Belépés
2020. január 21. kedd | 4. hét | 21. nap | 13:07 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kajak-kenu-vb - Újabb magyar döntős hajó, Nagy, Bodonyi és a Kárász, Kozák duó a középfutamban
A 19 éves Nagy Bianka, a magyar csapat legfiatalabb tagja, aki szegediként duplán is hazai környezetben versenyez, a gyengébb rajt után remekül "összeszedte magát", és végül másodikként lapátolt a célba a kínai Csang Lu-csü mögött.

"Nehezen indult ez a futam, a hátszél nagyon nem kedvez nekem - kezdte az értékelést a parton Nagy Bianka. - A rajtot leszámítva azonban szerintem jól megoldottam, felzárkóztam, és nagyon örülök a második helynek, nem gondoltam volna, hogy sikerül ilyen elöl végeznem."

Hangsúlyozta: hatalmas élmény számára, hogy itthon versenyezhet, a lelátón ott vannak a családtagjai, a barátai, és ezt ő nagy előnyként éli meg.

A magyar kenus pénteken folytatja a középfutamban, a szám döntőjét - amelyben öt tokiói kvóta talál gazdára - szombaton rendezik.

Bár Bodonyi András nem olimpiai számban versenyez C-1 500 méteren, Nagyhoz hasonlóan ő sem kerülhetett egyből a szombati döntőbe, az előfutamból továbbjutókra pénteken kötelező középfutam vár. A diósgyőri versenyző a kilences pályán debütált a vb-n, s az erejével jól gazdálkodva negyedikként simán befért a biztos továbbjutást érő első hat közé.

Már a férfi K-2 500 méter sem ötkarikás szám, ebben Noé Zsombor és Bogár Gábor képviseli a magyar színeket, s nekik egy előfutamos első hellyel lehetőségük volt megspórolni a középfutamot. Ennek megfelelően is versenyeztek, féltávnál még másodikak voltak a németek mögött, a második 250 méteren azonban elléptek riválisuktól, és sikerült győzniük. A szám döntőjére szombaton kerül sor.

A csütörtöki napon bemutatkozott a K-2 500 méteres olimpiai számban címvédőként induló Kárász Anna, Kozák Danuta duó is, amely egy előfutam-győzelemmel debütált, és délután, a középfutamban folytatja szereplését. A szegedi Kárász csak ebben a számban versenyez a vb-n, míg az ötszörös olimpiai bajnok Kozák még 500 egyesben lesz érdekelt, amelyben szintén címvédő. A kettős tagjai az első pálya után még nem akartak nyilatkozni, azt ígérték, a középfutam után értékelnek.

(FOTÓ)

később:

középfutamok 15.00:női C-1 500 m (Bragato Giada)férfi K-1 500 m (Dombvári Bence)női K-2 500 m (Kárász Anna, Kozák Danuta)

paraverseny, döntők 16.30

előfutamok 16.50:férfi C-4 500 m (Sáfrán Mátyás, Mike Róbert, Korisánszky Dávid, Bakó Tamás)női C-2 500 m (Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső) - olimpiai számnői K-4 500 m (Gazsó Dorka Alida, Medveczky Erika, Csipes Tamara, Bodonyi Dóra) - olimpiai számférfi K-4 500 m (Nádas Bence, Tótka Sándor, Birkás Balázs, Kuli István) - olimpiai szám

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. augusztus 22. csütörtök, 18:54
Címkék: Nagy Bianka, Csang Lu-csü, Bodonyi András, Bogár Gábor, Kárász Anna, Kozák Danuta,
Kommentek
Kajak-kenu-vb - Újabb négy döntős magyar hajó, a férfi kenusok nem szereznek kvótát
A K-1 500 méteren olimpiai és vb-címvédő Kozák Danuta már a középfutamban összekerült legnagyobb riválisával, az új-zélandi Lisa Carringtonnal. Utóbbi sprintspecialistaként - délelőtt sorozatban hetedszer nyerte meg a 200 méter egyest - kilőtt a rajtból, az ötszörös ötkarikás bajnok magyar tisztes távolból követte. A futamból az első három jutott a vasárnapi döntőbe, s mivel kettejük első, illetve második helyét senki nem veszélyeztette, Kozák láthatóan nem erőltette, hogy megverje Carringtont, így utóbbi nyerte szombati versenyüket.

