Belépés
2019. december 13. péntek | 50. hét | 347. nap | 03:46 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Honnan származik a reiki energia
Honnan származik a reiki energia?

A kvantumfizika szerint minden energiából áll, így a körülöttünk lévő környezet, sőt magunk is egyfajta összesűrített energia halmazt alkotunk. Ez mindenütt jelen van, mely finom kölcsönhatásban van, noha gyakran nem is tudunk róla. Ez mára láthatóvá vált az aurafotózás révén, mely megjeleníti ezt a finom energetikai mezőt.
A távol keleti kultúrák különböző írásjelekkel jelölik ezt a kifejezést, de jelentésük azonos: Kínában ""Chi"', Indiában ""Prána"", Japánban ""Ki"" szó jelöli az energiát.
reiki kanji A reiki energia kifejezést leggyakrabban ""kozmikus - univerzális energia"" néven fordítják, noha rejtett jelentése sokkal többet is elárul. A kínai eredetű japán kanji írásjelek a szó mélyebb tartalmát is hordozzák, ugyanis egyfajta képírásról van szó.
Ez sajnos elveszett az utolsó 1946-os japán írásreformot követően, amikor egyszerűsítették az írásrendszert.
A REI szó három fő részből áll: eső, kehely, és médium. Összeolvasva őket egy nagyon fontos információt közöl számunkra. Mindannyian rendelkezünk azzal a képességgel, hogy kapcsolódjunk az isteni szférával és onnan energiát csatornázzunk, amit fizikai és lelki eredetű tünetek kezelésére egyaránt csodálatos módon alkalmazhatunk.
A KI szó az áramlás, és a minden irányba szétterjedést jelentését hordozza.
/Tadao Yamaguchi: The light on the origins of Reiki c. könyve alapján/
A REIKI szó teljes jelentése: láthatatlan energia, mely misztikus, nagy erőt hordoz. Az egyes jellemzők jelentés tartama:

1. LÁTHATATLAN:
A Reiki energia bár nem érzékelhető a fizikai érzékszerveinkkel, ugyanakkor megtapasztalható számos rejtett formában. Valaki az áramlás érzetét tapasztalja meg a reiki kezelés alatt, mások melegséget, bizsergést érzékelnek. Nincs két egyforma tapasztalat. Ezek az érzetek a reiki energia és a fizikai test kölcsönhatásaként jelennek meg. Akkor is érzékelhetőek, ha hideg a kéz a külső hőmérséklet miatt, így teljesen kizárható, hogy csupán a kézi fizikai melegét éreznék sokan.
A reiki energia érzékelése számos gyakorlattal fejleszthető, mely segítségével a terapeuta képes különféle érzetek megkülönböztetésére is. Minél erősebben áramlik a reiki energia a tenyérből, és mennél nagyobb a toxin felhalmozódás, úgy növekszik az érzet erőssége is. Számos ilyen energia és érzékelés fejlesztő gyakorlatot tanulhatsz a szeminárium során.

2. MISZTIKUS:
reiki energia mátrix - energyA reiki energia transzcendens minőségéhez két fő dolog kapcsolódik: szimbólumok és a titkos átadás rendszere.
A szimbólumok eredetéről, levezetéséről, tradicionális használatáról részletesen a tanfolyamon hallhatsz többet megcáfolva számos legendát melyek az interneten, könyvekben keringenek.
A reiki behangolás avagy reiju szerepe az energia rendszer megtisztítása és segítségével egész életre konzerválódik a reiki energia csatornázás képessége, mely immár nem bioenergetikai szinten áramlik. A rendszeres gyakorlással, meditációval, az ismételt behangolással egyre jobban fokozható a reiki energia átadás képessége a csatorna tisztasága révén.

3. NAGY EREJŰ:
A reiki kezelés során a Reiki energia hatékonyan feloldja a lerakódott toxinokat és energetikai blokkokat, ezzel támogatva a szervezet öngyógyító és méregtelenítő képességét.
Hatására felgyorsul a gyógyulás folyamata, a test regenerálódik. Épp úgy alkalmazható a reiki energia fizikai mint lelki eredetű problémáknál, hozzájárul az elme lecsendesítéséhez is.
reikienergia2A REIKI ENERGIA JELLEMZŐI MÉG, MELY MEGKÜLÖNBÖZTETI A BIOENERGIÁTÓL:
Az univerzum a forrása annak az energiának, amit használunk. Tiszta csatornán adódik át, így nem kell energetikai védelmet alkalmazni. A kliens sem vesz át semmilyen negatív töltést.
A reiki energia adása szándék nélküli. Nincs szüksége semmilyen mentális erőfeszítésre, sőt az elme épp úgy elcsendesül, mint a meditáció során.
Nincs szükség a reiki energia lekérésére sem. Amikor valakit megérintünk, az spontán elindul a fogadó irányába szükséglete szerint, ugyanígy abbamarad, amikor elvesszük a kezünk.
Nem kell vizualizálni sem.
A reiki energia használata eszköz nélküli, különleges képessége megléte sem szükséges mindennapos alkalmazásához.
Míg a bioenergia átadása korlátozott mennyiségű, addig reikivel bármennyi embert megkezelhetünk egymás után, sőt mi is töltődünk az energia csatornázása során.
relisisi, 2017. január 09. hétfő, 15:18
Címkék: Tadao Yamaguchi, reiki energia, kvantumfizika szerint, körülöttünk lévő, aurafotózás révén, finom energetikai,
Kommentek
Raphael arkangyal
ha orvosok, vagy sebészek vagyunk.
- ha valamilyen fájdalmunk van: fizikai, érzelmi, vagy szellemi
- ha segítségre van szükségünk a múlt sebeinek gyógyítására, (fizikai, érzelmi, vagy szellemi értelemben)
- ha valamilyen kapcsolatunk javításra szorul.
A belső, azaz spirituális utazáson résztvevőket lelki útmutatással támogatja, segít megkeresni az igazságot. Segítségül hívhatjuk a tanítványok harmadik szemének felnyitásához a spirituális energiák felé. (A harmadik szem spirituális energia központ - csakra - amely ha jól működik, lehetővé teszi a tisztánlátást).
Raphael hatókörébe tartozik a szelleműzés és tértisztítás is. Mihály Arkangyallal együtt sikeresen kiűzik a gonoszt az emberekből, és a fizikailag behatárolható helyekről.

