Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 12:08 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
MSZP: a Mesterházy-kormány rendbe teszi az egészségügyet
Kormos Kata, a szocialista párt szóvivője kedden azt közölte az MTI-vel, hogy álláspontjuk szerint a magyar embereknek olyan egészségügyre van szükségük, amely biztosítja az egészségük megőrzéséhez, illetve a gyógyuláshoz szükséges színvonalas ellátást, függetlenül attól, hogy hol laknak vagy mennyi pénzük van.

Az MSZP választási győzelme esetén támogatná és hatékonyabbá tenné a járóbeteg-ellátás és a mentőszolgálat munkáját, felszámolná az ellátásban a területi különbségeket, és uniós forrásokból korszerűsítené és fejlesztené a kórházakat és a rendelőket - írta a szóvivő.

A közlemény szerint helyreállítanák a minőségi terhesgondozást, megerősítenék a védőnői hálózatot, továbbá minden leendő kismama számára elérhetővé tennék a méhen belüli szűréseket.

Az ellenzéki párt szóvivője azt írta: a Mesterházy-kormány általánossá fogja tenni a minőségbiztosítást, a gyógyászati beavatkozások minőségi jellemzőit pedig kórházanként közzéteszik az interneten. Emellett újra létrehoznák és megerősítenék a betegek jogait védő szervezeteket - tette hozzá.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2014. február 11. kedd, 15:57
Címkék: Kormos Kata, szocialista párt, magyar embereknek, egészségük megőrzéséhez, gyógyuláshoz szükséges, mentőszolgálat munkáját,
Kommentek
Krónika 17. rész (Országgyűlés működése, házszabály)
reagálva - hangsúlyozta, az országgyűlési szabályok egyformán vonatkoznak a kormánypárti és ellenzéki képviselőkre.

Korózs Lajos (MSZP) arról beszélt, hogy a kormánypártok elvették annak a lehetőségét, hogy értelmes vitákat lehessen folytatni a parlamentben.

Bányai Gábor (Fidesz) azt mondta, hogy az Országgyűlés eljutott egy határig, a "falig elmentünk". A törvény lehetőséget ad arra, hogy a képviselők megálljanak egy pillanatra és eldöntsék, hogyan fognak viselkedni - tette hozzá.

Mesterházy Attila (MSZP) feltette a kérdést, hogy mekkora felzúdulás lett volna a jobboldali padsorokban, ha a Horn- vagy a Gyurcsány-kormányok idején egy hasonló előterjesztéssel állt volna elő a baloldal.

Tordai Bence (Párbeszéd) egy saját, évekkel korábbi felszólalását idézte, amelyben azt állította a kormánypártokról, hogy rombolják az Országgyűlés tekintélyét.

Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik) azt kérte számon, hogy miért nem napközben zajlott a teljes vita, miért hajnalban kell elmondaniuk a
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 07:10
Krónika 14. rész (szakképzés, jogharmonizációs csomag)
hangoztatta.

A magánintézmények kapcsán jelezte, a Waldorf-szövetséggel, illetve az alternatív iskolákat képviselő szervezettel történt egyeztetés nyomán mindenki megnyugodhatott: nincs kockázat semmilyen intézmény számára.

Szerinte versenyképességi szempontok indokolják a szakképzés leválasztását a köznevelés rendszeréről, valamint az is, hogy évente 50 ezer felnőtt is részt vesz a szakképzési rendszerben.

MSZP: permanens reformban van a kormány a szakképzést illetőenMesterházy Attila (MSZP) úgy értékelt: permanens reformban van a kormány a szakképzést illetően, pedig ez korábban a MSZP-re volt jellemző kormányon. Károsnak és tévesnek nevezte a tanulmányi kötelezettség 18 éves korhatárának eltörlését, szerinte ezt vissza kell állítani, nem pedig "lopakodó megoldásokkal" kell ugyanezt elérni.DK: a kormány a szülőkre hárítja a tankötelezettség terhétArató Gergely (DK) a tankötelezettség korhatárának leszállítása miatt bírálta a kormányt és úgy
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 21:33
Krónika 11. rész (családvédelmi akcióterv)
szükség, például a családi pótlék emeléséről.

