Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 02:47 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Tóth Bertalan: nem elegendőek a kormányzati gazdasági intézkedések
Tóth Bertalan szerdán Orbán Viktor miniszterelnök bejelentésére reagálva az MTI-nek nyilatkozva közölte, az MSZP-nek továbbra is a magyar emberek élete, egészsége és megélhetésének biztonsága a legfontosabb, ezért támogatnak minden ezt szolgáló döntést.

Hozzátette: a kormányfő által bejelentett gazdasági intézkedések még mindig nem elegendőek a járvány gazdasági és társadalmi hatásainak kezelésére.

Az ellenzéki politikus kifogásolta, hogy csak bizonyos ágazatoknak adnak járulékfizetési könnyítést, nem oldják meg az összes kis- és közepes vállalkozás problémáját. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kormány még mindig a munkaadókra és a munkavállalókra bízza a munkavállalók megélhetésének biztosítását.

Tóth Bertalan szerint a szakszervezeteknek és a munkaadói szervezeteknek egy sokkal szélesebb körű, minden ágazatra kiterjedő megállapodásra kellene jutniuk.

Hiányolta azon javaslatuk átvételét, miszerint vezessenek be elbocsátási tilalmat a multinacionális cégeknél. Azt firtatta, hogy a taxisokon kívül a több százezer katás egyéni vállalkozót hogyan segítik.

Tóth Bertalan elmondta, az Országgyűlésnek a koronavírus-járvány hatásainak kezelése érdekében hétfőn benyújtott ötpontos csomagjukból a kormány most megvalósítja a járulékfizetés felfüggesztését, valamint a hiteltörlesztési moratóriumot.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 17:02
Címkék: Tóth Bertalan, Orbán Viktor, kormányzati gazdasági, magyar emberek, kormányfő által, járvány gazdasági,
Kommentek
Krónika 3. rész (napirend előtt: koronavírus)
5-en hunytak el. Értékelése szerint az egészségügy felkészült a járványra.

Kiderült, amikor baj van, a baloldali pártokra egyáltalán nem lehet számítani - mondta. Hozzátette: csak azt nézték, hogyan tudnak keresztbe tenni a kormánynak, hazugságokat terjesztettek, amikor cselekedni kellett volna, nem tették, például a fővárosi idősotthonok esetébe. Ez pocsék politika, amely nem is a kormány, hanem az ország ellen irányul - mondta.MSZP: a rendeleti kormányzás nem vált beTóth Bertalan (MSZP) szerint a rendeleti kormányzás nem vált be, a kormány nem válságot kezelt, saját pecsenyéjét sütögette, bosszúhadjáratot indított a budapestiek ellen, akadályozták a védekezésben az önkormányzatokat. A járvány kezeléséhez nem kellett volna különleges jogrend, az egészségügyi irányítás pedig megbukott, önálló minisztériumra és kompetens vezetőre van szükség - mondta.

A bértámogatással a kormánynak nem sikerül megállítania a leépítési hullámot - közölte. Szorgalmazta a szociális háló
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 17:12
Krónika 1. rész (napirend előtt: koronavírus)
partnerekkel, hogy több magyar embert már ne küldjenek el, miután egy oroszlányi autógyárból 250 embert építenek le.

Bírálta, hogy jelenleg, amikor emberek sokasága veszíti el az állását, éppen a munkaerőt kiváltó automatizálásra igényelhető támogatás.

Feltette a kérdést az uniós bírálatokat megfogalmazóknak: egy megosztott Európa hogyan tudna hatékonyan reagálni a jelenlegi helyzetre?

Arra is választ várt, vannak-e adatok a rossz minőségű kínai egészségügyi berendezésekről.Tóth Bertalan (MSZP) szerint a kormányzat arra használta a járvány miatti felhatalmazást, hogy "saját pecsenyéjét sütögesse", és "tovább haladjon a lopakodó diktatúra" útján. "Budapest elleni támadásokról", az önkormányzati jogok csorbításáról és az emberek vegzálásáról beszélt.

Bírálta, hogy a kormány milliárdos munkahelyvédelmi kiadásokról beszél, eddig azonban mindössze 600 millió forintot költött 300 cég támogatására. Eközben jutott forrás sportlétesítmények fejlesztésére vagy a vadászati
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 14:42
Krónika 1. rész (napirend előtt: konvergenciaprogram, önkormányzatok, koronavírus)
bértámogatást.

