Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 01:31 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Öttusa-vb - Kovács Sarolta 13., a női csapat ötödik
Alekszejev Tamara 25., a döntő harmadik magyar résztvevője, Gulyás Michelle pedig 27. lett.

A dobogóra a fehérorosz Volha Szilkina, az olasz Elena Micheli és a brit Kate French állhatott fel. Olimpiai kvótát az első kettő szerzett, mert French-nek már volt.

Csapatban a magyarok az ötödik helyen végeztek. Az érmeken a fehéroroszok, az angolok és a németek osztoztak.

A fináléba jutott 36 versenyző az utóbbi években alkalmazott lebonyolítás szerint már csütörtökön túlesett a körvíváson, így péntekre az úszás, a bónuszvívás, a lovaglás és a kombinált szám maradt.

Előző nap a 2016-ban vb-győztes Kovács 11. volt azzal, hogy a Ludovika Arénában 19 győzelmet aratott és 16 vereséget szenvedett. Péntek kora délután a Kincsem Parkban kialakított öttusastadion hatpályás mobilmedencéjében 2:08.62 perccel a negyedik időt úszta, de teljesítménye mindössze két ponttal ért kevesebbet, mint a leggyorsabb orosz Gulnaz Gubajdullináé, a 2017-es év világbajnokáé. Ezt követően a bónuszvívásban két ellenfelét győzte le, ezzel két pluszpontot szerzett és két szám után a hetedik helyen állt.

A bónuszban a körvívás végeredménye alapján fordított sorrendben léptek pástra a versenyzők, a győztes maradt a páston, és így haladtak az első helyezettig.

Kovács a lovaspályán hibátlanul ment végig Pató Pál úr nyergében, csak egy picit lassan, négy másodperces időtúllépésért négy pontot vontak le tőle a maximális 300-ból. Remek teljesítményével összesítésben egy helyet előrelépett. A négy lövészettel megszakított 3200 méteres futásban a lőállásban nem töltött sok időt, azaz egy-két hibával teljesítette sorozatait, de a felzárkózók közül a táv vége felé többen eléje kerültek.

Alekszejev Tamara - aki július végén kézközépcsonttörést szenvedett a bal kezében, amellyel vív és lő - ezúttal a pástokon nem mozgott olyan magabiztosan, mint általában szokott, 18 ellenfelét győzte le, 17-től kapott ki, ezzel 16. volt. Az úszás sem ment neki jól, közel nyolc másodperccel teljesítette lassabban a 200 métert, mint a szerdai selejtezőben. A bónuszban ő is két pontot szerzett, és a lovaglás előtt 22. volt. A harmadik számban két akadálynál akadt kisebb gondja, e mellé jött három másodperces időtúllépés, így 282 ponttal zárt. A kombinált szám előtt 23. volt, amihez képest két helyet csúszott vissza a zárószámban.

A még csak 18 éves Gulyás Michelle 9 győzelemmel és 26 vereséggel a 34. helyen fejezte be a vívást, úszásban viszont ötödik lett. Bónuszpontot nem tudott szerezni, így a harmadik számot a 31. helyről várta. Négy akadályverésért, de szintidőn belüli lovaglásért 272 pont járt neki, ezzel maradt a 31. Végül négy helyet tudott még javítani a kombinált számban.

Az idei Európa-bajnok Laura Asadauskaite, aki az Eb mellett olimpián és világbajnokságon is nyert már egyéniben aranyérmet, csütörtökön még vívott, pénteken viszont már nem folytatta a versenyt, mert - amint azt az egyik litván edző az MTI érdeklődésére elmondta - kiújult Achilles-ín-problémája.

Eredmények:

női hagyományos verseny:

egyéni, világbajnok:

-------------------- Volha Szilkina (Fehéroroszország) 1368 pont2. Elena Micheli (Olaszország) 13573. Kate French (Nagy-Britannia) 1357...13. Kovács Sarolta 1309 (vívás: 19 győzelem/16 vereség/2 bónuszpont/216 pont, úszás: 2:08.62 perc/293 pont, lovaglás: 296 pont, lövészet-futás: 13:16.59 perc/504 pont)...25. Alekszejev Tamara 1263 (18/17/2/210, 2:24.26/262, 282, 13:11.66/509)...27. Gulyás Michelle 1243 (9/26/0/154, 2:10.73/289, 272, 12:52.82/528)

csapat, világbajnok:

------------------- Fehéroroszország (Volha Szilkina, Anasztaszija Prokopenko, Irina Praszjancova) 4007 pont2. Nagy-Britannia (Kate French, Joanna Muir, Francesca Summers) 39913. Németország (Annika Schleu, Rebbeca Langrehr, Janine Kohlmann) 3933...5. Magyarország (Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Gulyás Michelle) 3815

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 19:42
Címkék: Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Gulyás Michelle, Volha Szilkina, Elena Micheli, Kate French,
Kommentek
Jól sikerült az öttusázók edzőtábora, de többen sérülésből, betegségből lábadoznak
ők neki tudnak vágni az első versenynek.

Hasonló nehézségekről számolt be Kállai Ákos, a női válogatott kapitánya, miközben értékelte a felkészülés utolsó szakaszát.

