Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 21:57 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bodnár Péter: még van idő a kosárlabda kupacsapatok kiválasztására
Többek között erről beszélt Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára az M1 aktuális csatornának szerdán. Elmondta, hogy - bár a bajnokság március közepén úgy ért véget, hogy nem hirdettek bajnokokat, illetve nem voltak kiesők - nincs miért kapkodni. Már csak ezért sem, mert normális esetben is az európai szövetség májusi közgyűlése után szokták véglegesíteni az európai kupák versenykiírásait és itthon ezt követően tudják a sportszervezeteknek megküldeni, milyen feltételekkel vehetnek részt a kupaküzdelmekben.

"Most a közgyűlést elhalasztották szeptemberre vagy októberre, így azt sem tudjuk, hogy a nevezési határidő hogyan alakul" - tette hozzá, majd úgy folytatta: az MKOSZ elnöksége az érintett csapatokkal való egyeztetést követően valamikor május folyamán ráér döntést hozni arról, hogyan és milyen elvek szerint hirdeti meg a nevezési lehetőségeket a 2020-2021-es európai kupaküzdelmekre.

Bodnár Péter a válogatottakat érintő kérdésre úgy reagált, az európai szövetség keddi board-ülésén döntés született arról, hogy az utánpótlás Európa-bajnokságokat a nyárról törölték. Arról is határozott a testület, hogy a 3x3-as Eb-ket, illetve a selejtezőket is elhalasztják.

"Azokat a 3x3-as eseményeket, amelyek augusztus végére, szeptember elejére vannak időzítve, egyelőre érintetlenül hagyták azzal, hogy folyamatosan monitorozzák a helyzetet" - mondta.

A női olimpiai kvalifikációs pótselejtezőt illetően leszögezte: a FIBA álláspontja nem változott, továbbra is magyar helyszínnel számol. A tornát, melyen a hazai csapat is érdekelt, áprilisban rendezték volna meg, de a koronavírus-járvány miatt márciusban elhalasztották, a versenynaptár átdolgozása pedig folyamatban van, mivel utóbb a tokiói olimpiát a jövő évre helyezték át.

Az Eb-selejtezőt két sikerrel - az Európa-bajnok szlovénok elleni itthoni és az ukránokkal szembeni idegenbeli győzelemmel - kezdő férfi válogatott szövetségi kapitányi posztját érintve Bodnár Péter emlékeztetett rá, már korábban közölte, hogy az MKOSZ ugyanazokkal a feltételekkel kínál szerződést a következő szövetségi kapitánynak, mint ahogy tette ezt korábban.

Ivkovics Sztojan január elején bejelentette, hogy leül a Kaposvári KK kispadjára, noha a szövetség részéről a felnőtt kapitányok alkalmazásának egyik feltétele az volt, hogy élvonalbeli klubnál nem végezhetnek szakmai munkát. AZ MKOSZ elnöksége január végén elfogadta a horvát-magyar szakember lemondását, aki azonban később jelezte, hogy szívesen maradna mégis kapitány.

"A feltételeken nem kívánunk változtatni" - ismételte meg Bodnár Péter, egyúttal emlékeztetett rá, hogy a szakvezető jelenlegi szerződése július végéig szól. - "De én nagyon bízom benne, az alapján, ahogy az elmúlt hetek kommunikációja alakult, hogy a rövid kitérő után ugyanúgy, sikeresen tudjuk folytatni az együttműködést" - tette hozzá.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. április 08. szerda, 15:52
Címkék: Bodnár Péter, Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének, Ivkovics Sztojan, Kaposvári KK, kosárlabda kupacsapatok, bajnokság március,
Kommentek
A magyar mag egyben tartása a cél a Falco kosárlabdacsapatánál
A sportvezető az M4 Sporton elmondta, a jelenlegi keretből a szlovén vezetőedző Gasper Okornon és a másodedző Milos Konakovon kívül egyelőre a magyar válogatott Filipovity Márkónak és az amerikai De'Quon Lake-nek van a következő idényre is érvényes szerződése, de szeretnék a magyar magot egyben tartani. Előbbi megfelelő külföldi ajánlat esetén ugyanakkor júniusig távozhat Szombathelyről.

