Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 05:04 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Különleges képességű emberek - Trükk vagy valóság?
Ahogyan a világ változik, úgy fejlődik vele az ember is. Vagy fordítva? Annyi bizonyos, hogy a technikai fejlődés sebessége mindenkit elkápráztat, pedig mi, emberek hozzuk létre az eszközeit. De vajon visszahat-e ránk ez a fejvesztett változás?
Különös gyermekek csoportja

Létezik a világ gyermekeinek egy olyan csoportja, amely képes volt megváltoztatni saját DNS-ét. Ennek oka pedig a HIV vírus, vagyis az AIDS. Los Angelesben egy olyan jelenséggel találkoztak a tudósok, amelyet spontán genetikai mutációnak neveztek el. Ez azt jelenti, hogy az egyén a túlélés érdekében képes megváltoztatni genetikai kódját. Olyan esetekről van szó, amelyekben a veleszületetten fertőzött gyermek szervezetéből egyszer csak eltűnt a halálos vírus még mielőtt aktivizálódhatott volna. Mi több, ezek a gyermekek 3000-szeresen ellenállóbbak lettek a vírussal szemben, mint egy átlagos szervezet. A világ összlakosságának egy százalékát érinti ez a mutáció, ami megközelítve 70 millió embert jelent! Hogy pontosan mi is történik ilyenkor? Egy átlagos DNS 64 kodonból tevődik össze. Ezekből összesen 20 van aktív állapotban, a többi pedig inaktív állapotban van, amelyekről egészen idáig úgy vélték, hogy múltunkra adhatnak választ. Azonban az AIDS gyermekei 24 kodont használnak aktívan, így biztosítva védelmet a vírussal szemben az egész szervezet számára. Talán mindenki számára lehetséges elérni ezt a fajta szuper-fejlettségű immunrendszert? A jövő embere talán nem is ismeri majd a betegség fogalmát?Szuperpszichikus gyermekek

A legtöbb sci-fi vagy thriller filmben megjelenik a gondolattal való irányítás. Tárgyakat tudnak mozgatni a szereplők, vagy képesek a jövőbe látni. A legújabb generációs gyermekek igen elgondolkodtató tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyre érdemes lenne odafigyelnünk. Az első szuperpszichikus gyermekek a 70-es évek elején bukkantak fel, akik képesek voltak bekötött szemmel a különböző testrészeikkel látni.

Természetesen komoly teszteket végeztek velük. Az egyik teszt így történt: a bekötött szemű gyerek jelenlétében kiválasztottak egy tetszőleges könyvet, kitéptek egy oldalt belőle és kis galacsinná gyűrték össze. A galacsint a gyermek hóna alá helyezték, és ő szó szerint képes volt elmondani a tartalmát. Egy másik eset: egy fiatal lány több ezres nézőközönség előtt mindenkinek egy-egy rózsabimbót adott, majd egy kézmozdulatára lassan az összes kivirágzott.Hasonló képességekkel rendelkezik Uri Geller, akinek a neve valószínűleg sokak számára ismerős. Az ő képességeit a Stanford Kutató Intézet tesztelte a következőképpen. Uri Gellert egy zárt acélszobában helyezték el, amelynek fala nem engedte át sem az elektromágneses, sem a rádió-, sem az agyhullámokat. A szobán kívül egy kézzel fújt üvegben elhelyeztek egy darabot az ismert legerősebb fémből. Uri Geller képes volt ezt a fémet meghajlítani mindenki ámulatára. Ami pedig még ennél és izgalmasabb, hogy ezután még megvizsgáltak néhány gyermeket is, akiknek ugyanígy sikerült végrehajtani a feladatot.
Indigó gyermekek

Az indigó gyermekek a 80-as években jelentek meg először, azóta folyamatosan születnek szerte a világon. A tudósok szerint az ilyen gyermek megváltozott DNS-sel rendelkezik, ugyanis másmilyen a májuk. A máj pedig a rendszeresen bevitt tápanyagra reagál, amely a széles körben elterjedt, újfajta, gyorséttermi táplálék feldolgozására már nem felel meg. Hogy mi történik? Alkalmazkodunk, különben nem maradnánk életben.Az indigó gyermekek átlagosan 130-as IQ-val rendelkeznek, sokan közülük a 160-as értéket is elérik. Valóban növekszik az emberiség intelligenciája? Érdekes tény, hogy a tanárok és az oktatási rendszer ezeket a gyerekeket problémásnak találja. Ezek a gyerekek ugyanis a hagyományos oktatás, és információátadás sebessége mellett tulajdonképpen unatkoznak. Ha azonban olyan tanulnivalót adunk nekik, ami érdekli őket, megmutatkozik briliáns elméjük. Ugyanakkor ők is rendelkeznek pszichikus képességekkel: valósággal olvasnak szüleik gondolataiban. Vajon természetfeletti képességeink is olyan léptékben fejlődnek, mint maga a technika? Talán gyermekeinktől tanulhatunk a legtöbbet?