"Maga a tábor nagyon jól sikerült, jó körülmények között tudtunk készülni, az időjárás is megfelelő volt és minden kitűzött célt elértünk. Ugyanakkor azt nem mondanám, hogy a csapat teljesen egész, hiszen sérülések, betegségek vannak. Van, aki lábadozik, van, aki még csak most esett bele" - mondta.

Azzal kezdte, hogy Kovács Sarolta a decemberi fáradásos lábszárcsont-törése után most ott tart, hogy "már tud edzeni, meg szépen alakul a lába, de versenyen még biztosan nem tud indulni". Földházi Zsófiának volt egy kisebb húzódása a csípőjénél, de - mint azt a szakvezető kiemelte - nem ezért hagyja ki a versenyt, hanem mert államvizsgázik, Barta Luca pedig ülőideg-gyulladással küszködik, míg Kalincsák Eszter és Simon Sarolta betegségből frissen tért vissza.

"A fél válogatott lábadozik, de a másik fele nagyon jó állapotban van az
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 11:11
Dokumentumfilm készült Barta Tamásról, az LGT egykori gitárosáról
A Siess haza, vár a mama a Miradouro Kft gyártásban készült, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával. A producer Mester Sándor - közölték a szervezők az MTI-vel.

Barta Tamás (1948-1982) a hatvanas évek közepétől a Syconorban játszott, megfordult a Syriusban, majd a Hungáriába került, játszott a csapat első, Koncert a Marson című albumán (1970).

1971-ben Presser Gáborral, Frenreisz Károllyal és Laux Józseffel együtt megalakította a Locomotiv GT-t, amely a magyar rockzene meghatározó csapata lett. Az ő gitárjátéka hallható az LGT első három lemezén (Locomotiv GT - 1971, Ringasd el magad - 1972, Bummm! - 1973), a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című albumon, valamint Zalatnay Sarolta és Kovács Kati egy-egy lemezén. A hetvenes évek első felében az egyik legjobb gitárosnak számított Magyarországon, emellett remek zeneszerző és énekes is volt.

1974-ben nem tért haza az LGT amerikai turnéjáról; egy darabig még zenélt, aztán különböző üzletekbe fogott. 1982-ben máig tisztázatlan
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 09:41
Öttusa-vb - A realitásokból kiindulva nem történtek nagy meglepetések a kapitányok szerint
hogy sérülés esetén magyar versenyző léphessen a kieső helyére".

Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya előzetesen három magyar versenyzőt várt a döntőbe, ez összejött, a negyedik - mint megjegyezte - már hab lett volna a tortán.

"A két idősebbtől, Kovács Saroltától és Alekszejev Tamarától az első tizenkettő közé kerülést reméltem, hozzátéve, hogy Tamara esetében ez csoda lett volna, hiszen kéztörése miatt az indulása is kérdéses volt" - részletezte.

Véleménye szerint Kovács Sarolta a vívás kivételével azt hozta, amit tud:

"Saci alapvetően jó vívó, most indokolatlanul gödörbe került, amit nem tudott kezelni, lassan jött ki belőle. Mivel a futásban nem tartozik a legjobbak közé, nála kulcsfontosságú a vívás, mert csak úgy van esélye az éremszerzésre, ha abban jó teljesítményt nyújt."

Az első felnőtt vb-jén szereplő, 18 éves Gulyás Michelle vívásáról azt mondta, hogy az még nem erős, a felnőtt mezőnyhöz fejlődnie kell, a többi számban nyújtott teljesítményével azonban
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 11:41
Öttusa-vb - Tizenkettedik a Gulyás, Kardos vegyes váltó
Ebben a számban 21 páros versenyzett, Magyarország a rendező jogán indíthatott két duót.

Az első számú hazai csapat, a Kovács, Regős kettős vasárnap délelőtt a Ludovika Arénában rendezett vívásban 20 győzelmet aratott és 20 vereséget szenvedett, az ötven százalékos teljesítménnyel 11. volt, Gulyás és Kardos pedig 13/27-tel a 17. helyről várta a második számot.

Az úszásra átköltözött a mezőny a Kincsem Parkban kialakított öttusaarénába. A 2x100 métert a mobilmedencében a 18 éves Gulyás és a 21 esztendős Kardos párosa teljesítette a leggyorsabban, a másik magyar váltó pedig a nyolcadik időt érte el. Ez utóbbi viszont a páston volt elemében, a lengyel, a kubai, az üzbég, a litván és a francia duót is legyőzte - ezért öt pluszpont járt -, majd a dél-koreaitól kikapott. Gulyás és Kardos hamarabb lépett pástra a főlelátó előtt, mivel a bónuszban a körvívás végeredménye alapján fordított sorrendben szerepeltek a csapatok, a párharcok győztese maradt fenn, és így haladtak az első helyezettig. A
velemenyezd, 2019. szeptember 08. vasárnap, 19:21
Öttusa-vb - Három magyar jutott tovább a női selejtezőből
A vb harmadik napján, szerdán két csoportban küzdött a 68 fős mezőny a selejtezőben, mindegyikből az első 15 hely ért automatikus finálét, további hat versenyző pedig pontszáma alapján lépett tovább.