"Kelendőek a játékosaink, de a piaci árak nem fölfelé mennek, hanem stagnálnak vagy csökkennek, éppen ezért bízom abban, hogy meg tudunk egyezni a válogatott kosarasainkkal" - fogalmazott az ügyvezető.

Kiemelte, a 2019/20-as szezont az együttest működtető gazdasági társaságot száz százalékban tulajdonló önkormányzat segítségével le tudták zárni, így már a jövőre összpontosítanak.

"A városvezetés úgy döntött, sport vonatkozásában a Falco prioritást élvez, így az együttes közel azonos színvonalon fog tudni teljesíteni, mint az elmúlt időszakban" - jelentette ki Gráczer. Megemlítette, bár a különböző
velemenyezd, 2020. április 20. hétfő, 19:32
Villamos gázolt halálra egy embert a fővárosban
Kolosi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel azt közölte: a baleset az Epreserdő utca közelében történt.

Bodnár Szandra, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa az MTI-vel azt közölte: az elgázolt ember a helyszínen meghalt.
velemenyezd, 2020. március 05. csütörtök, 20:42
Távozik Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya
elnökség kedden a szakvezető meghallgatását követően úgy döntött, elfogadja a lemondását azzal, hogy a szerződésben rögzített felmondási időben igényt tart a munkájára. Ez azt jelenti, hogy a februári Eb-selejtezőkön még Ivkovics irányítja a nemzeti csapatot.

A horvát-magyar szakember január elején jelentette be, hogy leül a Kaposvári KK kispadjára, noha az MKOSZ részéről a felnőtt szövetségi kapitányok alkalmazásának egyik feltétele az volt, hogy élvonalbeli klubnál nem végezhetnek szakmai munkát.

Bodnár Péter főtitkár korábban közölte, vagy hozzáigazítják a szerződést a meglévő feltételekhez és csökkentik a megbízási díjat, vagy újragondolják, hogy ezekkel a feltételekkel milyen kapitánnyal képzelik el a jövőt.

Az 53 éves Ivkovics 2013 februárjában váltotta Rátgéber Lászlót a szakvezetői poszton, s irányításával a magyar válogatott 2017-ben - 1999 után először - kijutott az Eb-re, amelyet a 15. helyen zárt Isztambulban.

A nemzeti csapat a 2021-es kontinenstorna selejtezőjében
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 12:31
Rózsafüzér ​II. János Pál gondolatai alapján húsz ...
1761-ben és 1763-ban bekövetkezett három csodás gyógyulás, melyeket levéltári adatok igazolnak. 1948-ban, az akkori Mária-év során újabb csodás gyógyulás történt. A kegykép és a templom főbúcsúja május utolsó vasárnapján van.

A kiadvány kedvezményes áron megvásárolható az Új Ember könyvesboltban (Budapest, V. kerület, Ferenciek tere 7-8. Nyitva tartás: hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 9-17 óráig; szerdán 10-18 óráig) vagy megrendelhető az Új Ember online könyváruházban.
/Bodnár Dániel/Magyar Kurír/

*
Részlet a titokból: ,,[...] láttunk egy fehérbe öltözött püspököt, akiről úgy éreztük, hogy ő a szentatya. [...] ment botladozó léptekkel [...], fölérve a hegy tetejére, térdre borult a nagy kereszt lábánál, és egy csoport katona lőfegyverekkel és nyíllal tüzelve rá, megölte őt."
...................
Egy évvel a merénylet után a szentatya
maroka, 2020. január 05. vasárnap, 15:23
A szövetség vizsgálja Ivkovics Sztojan kaposvári edzősködését
Az MKOSZ honlapjának pénteki közleménye felidézi azt a szerdai hírt, miszerint Ivkovics leül a Kaposvári KK kispadjára, egyúttal emlékeztet rá, a felnőtt szövetségi kapitányok alkalmazásának egyik feltétele volt, hogy egyetlen élvonalbeli klubnál sem végezhetnek szakmai munkát.

"A férfi és a női szövetségi kapitány esetében is az volt az elnökség kikötése, hogy nem lehetnek klubedzők, nem végezhetnek szakmai munkát az élvonalban, a díjazásuk ennek megfelelően került megállapításra. Ezt a szerződések egyértelműen rögzítik" - erősítette meg Bodnár Péter főtitkár.

