Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 16:22 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fülöp Péter igazgathatja tovább a Csiky Gergely Színházat
A posztra egyedüliként pályázó szakember 2023. augusztus 31-ig láthatja el a teátrum igazgatói feladatait. Fülöp Péter Rátóti Zoltán 2016 augusztusi lemondása óta áll a színház élén, megbízatása a nyár végén járt volna le, ezért pályázatot kellett kiírni a tisztség betöltésére.

A jelentkezőkkel szemben követelményként fogalmazták meg a szakirányú felsőfokú végzettséget, minimum 5 év szakmai gyakorlatot, büntetlen előéletet és legalább egy középfokú nyelvvizsgát. Előírták azt is, hogy a pályázatnak tartalmaznia kell az irányításra, működtetésre vonatkozó szakmai programot, művészeti koncepciót, üzleti tervet, alkotótársak felsorolását, a kulturális, művészeti, szórakoztató rendezvények látogatottságának emelésére irányuló törekvéseket és a gazdálkodás hatékonyságát növelő elképzeléseket is.

Fülöp Péter az előterjesztés mellékleteként olvasható és a szakmai bizottság által egyhangúlag támogatott pályázatában azt írta: elsődleges célja, hogy a Csiky Gergely Színház tartósan a magyar színházi élet meghatározó szereplője legyen. "Olyan teátrum, amely azonos művészeti igényesség mellett ugyanúgy képes felvállalni a tabuk ledöntését, ahogy a hagyományok megőrzését".

A felkért művészeti vezetővel, Olt Tamással vallják, hogy a színház kiemelt feladata a 21. század intermediális társadalma aktuális problémáinak érzékeny, a magyar nyelviség és identitás prizmáján keresztüli bemutatása. A kaposvári teátrum a következő években ennek a felelősségtudatnak a jegyében határozza meg műsorát és művészeti koncepcióját - tette hozzá.

Szavai szerint a 21. század színháza egyre inkább túllépi az előadó-művészet határait, nyit a társművészetek irányába. E tendenciát felismerve a Csiky Gergely Színházat nem csupán művészeti, hanem kulturális központként is definiálják. "Olyan unikális intézményt vizionálunk, amely a Kaposvár-Keszthely-Siófok háromszög dinamikus kultúraközvetítő centruma" - fogalmazott a pályázó.

Az 1911 óta működő, 110 alkalmazottat foglalkoztató Csiky Gergely Színház idén mintegy 590 millió forintból gazdálkodik. Ebből 272,5 millió az állami, 140,9 millió forint az önkormányzati támogatás, 108 millió forint az értékesítés nettó árbevétele, a költségvetés fennmaradó részét pályázati, vállalkozói támogatások és egyéb források teszik ki.

A teátrum épülete felújítás alatt áll, a 9 milliárd forintos rekonstrukció ideje alatt a társulat előadásait az Együd Árpád Kulturális Központban láthatja a közönség.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 10:32
Címkék: Fülöp Péter, Csiky Gergely Színházat, Fülöp Péter Rátóti Zoltán, Csiky Gergely Színház, Együd Árpád Kulturális Központban, posztra egyedüliként,
Kommentek
Krónika 6. rész (ügyészségi beszámoló, napirend után)
Legfőbb ügyész: az ügyészség minden konkrét kérdésre válaszolt

Polt Péter legfőbb ügyész felszólalásában nyomatékosította, nem kíván és nem is tud a személyeskedő, gyalázkodó és fenyegető megjegyzésekre válaszolni.

Miután megköszönte a támogató hozzászólásokat, visszautasította azokat a megjegyzéseket, amelyek kétségbe vonták az ügyészségi dolgozók tisztességét és törvénykövető magatartását.

A korrupciós bűncselekmények csökkenésére vonatkozó kérdésre azt felelte, hogy a korrupciós helyzet nem azonos a korrupciós érzettel, ahogy a korrupciós cselekmények jogi megítélése sem azonos azzal, amit a közvélemény korrupciónak tart. A legfőbb ügyész nem értett egyet azzal, hogy a gazdasági korrupció ellen fontosabb lenne fellépni, mint a hivatali korrupció ellen.

