Belépés
2019. december 13. péntek | 50. hét | 347. nap | 04:52 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csokival a fáradtság ellen
A krónikus fáradtságban szenvedőknek enyhülést szerez az étcsokoládé - olvasható a BBC News honlapján.

Ugyan az újonnan felfedezett kezelési lehetőség további kutatásokat igényel, de a szakemberek nyugodt lélekkel azt tanácsolják a krónikus fáradtsági szindrómában (CFS) szenvedőknek, hogy fogyasszanak kakaóban gazdag étcsokoládét, persze mértékkel. Az angol orvosok tíz CFS-ben szenvedőn végeztek kísérletet: napi 45 gramm étcsokoládét és barnára festett fehér csokoládét adtak nekik két hónapon át. Az étcsokit fogyasztók fáradtsága jelentősen csökkent, de amikor abbahagyták, levertségük visszatért. Két páciens újra munkába is tudott állni, pedig már hat hónapja volt betegszabadságon. A kezelés ötletét az egyik beteg hozta, aki tejcsoki helyett étcsokit kezdett enni, és meglepve számolt be arról, hogy enyhültek a tünetei. A szakemberek az étcsokiban található polifenolokkal hozzák összefüggésbe a jelenséget. A polifenolok antioxidáns hatású vegyületek, amelyeknek számos jótékony hatása ismert: így például lekötik a szervezetben lévő káros szabadgyököket, épségben tartják az ereket, csökkentik a trombózis, az érelmeszesedés és a rák kockázatát, szerepet játszanak az immunrendszer szabályozásában és lassítják az öregedési folyamatokat.
bulac57, 2007. október 15. hétfő, 00:32
Címkék: fáradtság ellen, krónikus fáradtságban, újonnan felfedezett, szakemberek nyugodt, krónikus fáradtsági, angol orvosok,
Kommentek
A grépfrút áldásos hatásai
(premenstruációs) szindróma és a terhesség alatti rosszullétek esetén
* javítja a szervezet regeneráló képességét, a sejtek szabad gyökökkel szembeni védelmét
* serkentő, koncentrációnövelő hatású

Pszichikai hatásai:

* kivonatának néhány cseppje megújítja az önbizalmat, illata serkenti az agy jobb féltekét, javítja a memóriát és segíti a koncentrációt
* javítja a kedélyállapotot, elűzi a félelmeket, aggodalmakat, hatásos az idegi kimerültség, szellemi fáradtság ellen
* képes egyensúlyban tartani a központi idegrendszert, használható maniodepresszív (betegesen csapongó lelkiállapotú) betegek kezelésére
* mindenféle stressz ellen hatásos
* csökkenti a fejfájást
* a grépfrút különösen jó azoknak az embereknek, akik nehéz szituációkban, nagy nyomás alatt az evésbe menekülnek. Olyanoknak, akiknek magasak az elvárásaik az élettel, másokkal és önmagukkal szemben, akik gyakran haragosan, szemrehányóan reagálnak, amikor a valóság
fejesnemagdi, 2012. március 23. péntek, 12:56
Te milyen hastípusba tartozol?
egyből megszabadulni a ránk rakódott kilóktól és főleg nem érdemes stresszelni miatta. Le fog menni, csak türelem!

Átalakítási terv

Halolaj készítmények beindítják a zsírégető, és kikapcsolják a zsírraktározó hormonokat. Kezdetben vegyünk be étkezés közben napi három 1,000mg-os kapszulát, majd növeljük öt kapszulára az adagot.
Fogyasszunk jó zsírokat - ezek forrása a mogyorófélék, olajok és olíva - mindennap. Nemcsak a zsírégetésben és a vitaminok lekötésében hatásosak, de a fáradtság leküzdésében is segítségünkre lehetnek a fáradt anyáknak.
Óvatos medence gyakorlatok (Kegel gyakorlatok) segítségével elérhető a lapos has. Nyomd és szorítsd a medence izmait 15-20-szor, ötször egy nap.
Kerüld a felülést. Szülés után a kötőszövet megnyúlik és leereszkedik a has középvonaláig, ezt kell helyreállítani. A nassolás a legrosszabb dolog, amit tehetsz, mert ez messzebb kényszeríti az izmokat egymástól. Helyette lélegezz mélyeket a hasba és közben négykézláb állva lassan kifújva
tinka1951, 2011. augusztus 01. hétfő, 15:14
Tokaji pünkösd
borkrémmel töltött csokival. Helyette inkább nagy unszolásomra bevitt ebéd után a Tokaj Múzeumba; ketten megjártuk a pincét, a teraszt, meg a padlást is, ahol az autentikus népdalok aláfestésével alkoholos áhítatot szomjazva vettük szemügyre az aszú készítését bemutató tárlatot. Aztán, hogy az alkoholos áhítat nem szállt ránk, maradt a szomszédos kávézó, ahová pár perccel később és a meccs végeztével Tesóm is befutott egy ír kávéra:
- Képzeld Viki! Voltunk múzeumban! - újságolja Anya nem titkolt fáradtsággal a szavaiban és a kezeit a hasán pihentetve.
- Jaaaa...! Képzeld, voltunk a Tokaj Múzeumban, és ú' kiművelődtem!!! - kezdtem bele lelkesen.
- Nah... igen? - ült le mellénk nemes és ,,lehengerlő" egyszerűséggel. - Akkor mesélj!
- Kérdezz bármit! - vigyorodtam el nagy tudálékosan.
- Mennyibe került a belépő?
A realitás kiütötte a művészetet. Bár megpróbáltam a családfát gondolatban kivágni, hirtelen köpni-nyelni nem tudtam!

