Belépés
2019. december 13. péntek | 50. hét | 347. nap | 03:49 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A tökéletes (meggyes)mákos kalács
Mákos kalács

Hozzávalók:

Tészta:

1/2 l tej
10 dkg zsír
5 dkg élesztő
2 ek cukor
80 dkg finomliszt


Töltelék:

40 dkg darált mák
20 dkg cukor
2 dl tej
1 citrom reszelt héja meg a citrom felének facsart leve
meggy szemek (én meggydzsemmel készítettem)

Kenéshez:

1 tojás sárgája
kb 0,5 dl tej

Elkészítése:

Tészta:

A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a liszthez a tejes-élesztős keveréket és összedolgozom a tésztát. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztem a tésztát.

A mákot összekeverem a cukorral, majd a forró tejjel leöntöm. Amikor kihűlt belefacsarom a citrom levét és hozzákeverem a citrom reszelt héját.

Ha a tészta megkelt átgyúrjuk, majd két részre osztjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra és olyan vastagságúra, amilyen vastag tésztájú kalácsot szeretnénk (arra figyeljünk, hogy a tészta még kelni fog), megkenjük a töltelékkel, megszórjuk meggyel, majd feltekerjük.

A kalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól kicsit távolabb és 20 percig kelesztjük. Tetejét lekenjük a tojás sárga és tej keverékével.

A tepsit hideg sütőbe toljuk, majd a hőfokot 180 fokra állítjuk és szép aranybarnára sütjük a kalácsokat.

Forrás: Receptneked

Link
bkisseva, 2017. március 09. csütörtök, 13:30
Címkék: citrom felének, tejben felolvasztom, élesztőt belemorzsolom, liszthez hozzáadom, tejes-élesztős keveréket, mákot összekeverem,
Kommentek
A Bodza gyógynövény és ínyenc csemege
bodzavirágot. Készítsünk palacsintatésztát a tojásból, lisztből, tejből és cukorból. A virágokat először mártsuk lisztbe, majd a sűrű palacsintatésztába, és forró olajban süssük aranysárgára. Melegen, fahéjas vagy vaníliás cukorral tálaljuk.

Bodzabogyó szirup
Hozzávalók:

2 kg bodzabogyó (tisztított)
1 kg cukor
Elkészítése:

A bodzabogyókat leszemezzük.
Ezt követően többször hideg vízben átmossuk, lemérjük, majd egy fazékba öntjük. Hozzáadjuk a súlya felének megfelelő mennyiségű cukrot (ha sűrűbbre szeretnénk főzni, kicsivel többet is adhatunk hozzá), és elkezdjük főzni. Addig főzzük, míg a bogyó meg nem puhul, szét nem esik.
Sűrű szitán átpasszírozzuk (a magját nem használjuk fel!), a kapott levet felforraljuk.
Forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, bebugyoláljuk, és amikor kihűlt, hűvös helyre tesszük.
Bodzabogyó szörp
Hozzávalók :

1 kg bodzabogyó
3-4 liter víz, 1,5 kg cukor
1 teáskanál
suzymama, 2018. május 09. szerda, 12:17
Mákos kalács
Mákos kalács - jobb, mint a bejgli

A mákos kalács sokáig eláll és nem szárad meg, finom puha marad.

Hozzávalók:

1/2 l tej
10 dkg zsír
5 dkg élesztő
2 ek cukor
80 dkg finomliszt


A töltelékhez:

40 dkg darált mák
20 dkg cukor
2 dl tej
1 citrom reszelt héja meg a citrom felének facsart leve
meggy szemek ízlés szerint (vagy meggydzsem)

Kenéshez:

1 tojás sárgája
kb 0,5 dl tej

A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a liszthez a tejes-élesztős keveréket és összedolgozom a tésztát. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztem a tésztát.

A mákot összekeverem a cukorral, majd a forró tejjel
nanoka72, 2018. május 05. szombat, 07:23
Kakaós csiga, Ferdinánd-tekercs tésztából
Megvan életem kakaós csiga receptje! "A" kakaós csiga recept! Tukacs Roland pékmestertől tanultam, az Esszencia főzőiskola 3Cukrász + 1Pék mesterkurzusán. Ugyanezen recept alapján kuglófot is sütött, mondanom sem kell, mennyei volt az is! Roland két kurzusán volt alkalmam részt venni, komolyan mondom, többször párás lett a szemem az előadását hallgatva... a tudása, szakmai alázata és lelkesedése előtt le a kalappal! Nagyon sokat tanultam, csupa olyat, amit csak úgy lehet, ha ott vagy, látod, hallod (pld. milyen hangon puffog a tészta dagasztás közben, ha már jó), amit szakácskönyvből nem lehet elsajátítani. Ha már tanulunk, a legjobbaktól tegyük!

Hozzávalók a tésztához:
0,5 kg liszt (BL55)
25 g friss élesztő
5 g só
80 g kristály (vagy nád)cukor
80 g puha vaj
1 tojás
kb 3,5 dl tej
½ vaníliarúd kikapart magjai
½ citrom reszelt héja
löttyintésnyi rum

A töltelékhez:
100 g puha vaj
100 g porcukor
2 ek jó minőségű,
suzymama, 2017. november 20. hétfő, 12:50
Egy linzer tésztából 6 féle süti!
lesz, majd 2-3 mm-esre nyújtjuk. 170 fokos sütőben kb. 10 perc alatt sütjük.