Leszögezte, hogy az osztrák kollégáikkal kiváló kapcsolatban állnak, ahogy a környező országok legtöbbjének ügyészségeivel is.

Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás nem a magyar ügyészség jogkörébe tartozik - hangsúlyozta.
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 14:42
Mária iskolájában megtanuljuk....
Ferenc pápa: Mária iskolájában megtanuljuk, mit jelent valójában főszereplőnek lenni
2018. december 13. csütörtök 09:48
December 12-én este hat órakor a Szentatya ünnepi szentmisét mutatott be a Szent Péter-bazilikában a Guadalupei Boldogságos Szűz Máriának, Mexikó, Amerika és a Fülöp-szigetek védőszentjének tiszteletére.
Ferenc pápa homíliájának fordítását teljes terjedelmében közöljük.
maroka, 2018. december 13. csütörtök, 13:53
Kormányzati támogatással dolgozzák fel Szokolay Sándor zeneszerző hagyatékát
kórusműből állnak. A kórusművek kiadását a szóló zongoraművek megjelentetése fogja követni. A művek sajtó alá rendezését Legendy László zongoraművész végzi, aki maga is a család tagjaként 10 évig állt szoros munkaviszonyban Szokolay Sándorral - tette hozzá.

Hangsúlyozta: szerepel a család céljai között, hogy olyan felvételek készüljenek, amelyeken neves művészek és fiatal pályakezdő muzsikusok értő és hiteles módon adják elő a zeneszerző műveit. Eddig 70 órányi zenét rögzítettek, mások mellett Ránki Fülöp, Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Perényi Miklós, a Szent Efrém Férfikar, a Cantemus Kórus és a Virtuózok felfedezettjei közreműködésével.

2018-ban három korcsoportban hirdették meg a Szokolay Sándor InspirArt ifjúsági zeneszerzői pályázatot, valamint számos könyv-, kotta- és lemezbemutatót rendeztek országszerte. December 9-én, vasárnap a zeneszerzői pályázat díjnyertes műveit a Pesti Vigadó dísztermében mutatják be a Szokolay Sándor halálának ötödik évfordulója alkalmából szervezett
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 19:52
Fogyatékos emberek által készített mikuláscsomagot kapnak intézetben élő gyerekek
Fülöp Attila úgy fogalmazott, a kezdeményezés jól példázza, hogy azok is tudnak segíteni, akik maguk is segítségre szorulnak.

A csomagokat a ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. dolgozói, köztük fogyatékossággal élő emberek állították össze, az ajándékok egy részét az Auchan adományozta az akcióra.

Csizi Péter, a Kézmű-Erfo-Főkefe ügyvezető igazgatója elmondta, az általa vezetett cégcsoport foglalkoztatja Magyarországon a legtöbb megváltozott munkaképességű embert az állami tulajdonú vállalatok közül.

Széll Hajnalka, az Auchan HR-igazgatója hangsúlyozta, a cég elkötelezett a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása mellett, jelenleg mintegy 400 fogyatékkal élő dolgozójuk van.

A cégnek emellett fontos a fiatalok támogatása is, ezért járultak hozzá a mikuláscsomagok elkészítéséhez - tette hozzá.

1969 óta működő Bolyai Gyermekotthonban 30 gyerek lakik, a bölcsődésektől a kamaszokig.
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 15:21
OGY Krónika 8. rész (napirend után)
salgótarjáni sortűz évfordulójáról emlékezett meg, azt emelve ki: a vérontás és az azt követő hasonló gyilkosságok egyetlen célja az volt, hogy felszámolják a Kádár-rendszerrel szemben tényleges munkáshatalmat megjelenítő munkástanácsokat.

Dúró Dóra (független) a bűntudatkeltés és a történelemhamisító manipuláció ellen szólalt fel, azt kifogásolva, hogy az óriási társadalmi igény ellenére egyetlen olyan alkotást sem támogatott a filmalap, amely a magyar történelem dicső időszakait eleveníti fel.

Fülöp Erik (független) arról beszélt: mára "az állami korrupció intézményesített lett", évente százmilliárdokat vesz el a közpénzekből, ugyanakkor hangoztatta, nem nemzetközi szervezethez csatlakozva, hanem országon belül kell kezelni a problémát; erre pozitív példaként Romániát említette, amely önálló, független korrupcióellenes ügyészséget állított fel.