Na és persze nem
denebolo, 2011. június 13. hétfő, 18:59
A csokoládéPOZITÍVhatásai
hatóanyag:

noradrenalin - beindítja a szervezet energiatartalékaitteobromin - az idegrendszerre serkentő hatást gyakorolkoffein - az idegrendszerre serkentő hatást gyakorolfeniletilamin - boldogságérzés keltéseanandamid - örömérzet okozásaflavonoidok - antioxidáns tulajdonságú vegyületek, amik a szív- és érrendszerre kedvező hatást fejtenek kifoszfor - emlékezet karbantartását segíti (kétszer annyi foszfort tartalmazhat a csokoládé, mint a hal)

A csokoládé csökkenti a fáradtságot is...

A csokoládécsükkenti a fáradtságot
Brit kutatók megállapítása szerint a csokoládé a krónikus fáradtság tüneteit is enyhíti - többek között. A felmérés szerint a rendszeres magas kakaótartalmú étcsokoládét fogyasztók kevésbé érezték magukat fáradtnak, mint azok, akik fehér csokoládét ettek. A kísérlet során bebizonyosodott, hogy a kakaótartalom hatással van a krónikus fáradtság tüneteire. Az étcsokoládét fogyasztó páciensek állapotuk javulásáról
charlotteani, 2011. február 07. hétfő, 15:56
Csokoládé,te édes....
Csokoládé, te édes drága!

A csokoládé évezredek óta fontos gyógyszer volt mindenfelé - Dél-Amerikában, Afrikában, Ázsiában -, ahol a kakaóbab megterem. Használták a fáradtság leküzdésére, anginás fájdalomban, hasmenésben, székrekedésben, sőt afrodiziákumként is számon tartották.

Montezuma azték uralkodó szerint a csokoládé "az istenek itala, ami ellenállóvá tesz és legyőzi a fáradtságot. Egy csésze ebből a becses folyadékból lehetővé teszi, hogy az ember egész nap gyalogoljon, anélkül, hogy ételre szorulna".
A kakaóbabból készült gyógyszert vagy élvezeti szert először csak itták - vannak adatok arra, hogy a spanyol királyi udvarban az előkelő dámák még mise közben is kortyoltak belőle. Szilárd csokoládét a csokitörténelem szerint először az 1700-as években készítettek, amikor egy mexikói kolostor nővérei úgy igyekeztek közösségük számára pénzt gyűjteni, hogy csokoládé-szeleteket készítettek és azokat árulták.
A 19. század a kakaó-feldolgozás és csokoládégyártás
vercse, 2008. november 14. péntek, 16:08
Képek, videók
Fáradtság 01.jpg
chillik
2017. április 10. hétfő, 05:33
Fáradtság 02.jpg
chillik
2017. április 10. hétfő, 05:33
Fáradtság 03.jpg
chillik
2017. április 10. hétfő, 05:32
Fáradtság 04.jpg
chillik
2017. április 10. hétfő, 05:32
tavaszi_faradtsag.jpg
foldinefehereva
2015. szeptember 28. hétfő, 23:00
Krónikus fáradtság.jpg
pacsakute
2014. október 15. szerda, 07:10
fáradtság.gif
szicu
2014. augusztus 30. szombat, 16:53
fáradtság
maria_kadar_148
2014. április 18. péntek, 19:45
tavaszi fáradtság.jpg
agica2004
2014. április 03. csütörtök, 18:02
fáradtság.jpg
agica2004
2014. április 03. csütörtök, 16:37
fáradtság
agica2004
2014. február 07. péntek, 12:43
Fáradtságom oka3..jpg
anci-ani
2013. október 12. szombat, 22:35
Étcsokoládé.jpg
pacsakute
2013. március 28. csütörtök, 06:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.