Belépés
2018. november 20. kedd | 47. hét | 324. nap | 18:51 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
15 város, ahol csónakázhatunk az utcákon
Giethoorn, Hollandia. Giethoorn házait csak gyalog fahidakon vagy vízen csónakokkal lehet megközelíteni, ezért a holland Velencének is nevezik.
Szucsou, Kína. A Jangce mélyen fekvő deltavidékén elhelyezkedő várost sűrűn behálózzák a csatornák, ezek is hozzájárulnak a festői látképhez. Már a 20. század derekán kiszámították, hogy a csatornákon átívelő 310 híd miatt egységnyi területre több híd jut, mint Velencében.
Velence, Olaszország. Különleges fekvése, lenyűgöző építészeti csodái, romantikus hangulata és világhírű karneválja egyszer az életben mindenki számára kötelezővé teszik az Adria királynőjeként becézett Velencét.
Ganvie, Benin. Sokan Afrika Velencéjének is nevezik Ganviét. A nyugat-afrikai Benin déli csücskén elterülő 20 000 lelket számáló település különlegességét az adja, hogy összes háza bambuszcölöpökön nyugszik.
Brugge, Belgium. A várost sokszor az észak Velencéjének is nevezik, hiszen számos csatorna szeli át. Az óvárost körülvevő régi erődítmények és malmok maradványai ezen csatornák mellett találhatóak.
Bangkok, Thaiföld. A várost északról délre keresztezi a Csaophraja folyó, az ehhez csatlakozó keskeny csatornák pedig minden irányba behálózzák a várost. Gyakorlatilag egy óriási Velence ez, pompa helyett néhol felhőkarcolókkal, máshol nyomorral a csatornapartokon.
Stockholm, Svédország. Az észak Velencéjeként is gyakran becézett Stockholm 53 híd által összekötött, 14 szigetre épült.
Annecy, Franciaország. A "Savoie Velencéje", az "Alpok gyöngyszeme" elnevezésekkel büszkélkedő város. Franciaország kulturális és történelmi városa címet viseli.
Hamburg, Németország. Az Alster folyó belvárost átszelő ágait csatornákká építették ki. Hamburgot számtalan kanális, apró csatorna, és vizesárok szeli át, melynek következtében a Hanza-város a világ hidakban talán leggazdagabb települése. Több mint 2500 híd van a városban, amivel megelőzi Amszterdamot (1200 híd) és Velencét (400 híd) is.
Ko Panyi, Thaiföld. A város alapítók vándorló halászok voltak. Az alapítóknak házat azért nem vehettek a szárazföldön, mert ezt akkoriban egy külföldi sem tehette meg, tiltották a thai törvények. Arra azonban mód volt, hogy a vízen, cölöpökön építkezzenek.
Utrecht, Hollandia. Az Oudergracht vagy más néven öreg csatorna végig fut a városközponton. Bár egykoron a vízparton szinte csak raktárépületek álltak, ma már kávézók és éttermek várják a partra szálló vendégeket.
Birmingham, Anglia. A város híres csatornarendszere, mely hosszabb, mint az itáliai Velencéé, az 1760-as években épült ki, a kereskedelmi szállítást könnyítette.
Wuzhen, Kína. A 2000 éves történelem kiválóan tükröződik a rejtélyes lebegőhidakon, a bonyolult fafaragványokon és a régi köves ösvényeken. A város még mindig őrzi a hagyományokat, ókori jellegét gyönyörűen fenntartja.
Kerala, India. Kerala igazi nevezetessége a "backwaters" avagy a 900 km hosszú kanális rendszer, mely átszeli a tartományt, s bármelyik pontján hajókázva csodálatos látványban lehet része az idelátogatóknak.
Can Tho, Vietnam. Nevezetes az úszópiacairól, a környék rizspapírgyártó falvairól és a festői csatornáiról. A várost vízi utak hálózata köti össze a delta rizsföldjeivel.


schuro, 2018. június 05. kedd, 15:44
Címkék: Adria királynőjeként, Sokan Afrika Velencéjének, Savoie Velencéje, holland Velencének, festői látképhez, csatornákon átívelő,
Kommentek
A szervezetre is jó hatással vannak....
Utazás egyperces

5 magyar gyógybarlang, ami nemcsak szép, de a szervezetedre is jó hatással van

Ide tervezd a kirándulásodat, ha az egészségedért is tenni szeretnél.
Magyarországon több mint 1500 barlangot tartanak nyilván. Azonban ahány barlang annyiféle mikroklíma. Hazánkban öt minősített gyógybarlang található, ahol nem csak gyógyulni, de meditálni, relaxálni is lehet. Sorra vettük, a hol mit találunk barlangszinten.
A gyógyhatás függ a barlangi légáramlás mértékétől, a felszíni viszonyoktól, a barlang vizétől, a levegő összetételétől.


A modern barlangterápia kezdete a 20. század közepére nyúlik vissza. Az első barlangot 1966-ban minősítették gyógyhellyé.

Érdekes tény, hogy a 20 fok feletti átlaghőmérsékletű meleg barlangokban mozgásszervi betegségekkel küzdőket gyógyítanak, míg a hideg, 10-13 fok közötti átlaghőmérsékletű barlangok
gabfe, 2017. április 06. csütörtök, 12:28
Barangolás Észak-Magyarországon
várat, és aki finom borokat szeretne kóstolni, az ellátogat a Szépasszony-völgybe is.