Ágh Péter (Fidesz) Celldömölk várossá nyilvánításának negyvenedik évfordulójáról emlékezett meg napirend után, felidézve a település Árpád-korig
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 16:36
Lelked emeld a magasságokba.
Eucharisztikus tudományos konferencia kezdődött Esztergomban
2018. november 27. kedd 23:10
Az Eucharisztiáról rendeznek tudományos konferenciát az esztergomi Szent Adalbert Központban november 27. és 29. között. A tanácskozást a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve szervezték meg.
A konferencián jelen van Michael August Blume apostoli nuncius és Kocsis Fülöp érsek-metropolita. A tanácskozást Erdő Péter bíboros, prímás nyitotta meg.
........
Beszédét az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük.
maroka, 2018. november 28. szerda, 14:06
Fogyatékos emberek készítenek mikuláscsomagot intézetben élő gyerekeknek
A jótékonysági kezdeményezést Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Csizi Péter, a Kézmű-Erfo-Főkefe ügyvezető igazgatója és Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország vezérigazgatója jelentette be szerdán.

Az államtitkár azt hangoztatta, hogy a jótékonysági akció jó példája az állami és a versenyszféra közös felelősségvállalásának. Fülöp Attila elmondta, csaknem ezer mikuláscsomagot készítenek az ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. dolgozói, köztük fogyatékossággal élő emberek.

Kiemelte: a fogyatékosságügyet nem a sajnálatnak kell vezérelnie, hanem annak az elvnek, hogy mindenki számára biztosítani kell az önálló élet és boldogulás feltételeit, ennek pedig fontos eszköze a társadalmi befogadást is segítő munka.

A kormány partnerként tekint az állami és a piaci cégekre egyaránt, mert a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása közös felelősség - mondta. Kitért arra is, hogy a járulékkedvezményt biztosító rehabilitációs kártya januártól -
velemenyezd, 2018. november 28. szerda, 13:11
Eucharisztikus konferencia van Esztergomban több egyház részvételével
Az esztergomi Szent Adalbert Központban keddtől csütörtökig tartó esemény a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyik előkészítő rendezvénye.

A konferenciát Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek nyitotta meg.

A nyitónapon Schőner Alfréd lipótvárosi főrabbi a széder estéről és annak liturgikus kapcsolatáról beszélt, majd Verő Tamás budai főrabbi a zsidó családi liturgia elemei közül az étkezésekhez kapcsolódó asztali áldások, imák jelentőségét emelte ki.

A konferencia második napján előadást tart az eucharisztiáról saját egyháza gyakorlatában az orosz és a román ortodox egyház szakértője, valamint a konstantinápolyi ökumenikus pátriárka küldötte, Makariosz hrisztupoliszi püspök. Felszólal még Kocsis Fülöp görögkatolikus metropolita, valamint Szebik Imre nyugalmazott evangélikus püspök és Fekete Károly református püspök.

Az eucharisztia az utolsó vacsorát megjelenítő cselekmény; a katolikusok eucharisztiának nevezik a szentmisén Jézus Krisztus testévé és
velemenyezd, 2018. november 28. szerda, 10:01
Képek, videók
Erzsébet és Fülöp 1947 ut
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:46
Erzsébet és Fülöp esküvőj
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:46
Erzsébet és Fülöp kb.1943
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:45
Erzsébet és Fülöp.jpg
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:44
Erzsébet és Fülöp-kutyuso
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:44
Erzsébet-és Fülöp herceg.
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:35
fülöp névvd.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:42
fülöp névvs.jpg
zsokica45
2018. május 26. szombat, 10:45
Erzsébet férje-Fülöp.jpg
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:53
Erzsébet -Fülöp.jpg
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:52
Erzsébet-Fülöp.jpg
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:36
Erzsébet-Fülöp-.jpg
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:36
Epidauros színháza/ Görög
pacsakute
2012. február 02. csütörtök, 12:46
Dodone színháza/ Görögors
pacsakute
2012. február 02. csütörtök, 12:43
Manaus szinháza Brazilia
pacsakute
2011. december 03. szombat, 13:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.