Jobbik: hány gyedet igénylő nagyszülőre számítanak?Z. Kárpát Dániel (Jobbik) azt a kérdést tette fel: mire számítanak a nagyszülői gyeddel kapcsolatban? Rámutatott, hogy kitolódott a gyermekvállalás időpontja az emberek életében, emiatt szerinte kevesen "vetemednek majd arra", hogy a nyugdíjba vonulás előtti utolsó éveiket "feladják", hiszen azok fontosak a nyugdíjszámítás szempontjából.

Az MSZP további intézkedéseket javasolt

Mesterházy Attila (MSZP) egy alapot szorgalmazott arra, hogy a ritka betegségben szenvedő gyerekek gyógyítása támogatható legyen. A budafoki fideszes önkormányzat is leállította a kilakoltatásokat - mutatott rá, és ennek követését javasolta. A gyermeküket egyedül nevelők hatványozott nehézségekkel küzdenek, nekik is további segítséget kezdeményezett. Az árva gyermekek segítését is sürgette, szerinte nekik nagyobb életkezdési segítséget nyújthatna az állam.

Államtitkári zárszóBodó Sándor, a
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 18:22
A NATO előtt álló kihívásokról tanácskoztak az Országházban
ipar. Ugyancsak kérdésként vetette fel, hogy a PESCO mennyire lesz nyitott a nem uniós tagságú NATO-tagországok felé. Ezzel összefüggésben megjegyezte, hogy a NATO költségvetésének 80 százaléka nem uniós országoktól származik, míg az Európai Unió külső védelmét olyan országok látják el, mint például Norvégia, Törökország vagy az Egyesült Államok.

Kulcsfontosságúnak nevezte a NATO bővítésében a balkáni országok csatlakozását, ami szerinte a magyar gazdaság számára is fontos kitörési irány.

Mesterházy Attila - akit a napokban választottak a NATO Parlamenti Közgyűlésének alelnökévé - arról beszélt: nincs olyan ülése a NATO-nak, ahol Oroszország ne kerülne napirendre akár a krími hadviselés, akár a fegyverkezés és fegyvermodernizáció, akár az agresszív, katonai akciókba csapó külpolitikája miatt. Szintén a jövőbeni kihívások közé sorolta az MSZP-s politikus Kínát, amely "nem tankokkal, hanem bankokkal kívánja elfoglalni a világot", illetve az ország az új technológiákban is élen jár. Példaként
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 18:22
Krónika 11. rész (honvédelmi törvények, védelmi beszerzések)
MSZP: hány lőteret hoztak eddig létre?

Mesterházy Attila (MSZP) azt mondta, jó lenne, ha a honvédelem területén nemzeti konszenzusok mentén lehetne előrehaladni. Helye van a kritikának, lehet kritizálni azt, amit a korábbi kormányok elrontottak, de van helye az önkritikának és az illő szerénységnek is - tette hozzá.

A javaslatban nem szerepel a hibrid hadviselés problémája - emelte ki a politikus, aki hangsúlyozta, hogy Magyarország nem csatlakozott a NATOHibrid Fenyegetések Elleni Európai Kiválósági Központjához.

A képviselő azt kérdezte, hány járásban hoztak létre eddig lőteret?

Mesterházy Attila azt mondta, reméli, hogy a kormány nem fogja valamilyen formában visszaállítani a hadkötelezettséget.

Jobbik: az ellenzék is részt szeretnének venni a jogszabály kidolgozásában

Varga-Damm Andrea (Jobbik) azt mondta, a jogszabály indoklásában is benne van, hogy a honvédelem nemzeti ügy. Az ellenzéki képviselők azonban mégsem vehetnek részt a jogszabály kidolgozásában, pedig azt
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 18:33
Krónika 5. rész (sportfejlesztések támogatása)
módosított szöveg, és hogyan segíti az érintett sportágak felvirágoztatását.

Elmondta: az előterjesztés érint minden települést, nem arról szól, hogy azokat a kistelepüléseket helyezik előnybe, amelyek eddig nem tudtak részt venni a tao rendszerben, hanem mindenkit, aki 300 millió forint feletti beruházást kíván végrehajtani.

Kijelentette: a teljesítmény nélkül kapott ingyen források nem ösztönzik, hanem visszafogják a magyar sportot.

