Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 04:06 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Izrael célzott légicsapással megölte az iráni pénzek Gázába juttatásának felelősét
A 34 éves Hamed Chadrire egy levegőből érkező rakéta csapott le, amikor autójával Gáza városban közlekedett. Ő volt az irániak embere az övezetben, aki nagy összegekben iráni készpénzt juttatott a terrorszervezetekhez.

A ynet szerint ezzel az izraeli hadsereg visszatért a terrorért felelős személyek elleni kivégző akciók gyakorlatához.

Az Iszlám Dzsihád nevű gázai iszlamista csoport szóvivője a célzott kivégzés után bejelentette, hogy Izrael minden városát lőni fogja.

"Készen állunk egy nyílt hadműveletre Izraellel szemben, és nem lesz benne sehol sem biztonságos hely. Ha Izrael továbbra is házakat bombáz, akkor Izrael minden városát és térségét támadni fogjuk" - fenyegetőzött az Iszlám Dzsihád vasárnap az izraeli légierő ellencsapásai után.

A hadsereg szóvivőjének bejelentése szerint a katonák a Sin Bet belbiztonsági szolgálattal közösen hajtották végre Chadri kivégzését, aki olyan pénzváltó vállalkozás tulajdonosa volt, amelyet Izrael 2018 júniusában terrorszervezetnek nyilvánított.

Hamed Chadri cégén keresztül jelentős összegeket adott át készpénzben az övezetet uraló radikális iszlamista terrorszervezetnek, a Hamász katonai szárnyának, az Iszlám Dzsihádnak, illetve több más gázai terrorcsoportnak.

Közben háromra emelkedett a gázai rakétatámadások izraeli halálos áldozatainak száma. Kórházba szállítása után meghalt az askelóni üzem egyik életveszélyesen megsebesült alkalmazottja, ahol egy rakéta csapódott az üzemépületbe.

Szintén belehalt sérüléseibe az a hatvanéves férfi, aki autóját a Gázai övezet melletti úton vezette, amikor eltalálta egy rakéta. A katonai rádió bejelentette, hogy a történtek után lezártak több, Gázához közeli utat.

A harmadik halálos áldozat Askelonban házának ajtajánál vesztette életét szombat éjjel egy gázai lövedék miatt. Gáza mellett mintegy fél perc áll a civil lakosság rendelkezésére a fedezékbe jutáshoz, amikor megszólalnak a légvédelmi figyelmeztetések, de a közvetlenül a határ mellett lévő szomszédos településeken a rakéták még ennél is gyorsabban célba érnek.

Mind a gázai iszlamisták, mind Izrael állami és katonai vezetése a harcok folytatásával és erősítésével fenyeget, noha mindkét fél számára kényelmetlen, hogy éppen ebben az időszakban lángolnak fel az erőszakos cselekmények. A muzulmánok számára vasárnap kezdődik a ramadán, a böjti hónap, és egyrészt nehezebb a hadviselés, ha sem enni, sem inni nem tudnak, másrészt a harcok közepette nem tudják esténként családi, baráti körben elfogyasztani az ünnepi ételt.

Izraelt is kényes időpontban érték az újabb támadások, ugyanis jövő szerdán kezdődik a legfontosabb nemzeti ünnep, az emlékezés napja, majd csütörtökön a függetlenségi nap, amelyen hagyományosan rengeteg szabadtéri rendezvényt szerveznek országszerte.Emellett május közepén rendezik Tel-Avivban az Eurovíziós Dalfesztivált, amelyre egész Európából több ezer vendéget várnak. Katonai szakértők szerint éppen ezért valószínűtlen olyan nagyobb izraeli ellencsapás, amely akár hosszan tartó rakétaháborúhoz vezethetne a Hamásszal és az Iszlám Dzsiháddal.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. május 05. vasárnap, 16:31
Címkék: Hamed Chadrire, Iszlám Dzsihád, Hamed Chadri, Iszlám Dzsihádnak, Eurovíziós Dalfesztivált, Iszlám Dzsiháddal,
Kommentek
Szíria - Orosz bombázók mértek csapást az Iszlám Állam terroristáira Deir-ez-Zórban
A hatos bombázókötelék esz-Szajjál településnél támadta az IÁ fegyver- és lőszerraktárait, valamint erődítményeit és fegyvereseit. A tárca szerint valamennyi célt sikerült megsemmisíteni.

A védelmi minisztérium közölte, hogy a légicsapással sikerült megtörni az IÁ terroristáinak szívós ellenállását és elősegíteni szíriai kormányerők előrenyomulását Esz-Szajjálnál.

