Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 16:10 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ügyészség: hat év börtönt kapott a gyerekeket zaklató pályagondnok
A közlemény szerint az alkoholfüggő vádlott egy önkormányzati sportpálya gondnokaként, még 2015-ben több alkalommal a sportpályát használó 12-14 év közötti fiúkkal a kazánházban "szexuális játékot", közös önkielégítést kezdeményezett, a sértettek ágyékát fogdosta.

A Fővárosi Ítélőtábla harmadfokú eljárásában - a fellebbviteli ügyészi indítvánnyal megegyezően - a hét rendbeli szexuális visszaélés bűntette miatt bűnösnek kimondott, korábban büntetlen előéletű, középkorú férfit halmazati büntetésül hat év börtönfokozatú szabadságvesztésre ítélte - áll a közleményben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. január 17. péntek, 11:41
Címkék: Fővárosi Ítélőtábla, gyerekeket zaklató, közlemény szerint, alkoholfüggő vádlott, önkormányzati sportpálya, sportpályát használó,
Kommentek
Enyhítette a Fővárosi Ítélőtábla a vádlottak büntetését a Buda-Cash-ügyben
vagyis a bíróság szerint a bűnszervezeti jelleg nem állapítható meg. A fölhalmozott értékpapír- és pénzhiány miatt a Buda-Cash újabb és újabb külső forrásokra szorult, és törvénytelen eszközökkel akarta megoldani a helyzetet. Az ügyfelek pénzeszközeit nem különítették el a társaság vagyonától, a vádlottak a rájuk bízott pénzzel felhatalmazás nélkül, a megbízástól eltérő célok érdekében rendelkeztek, de a hiányt mindvégig kezelni akarták - közölték a határozat kihirdetését követően.

A Fővárosi Ítélőtábla hangsúlyozta továbbá, hogy harmad-, negyed- és ötödrendű vádlottak nem kaphatnak azonos büntetést az első- és másodrendű vádlottakkal. Enyhítő körülményként vették figyelembe a közreműködést a törvénysértő gyakorlat feltárásában. A vagyonelkobzástól azért tekintenek el, mert az a bíróság szerint ellehetetleníthetné a polgári jogi igények teljesítését.

A Magyar Nemzeti Bank 2015 februárjában függesztette föl az 1995-ben alapított Buda-Cash Brókerház működési engedélyét a társaság felügyeleti
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 16:21
Ügyészség: hat év börtönt kapott egy korrupt rendőr
A közlemény szerint a tiszthelyettes 2017-ben egy esetben készenléti szolgálatban, további három esetben pedig szolgálaton kívül Budapesten és az M3-as autópályán tényleges jogalap nélkül rendőri intézkedés alá vont állampolgárokat, majd azért, hogy a további eljárásától "eltekintsen", készpénz átadására szólította fel őket.

Három sértettől 24 ezer forintot szerzett, míg egy negyedik embertől átvett 205 ezer forintot később visszaadta.

A Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa 2020. január 20-án kihirdetett másodfokú jogerős ítéletével a fellebbviteli katonai ügyész súlyosításra irányuló indítványának helyt adott. Az időközben a rendőri testülettől leszerelt vádlottat a börtönbüntetésen túl 200 ezer forint pénzbüntetésre, illetve 24 ezer forint vagyonelkobzásra ítélte - áll a közleményben.
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 11:21
Ügyészség: jogerős ítélet született egy OLAF-ajánlásra indult büntetőügyben
A közlemény szerint a vádlottak egy orvostechnikai eszközöket forgalmazó cég résztulajdonosaiként 2008-ban az Európai Unió és Magyarország költségvetése által társfinanszírozott fejlesztési kerethez pályázatot nyújtottak be, mert egy régiós orvosdiagnosztikai központot akartak létrehozni.

A pályázatukban a beszerzendő orvostechnikai eszközöket túlárazva szerepeltették, a projekt megvalósításához a magyar költségvetésből 214 millió forintot kaptak. Majd egy szlovák cégtől a valóságban 101 millió forint összértékű diagnosztikai eszközöket 466 millió forintos árat feltüntetve vásárolták meg. A külföldi cég a vételárból az egyik vádlott érdekeltségében álló Seychelles-szigeteki offshore céghez 364 millió forintot utalt át jutalék címén, amely összegből a vádlott a közös cégükhöz - színlelt kölcsönszerződés felhasználásával - 340 millió forintot juttatott.

A vádlottak a beszerzett orvostechnikai eszközöket nem helyezték üzembe, illetőleg nem abban a régióban alkalmazták, ahová a pályázat szerint
velemenyezd, 2020. január 21. kedd, 10:01
Felfüggesztették a lakcímnyilvántartási adatok kiadásáról szóló ítélet végrehajtását
Az ügy előzménye, hogy egy magánszemély pert indított a lakcímnyilvántartásért felelős BM ellen, hogy kiderítse, közvetlenül a 2018-as országgyűlési választás előtt hányan létesítettek Magyarországon lakcímet.

Az ügyben előbb a Fővárosi Törvényszék, majd másodfokon tavaly novemberben a Fővárosi Ítélőtábla kötelezte a tárcát arra, hogy egy jól kezelhető Excel-táblázatba rendezve közölje a kért adatokat.

A BM decemberben tudatta: betűről betűre végrehajtja a bíróság jogerős ítéletét. Akkor azt írták, a Fővárosi Ítélőtábla arra kötelezte a tárcát, hogy a Központi Okmánytárban papíron tárolt alapiratokat egyenként átnézve, állampolgárság, magyarországi település és életkor szerint szűrve, havi bontásban rögzítse a kért adatokat egy Excel táblázatban.