MSZP: a tao jó kezdeményezés, vigyázni kellene rá

Mesterházy Attila (MSZP) a tao-t jó kezdeményezésnek nevezte, ami szolgálja a magyar sport érdekeit.

Kiemelte: ez a törvény jól mutatja, hogy egy hasznos, jó kezdeményezésből, hogyan lesz egy olyan program, amit beleng a korrupció, és amiről az ellenzéknek teljesen más a véleménye, mint a kormánypártoknak.

Nagyobb önmérsékletre lenne szükség - hangoztatta. Hozzátette: sokszor pont azoktól veszik el a támogatást, akiknek szüksége lenne rá, a magyar gyerekeknek, vagy az élsportolóknak. A
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 13:35
Krónika 12. rész (bizottsági jelentések vitája, napirend után)
Bizottsági jelentések vitái

Egyetértés alakult ki a törvényszéki végrehajtással összefüggő törvénymódosításokat tartalmazó előterjesztésről. A kormány indítványát ugyanis Varga-Damm Andrea (Jobbik) és Mesterházy Attila (MSZP) is támogatta.

Fazekas Sándor (Fidesz) az ingatlan-nyilvántartást és egyes közigazgatási hatósági eljárásokat érintő törvénymódosítás céljának az egyszerűbb, átláthatóbb, hatékonyabb ügyintézést nevezte. A javaslat a közigazgatási bürokráciacsökkentéssel is összefügg, a társasházi ügyintézéssel kapcsolatban - mondta.

Az előterjesztéssel Varga-Damm Andrea és Mesterházy Attila is egyetértett.

Az állampolgársági törvény módosításának bizottsági jelentését tárgyalva Fazekas Sándor (Fidesz) elmondta: a javaslat előzménye, hogy több mint egymillió ember honosítás által szerzett kettős állampolgárságot. A javaslat elfogadásával a többi között kiterjesztik az egyablakos ügyintézést, egyszerűsítik a határon túli magyarok ügyintézését.

A változtatásokat Demeter Márta
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 07:03
Krónika 11. rész (bizottsági jelentések vitája)
alulfinanszírozását, de a kormány mostohagyerekeként említette a környezetvédelmet, valamint a szociális és nyugdíjellátást is.

A független Bősz Anett szerint válságágazat az oktatás, az egészségügy és a szociális szektor.

Ritter Imre német nemzetiségi képviselő elmondta: a támogatásból biztosított volt a nemzetiségi intézmények működése.

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) bírálta, hogy lakhatási támogatásra több tízmilliárd forinttal kevesebbet költöttek, mint tervezték azt a büdzsében.

Mesterházy Attila (MSZP) úgy ítélte meg: a tavalyi költségvetés nem az emberek által kívánt prioritásokat tükrözi. Szerinte egészségügyre, oktatásra és a szociális szektorra kellett volna többet költeni.

Hajdu László (DK) a tervezést bírálta, azt, hogy a jövő évi költségvetést hamarabb fogadták el, mint a tavalyi zárszámadást.

Csárdi Antal (LMP) azt mondta: a tavalyi büdzsé nem költött eleget a "jövőre", például a környezetvédelemre vagy az oktatásra.

Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 21:12
Képek, videók
MESTERHÁZY.jpg
agica2004
2015. május 18. hétfő, 16:37
Mesterházy-.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 13:49
Mesterházy A.2014.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 13:46
Mesterházy 2014.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 13:46
Mesterházy--.jpg
agica2004
2014. június 13. péntek, 11:57
Mesterházy.jpg
agica2004
2014. június 13. péntek, 11:56
Mesterházy Attila.jpg
agica2004
2014. június 13. péntek, 11:55
Mesterházy 2004.04.06..jp
agica2004
2014. június 13. péntek, 11:54
Mesterhazy-most.jpg
agica2004
2014. június 04. szerda, 16:34
Mesterhazy-régen.jpg
agica2004
2014. június 04. szerda, 16:34
Az egészségügyi iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:09
egészségügy.png
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:05
egészségügy.png
sz719eszter
2016. december 01. csütörtök, 17:17
egészségügy.jpg
kicsoda57
2015. július 04. szombat, 23:15
Egészségügy.jpg
pacsakute
2013. július 06. szombat, 21:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.