Hangsúlyozta, mivel ez a körülmény Ivkovics esetében megváltozott, a január végi elnökségi ülésen napirendre kell tűzniük a szerződés, illetve a díjazás módosításának kérdését.
velemenyezd, 2020. január 03. péntek, 19:12
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
LMP: mi a kormány álláspontja az euró bevezetéséről?

Csárdi Antal (LMP) azonnali a kérdésében arra volt kíváncsi, mi a kormány álláspontja az euró magyarországi bevezetéséről. Az ellenzéki politikus szerint a kabinetnek azért vált szükségessé ennek tisztázása, mert vezető gazdaságpolitikusai egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tettek ebben a témában. Felidézte, hogy Matolcsy György jegybankelnök hibás projektnek nevezte az eurót, míg Varga Mihály pénzügyminiszter az unió legígéretesebb vállalkozásának minősítette azt.

Nagy István agrárminiszter aláhúzta, nem igaz, hogy zavar lenne a kormány gazdaságpolitikájában. Szerinte erre utal az is, hogy a magyar gazdaság az uniós átlag feletti növekedést produkál. Kitért továbbá arra is, nem tartja károsnak, ha a gazdaságpolitika vezetői "gondolkodnak, kérdéseket vetnek fel".

Csárdi Antal erre válaszolva megjegyezte, nem kapott érdemi választ a kérdésére.

Nagy István viszonválaszában úgy fogalmazott, Magyarország előtte áll az euró
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 19:02
Öt év után új dalokkal jelentkezett a Ladánybene 27
jövőre 35 éves Ladánybene 27 az új dalok írásakor újfajta munkametódust használt: míg korábban több hónapos próbaidőszak alatt született meg egy szám, most a fő zeneszerzők, László M. Miksa (ének), Bokó Zoltán és Fűri Tamás (billentyűs hangszerek) szinte készre vágták a zenei ötleteket. Fűri egyike az elmúlt időszakban érkezett tagoknak, akárcsak Bolla Gábor (harsona), Péter Zoltán (trombita) és Hertelendi Anna (dob), utóbbi az LB27 basszusgitárosa, Hertelendi "Rasta" István lánya. Az együttes vezetője Bodnár Tibor (gitár), tag még Pásztor Ákos (szaxofon).

A felvételek az Origo Studióban készültek, két dal (Zárd ki a világot!; Ugyanaz a hang) szövegét László M. Miksa írta, a harmadik, Műanyag nyár szám esetében a zenekar egykori alapítója, Tóth "Tádé" Gábor a szövegíró. Az album címadó dalához, a Zárd ki a világot!-hoz klipet is forgattak, részben az idei Reggae Campen.

Az LB27 indulásakor, az 1980-as évek közepén egyedül játszott reggae-t Magyarországon. A debütáló lemez 1991-ben - rajta a
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 15:31
Képek, videók
Bodnár Orosz Éva :Szülőfö
maria_kadar_148
2018. május 12. szombat, 22:41
bodnar daniel ....jpg
menusgabor
2016. október 18. kedd, 13:31
bodnar-daniel-mocskos- zsi
menusgabor
2016. október 18. kedd, 13:31
Bodnar-Eva-Megigezve.j pg
menusgabor
2016. április 14. csütörtök, 19:43
bodnar_eva_van_meg_167 649
menusgabor
2016. április 14. csütörtök, 19:42
BODNÁR LÁSZLÓ HARMÓNIA.
feviroza
2014. november 10. hétfő, 10:34
BODNÁR LÁSZLÓ HARMÓNIA.g
feviroza
2014. november 10. hétfő, 10:34
Bodnár Vivien.jpg
farkas1945
2011. március 19. szombat, 10:43
Bodnár Attila 35.jpg
farkas1945
2011. március 06. vasárnap, 13:47
Bodnár
afere
2009. szeptember 06. vasárnap, 21:59
Bodnárné Sz. Erika-.jpg
agica2004
2008. január 29. kedd, 20:49
nyelv kiválasztása
raczandris
2008. február 20. szerda, 01:30
szereplők kiválasztása
bartokiovi
2007. október 03. szerda, 13:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.