A táblázatnak tartalmaznia kell a 2016. január 5. és a 2018. április 5. közötti időszakban tett lakcímbejelentéseket. Azt, hogy ezek közül hányat tettek 17. életévüket betöltött magyar állampolgárok, hányat olyan, 17. életévüket betöltött
velemenyezd, 2020. január 13. hétfő, 16:21
Horváth László: a gyöngyöspatai kártérítés január közepén végrehajtható
elutasította. Január 17-ig folyósítani kell azt a százmillió forintot, amelyet a bíróság kárpótlásul ítélt meg a szegregációs ügyben érintett 62 cigány tanuló családjának. A képviselő jelezte, hogy a helyzet megoldása érdekében a kormány segítségét kérte.

A Kúria erre reagálva hétfő este tudatta: még nem döntött a kártérítésről a gyöngyöspatai önkormányzatot érintő, személyhez fűződő jog megsértése miatt indult perben. Felidézték: a Kúria 2015. március 25-én hozott ítéletével fenntartotta a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletét, amelyben megállapította, hogy Gyöngyöspatán "sem az oktatási intézmény, sem annak fenntartója nem tett eleget az integrációs kötelezettségének, fenntartotta azt a helyzetet, amely a spontán szegregáció következtében az iskolában kialakult". Abban az ügyben a Kúria nem állapított meg kártérítést.

A Debreceni Ítélőtábla 2019. szeptember 18-án hozott jogerős ítéletet a személyhez fűződő jog megsértése miatt több felperes által kezdeményezett, a gyöngyöspatai önkormányzatot
velemenyezd, 2020. január 07. kedd, 20:12
Kúria: nincs újabb döntés a gyöngyöspatai iskola ügyében
Közleményük szerint a Kúria 2015. március 25-én hozott ítéletével fenntartotta a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletét, amelyben megállapította, hogy "sem az oktatási intézmény, sem annak fenntartója nem tett eleget az integrációs kötelezettségének, fenntartotta azt a helyzetet, amely a spontán szegregáció következtében az iskolában kialakult". Abban az ügyben a Kúria nem állapított meg kártérítést.

A Debreceni Ítélőtábla 2019. szeptember 18-án hozott jogerős ítéletet a személyhez fűződő jog megsértése miatt több felperes által kezdeményezett, a gyöngyöspatai önkormányzatot érintő perben. A táblabíróság megállapította, hogy a jogellenes elkülönítéssel megsértették az érintettek egyenlő bánásmódhoz való jogát, ezért javukra fejenként és a jogsértéssel érintett tanévenként kártérítést ítélt meg. Ebben az ügyben tehát közvetlenül az érintett diákok érvényesítettek kártérítési igényeket.

A tábla jogerős ítélete ellen még tavaly a Kúriára felülvizsgálati kérelem érkezett. Az ügy még folyamatban
velemenyezd, 2020. január 06. hétfő, 22:12
Az OBT támogatja az OBH élére jelölt Senyei György Barnát
Elmondta: Senyei György Barna támogatásáról többórás meghallgatása után döntött az OBT.

A testület szóvivője közölte: a meghallgatáson a jelölt többek között arról biztosította az OBT tagjait, hogy új alapokra kívánja helyezni az OBH és az OBT közti kapcsolatokat, nem ellenségeskedésre, hanem törvényes együttműködésre törekszik. Az OBT ülésein lehetőség szerint részt vesz, az igazságszolgáltatásban békét és rendet szeretne, fontosnak tartja a bírói hivatás tradicionális értékeit, előtérbe helyezi a szakmai szempontokat és a törvényességet a bírói és bírósági vezetői kinevezéseknél, kezelni szeretné sok megbízott vezető problémáját, és az OBT kiegészítését is fontosnak tartja.

Az OBH és az OBT korábbi vitáira utaló újságírói kérdésre - miszerint eloszlottak-e az aggodalmak - az OBT szóvivője úgy reagált: nem oldódott meg minden probléma, de jó az irány, "alappal bizakodhatunk".

A szóvivő elmondta, a meghallgatáson részt vett Répássy Árpád, az OBH nemrég kinevezett elnökhelyettese. A
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 15:51
Képek, videók
A fővárosi Operaház
sanci81
2016. június 11. szombat, 17:15
Oroszlánok. Fővárosi Álla
margoboszi
2014. szeptember 05. péntek, 16:24
Nagytó Fővárosi Állatkert
margoboszi
2014. szeptember 05. péntek, 16:24
Elefántkifutó. Fővárosi Á
margoboszi
2014. szeptember 05. péntek, 16:23
Fővárosi Állatkert 2014-0
margoboszi
2014. június 23. hétfő, 20:34
fővárosi állatkert
erzsikepuskas
2013. október 28. hétfő, 13:24
Fővárosi Állatkert - Webk
cipello
2013. március 04. hétfő, 19:26
egy különleges fövárosi.J
wob
2011. november 24. csütörtök, 07:54
Fővárosi Nagycirkusz
lacipecsenye
2011. január 11. kedd, 17:51
Fővárosi Bíróság.jpg
agica2004
2010. október 28. csütörtök, 14:45
fővárosi állat- és növény
astropapa58
2010. augusztus 09. hétfő, 11:54
a fővárosi forgalom
kida79
2009. február 04. szerda, 13:06
Gyerekeket ítéltek több é
furaila
2018. október 21. vasárnap, 12:54
A gyerekeket
sanci81
2018. augusztus 29. szerda, 18:00
imádta a gyerekeket
orban47
2011. június 14. kedd, 18:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.