Belépés
2020. február 23. vasárnap | 8. hét | 54. nap | 08:30 | Alfréd, Jávorka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Letérőben a főútvonalról
Letérőben a főútvonalról

,,Íme, az Úr nem engedett szülnöm." (1Móz 16,2)

Amit Száraj és Abrám tettek, az teljesen helyénvaló volt. Az uralkodó erkölcsi törvények szerint a gyermektelen asszony férje rendelkezésére bocsáthatta rabszolganőjét. Figyeld meg, hogy Száraj ezt mondja: ,,...talán az ő révén lesz fiam." Ez az örökbefogadás ősi formája volt. Később ezt a gyakorlatot belevették a mózesi törvényekbe.
Az emberi belátás és a fennálló rend szabályai szerint logikus lépés volt ez. Abrám és Száraj elég sokat szenvedtek már. Az asszony volt a kezdeményező, és ez is rendjén volt. Mindenki egyetértett volna abban, hogy Abrám és Száraj helyesen jártak el.
Csakhogy Isten ezt a házaspárt kivonta az emberi számítgatás és tervezgetés hatásköréből. Abrám és Száraj odakerültek Isten ígéretének a főútvonalára, és ott kellett hordaniuk keresztjüket hit által. Isten azt kívánta tőlük, hogy megmaradjanak azon a főútvonalon, és kitartóan reménykedjenek ígéretében, de örökbefogadási tervükkel letértek saját megoldásaik mellékútjára.
Nem ítéljük el őket. Több mint tíz évi küzdelem áll e döntés mögött. Hát nincs ezeknek az embereknek joguk egy kis boldogsághoz?
,,Íme, az Úr - mondja Száraj - nem engedett szülnöm." Íme! Nézd csak! Lásd meg te magad! A hit a nem látott dolgokról való meggyőződés (Zsid 11,1). De hogy élhet valaki szüntelen a nem látott dolgokból? Íme! Tíz esztendő, és még nincsenek gyermekek! Jól értjük mi, hogy miért ingott meg a hitben Száraj.
Abrám is ledobja terhét. Elhagyja a hit főútvonalát. Együtt térnek le.
Természetesen ez mindenféle zűrzavarhoz vezet. Miért? Mert az Istennel való élet azt jelenti, hogy keresztünket a hit főútvonalán visszük Isten ígéretének látóhatára felé.

Napi gondolat
Életednek mely területein visz kísértésbe az a bűn, hogy letérsz a hit főútvonaláról, majd utólag Istent kritizálod?

Andrew Kuyvenhoven
kalmanpiroska, 2020. február 14. péntek, 20:09
Címkék: Amit Száraj, Csakhogy Isten, Andrew Kuyvenhoven, teljesen helyénvaló, uralkodó erkölcsi, gyermektelen asszony,
Kommentek
Kanyarodó főútvonalon haladok, kell irányt jeleznem?
Hát ezt nem értem! Ha balra jelzek, bár nem kellene, és a főútvonallal azonosan balra megyek, akkor a mellettem jobbra elhaladót ( bár miért halad el mellettem?) miért is tolnám az árokba? És ha én a főútvonalon haladok akkor zavartalanul mehetek és a másiknak lassítani kell, mert a főútvonalról jöhet lekanyarodó akivel elsőbbségi viszonyba kerülhet miért is siet?
Na ez olyan bonyolultra sikeredett. mint sunchat válasza.
piktorka2, 2014. július 29. kedd, 08:12
A kormány felhatalmazást adott a tárgyalásokra a V0 vasúti körgyűrű megépítéséről a kínai kormánnyal
eurós fejlesztési együttműködés forrásainak felhasználásával építik-e meg a beruházást, vagy előnyösebb lenne uniós forrásokból finanszírozni az építkezést.

Hozzátette: amennyiben a kínai forrás segítségével készül el a beruházás, úgy 2014 tavaszán elkezdődhet a kivitelezés, tehát addigra el kell végezni a költségbecslést, a tervezést és engedélyezést, és 2017-re elkészülhet az útvonal.

