Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 11:31 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
D-vitaminnal szó szerint megmentheti az életét a koronavírus



D-VITAMINNAL MEGMENTHETI AZ ÉLETÉT A KORONAVIRUSSAL SZEMBENi KÜZDELEMBEN

Szendi Gábor: A D-vitaminnal szó szerint megmentheti az életét a koronavírussal szembeni küzdelemben

Amit eddig csak közvetett adatok alapján tudtuk csak feltételezni, az most beigazolódott: a D-vitamin nagyon komoly védelmet nyújt a koronavírussal szemben már viszonylag alacsony D-vitamin szinten is.

Nemrég egy egyetemen tanító professzor idiótázta le egy internetes lapocska oldalán azokat, akik hisznek olyan hülyeségekben, mint hogy a vitaminok, jelesül, hogy a D- és a C-vitamin, hatásos volna a vírusok ellen. Még hogy a vitaminok hatnának a vírusokra? A múltkor még csak indirekt adatokkal tudtam szolgálni annak a feltevésnek az alátámasztására, hogy a D-vitamin igenis védelmet nyújthat a koronavírussal szemben, mint általában nyújt a légúti fertőzésekkel szemben is (A cikket itt olvashatja.). Az általam idézett cikkeket egy immunológus professzornak minimum ismernie kéne, dehát ezek szerint talán nem ismeri. Sajnálatos módon, a C-vitaminba vetett "hitet" az indiaiak tehénhúgyba vetett hitéhez hasonlította.

Ha valaki eddig nem értette, honnan származhat sok orvos vitaminellenessége, hát most megértheti. És egyben azt is beláthatja a cikk végére, hogy hány emberéletbe kerülhet még ez a vaskalaposság.

Mark M. Alipio orvoskutató semmi mást nem tett, mint igazoltan Covid-19-ben szenvedő betegnél folyamatosan tesztelte betegségük alatt a D-vitaminszintet (Alipio, 2020). Akinek lényegesen változott, azt kihagyta a vizsgálatból, így maradt 212 páciens, akiket tüneteik és betegségkimenetük alapján 4 csoportba osztott. Ezek: enyhe, átlagos, súlyos és kritikus. A súlyos betegeknek már voltak légzési nehézségeik, a kritikus állapotú betegeknek pedig légzési elégtelensége volt és intenzív osztályos kezelést igényelt.

A cég általam ajánlott kedvezményes termékei itt tekinthetők meg

A betegek 4 csoportjának az átlagos D-vitaminszintje a következőképpen nézett ki:


Klinikai kimenet . . . . . . . . . Enyhe . . . . . . . Átlagos . . . . . . Súlyos . . . . . . Kritikus

Esetszám (%). . . . . . . . . . 49(23.1%) . . . . 59(27.8%) . . . . 56 (26.4%) . . .48 (22.6%)

D-vitaminszint (ng/ml) . 31.2 ± 1.08 . . . 27.4±2.14 . . . . 21.2 ± 1.12 . . 17.1 ±2.39


Mint látható, minél alacsonyabb volt az adott betegcsoportban az átlag D-vitaminszint, annál súlyosabban alakult a betegek állapota. Hogy itt nem egyes betegek szélsőséges értékei húzták le vagy fel az átlagot, azt jelzi, hogy a Kritikus állapotú 48 beteg közül mindössze kettőnek volt "normál" a D-vitaminszintje. Azért írok "normált", mert még az enyhe tüneteket mutató csoport 31.2 ng/ml szintje is tulajdonképpen csak a hivatalos orvoslás szerint "jó" szint, valójában minimum a duplájának kéne lennie még békeidőben is. Fogalmazhatnék úgy is, hogy a betegek közt nem volt található egy sem, akinek kiugróan magas lett volna a D-vitamin szintje. Ők azok, akik nem kerülnek kórházba!