Salamon végrendeletéből tudjuk, hogy Rafael egy hat ágú csillag jelű gyűrűt adott a bölcs királynak, mely megvédte őt a démoni erők támadásától.
Jellemző rá az utazók mindenre kiterjedő oltalmazása is. De a szenvedély betegségek, beteges
jupiter21, 2018. július 11. szerda, 08:16
Az ujjakupresszúra
tükröződési (mikro-reflex-rendszereit) zónáit, ahol kis területekre koncentrálódva megtalálhatóak a test akupunktúrás pontjainak a megfelelői. Az életerőtest 12 főcsatornából és 2 különleges csatornából álló hálózatának minden egyes pontja különböző hullámhosszúságú kozmikus energiákat, rezgésinformációkat képes behangolni. Ezek mindegyike megtalálható a kézen - a kézfejen és a tenyéren - is. A kéz mikrokozmosza teljes egészében visszatükröződése az egész test makrokozmoszának, így a kéz energiavonalainak (14 mikro-meridiánjának) és 345 energiapontjának (valamint terápiájának) ismeretében irányítható a gyógyító energia valamennyi formája, amely a test minden struktúráját (a szervrendszerektől a DNS-ig) harmonizálja, így hosszú távon megőrzi az egészséget, és számos betegség gyógyulását elősegíti.
Az energiapontok aktiválásának számtalan módja van. Attól függően, hogy milyen mértékű az egyensúlyhiány, különböző kezelési formák alkalmazhatók a kézen, az ujjakon. Ezeken a területeken a
yaskane, 2018. március 01. csütörtök, 10:33
A reiki egy spirituális gyakorlat
Reiki
A reiki (ejtsd: rejki) egy spirituális gyakorlat, melyet Mikao Usui japán szerzetes fejlesztett ki 1922-ben. A Kurama-hegyen történő három heti bőjt és meditáció után, a reiki hagyomány szerint, Usui egyfajta ,,kimeríthetetlen forrású energia segítségével történő gyógyítás" képességében részesült.A gyakorlat egy részét, a reikis kézrátételt az Egyesült Államokban a kiegészítő és alternatív orvoslások egyikének tekintik. Ekkor a technika gyakorlója - meggyőződése szerint - ,,gyógyító energiát" közvetít a tenyéren keresztül a kezelésben részesülő számára.
A reikivel kezelők a gyógyulást a kí létezésével és jótékony hatásával hozzák kapcsolatba, mindazonáltal sem a kí, sem bármilyen, a kít irányító mechanizmus létezése nem bizonyított. Klinikai vizsgálatok sem támasztják alá a reiki hatékonyságát vagy felhasználásának javallható voltát egy betegséggel kapcsolatban sem.

A név eredete
A japán reiki "titokzatos légkör; spirituális erő" a kínai
relisisi, 2016. december 16. péntek, 09:15
A felébredt emberek 25 gyakori jellemvonása
hogy felébresszünk minden személyt, akit látunk

Néhány mondatból képesek vagyunk értelmezni a komfortézetüket a tudatossággal kapcsolatos beszélgetés alatt. Ha szükséges, elvetünk egy magot, és ha annak növekedni kell, akkor úgy is lesz. Tisztában vagyunk azzal, hogy megpróbálni felébreszteni azokat, akik nem állnak készen, az mérgező az ő fogékonyságukra.

11. Ha nem tanuljuk meg, hogyan állítsuk fel a megfelelő határokat, akkor könnyen elfáradunk mások érzelmeitől

Az energia vámpírok gyakran vonzanak bennünket úgy, mint a légypapír, így időnként különösen ébernek kell lennünk ahhoz, hogy megvédjük magunkat.