Az A csoportba került a 18 éves Gulyás Michelle és a húszéves Guzi Blanka, a B-be pedig a 2016-ban egyéni világbajnok Kovács Sarolta, illetve Alekszejev Tamara, az idei, székesfehérvári világkupa győztese. A mezőny mindkét fele úszással kezdett, majd vívott a kombinált szám előtt.

Az A csoportban Gulyás (2:08.28 perc) a második, Guzi (2:16.18) pedig a 19. időt érte el 200 méteren a Nemzeti Közszolgálati Egyetem uszodájában. Vívásban előbbi 17. lett (16 győzelem/17 vereség) a Ludovika Arénában, ezzel két szám után 14. volt. A lövészettel kombinált 3200 méteres futás során - melyre már a Kincsem parkban került sor - egy darabig lépegetett előre, futott a nyolcadik helyen is, majd kicsit visszacsúszva 12. lett, amivel döntőbe jutott.

"Az úszás a legerősebb számom, most is megadta az alaphangot a
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 19:22
Öttusa-vb - Indulhat Alekszejev Tamara
A női csapattal az elmúlt három évben világbajnok székesfehérvári versenyző bal kezéről - amellyel vív és lő - a múlt szerdán szedték le a gipszet, és a hét elején már pengét fogott a kezébe, majd iskolázott is.

Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, ez nagyon jól ment neki, de az iskolázás nem ugyanaz, mint az "élő" vívás. Úgy vélekedett, hogy ha csütörtökön teljes értékű vívómunkát tud végezni, akkor részt vehet a világbajnokságon.

"Nem látok semmi olyan akadályt, ami miatt ne indulhatna" - mondta a szakvezető az újabb tapasztalatokat összegezve.

Alekszejev idén megnyerte a székesfehérvári világkupaversenyt és az országos bajnokságon is győzött. Ő már a hét elején úgy fogalmazott, hogy nagyon bizakodó a vb-részvételével kapcsolatban.

A női hagyományos versenyben - melynek selejtezője jövő szerdán lesz - a már olimpiai kvótás, 2016-ban egyéniben világbajnok Kovács Sarolta, valamint Alekszejev, továbbá két fiatal, Gulyás Michelle és Guzi Blanka képviseli a
velemenyezd, 2019. augusztus 29. csütörtök, 19:02
Öttusa-vb - Alekszejev indulni szeretne
Alekszejev, aki a magyar csapattal sorozatban háromszor lett világbajnok az elmúlt években, és idén megnyerte a székesfehérvári világkupát, július végén kézközépcsonttörést szenvedett a bal kezén, amellyel vív és lő, emiatt ki kellett hagynia az angliai Európa-bajnokságot.

"Először hatalmas fájdalmaim voltak, amikor szerdán levették a gipszet, de ezek minden edzésen egy kicsit múlnak el, úgyhogy nagyon bizakodó vagyok a vb-vel kapcsolatban" - nyilatkozott az M4Sporton.

Nem aggódik, mert - mint megjegyezte - a technikai számokban fejben kell ott lenni, és reméli, hogy pár hét alatt nem felejtett el vívni és lőni.

Az esélyeit illetően ugyanakkor úgy fogalmazott, egyáltalán nem tudja, milyen állapotban van.

"Még van tíz napom, ha a fájdalmak elmúlnak, vagy ha nem fog annyira fájni a kezem, akkor úgy vagyok vele, hogy ezt kibírom. Jó lenne kvótát szerezni, az Európa-bajnokságon nem tudtam indulni, megpróbálom most a vb-n" - utalt arra, hogy a világbajnokságon három kvalifikációs hely
velemenyezd, 2019. augusztus 27. kedd, 14:22
Képek, videók
vilmosek kislanya-sarolta
agica2004
2019. augusztus 29. csütörtök, 18:32
Vilmos-György-Sarolta. png
agica2004
2018. szeptember 14. péntek, 21:38
Diana és Sarolta hasonlít
agica2004
2018. július 19. csütörtök, 20:47
Vilmosék kislánya-Sarolta
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:14
katalin-sarolta.jpg
agica2004
2018. május 23. szerda, 21:06
H-ELIZABETH-SAROLTA.jp g
cserhat3
2018. január 03. szerda, 18:03
sárga-Sarolta-jolcsile c.j
53ilona
2017. augusztus 31. csütörtök, 15:22
Szőcs Sarolta - Reményem
egrilany51
2017. július 07. péntek, 16:08
Vilmosék kislánya Sarolta
agica2004
2017. május 06. szombat, 21:57
Sarolta-ildikó l.jpg
53ilona
2017. április 28. péntek, 13:18
Diana- Sarolta.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 19:53
Erzsébet és Sarolta.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 19:31
harmadik orgonistánk 0630
maroka
2019. július 01. hétfő, 10:58
harmadik kör utáni eredmé
maroka
2018. december 11. kedd, 00:14
harmadikpng.png
sanci81
2018. november 11. vasárnap, 12:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.