdíjba vonulása után is szeretne aktív maradni. Megjegyezte azt is, hogy a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat a Fidesz-KDNP-kormány most visszavezeti. A kormány a nyugdíjasok pártján áll - hangoztatta.

Mellár Tamás (Párbeszéd) a korábban megígért egyéni nyugdíjszámlákat kérte számon a kormányon.

Mesterházy Attila (MSZP) a Czeglédy Csabával kapcsolatos kormányoldali megszólalásokra reagált, úgy fogalmazva: "egyáltalán nem ciki, senki nem tagadta, hogy dolgozott az MSZP-nek, a DK-nak", "sőt annak a Fiák úrnak volt az üzleti versenytársa, akivel Kósa Lajos kiváló viszonyt ápol".

Szakács László (MSZP) a nyugdíjrendszerről szólva azt mondta: ha még mindig három lábon állna a rendszer, lehet, hogy ma nem kellene dolgozniuk a nyugdíjasoknak.

Hiller István levezető elnök az általános vitát lezárta, Kósa
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 19:23
Krónika 4. rész (vegyi fegyverek, kártalanítás)
lehet.KDNP: Magyarország erkölcsi kötelessége a vegyi fegyverek elleni küzdelemNacsa Lőrinc (KDNP) kifejtette: a 20. század tömegpusztító fegyverei megmutatták az emberiségnek, hogy milyen súlyos veszélyeket rejtenek, ezért minden lehetséges eszközzel fel kell lépni ellenük; Magyarországnak is erkölcsi kötelessége az ezek elleni harc. Hozzátette: a módosítás elfogadása a vegyi fegyverek elleni nemzetközi erőfeszítésekhez járul hozzá.MSZP: támogatni kell a módosítástMesterházy Attila (MSZP) közölte: maximálisan egyetért az előtte szóló képviselővel, támogatják a módosítást.

Ezt követőenaz általános vitát lezárták.ZárszóSzijjártó Péter megköszönte a képviselőknek a támogatást, hogy a lehető leggyorsabban keresztülvihessék a javaslatot az Országgyűlésben.

Azt mondta: valóban új típusú biztonsági kihívásokkal kell szembenézni, és ezekre a NATO-nak fel kell készülnie. Nem zárható ki, hogy az elkövetkező időben több hasonló
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 12:51
Krónika 3. rész (vagyongazdálkodás, jelnyelv)
megtenni - fogalmazott.

A rozsdaövezetekkel kapcsolatos szabályozásról megjegyezte: lehetővé teszik, hogy az oligarchák itt is megjelenhessenek, ingatlanfejlesztéseket indíthassanak.

A képviselő szerint bár ebben a formában biztosan nem támogatják a tervezetet, de a kormány nem is akar olyan módosításokat tenni, amelyekkel kezelni lehetne a helyzetet. A javaslattal figyelmen kívül hagyják az önkormányzatok törekvéseit - vélte.MSZP: a Fidesz-bank építése tovább folyikMesterházy Attila (MSZP) szerint úgy látszik, a Fidesz-bank építése tovább folyik, most újabb lépést tesznek ebbe az irányba.

Felvetette, hogy az összes ellenzéki önkormányzat számíthat-e arra, hogy egy kormányzati beruházás esetén elvonják a jogaikat. Inkább tárgyalni, megegyezni kellene az önkormányzati vezetőkkel, de a kormány más utat választ, nem akar megállapodni - vélte.Fidesz: mindenki biztonságban van az állami tulajdonú lakásokbanBöröcz László (Fidesz) kijelentette: aki most
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 14:51
Képek, videók
MESTERHÁZY.jpg
agica2004
2015. május 18. hétfő, 16:37
Mesterházy-.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 13:49
Mesterházy A.2014.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 13:46
Mesterházy 2014.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 13:46
Mesterházy--.jpg
agica2004
2014. június 13. péntek, 11:57
Mesterházy.jpg
agica2004
2014. június 13. péntek, 11:56
Mesterházy Attila.jpg
agica2004
2014. június 13. péntek, 11:55
Mesterházy 2004.04.06..jp
agica2004
2014. június 13. péntek, 11:54
Mesterhazy-most.jpg
agica2004
2014. június 04. szerda, 16:34
Mesterhazy-régen.jpg
agica2004
2014. június 04. szerda, 16:34
Az egészségügyi iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:09
egészségügy.png
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:05
egészségügy.png
sz719eszter
2016. december 01. csütörtök, 17:17
egészségügy.jpg
kicsoda57
2015. július 04. szombat, 23:15
Egészségügy.jpg
pacsakute
2013. július 06. szombat, 21:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.