Forrás: Drunvalo Melchizedek, Az élet virágának ősi titka. Bakos Attila szerk., Zalai Kata ford., 2000.
anna4459, 2014. november 01. szombat, 17:01
Címkék: Stanford Kutató Intézet, Drunvalo Melchizedek, Bakos Attila, Zalai Kata, világ változik, technikai fejlődés,
Kommentek
Érdekességek
együttműködve feltérképezték és feltárták a város megmaradt részeit. Franck Goddio vezetésével megtalálták Ámon és fia, Honszu templomát és az egykor oly jelentős, hajómaradványokkal teli kikötőt is. A feltárt kolosszális szobrok, a hatalmas építmények, az ékszerek és érmék, valamint a kerámiák mind egy virágzó városról árulkodnak.
Héraklion elsüllyedését egyszerre vagy egymás után bekövetkező természeti katasztrófák, illetve a tengerszint emelkedése okozhatták. A washingtoni Smithsonian Intézet és a Stanford Egyetem bevonásával zajlott geoarcheológiai elemzések néhol az agyagos talaj elfolyósodására utalnak, főleg az Aboukir-öbölben. Ezt a jelenséget a hatalmas épületek miatt a talajra nehezedő nyomás okozhatta. Hasonló következményei lehetnek egy földrengésnek is, a város eltűnéséről szóló történeti leírások pedig egyaránt beszámolnak földmozgásokról és nagy árhullámokról is. Ezek alapján tehát valószínűleg az említett hatások együttesen járultak hozzá a süllyedéshez.
Az elsüllyedt városról
kirscha, 2018. június 12. kedd, 22:39
100 éve született a B12 vitamin izolátora.
fontosságát különböző krónikus betegségre, életfontosságú hatását az emberi sejtek légzésére és energiatermelésére. Későbbiekben az egyik legfontosabb kutatási területe lett az életében.

Karl a hivatali listán is egyre feljebb jutott: társigazgatója a kutatás és fejlesztés részlegnek 1951-ben, az organikus és biológiai kutatások igazgatója 1953-ban, alapvető kutatások igazgatója 1955-ben és a kutatási divízió alelnöke 1962-ben.

1963-ban otthagyta a Merck intézetét, és elfogadta a Stanford Kutató Intézet vezetését, ezt 1968-ig töltötte be. Mint elnök, ideje alatt az állami dotáció az intézetnek megkétszereződött, az új építési programra és a fejlesztésre több mint 50%-kal több lett a költségvetés. Igazgatói teendői mellett azonban Karl folytatta a Q koenzim vizsgálatát, kutatásait is erre fókuszálta.

1968-ban Austinba, Texasba költözött és a Texas Egyetemen helyezkedett el. Itt egy újonnan alapított Intézet a Institute os Biomedical Research vezetője lett, ahol több új
gabfe, 2016. szeptember 02. péntek, 14:32
Elhunyt Kálmán Rudolf villamosmérnök, matematikus
Gyermekéveiben a második világháború viharai elől családjával az Egyesült Államokba menekült és ott telepedett le, így ott tanulhatott az akkori matematikai-műszaki világ nyugati parti úttörői között.

1953-ban végzett a massachusetts-i műegyetemen (MIT), majd a Stanford és a Florida Egyetemeken tanított, 1973 óta a Svájci Szövetségi Műszaki Főiskola professzora volt.

A navigációs rendszerek matematikai tervezésének fejlesztése során dolgozta ki a ma már a nevét viselő Kalman-szűrőt. Ez egy matematikai módszer, amely a mérési hibák kiszűrésére alkalmas.

A szűrőt 1963-ban az ember nélküli amerikai Hold-szondánál alkalmazták először, és azóta is az űreszközök irányításának általánosan használt eleme. Napjainkban használatos a meteorológiai előrejelzések, a GPS, a célkövető radarok, de például közgazdasági idősorok számításánál is.

Kutatási területei közé tartozott még az irányítás-, a hálózat- és az információelmélet, a matematikai statisztika, a variációszámítás és a nemlineáris
velemenyezd, 2016. július 05. kedd, 16:12
Kálmán Rudolf Emil matematikus.
1953-1954-ben az MIT munkatársa volt. 1954-1955-ben a du Pont de Nemors and Co. vegyipari vállalatnál, 1955-1957-ben a New York-i Columbia Egyetemen kutatott, ez utóbbi helyen védte meg doktori disszertációját 1957-ben. 1957-1958-ban az IBM poughkeepsie-i kutatólaboratóriumának vezető mérnöke volt, majd 1958-tól 1964-ig a baltimore-i Research Institute for Advanced Studies intézetben végzett tudományos munkát előbb mint kutató matematikus, később mint kutatási igazgatóhelyettes. 1964-től 1971-ig a kaliforniai Stanford Egyetem villamosmérnöki, mechanikai és operációkutatási tanszékein oktatott. 1971-től 1992-ig a gainesville-i Floridai Egyetem kutatóprofesszora volt, egyszersmind az egyetem matematikai rendszerelméleti központjának igazgatói tisztét is betöltötte. Ezzel párhuzamosan 1973 és 1997 között a zürichi Szövetségi Műszaki Főiskolán (Eidgenössische Technische Hochschule, ETH) a matematikai rendszerelmélet rendes egyetemi tanára volt, nyugdíjazása óta a főiskola professor
schuro, 2016. február 28. vasárnap, 21:23
Nobel-díj - A DNS-javításhoz kapcsolódó kutatásokért hárman kapták a kémiai díjat
demonstrálta. Ez a folyamat nagyjából ezerszeresen csökkenti a hibák jelentkezését a genetikai anyag megduplázódásakor.