Bírálta Karácsony Gergely főpolgármestert, aki szerinte Facebook-politizálást folytat és látványosan menekül az érdemi cselekvés és a felelősség elől. Fenntartóként lenne dolga, erősebb védelmet kellene biztosítania az idősotthonoknak, amelyeket a főpolgármester nem készített fel a járványra - mondta. Hozzátette: akkor lehet újraindítani a budapesti életet, ha csökken az idősotthoni halálestek száma.MSZP: az alapellátás leállításának több áldozata lehet, mint a járványnakTóth Bertalan (MSZP) a kormány felelősségét hangsúlyozta a válságkezelésben és bírálta azt, hogy össze-vissza beszéltek az iskolák bezárásáról, a maszkviselésről, a tesztelésről. Emberek halnak meg, mert kirakták őket a kórházakból, az elmúlt másfél hónapban egymillió ember nem jutott hozzá a szükséges egészségügyi ellátáshoz, eljutottunk oda, hogy az alapellátás leállításának több áldozata lehet, mint a járványnak - részletezte.

Aki segíteni akar - kérte - , támogassa az MSZP az emberek
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 13:21
Krónika 1. rész (napirend előtt: koronavírus)
mutatott rá, megemlítve, hogy kétszáz mongol diák tanul Magyarországon.

Szabó Tímea (Párbeszéd) arra kérdezett rá, miért kellett számos érettségizőnek magával vinnie egy saját maszkot a vizsgára? Arra is választ várt, hogy kerültek az egészségügybe olyan maszkok, amelyek nem alkalmasak egészségügyi felhasználásra?

Kifogásolta, hogy az orvosok, ápolók még nem kapták meg a nettó 330 ezer forintos pluszjuttatásukat. Az álláskeresési járadék összegének megemelését is szorgalmazta.

Tóth Bertalan (MSZP) a katasztrófavédelmi szervek ünnepnapján megjegyezte: az üdvözlés helyett fizetésemelésnek jobban örültek volna az érintettek.

Bírálta a védőeszközök beszerzését végző "fürkészeket", akik, nem steril maszkokat vagy alkalmatlan teszteket hoztak az országba. Pontos elszámolást várt az eddig elköltött több százmilliárd forintról, és széles körű tesztelést sürgetett.

Németh Zsolt (Fidesz) szintén Klaus Johannis román államfő "magyarellenes kirohanásáról" szólt, és megköszönte a magyar
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 16:42
Koronavírus - MSZP: ha a Fidesznek nem megy a kormányzás, hazug plakátokkal rakja tele az országot
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezető az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azon véleményét hangoztatta, miközben a járványnak brutális gazdasági és társadalmi hatásai vannak, a kormány semmi mással nincs elfoglalva, minthogy önmagát népszerűsítse.

A plakátkampányra fordított rengeteg pénzből nagyon sok magyar embernek lehetne segíteni. A kormánynak hazug propagandára van pénze, az emberekre azonban nincs - tette hozzá.

Elmondta, a kampány elfedi az igazságot, ezért az MSZP Petíció az emberek védelme érdekében címmel aláírásgyűjtési akcióba kezd.

Tóth Bertalan közölte, az online petícióban követelik a tömeges tesztelés elindítását, az egészségügyi és a szociális ágazatban dolgozók béremelését, a munkanélküli ellátás időtartamának 9 hónapra, összegének nettó 100 ezer forintra emelését.

Követeljük a családi pótlék, a gyes, a gyet és az anyasági támogatás megduplázását, azt, hogy 2020-ra 6,5 százalékkal emeljék meg a nyugdíjakat, a nyugdíjkiegészítést
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 12:01
Krónika 3. rész (napirend előtt: koronavírus)
MSZP: miért nem kezdik el a valós küzdelmet a járvány ellen?Tóth Bertalan (MSZP) azt kérdezte a kormánytól: miért nem kezdik el a valós küzdelmet a járvány ellen? Sürgette, hogy a védőeszközöket jutassák el az emberekhez, indítsák újra a normál egészségügyi ellátást. Ki kell terjeszteni az ápolási díjat a kórházakból most hazaküldött betegek gondozóira; a szociális ágazatban dolgozók is megérdemlik az egyszeri 500 ezer forintos juttatást - javasolta. Hozzátette: rendeljenek el elbocsátási stopot a közszférában és a multiknál, a dolgozók bérének 80 százalékát fizesse ki az állam.

