Belépés
2019. július 19. péntek | 29. hét | 200. nap | 21:07 | Emília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Soha ennyi szegény nem volt az országban
Soha ennyi szegény nem volt az országban, mint Orbán uralkodása alatt

Még ellenzékben így osztotta Orbán az észt:

"Ha nem fékezzük meg a kormányt a szociális vívmányok szétverésében, akkor azután nem lesz megállás. A mai szociális válság újabb és újabb családokat, nyugdíjasokat és dolgozókat ránt majd magával. Lássuk be, hogy ez a kormány szociálisan érzéketlen, és azokat a szociális értékeket, vívmányokat, amelyeket a magyar emberek hosszú évtizedeken át felépítettek, és a rendszerváltás viharai közepette is átmentettek, most kész esztelen módon lerombolni."

(Részletek Orbán Viktornak az őszödi beszéd évfordulóján elmondott beszédéből. Elhangzott a 2007. szeptember 18-i Fidesz-gyűlésen.)

Orbán uralkodásának 10.esztendejében elmondhatjuk,hogy létezik egy másik, egy kilátástalan helyzetben levő, pusztuló Magyarország. Milliók tengődnek úgy, hogy gyakorlatilag esélyük sincs az emberhez méltó életre, számukra már az is öröm, ha naponta esetleg tudnak kenyeret venni. Az ő álmaik-amennyiben még vannak- földhöz ragadottak. Nem vágynak luxusutazásra, milliós karórákra, helikopterezésre, vagyont érő táskákra, de még talán svájci bankszámlára sem. / Azért sem, mert többségük talán azt sem tudja, hogy ilyen van./ Szeretnének tisztes megélhetést biztosító munkát, fedelet a fejük fölé, és egy szebb holnapot a gyermekeiknek.

A vidéki Magyarország, ma a közmunkások világát jelenti.Kiszolgáltatott emberek százezreit, akik meghunyászkodva tűrik, hogy a parancsolóik azt tegyék velük, amit éppen úrinak mondott kedvük diktál. Aki szólni mer, azt páros lábbal billentik bele a mély gödörbe, ahonnan már szinte lehetetlen felkapaszkodni. Ezért tűrik el a megaláztatást, ezért veszik tudomásul, hogy a közmunkások számára -általában -még a legelemibb munkafeltételek is hiányoznak.Többük beszélt arról, hogy az elemi tisztálkodási feltételek sincsenek a számukra biztosítva. Nem tudnak kezet mosni, ha netán kis vagy ami még rosszabb , nagy dolgukat kellene végezniük, akkor marad a mező, a kukoricás, vagy a - korábban kitisztított-- árokpart. Ha valakinek nagyon sürgős, akkor elmondhatja, hogy nincs szerencséje.

A közmunkásokat a mai hatalom nem veszi emberszámba, a közmunkának nevezett rabszolgamunka, statisztikák javítását szolgálja. Így valósul meg országunkban -no, nem a gyönyörű rend, hanem--a teljesnek mondott foglalkoztatás. Talán sántít, de néha úgy érzem, hogy az ókori Rómában is nagyobb becsülete volt a szegényeknek, illetve a rabszolgáknak, mint napjainkban, hazánkban a védtelen embereknek.

Szinte nincs olyan nap, amikor ne jelenne meg írás, tudósítás arról, milyen méltatlan körülmények között tengődnek felebarátaink, hogyan nő a szegénység, a nyomor. A Fidesz 2010 óta tartó uralkodása alatt óriási jövedelemkülönbségek jöttek létre. A gazdagok még gazdagabbak, a szegények, még szegényebbek lettek. A valamikori középosztályba tartozók közül rengetegen vesztették el egzisztenciájukat, már csak ábrándozhatnak egy szebb világról.

Az országot, lényegében egy személyben uraló miniszterelnök nem akar tudomást venni arról, ami ma hazánkban van.Kinyilatkoztatásaiban a ragyogó jelenről és a még fényesebb jövőről beszél.Ha hiszi amit mond akkor azért, ha pedig tisztában van azzal, hogy nem a való világról beszél, akkor pedig azért alkalmatlan arra, hogy az ország első embere legyen. Aki képes arra, hogy szemrebbenés nélkül beszéljen Magyarországról, mint a földi mennyországról, az mindenre képes lehet. Vajon meddig lesz Magyarország, a délibábok országa?

kirscha, 2019. június 25. kedd, 09:18
Címkék: Részletek Orbán Viktornak, szociális vívmányok, kormány szociálisan, szociális értékeket, magyar emberek, rendszerváltás viharai,
Kommentek
Jobbik: a kormánypártoknak nyilatkozniuk kell a 2010-es kampányról
Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a választási győzelemnek köszönhető egyebek mellett az új alaptörvény és választási törvény, az, hogy minden fontos pozícióba barátok és rokonok kerülnek, és közpénzek 100 milliárdjai jutnak hozzájuk, és hogy "a lopás és a korrupció állami szinten elfogadott".