Aki bebarangolná az északi országrész arra érdemes helyeit, annak érdemes az Eger melletti falvak valamelyikében megszállni, ahol kialakult a falusi turizmus, és így nemcsak olcsóbb szállást kapunk, hanem a helyi lakosok megélhetését is segíthetjük. Ilyen falu például Noszvaj, ahol helyben is találunk érdekes programokat, például megnézhetjük a helyi kézműves mesterek munkáit, lovaskocsikázhatunk, csónakázhatunk a tavon, vagy megkóstolhatjuk a kemencében sült finomságokat a Gazdaházban, ahol kézműves foglalkozások és szezontól függően egyéb programok (pl. szilvalekvárfőzés) is várnak ránk. Ha a helyi programokat kimerítettük, minden nap máshová tehetünk innét kirándulásokat, érdemes megnézni például a szomszédos falvakban a mésztufába vájt pincesorokat.

megnézni például a szomszédos falvakban a mésztufába vájt pincesorokat.
Egyik nap ellátogathatunk Aggtelekre, hogy megnézzük a térség leghosszabb
radvanszki_jozsef, 2013. október 20. vasárnap, 14:08
Hegy, tenger, tó - Szlovénia
Hegy, tenger, tó - Szlovénia


Zöldellő dombok, havas hegycsúcsok, türkiz tavak, kristálytiszta tenger. Szlovénia gyönyörű tájakkal várja az utazót, és a kis távolságoknak köszönhetően néhány nap alatt számos vidéke felfedezhető.


A délnyugati szomszédságunkban fekvő országban nyáron a hegyekben túrázhatunk, a különleges tavakon csónakázhatunk. Ha kedvünk van, a tengerben is fürödhetünk, és bebarangoljuk a part hangulatos városait.

Forrás: www.kiskegyed.hu
1vargaildyko, 2013. június 13. csütörtök, 10:03
Hegy, tenger, tó
Utazás egyperces..

Hegy, tenger, tó - Szlovénia

Zöldellő dombok, havas hegycsúcsok, türkiz tavak, kristálytiszta tenger. Szlovénia gyönyörű tájakkal várja az utazót, és a kis távolságoknak köszönhetően néhány nap alatt számos vidéke felfedezhető.

A délnyugati szomszédságunkban fekvő országban nyáron a hegyekben túrázhatunk, a különleges tavakon csónakázhatunk. Ha kedvünk van, a tengerben is fürödhetünk, és bebarangoljuk a part hangulatos városait.

Még több kép a galériában


Forrás: www.kiskegyed.hu
gabfe, 2012. augusztus 06. hétfő, 11:09
Szt Anna tó
hegység két vulkáni kúpján alakult ki a két természeti csoda. Az egyik kúp
helyén 950 m tengerszint feletti magasságban a 464 m átmérőjű Szent Anna-tó , a másik kúp helyén 1050 m magasságon a Mohos-tőzegláp.
A szigorúan védett természetvédelmi területre autóval is bejuthatunk díjfizetés ellenébe, de Tusnádfürdőről gyalog is érkezhetünk. A tó partján állva lenyűgöző a látvány. A majdnem szabályos kör alakú tó vizén visszatükröződik a kráterperem fenyőerdővel benőtt kies látványa. A tóban csónakázhatunk, sőt nyáron fürödhetünk is, nem ritka a 24-25 C fokos vízhőmérséklet sem. A helyiek szerint mindenképpen fürödjünk, vagy legalább mosakodjunk meg a vízben, mert ezt megtéve, a tó tündére védelmez minket egy évig.
A tó mellett romantikus kis kápolna áll, a Szent Anna-kápolna, melyet 1977-ben építettek egy fakápolna helyén. A környék katolikusai számára még ma is jelentős zarándokhely a kápolna környékén minden év július végén megrendezett Anna-napi búcsú.
A Szent Anna-tó vízgyűjtő területe
donaldduck, 2010. november 26. péntek, 20:47
Képek, videók
adrián névb.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 17:45
adriana-lima-drawing-2 135
ladymoon
2018. június 24. vasárnap, 16:35
Adriana_II_by_Randy_ma n.j
ladymoon
2018. június 24. vasárnap, 16:33
Skarba Adrianna Ibolyacs
maria_kadar_148
2018. április 22. vasárnap, 15:05
adrián névc.jpg
zsokica45
2018. március 17. szombat, 21:31
Március 5. Adrián
rushlilly
2018. január 27. szombat, 10:55
őszi Adriana-Malacka tuto
53ilona
2017. november 09. csütörtök, 15:16
Adrian
lolo57
2017. április 29. szombat, 11:50
Az Adrián
henrietta_szantonezvelihar
2016. szeptember 05. hétfő, 16:26
adrián névv.jpg
zsokica45
2016. május 24. kedd, 18:45
adrián név.jpg
zsokica45
2016. május 07. szombat, 09:08
A sivatag Velencéje.png
farkas1945
2011. január 02. vasárnap, 15:59
A sivatag Velencéje.7.png
farkas1945
2011. január 02. vasárnap, 15:58
A sivatag Velencéje.6.png
farkas1945
2011. január 02. vasárnap, 15:58
A sivatag Velencéje.5.png
farkas1945
2011. január 02. vasárnap, 15:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.