A dzsihadisták főleg tavaly óta jelentős területeket vesztettek Szíria és Irak területén, ahol korábban Belgium nagyságú pszeudoállamot tudhattak magukénak. Jelenleg már csak sivatagi települések maradtak az ellenőrzésük alatt. A szíriai és iraki kormány közölte, hogy az összes nagyobb iraki és szíriai várost visszafoglalták az IÁ-tól.
velemenyezd, 2017. december 05. kedd, 20:44
Izrael légicsapást mért Damaszkusznál egy Libanonba tartó fegyverszállítmányra
Az izraeli gépek két bevetést hajtottak végre, a Londonban megjelenő, arab nyelvű Rai Al-Jom című lap szerint rakétákkal lőttek egy fegyverraktárt, amely Bassár el-Aszad szíriai elnök hadseregének negyedik hadosztályához tartozik, és egy fegyverszállító teherautó-konvojt, amely a Damaszkuszból Bejrútba vezető úton haladt.

Szakértők szerint Izrael a légicsapással olyan fegyvereket semmisített meg, amelyeket a Hezbollah libanoni radikális síita szervezetnek szántak. Az an-Nisra című libanoni újság szerint hajnali fél kettőkor történt a támadás, amikor négy hatalmas robbanást lehetett hallani Damaszkusz környékén. A tudósítások nem számoltak be sebesültekről vagy halottakról.

A jelentések nem írnak arról, hogy a szóban forgó fegyverek honnan származtak, de a Hezbollah legjelentősebb fegyverellátója mindig Irán volt.

A Hezbollah megerősítette az izraeli légicsapások tényét.

Előzőleg vasárnap izraeli vadászgépek az Iszlám Állam terrorista szervezet egyik létesítményére csaptak le a
velemenyezd, 2016. november 30. szerda, 09:22
A liberális szellem jegyében nem kellene betiltani a déli harangszót?
Kedves donaldduck és piktorka2!

Többször visszaolvastam a kérdést, de semmi arra utaló szöveget nem találtam, hogy esetleg véleményt kérdeztem volna azzal kapcsolatban, ostobaság-e a kérdésem. Jelenleg ott tartunk, hogy több országban nem tartottak iskolákban karácsonyi- és húsvéti ünnepet, hanem átnevezték őket liberális kezdeményezésre, télünnepre, tavaszünnepre. Ki az ostoba? Az általatok náciknak nevezettek, aki igenis féltik az eddigi értékrendjüket, vagy a demokrata, liberális, aki megpróbálja megmagyarázni, hogy miért is nevezzünk át ünnepeket, hogy újdonsültjeink ne érezzék magukat sértve. illetve ne ijedjünk meg, hanem tanuljunk meg együtt élni a tudattal, hogy elesett újeuropéer "testvéreink" esetleg elvágják torkunkat, lelőnek, felrobbantanak, vagy gépjárművel elgázolnak minket, mert bolond mindenhol van. Eddig miért nem volt? Talán mert nem importáltuk őket?
Még Hollande is azt találta mondani, hogy Franciaország háborúban áll. A szabadság bölcsőjének miniszterelnöke? Akik pedig
kessler, 2016. július 27. szerda, 19:20
Izraeli lap: nem Izrael a felelős a Hezbollah-vezető haláláért
A Háárec szerint éjjel a damaszkuszi nemzetközi repülőtér közelében történt a Musztafa Badreddín életét kioltó robbanás. Izraeli politikai vagy katonai vezetők hivatalosan nem nyilatkoztak a Hezbollah katonai parancsnokának haláláról, de a lap szerint a jelek alapján nem Izrael a felelős.

A Ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapja péntek reggel azt közölte, hogy noha számos arab nyelvű hírforrás egy izraeli légicsapással magyarázta a Badreddínt megölő robbanást, de maga a Hezbollah nem állítja, hogy Izrael végezte volna ki magas rangú vezetőjét.

Badreddín a Hezbollah fegyveres szárnya katonai parancsnokának, Imád Mugníjének a sógora volt. Vádlott volt abban a perben, amelyet az ENSZ támogatásával felállított különleges törvényszék folytat Rafík Haríri volt libanoni miniszterelnök 2005-ben történt meggyilkolásának ügyében. Kuvaitban halálra ítélték egy 1983-as pokolgépes robbantássorozatban betöltött szerepe miatt. 1990-ben, amikor Irak megtámadta Kuvaitot, Badreddín megszökött börtönéből. A
velemenyezd, 2016. május 13. péntek, 10:18
Izrael a Hamász gázai kiképzőtáborát bombázta
A rakéta lakatlan területen csapódott be, senkit nem sebesített meg, és a Hamász katonai létesítménye elleni légitámadásban sem sérült meg senki - jelentette az izraeli közszolgálati rádió.