A háromszoros olimpiai bajnok, 16. vb-jén szereplő Kammerer Zoltánnak és nála 16 évvel fiatalabb, 25 esztendős párostársának, Gál Péternek Kozáknál sokkal jobban meg kellett izzadnia K-2 1000 méteren, ahol szintén minden futamból három hajó jutott tovább, s maradt versenyben a tokiói kvótákért. A magyarok jól kezdtek, féltáv után élre álltak. A hajrára aztán úgy tűnt, fogytán a lendület, a riválisok pedig elkezdtek előzni, illetve felzárkózni, de a harmadik pozíciót
velemenyezd, 2019. augusztus 24. szombat, 18:02
Ez történt a kajak-kenu vb 3. napján
200 méteren.
Az 1000 méteres férfi kajaknégyes (Erdőssy Csaba, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Kós Benedek) negyedik, Dombvári Bence (K-1 500 m) és Bragato Giada (C-1 500 m) ötödik, a Korisánszky Dávid, Mike Róbert duó (C-2 200 m) nyolcadik lett a fináléban.
A versenynap három olimpiai szám előfutamaival rajtolt, Kozák Danuta (K-1 500 méter) és Kiss Tamás (C-1 1000 m) második, Kammerer Zoltán és Gál Péter duója (K-2 1000 m) pedig negyedik lett első pályáján, mindhárom egység a szombati középfutamban folytathatja.
Az ötszörös olimpiai bajnok Kozák nyilatkozott egy nappal korábbi kizárásukról, amikor az előfutam-győzelem után diszkvalifikálták őket Kárász Annával, mert a megengedettnél könnyebb volt a hajójuk.
,,Leginkább azt dolgoztam fel nehezen, hogy a mi jól működő rendszerünkbe, a versenyrutinunkba hiba került" - emelte ki. Hozzátette: a hajójuk súlyát ,,kicentizték" ugyan, de kétszer ellenőrizték a szerdai edzéseik után, és még a csütörtöki előfutamot
maroka, 2019. augusztus 24. szombat, 09:19
Kajak-kenu-vb - Újabb két magyar hajó a döntőben
célba, és ebben a számban az első három kihagyhatja a középdöntőt.

Balla elmondta: miután az olimpiai versenyszám, az 500 méter páros a fő számuk a vb-n, a 200 métert bemelegítésnek tekintik. Az előfutamban a rajtot gyakorolták, és azt, ahogy abból felveszik a hosszabb táv csapásszámát.

"A futamgyőztes kínaiaknak, ellentétben velünk, ez a fő számuk. Ezért nem is foglalkoztunk velük, de azért zavar, hogy megelőztek minket" - nyilatkozta Takács Kincső.

Bodonyi András pénteken már a középfutamban szállt vízre C-1 500 méteren, ahol ugyancsak az első három hely ért finálét. Ugyan mindent megtett, hogy odaérjen, de szoros küzdelemben lemaradva ötödikként zárt, s ez azt jelenti, hogy szombaton a B döntőben indul, azaz legjobb esetben is tizedik lehet.

Pénteken délután megrendezik az első döntőket a Maty-éren, hét olyan számban találnak gazdára az érmek, amely nem szerepel az olimpiai programban. Minden fináléban lesz magyar hajó.

(FOTÓ)később:

A döntők 15.03:női K-2 200 m
velemenyezd, 2019. augusztus 23. péntek, 12:22
Kajak-kenu-vb - Bragato és Dombvári is döntős 500-on
nyilatkozott a fiatal versenyző.

A doppingeltiltása után a nemzetközi mezőnybe a szegedi vb-n visszatérő Dombvári Bence ezúttal is meggyőző teljesítményt nyújtott, és a szerdai előfutam után a középfutamot is megnyerte. Taktikusan versenyzett, fél távnál még csupán a negyedik helyen haladt, ezután azonban "robbantott", s mindenkit maga mögé utasított, többek között a németek klasszisát, a tavalyi vb-n ezüstérmes Tom Liebschert is.

"Próbáltam tartalékolni a döntőre, de azért a legkeményebb középfutamban 95 százalékot kiadtam magamból. Jó érzés újra világversenyen versenyezni, ráadásul hazai pályán. A fináléban az lesz a döntő, hogy ki hogyan tudja kipihenni magát, milyen lesz a szél, és kinek hogyan sikerül a bemelegítés" - mondta a 26 éves magyar kajakos.