A Jobbik politikusa szerint Orbán Viktornak választ kell adnia arra, hogy 2010-ben csalással jutott-e kormányra.

Megismételte, hogy pártja vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi és 2018-as kormányra kerülése esetén is vizsgálná a kérdést.

Szilágyi Györgyöt kérdezték arról, hogy Staudt Gábor kitérő válaszokat adott a Hír TV-ben arra, bocsánatot kell-e kérnie a Jobbiknak a zsidóktól. A képviselő erre azt felelte: párttársa az első mondatában jelezte, hogy egyetért Vona Gáborral.

Faggatták a párt zsidókhoz fűződő viszonyáról is. "Ha egy embert is bármilyen atrocitás ér, vagy megöltek akár bőrszíne, akár a
velemenyezd, 2017. augusztus 17. csütörtök, 15:41
A Kárpát-medencei magyar vállalkozásokról
Az előadások és műhelymunkák fő témája a kis- és középvállalkozások exportjának fejlesztése volt.

Hidvéghi Balázs, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szóvivője azt hangsúlyozta, hogy helyben kell gazdasági erőt létrehozni, illetve fenntartani. Ennek érdekében az MNBoktatási programokat, konferenciákat kezdeményez, illetve ezekben részt vesz.

Hozzátette, nem véletlen, hogy éppen a Vajdaságban indította el a magyar kormány azt az 50 milliárdos támogatási programot, amely a következő három évben a vajdasági vállalkozásoknak biztosít lehetőséget a szülőföldön való boldogulásra. Ez fontos stratégiai lehetőség, hosszú távú lehetőség az itteni közösségnek - hangsúlyozta.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a határon túli magyar közösségek elemi érdeke, hogy a Kárpát-medencében erős magyar vállalkozások létezzenek. Két és fél évtizeddel a rendszerváltást követően a nemzetpolitika egyik legfontosabb lépése az volt, hogy a gazdaság irányába is
velemenyezd, 2016. április 07. csütörtök, 13:52
A pápát sem fogadják így
maradandót, a második félidő közepén lecserélte edzője. Csapata pedig hiába dolgozott ki legalább annyi helyzetet, mint a Real, a felcsúti fiatalok a legnagyobb ziccereket is elhibázták, míg a spanyolok Miguel García Lucio révén egyet kihasználtak. A Real harmadszor lett tornagyőztes, a Puskás Akadémia harmadszor ezüstérmes, így lett a ,,Felcsút, győzni fogunk" fogadkozásból ,,Campioni, Campioni" örömujjongás.
A legfrissebb foci hírek MMS az Origótól Telekom előfizetőknek! A részletekért kattintson ide!
Adója 1%-át küldje az ellenőrzötten és etikusan működő SOS Gyermekfalunak! www.sos.hu
Sorrend -
Legfrissebb
Hozzászólások (588)
(3000/3000)
Az Origo komment szolgáltatás felhasználási feltételei 2014. január 1-jén megváltoznak. Ha Ön ez után is használja az Origo komment szolgáltatást, ezzel elfogadja az új felhasználási feltételeket.

nerevaryne12014-04-23 01:03:29

Úgy látom itt elég sokan tévedésben élnek.
horvathnemagdi, 2014. április 23. szerda, 06:09
Választás 2014 - MSZP: Orbán Viktor álljon ki vitázni Mesterházy Attilával!
EP-listavezetője azt mondta, a magyar emberek nem vehetik biztosra, hogy a jelenlegi kormányfőt Orbán Viktornak hívják, "fennáll a veszélye annak, hogy a magyar kormány kezét immár Vlagyimir Putyin irányítja".

Hozzátette: ha Orbán Viktornak "lenne bátorsága vitázni", elsőként arra a kérdésre kellene válaszolnia: miért tette Magyarországot Oroszország "pénzügyi csicskásává".

Szanyi Tibor megalázó és veszélyes uzsoraszerződésnek nevezte a paksi bővítésről szóló megállapodást. A "brutális" törlesztő részleteket akkor is behajtják, ha Paks 2 nem épül meg, ha csak 15 napot csúszunk, 150 százalékos kamatot számolnak fel - sorolta. Megjegyezte: minden év március 15-én kell törleszteni, azon a napon, amikor 166 évvel ezelőtt Petőfi Sándor azt mondta: "esküszünk, esküszünk, hogy rabok tovább nem leszünk". Szanyi Tibor szerint ez egy "perverz, megalázó" feltétel, amelynek elfogadásával Orbán Viktor "bemocskolta a magyar forradalom napját".

Orbán Viktor "nem bujkálhat" Mesterházy Attila kihívása elől -
velemenyezd, 2014. március 23. vasárnap, 12:13
Újra Békemenet
igazság nélkül. Az igazságért márpedig tenni kell. Ezért tette jól a Békemenet, amikor visszaverte a gyarmatosítási kísérletet. Köszönet érte.