12. Mindannyian gyógyítókká válunk

Természetes módon vonzódunk olyan gyógyító területek felé, mint az akupunktúra, a reiki, a csikung, a jóga, a masszázs, a bábaság stb. , ahol gyakran találjuk magunkat. Tudjuk, hogy a közösségnek szüksége van a gyógyításra, és így minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy bármilyen formában gyógyítsunk, amihez a
lilagondolatok, 2016. december 02. péntek, 10:48
A felébredt emberek 25 gyakori jellemvonása
hogy felébresszünk minden személyt, akit látunk

Néhány mondatból képesek vagyunk értelmezni a komfortérzetüket a tudatossággal kapcsolatos beszélgetés alatt. Ha szükséges, elvetünk egy magot, és ha annak növekedni kell, akkor úgy is lesz. Tisztában vagyunk azzal, hogy megpróbálni felébreszteni azokat, akik nem állnak készen, az mérgező az ő fogékonyságukra.

11. Ha nem tanuljuk meg, hogyan állítsuk fel a megfelelő határokat, akkor könnyen elfáradunk mások érzelmeitől

Az energia vámpírok gyakran vonzanak bennünket úgy, mint a légypapír, így időnként különösen ébernek kell lennünk ahhoz, hogy megvédjük magunkat.

12. Mindannyian gyógyítókká válunk

Természetes módon vonzódunk olyan gyógyító területek felé, mint az akupunktúra, a reiki, a csikung, a jóga, a masszázs, a bábaság stb. , ahol gyakran találjuk magunkat. Tudjuk, hogy a közösségnek szüksége van a gyógyításra, és így minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy bármilyen formában gyógyítsunk, amihez a
lenke1964, 2016. november 27. vasárnap, 18:30
Elindulni sosem késő, a lehetőségeid pedig végtelenek
Valamelyik nap beszélgettünk egy barátommal, mégpedig a különféle lehetőségekről, utakról...
Valahogy minden módszer ami az emberek segítésére szolgál, ugyanazon az elven működik, csak más szavakat használnak hogy megértessék.
Említette a Bibliát, amiben a megbocsájtást szorgalmazzák, mert csak akkor fejlődhet a lelked, ha meg tudsz bocsájtani mindent ami veled történt.
Van a Tudatosság útja, ami az elengedésről szól. Ez azt jelenti, hogy megérted, és elengeded a fájdalmakat, hisz ha tudod hogy mi miért történt, és figyeled magad, akkor rájössz hogy már nem hat rád ha nem adsz neki több energiát...
És ott a Reiki, amiben az első mondatok egyike, hogy az emberiség összes baja, a ragaszkodásból ered....
Bármilyen oldalról közelítjük meg az élettel, a sorsunkkal kapcsolatos kérdéseket, minden tanításnak az a vége, hogy változz!
Ne ragaszkodj a múlt fájdalmaihoz, engedd el ami volt, élj a jelenben... A MOST-ban...
Mert változni-változtatni csak itt és most tudsz.
A módszer
lenke1964, 2016. október 15. szombat, 17:29
Reiki – a gyógyító energia
Reiki - a gyógyító energia

A reiki, azaz az egyetemes energia mindenhol jelen van, bárki számára elérhető - vélik a hívei. Segítségével nemcsak a betegségek - amelyek a test energia-egyensúlyának felbomlására vezethetők vissza - gyógyíthatók, hanem az életünket is


A reiki története az 1800-as évek közepére nyúlik vissza. Japánban élt egy dr. Mikao Usui nevű keresztény egyetemi tanár, akitől (a legenda szerint) az egyik tanítványa megkérdezte, hogy érthette azt Krisztus, hogy az emberek akár az ő tetteinél nagyobb dolgok végrehajtására is képesek lesznek majd. Usui nem tudta megmondani, hogyan tett csodákat Jézus, és azt sem, hogy miért nem képes a mai ember megismételni Krisztus csodatételeit. Lemondott tanári posztjáról, és elkezdte keresni a választ. Több évig vándorolt, régi japán és tibeti kéziratokat tanulmányozott,
taltos1, 2016. szeptember 07. szerda, 23:44
Képek, videók
Kintai Bridge, Yamaguchi
orsi1
2010. december 22. szerda, 09:21
Kintai Bridge, Yamaguchi
originalduck
2009. április 08. szerda, 12:11
Kintai Bridge, Yamaguchi
debikeee
2008. április 09. szerda, 20:24
Negatív energia megszünte
pacsakute
2019. január 28. hétfő, 22:24
Energiával
sanci81
2018. július 24. kedd, 17:34
Energiával dolgozó
sanci81
2018. június 16. szombat, 18:53
Energiában lévők
sanci81
2018. június 09. szombat, 18:05
Energiában lévő
sanci81
2018. június 09. szombat, 18:05
Energia
sanci81
2018. május 22. kedd, 17:29
Erdő energia.jpg
pacsakute
2018. április 15. vasárnap, 19:58
Energiánál lévő
sanci81
2018. március 16. péntek, 16:00
Misztikus energia.gif
pacsakute
2018. március 15. csütörtök, 21:40
energia.gif
sz719eszter
2017. november 29. szerda, 13:40
energia.jpg
sz719eszter
2017. november 29. szerda, 10:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.