A Gázából vasárnap este kilőtt rakéta miatt megszólaltak a légvédelmi szirénák a szomszédos izraeli területeken, az ott élők pedig óvóhelyeken kerestek menedéket. Szombat este is kilőttek egy rakétát a gázai övezetből Izrael irányába, de az még az övezet területén belül földet ért.

Korábban utoljára január 1-jén indítottak rakétatámadást Izrael ellen a gázai övezetből. Akkor ötből három rakéta szintén még az övezetben a földbe csapódott. Izrael akkor is a Hamász elleni légicsapással válaszolt.
velemenyezd, 2016. január 25. hétfő, 11:21
A Magyarországot 1944-45-ben ért légitámadásokról nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen
elmúlt évek kutatási eredményeit összefoglaló tablók segítségével mutatja be, hogy 1944 áprilisától szűk egy éven keresztül milyen megpróbáltatások érték a civil lakosságot - mondta a szakember a tárlatról rendezett sajtótájékoztatón.

A kiállításhoz kapcsolódva november 12-én tudományos konferenciát is rendez a közgyűjtemény - tudatta Árva László.

Oláh András Pál történész, a tárlat kurátora elmondta, hogy Magyarország stratégiai bombázása 1944. április 3-án egy Budapest ellen végrehajtott légicsapással kezdődött el és 1945. március 26-ig tartott.

Az akkori Magyarország helységeinek egyharmadát, több mint ezer települést ért légitámadás. A mintegy 20 ezres emberáldozat töredéke ugyan a szárazföldi harcokban életüket vesztők számának, a gazdasági károk azonban óriásiak voltak - közölte a szakember.

A Magyar Roncskutatók Egyesülete, a Hadtörténeti Intézet és a Szolnoki Repülőmúzeum, valamint magángyűjtők közreműködésével összeállított kiállítás tárgyi anyagát még soha nem láthatta így
velemenyezd, 2014. október 16. csütörtök, 12:11
Negyvenezer tartalékos mozgósításáról döntött az izraeli kabinet
A parancsot huszonnégy órán belül hajtják végre. A tartalékosok a sorkatonákat fogják felváltani az övezet határánál, azok pedig egy esetleges szárazföldi hadműveletre készülnek föl.

Az "Erős szikla" hadművelet részeként csapást - célzott kivégzést - hajtottak végre a Hamász kommandójának észak-gázai vezetője, Mohammad Saban ellen. A felrobbantott autóban a Hamászossal utazó két társa is életét vesztette. Egy másik légicsapással egy Hán-Juniszban lévő házat robbantottak fel, ahol a Maajan palesztin hírügynökség szerint heten haltak meg, köztük két öt évnél fiatalabb kislány.

A gázai egészségügyi minisztérium szerint ebben a támadásban huszonöten sebesültek meg. Az Al-Kavare család egyik Hamászos tagja miatt lőtték az épületet, amelynek tetején emberi védőpajzsként gyülekeztek a palesztin lakosok.

Gázából az izraeli légitámadások ellenére sikeresen útnak indítottak számos rakétát a szomszédos izraeli területek felé. A Vaskupola védelmi rendszer ellenrakétái kivédtek egy Grad rakétás
velemenyezd, 2014. július 08. kedd, 16:28
Képek, videók
Dzsinn-tonic.jpg
kicsoda57
2015. június 28. vasárnap, 23:33
Dzsida J. Ősz
terezia1951
2014. december 22. hétfő, 15:26
Dzsida jjenő-Zúg az őszi
erzsikepuskas
2014. május 17. szombat, 13:15
dzsida j. zúg a.jpg
erzsikepuskas
2014. május 12. hétfő, 15:07
dzsinn3.gif
szicu
2014. március 28. péntek, 15:33
dzsinn.gif
szicu
2014. március 28. péntek, 15:33
Dzsian kémek harca hongko
hollyka
2014. március 22. szombat, 20:13
dzsipp.jpg
szicu
2013. március 04. hétfő, 21:52
Chad Michael Murray 30.JP
farkas1945
2011. március 08. kedd, 11:10
Flag_Chad.jpg
kisss72
2010. május 21. péntek, 14:59
1195423063899868615cha d_l
kunmaria59
2009. június 20. szombat, 22:02
tina-chaden-destinatio n-v
mezixy
2009. február 28. szombat, 12:26
tina-chaden-destinatio n-r
mezixy
2009. február 28. szombat, 12:25
chad800.jpg
konoksag
2008. július 03. csütörtök, 06:50
Chad Michael Murray
nikitaa_sz
2007. szeptember 29. szombat, 19:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.