Készülődjetek! Most befejezhetjük azt, amit '56-ban elkezdtünk. Mindenkire szükség lesz.

A tanárra, az orvosra, a boltosra, a munkásra, a sofőrre, az egyetemi professzorra, a hentesre és a virágárusra, a gazdákra, a fiatalokra és az idősekre. Mindenkire szükség lesz. Most az a legfontosabb, hogy nekikezdjünk, hogy elinduljunk..." (Részletek Orbán Viktor október 23-i beszédéből)

A Békemenet Egyesület ezért felhívással fordul mindazokhoz, akik részt vettek a menetek bármelyikén, vagy azzal egyetértenek, hogy támogatóként csatlakozzanak az egyesülethez. Csatlakozni az alábbi linken lehet név és e-mail cím
menusgabor, 2014. március 19. szerda, 23:09
Gyurcsány Orbánnal ellentétben nem kormányon lett vagyonos ember?
hogyan jutottunk el idáig.

Munkához láttak azok a parlamenti vizsgálóbizottságok, amelyek a jelenlegi és a volt miniszterelnök, illetve családjaik, cimboráik és üzletfeleik gazdagodásának körülményeit hi-vatottak tisztázni. Kellő naivitással akár valódi tényfeltárást is feltételezhetnénk, de az előzmények és az első üléseken történtek arra intenek bennünket, hogy ne tegyük. Azt viszont számba vehetjük, hogyan jutottunk el idáig.

Miután az Élet és Irodalomban közölt jegyzőkönyvrészletek megjelentek - amelyek szerint Orbán Viktor tanácsokkal látta el a felesége és a barátai tulajdonában levő hegyaljai borászati cég tagjait az állami támogatások, állami cégrészek privatizációja ügyében -, a szocialisták úgy vélték, a helyzet vizsgálóbizottság után kiált. A magát akkor még konstruktívnak mutató Fidesz sem gördített akadályt a grémium megalakítása elé, s felállt "az Orbán család állami forrásokból történő gazdagodása, különös tekintettel a szőlőbirtokokra" elnevezésű testület.
csitti01, 2014. január 18. szombat, 13:58
Balogh József lemondását követeli az MSZP
Erről Bangóné Borbély Ildikó, a szocialista párt elnökségi tagja és Kormos Kata szóvivő beszélt csütörtökön sajtótájékoztatón.

Bangóné Borbély Ildikó azt mondta: a 2010-es választás előtt Orbán Viktor személyesen hallgatta meg a fideszes képviselőjelölteket. Balogh Józsefet pedig annak ellenére találta alkalmasnak, hogy "akkor is köztudott volt már, hogy az első felesége azért vált el tőle, mert hosszú időn át súlyosan bántalmazta" - jelentette ki.

Az MSZP elnökségi tagja szerint elfogadhatatlan, hogy bár a politikus április végén bántalmazta élettársát, a Fidesz "hat hónapon át hallgatott erről", a frakcióból ugyan "kiléptették", de a kormánypártnak szerdáig a tagja maradhatott.

A szocialista politikus közölte: mivel Balogh József Orbán Viktor támogatásával lett képviselőjelölt, Orbán Viktornak kellene felszólítani arra, hogy távozzon a közéletből.

Kormos Kata - aki politikustársához hasonlóan egy vak komondort ábrázoló pólóban állt az újságírók elé - azt mondta, az ügyészségtől a
velemenyezd, 2013. november 07. csütörtök, 11:02
Képek, videók
Részletek
borcsamama
2016. február 09. kedd, 15:57
részletek....
borcsamama
2013. január 19. szombat, 14:43
részletek 004.jpg
derinebmagdi
2013. január 01. kedd, 17:49
balatonalmádi részletek
lacipecsenye
2011. november 02. szerda, 11:57
visegrádi részletek
lacipecsenye
2011. november 02. szerda, 11:56
keszthelyi részletek
lacipecsenye
2011. november 02. szerda, 11:54
gyulai részletek
lacipecsenye
2011. november 02. szerda, 11:52
hévizi részletek
lacipecsenye
2011. november 02. szerda, 11:39
Barangolás az országban 0
chillik
2016. augusztus 22. hétfő, 08:51
Bolyongás Azur-országban.
chillik
2016. május 25. szerda, 05:18
Égi országban...jpg
kkm
2014. január 12. vasárnap, 09:27
Pamukkale Török országban
pacsakute
2013. augusztus 10. szombat, 15:54
csoda országban.png
mikojutka
2011. október 06. csütörtök, 22:22
60 országban aggasztó.jpg
mailona
2011. május 06. péntek, 23:52
Égi országban.jpg
zsofi0413
2011. február 14. hétfő, 00:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.