A svéd állampolgárságú Tomas Lindahl 1938-ban született Stockholmban. A Karolinska Intézetben szerezte PhD tudományos fokozatát 1967-ben. A Göteborgi Egyetem orvosi és fiziológiai vegytannal foglalkozó professzora volt 1978 és 1982 között. A brit Francis Crick Intézet nyugalmazott csoportvezetője.

Az amerikai állampolgárságú Paul Modrich 1946-ban született. A kaliforniai Stanford Egyetemen szerezte PhD tudományos fokozatát 1973-ban. Jelenleg a marylandi Howard Hughes Medical Institute kutatója és az észak-karolinai Duke Egyetem orvostudományi karának biokémia-professzora.

Az amerikai és török állampolgárságú Aziz Sancar a törökországi Savurban született 1946-ban. A Texasi Egyetemen szerezte PhD tudományos fokozatát 1977-ben. Jelenleg az Észak-karolinai Egyetem orvostudományi karának biokémia- és biofizika-professzora.

A kitüntetettek megosztva 8 millió svéd koronával
velemenyezd, 2015. október 07. szerda, 13:50
66 éves Kepes András újságíró, író, egyetemi tanár.
66 éves Kepes András (Budapest, 1948. október 11.) újságíró, író, egyetemi tanár.

Általános és középiskolai tanulmányait három földrészen, három nyelven, kilenc iskolában végezte, Budapesten, Bejrútban, illetve Buenos Airesben. 1973-ban az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett magyar-esztétika szakos diplomát. Posztgraduális tanulmányokat folytatott az Amerikai Egyesült Államokban, a Syracuse-i és a Stanford Egyetemen. Doktori és habilitált doktori fokozatát a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen szerezte.

Első cikkei 17 éves korában jelentek meg. Az egyetem elvégzése után a Magyar Rádió gyakornoka, munkatársa, majd rovatvezetője lett. Nevéhez fűződik a Gondolatjel című kulturális magazin elindítása, szerkesztette többek között a Láttuk, hallottuk című művészet kritikai sorozatot. 1975-től külső munkatársként dolgozott A Hét című televíziós műsornak.

1980-tól a Magyar Televízió belső munkatársa, az akkor induló kulturális hetilap, a
ronix, 2014. október 11. szombat, 23:15
Nobel-díj - Nanoszkópiáért hárman kapták megosztva a kémiai Nobel-díjat - BŐVÍTETT
sejtekről. A Howard Hughes Orvosi Kutatóintézet vezető munkatársa, biológiai célú optikai képalkotási technológiák kifejlesztésével foglalkozik.

William E. Moerner 1953-ban született a kaliforniai Pleasantonben. A Cornell Egyetemen szerzett Ph.D. fokozatot, előtte a St. Louis-i Washington Egyetemen tanult. Matematikus és fizikus, 1981 és 1995 között az IBM kutatási részlegének tagja volt. Több egyetemen - például a Kaliforniai Egyetem San Diegó-i intézményénél - vendégtanárként dolgozott, 1998 óta a Stanford Egyetem kutatója, fizikai kémiával/kémiai fizikával, többek közt a sejteken belüli molekulák távoltér és közeli tér optikai képalkotásával és spektroszkópiával, a sejtek háromdimenziós szuperrezolúciós képalkotását szolgáló módszerek, valamint a fény és az anyag közötti fokozott interakciókat előidéző nanoantennák kifejlesztésével foglalkozik.Stefan W. Hell 1962-ben született Aradon. 1990-ben a Heidelbergi Egyetemen szerzett Ph.D. fokozatot. 1991 és 1993 között az európai molekuláris
velemenyezd, 2014. október 08. szerda, 14:23
Képek, videók
rosemarie-stanford-hyd ran
janna53
2012. május 17. csütörtök, 10:16
Stanford11
samsira
2008. január 27. vasárnap, 16:14
Stanford10
samsira
2008. január 27. vasárnap, 16:09
Stanford8
samsira
2008. január 27. vasárnap, 15:59
Stanford7
samsira
2008. január 27. vasárnap, 15:58
Stanford6
samsira
2008. január 27. vasárnap, 15:57
Stanford5
samsira
2008. január 27. vasárnap, 15:57
Stanford4
samsira
2008. január 27. vasárnap, 15:56
Stanford2
samsira
2008. január 27. vasárnap, 15:39
Stanford1
samsira
2008. január 27. vasárnap, 15:38
STANFORD.JPG
biby
2007. szeptember 14. péntek, 22:20
Aaron Stanford
devenor
2007. június 21. csütörtök, 16:34
Drunvalo Melchizedek.jpg
cipello
2010. május 26. szerda, 13:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.