A dediféle dióslekvároshoz:

virágalakú kb. 4 cm-es formával kiszúrjuk, az egyik felét megkenjük tojással, majd megszórjuk cukros, darált dióval, sütőpapíros tepsiben megsütjük. Nem kell, hogy teljesen kemény legyen, hűlés közben még szárad, keményedik. Ezután baracklekvárral egymáshoz ragasztjuk őket.

A nutellás szívekhez:

a tésztából 5 cm-es szíves kiszúróval darabokat szaggatunk. A felének a közepét is kiszúrjuk egy kisebb formával. Minden darabot (a szívecskéket is) megsütjük, kihűtjük.

A teli szíveket megkenjük Nutellával, hozzátapasztjuk az üreseket. A középső részt megszórjuk színes cukorral.

A linzerhez:

egy nagy virágalakú kiszúróval szaggatjuk ki a mintákat, a felének a közepét is kiszúrjuk, megsütjük, kihűtjük. A sütik közepére teszünk egy pötty lekvárt, ráillesztjük a másikat. Ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk.

A csokis
nanoka72, 2017. november 18. szombat, 15:59
Vegyes mediterrán ízvilág....
mediterrán beütéssel!

Tejszínes görög gyümölcsleves

Hozzávalók: 1 citrom, 7-8 dl tejszín, 25 dkg eper, 3 banán, 1 konzerv őszibarack, 1 konzerv vegyes déli gyümölcs, 3 narancs, 1 liter rostos őszibarack, mentalevél, reszelt citromhéj, mézes sütemény fűszerkeverék.

Elkészítés: A gyümölcsöket felszeleteljük, majd egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a baracklét majd a fél liter tejszínt. A citrom felét vékony karikákra vágjuk, és szintén belerakjuk a levesbe. A citrom másik felének héját lereszeljük, húsát összevágjuk, és a többi gyümölcshöz adjuk. A levest 1 órára hűtőbe tesszük. A maradék tejszínt habbá verjük és a kitálalt leves tetejére halmozunk belőle.
Menta levelekkel díszítjük.

Tengeri halszeletek sörben párolva

Hozzávalók: 80 dkg halfilé, só, bors, 3 fej vöröshagyma, 5 dkg vaj, 2 dl világos sör, 4 szelet fehér kenyér, 1,5 dl paradicsommártás, kevés liszt, 1 dl tejszín
Elkészítése: A halfilét négyfelé vágjuk és besózzuk. Mély serpenyőben a
gabfe, 2017. július 12. szerda, 12:51
Mákos kalács
Mákos kalács * Nálunk Karácsonykor ez a "bejgli" és nagyon finom, sokáig eláll és egyáltalán nem szárad meg, finom puha marad.
Tészta:
1/2 l tej
10 dkg zsír
5 dkg élesztő
2 ek cukor
80 dkg finomliszt

Töltelék:
40 dkg darált mák
20 dkg cukor
2 dl tej
1 citrom reszelt héja meg a citrom felének facsart leve
meggy szemek (én meggydzsemmel készítettem)
Kenéshez:
1 tojás sárgája
kb 0,5 dl tej
Elkészítés:
Tészta:
A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a liszthez a tejes-élesztős keveréket és összedolgozom a tésztát. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztem a tésztát.
A mákot összekeverem a cukorral, majd a forró tejjel leöntöm. Amikor kihűlt belefacsarom a citrom levét és hozzákeverem a citrom reszelt héját.
Ha a tészta megkelt átgyúrjuk, majd két részre osztjuk. A
bkisseva, 2016. november 05. szombat, 20:09
Képek, videók
tökéletes görögdinnye
irmus
2018. augusztus 26. vasárnap, 12:04
Tökéletes.jpg
sznejuci
2018. augusztus 06. hétfő, 14:29
Nem vagyok tökéletes
sanci81
2017. december 31. vasárnap, 14:35
Bármilyen tökéletes is eg
borigit
2017. december 17. vasárnap, 09:37
Tökéletes harmónia.png
cady89
2017. november 22. szerda, 01:06
Tökéletes Ősz.jpg
pommerevi54
2017. szeptember 11. hétfő, 20:52
STO_tokeletes-viragok- non
tunkiss
2017. június 04. vasárnap, 15:05
A tökéletes ember
sanci81
2017. február 11. szombat, 22:00
tökéletes vagy jó.jpg
menusgabor
2016. december 06. kedd, 13:33
az Univerzum tökéletes.pn
bbbarbara
2016. október 17. hétfő, 22:27
vicces tökéletes ffi.jpg
zsokica45
2016. október 13. csütörtök, 13:23
a bazaltkúp felénél
ibolya58
2010. október 21. csütörtök, 18:16
Fokhagymás tejben pácolt
irmus
2017. január 18. szerda, 19:38
aRANYOSI TEJBEN VAJBAN.jp
erzsikepuskas
2014. szeptember 30. kedd, 14:35
Tejben vajban fürdés.jpg
mbartis
2014. április 30. szerda, 23:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.