Az államtitkár elmondta: az új tehervasúti útvonal a Budapestet Győrrel és Béccsel összekötő 1-es vasúti főútvonalról Tatabánya-Szárligetnél ágazik majd le és Vértesboglár-Vértesacsa-Ercsi-Kiskunlacháza-Bugyi-Dabas útvonalon éri majd el a Budapestet Cegléddel és Nyíregyházával összekötő 100-as útvonalat. Az útvonalat "autópálya-szerűen" építik majd meg, így többek között Székesfehérvár, Pusztaszabolcs, Kecskemét és Szeged felé is lesz leágazás - tette hozzá.

Szijjártó Péter szerint a beruházás a magyarországi építőipar számára óriási lökést adhat, de a komáromi, tatabányai és szolnoki rendező-pályaudvarok
velemenyezd, 2013. március 29. péntek, 19:33
Szijjártó: a kormány döntött a Budapestet elkerülő tehervasúti körgyűrű megépítéséről
tegye.

Szijjártó Péter elmondta: a magyarországi vasúthálózat Budapest központú, ami a személyszállítás esetében érthető, de a teherszállítás szempontjából hátrány. Emlékeztetett: napközben nem lehet ráereszteni a tehervasúti szállítmányokat a túlterhelt Budapest környéki elővárosi útvonalakra, így a teherszállítmányok átlagos sebessége Magyarországon jelenleg óránként 3 kilométer.

Az államtitkár bejelentette: az új tehervasúti útvonal a Budapestet Győrrel és Béccsel összekötő 1-es vasúti főútvonalról Tatabánya-Szárligetnél ágazik majd le és Vértesboglár-Vértesacsa-Ercsi-Kiskunlacháza-Bugyi-Dabas útvonalon éri majd el a Budapestet Cegléddel és Nyíregyházával összekötő 100-as útvonalat. Az útvonalat "autópálya-szerűen" építik majd meg, így többek között Székesfehérvár, Pusztaszabolcs, Kecskemét és Szeged felé is lesz leágazás - tette hozzá.

Szijjártó Péter szerint a beruházás a magyarországi építőipar számára óriási lökést adhat, de a komáromi, tatabányai és szolnoki rendező-pályaudvarok
velemenyezd, 2013. február 27. szerda, 12:12
Az 1990-es Lovaspóló Bajnokságot mintázó szalvétámhoz:
legnagyobb póló klubja. Magyar Polo Club-ot ,1927-ben alapították. Jelenleg itt edz a magyar válogatott, és az utánpótlás kerettagok is, valamint a női póló csapat. A clubnak 2 öntözött full size polo (nemzetközileg elfogadott méretű) pályája van, valamint a lovaspólóhoz szükséges teljes infrastruktúra megtalálható. A Klub vezetője Dr. Ivanics György. Az MPC kft. biztosítja a gazdasági hátteret amelynek vezetője Almásy Antal. Club jól megközelíthető, mind az m1-es és az m7-es autópálya és az 1-es és 7-es főútvonalról. lásd: www.magyarpoloclub.hu

Változatai :

Szórakozás, vagy a turista látványosság miatt több variánsa is kialakult a pólónak, melyeket nem lóháton játszanak:

Elefánt Póló
Teve Póló
Biciklis Póló
Kenu Póló.

A hagyományos lóval űzött változatnak is vannak olyan variánsai, amelyek a játéktaktikailag, és csapatösszetételben különböznek, mint például az Indoor Póló, a Beach Póló, vagy a Téli Póló.

A játék
venci76, 2012. május 16. szerda, 14:51
Miért nem használják egyesek az irányjelzőt (indexet)?
Teljesen mind1 a legtöbb irány változtatásnál kötelező Kresz előírás.
A kérdező, biztos nem arra kérdezett, ahol nem kötelező.

I29. § (1) Aki járművel irányt változtat (terelővonalat, az úttest szélét vagy képzeletbeli felezővonalát átlépi, forgalmi sávot változtat, másik útra bekanyarodik, főútvonalról vagy szilárd burkolatú útról letér stb.) köteles az azonos irányban vagy szemben haladó, irányt nem változtató járműveknek elsőbbséget adni.