később:

paraverseny, döntők 16.30

előfutamok 16.50:férfi C-4 500 m (Sáfrán Mátyás, Mike Róbert, Korisánszky Dávid, Bakó Tamás)női C-2 500 m (Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső) - olimpiai számnői K-4 500 m (Gazsó Dorka Alida,
velemenyezd, 2019. augusztus 22. csütörtök, 19:03
Kajak-kenu-vb - Csipes döntős, Kopasz és az átalakított kenupáros a középfutamban 1000 méteren
A négyesben ötkarikás bajnok Csipes a legutóbbi, 2011-es szegedi vb-n megnyerte a K-1 1000 méteres számot, és most is meggyőző teljesítménnyel mutatkozott be. Az sem zavarta meg, hogy a rajt egy kicsit csúszott a mellette ügyetlenkedő, a rajtgépet csak sokadik próbálkozásra eltaláló máltai versenyző miatt, rajt-cél győzelmet aratva lépett tovább a szombati fináléba.

A férfiaknál olimpiai számokban küzdöttek a magyarok a második versenynap délelőttjén, a férfi kenupáros az utolsó pillanatban kényszerűségből megváltoztatott összetételben. Dóri Bencét egy elfertőződött seb miatt az orvosi stáb nem engedte rajthoz állni, így a 23 éves Kiss Balázs a szám korábbi világbajnokával, olimpiai negyedik helyezettjével, Mike Róberttel térdelt egy hajóba az Maty-éren.

A kettős az előzmények fényében jól teljesített egy viszonylag erős mezőnyben, amelyben többek között ott volt az olimpiai ezüstérmes brazil és a tavalyi vb-n harmadik orosz egység is. Nem lehetett egyből döntőbe kerülni, az első hat hely ért
velemenyezd, 2019. augusztus 22. csütörtök, 18:48
Vizes vb - Adam Peaty világcsúcsa 100 méter mellen
A brit klasszis a középfutamban 56.88 másodpercre javította önmaga 57.10-es, tavaly nyáron felállított idejét. Ez volt az első világcsúcs Kvangdzsuban.
velemenyezd, 2019. július 21. vasárnap, 14:21
Kajak-kenu vb - Jól kezdett a két 500-as kajaknégyes
duó is előfutamozott fél kilométeren, második lett, s ebben a számban ez ugyancsak döntőt ért. Folytatás vasárnap.

A 200 méteres előfutamokból ugyanakkor egyik magyar egység sem tudta egyből a döntőbe verekedni magát, igaz, Lucz Dórának és a korábban Balaska Márkkal párosban aranyérmes Birkás Balázsnak (mindkettő K-1) erre nem is volt lehetősége. Birkás ezzel együtt megnyerte futamát, míg Lucz másodikként ért be a címvédő és olimpiai bajnok új-zélandi Lisa Carrington mögött. Ők ugyanúgy a középfutamban folytatják majd vasárnap délelőtt, mint az első pályáján negyedik Korisánszky Dávid (C-1) és a szegediek vb-újonc duója, a hatodik hellyel bemutatkozó Nagy Bianka és Molnár Csenge (C-2). Utóbbi két számban az első három hely automatikus fináléba kerülést ért.

Szombaton még a Balla Virág, Takács Kincső kenus duó száll vízre a magyarok közül, a győri egység az 500 méter páros középfutamában küzd majd a döntős szereplés jogáért.

A további program magyar idő szerint:

vasárnap:200 és 500 méteres
velemenyezd, 2018. augusztus 25. szombat, 18:28
Képek, videók
Kajak-kenu VB.jpg
agica2004
2011. augusztus 31. szerda, 13:51
Kajak -kenusok-VB.jpg
agica2004
2011. augusztus 17. szerda, 14:12
bianka névv.jpg
zsokica45
2018. június 13. szerda, 11:56
Aiso-Bianka- és a gazdi.j
agica2004
2017. május 06. szombat, 22:29
Bianka.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 19:38
Bianka
szicu
2016. május 13. péntek, 09:13
bianka névb.jpg
zsokica45
2016. május 06. péntek, 20:04
bianka név.jpg
zsokica45
2016. május 06. péntek, 20:03
Aiso-Lipica-Bianka 2015..
agica2004
2015. május 30. szombat, 15:47
Aiso-Bianka.jpg
agica2004
2015. május 30. szombat, 15:42
Aiso-Bianka-Göd.jpg
agica2004
2015. május 01. péntek, 10:46
Aiso--Bianka.jpg
agica2004
2015. május 01. péntek, 10:46
csángó szentmise 0610_6.j
maroka
2019. június 10. hétfő, 11:05
csángó szentmise 0610_5.j
maroka
2019. június 10. hétfő, 11:05
csángó szentmise 0610_2.j
maroka
2019. június 10. hétfő, 11:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.