Szerinte ha a betegek érdekét nézte volna a kormány, akkor nem rakott volna ki több ezer embert a kórházakból.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára közölte, folytatják annak az ellátását, aki az orvosok véleménye szerint kórházi ápolásra szorul. Az ágykapacitásokról szólva elmondta, senki sem tudja pontosan megmondani, hány kórházi ágyra lesz szükség 2-5 hét
velemenyezd, 2020. április 20. hétfő, 16:21
Krónika 1. rész (napirend előtt: koronavírus)
volt ülésezni, így nyugodtan dönthetett volna azokról a rendeletekről is, amelyeket a kormány hozott ez idő alatt.

Feltette a kérdést: ha valóban ennyi eszköz jut az országba, hogy lehet, hogy önkormányzatoktól veszik el azokat? Szerinte az embereknek szükségük lenne a maszkra, így azt nekik és a védekezésben résztvevők számára is biztosítani kellene. Kijelentette azt is: közterületen kötelezővé kell tenni a maszkot és azt az államnak kell biztosítania. Több teszt végzését is sürgette.

Tóth Bertalan (MSZP) szerint arról kellene számot adni, hogy hova kerülnek a Magyarországra kerülő eszközök. Szerinte azok tonnaszámra vannak raktárakban, és nem jutnak el az érintettekhez.

Ha valóban van 72 millió maszk, miért nem lehet minden embernek juttatni abból? - tette fel a kérdést és azt javasolta, hogy a 65 év felettiek számára állítson össze egy védelmi csomagot a kormány.

Azt is szorgalmazta, hogy duplázzák meg a fizetését a "frontvonalban" dolgozóknak "veszélyességi pótlékként", és a
velemenyezd, 2020. április 20. hétfő, 14:51
Koronavírus - Ellenzéki pártok reagáltak a kijárási korlátozás meghosszabbítására
Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője a Facebookon a kormányfő bejelentését csalódást keltőnek minősítette. Szerinte nem azt kellett mérlegelni, fenn kell-e tartani a kijárási korlátozást vagy nem, hanem azt, hogy szigorítani kell-e a korlátozásokat.

Emlékeztetett, a Jobbik álláspontja eddig is az volt, hogy a legszigorúbb korlátozásokat kell bevezetni, hogy fékezzék a járványt és ne nehezedjen hatalmas nyomás az egészségügyre.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke közleményben úgy kommentálta Orbán Viktor közlését, hogy "erre a bejelentésre felesleges volt korlátlan és határozatlan idejű felhatalmazást adnia magának, hiszen most azokra a polgármesterekre bízza az életbe vágó döntéseket, akiktől egy hete még meg akarta vonni a jogköreiket".

Ezzel együtt bízik abban, hogy az emberek által közvetlenül választott települési vezetők, polgármesterek felelős döntést fognak hozni mindenki érdekében - írta.

Keresztes László Lóránt, az LMP országgyűlési frakcióvezetője a
velemenyezd, 2020. április 09. csütörtök, 19:36
Képek, videók
Tóth Bertalan.jpg
margitmama
2009. június 17. szerda, 17:54
Rendőr intézkedése
sanci81
2016. február 23. kedd, 16:11
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Kormányzati épület
sanci81
2015. június 06. szombat, 12:20
Mi az emberek.jpg
liliana01
2020. március 25. szerda, 22:41
Éberek legyünk emberek
dandej
2019. december 25. szerda, 21:03
Emberek világa
eva6
2019. február 24. vasárnap, 16:40
Hálás emberek boldogok
dandej
2019. január 25. péntek, 21:34
kiváló emberek1013.jpg
maroka
2018. október 13. szombat, 20:38
Legerősebb emberek...
cipello
2018. szeptember 24. hétfő, 11:10
a lassú emberek.jpg
sz719eszter
2018. augusztus 09. csütörtök, 13:12
Figyelj oda az emberekre
sanci81
2018. augusztus 03. péntek, 18:41
engedd hogy az emberek.jp
sz719eszter
2018. július 31. kedd, 18:24
Az embereknek szükségük v
sanci81
2018. július 26. csütörtök, 17:29
vannak emberek.png
sz719eszter
2018. július 12. csütörtök, 18:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.