(2) Az irányváltoztatást - ide nem értve a körforgalmú útra történő bekanyarodást - a művelet előtt kellő időben megkezdett és annak befejezéséig folyamatosan adott irányjelzéssel kell jelezni. E rendelkezést kell alkalmazni a körforgalmú útról történő letérés esetében is. A jármű vezetője egyéb esetben (pl. útkereszteződésben kanyarodó főútvonalon való továbbhaladás esetén) is adhat irányjelzést, ha ezzel továbbhaladási irányáról a közlekedés más résztvevői számára többlettájékoztatást ad, az irányjelzés azonban megtévesztő nem
lazyman, 2011. július 26. kedd, 10:11
Kerlac
indultak el, bár egészen másfelé laktak.
-Nem jön, doktor úr?- kérdezte végül.
A férfi fölkapta a fejét.
-De...természetesen- felelte, és lassan fölállt, letette a köpenyét és nyúlt a kabátjáért.
-Valami baj van?- kérdezte a nő.
-Nem, dehogy. Kicsit elgondolkodtam.
-Azt látom.
A nő ezt már csak gondolta, de nem mondta ki.
Szó nélkül fölvette a műszőrmét, és kinyitotta az ajtót.
Az Orvos beült a kocsiba, és ráhajtott a Klub felé vezető útra.

A főútvonalról nyíló, csöndes kis utcában szerényen bújt meg a Klub. Feltűnő reklámnak hijján volt, egy kert kerítése fölött lógott az egyszerű tábla.
A kapun belül, pár méteres séta után nyílt a bejárat.
Első ránézésre egyszerű, családias sörözőnek látszott.
Hat gyalult asztal, szintén fából készült székek, ízléses, régi sörreklámok a falon.
A helyiség végében állt a bárpult, ahol a kétfős személyzet főhadiszállása volt. Innen, egy nagy üvegajtón át lehetett lesétálni a pár lépcsőn a
sayuri, 2008. augusztus 20. szerda, 17:10
Petőfiszállás-Pálosszentkút
templomajtó

A mai Petőfiszállás község Bács-Kiskun megyében és a Kalocsai egyházmegyében fekszik, közel Kiskunfélegyházához. Történelme során a következő neveken ismerték: Ferencszállás, Pálos-szentkút, Petőfiszállás.
Petőfiszállás - Ferencszállás néven - a XIII. században a Magyarországra beköltöző kunok egyik települése volt a Kiskunság területén. A falunak saját temploma volt. A község békés életét a XVI. században a török hódítás törte meg. A portyázó török-tatár csapatok elől a lakók a nagyobb védelmet biztosító városba, Kecskemétre költöztek. A falu határát - több más kun pusztával együtt - Kecskemét városa legelőnek bérelte. A török kiűzése után (1686) a felszabadult Jászkunságot a bécsi udvar a Német Lovagrendnek adta el. Az egykori kiváltságos terület lakói azonban sorsuk rosszabbodásába, abba hogy jobbágysorba kerültek, nem nyugodtak bele. Elérték, hogy a vételárat saját erőből visszafizetve, a szolgaságból
tindike, 2007. június 17. vasárnap, 12:49
Képek, videók
Föutvonal!
bakfity
2008. augusztus 31. vasárnap, 12:03
Szarajevó - Jugoszlávia ;
farkas1945
2013. november 23. szombat, 11:10
Csakhogy jól kezdődjön a
zsoka1953
2011. február 22. kedd, 10:42
Andrew Matthews - Az erőf
sanci81
2018. január 17. szerda, 15:26
St Andrews katedrális.jpg
pacsakute
2017. október 25. szerda, 23:11
St Andrews katedrális Skó
pacsakute
2017. október 25. szerda, 23:10
Andrew Matthes Barátozni
sanci81
2014. október 08. szerda, 20:31
Meghalni boldogan Andrew
hollyka
2014. március 22. szombat, 19:53
andrew Matthews.jpg
sarkadykati
2014. január 24. péntek, 05:54
1-Andrew Gn ,dívattervezö
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:04
Andrew Gn -1.JPG
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:04
Andrew Gn -2.JPG
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:04
Andrew Gn -3.JPG
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:04
Andrew Gn -4.JPG
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:03
Andrew Gn -5.JPG
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.