A "normál" D-vitaminszintet mutatók 85.5%-a enyhe tüneteket mutatott. Nyilván nem csupán a D-vitaminszint határozza meg a fertőzéshajlamot, hiszen, tudjuk, hogy az elhízottság és krónikus betegségek is alaposan beleszólnak a veszélyeztetettségbe. Ehhez képet azonban meglepő, hogy önmagában a D-vitaminszint, függetlenül az egyéb kockázati tényezőktől, ennyire erősen meghatározta, ki fogja enyhe tünetekkel megúszni a betegséget.

A magasabb D-vitaminszint 8-szoros esélyt jelentett arra, hogy a beteg enyhe tünetekkel ússza meg, és ne kerüljön a súlyos betegek közé. A kritikus állapotúakhoz képest még nagyobb a D-vitamin "normál" szintjének védőhatása: a vizsgálatban a legalacsonyabb D-vitaminszint a "normál"-hoz képest 20-szoros kockázatot jelentett arra, hogy a beteg kritikus állapotba kerüljön.

30 ng/ml szintet kb. 5-6000 NE napi D-vitamin fogyasztással lehet elérni. Az élet tehát fillérekből megvédhető.

Frank H. Lau és mtsi. egy másik vizsgálatban azt mutatták ki, hogy a Covid-19 betegekben gyakori a D-vitaminhiány (Lau és mtsi., 2020). Bevezetőjükben azt írják, hogy Louisiana-ban a népesség 32%-át alkotják az afro-amerikaiak, a Covid-19-ben elhunytaknak mégis a 70%-a afroamerikai. A bostoni hajléktalanok közt végzett vizsgálatban viszont 147 Covid-19-re pozitív személy teljesen tünetmentes volt. Hogy lehet ez? Úgy, hogy az afroamerikaiak 70-80%-a D-vitaminhiányos, míg a hajléktalanoknak, bár alultápláltak és piszkosak, de mivel állandóan a napon vannak, a D-vitaminszintjük magas.

Érdekes adatokkal szolgál a sajtó a színesbőrűek nagyobb kockázatával kapcsolatbanm, bár hajlanak rá, hogy inkább a hátrányos megkülönböztetéssel hozzák ezt összefüggésbe. Mint a HVG cikkírója írja, az angol egészségügy orvosainak 44%, ápolóinak negyede színesbőrű, az egészségügyi dolgozók halálozásáért mégis 74%-ban ők "felelnek". Az USA-ban a népesség 13%-a afroamerikai, a kórházban ápoltak harmada származik közülük. Chicagoban a lakosság 30%-a afroamerikai, a halottak 68%-a mégis afroamerikai. Ezek a számok egyértelműen arra utalnak, hogy a színesbőrűeknek a mérsékelt égövön alig tudnak valamennyei D-vitamint szintetizálni (Németh, 2020)

Vizsgálatukban 20 Covid-19 betegnek mérték meg a D-vitaminszintjét. Az intenzív osztályra kerültek 84.6%-ának volt D-vitaminhiánya, szemben a "normál" állapotú betegek 57%-ának. Még markánsabb eredmény, hogy az össze 75 év alatti, intenzív osztályon kezelt beteg 100%-ának volt D-vitaminhiánya. Azaz, amikor találgatják az emberek, hogy viszonylag fiatal ember miért kaphatta el a vírust és miért kerülhetett súlyos állapotba, arra - túl az alapbetegségeken - a D-vitaminhiány a válasz.

A kétkedők számára, akik a déli államok (Olasz-, Spanyol-, Görögország) példájával igyekeznek cáfolni a D-vitamin szerepét, feltételezve, hogy ahol süt a Nap, ott magas lehet az emberek D-vitaminszintje, a szerzők vizsgálatot idéznek, amely bizonyítja, hogy a déli országokban az emberek 70-80%-ának D-vitamin hiánya van, míg a svédek és norvégok közt (akik a halálozási arányszámban messze jobban állnak) a D-vitaminhiány gyakorisága 15-30%-os. (Mivel a tengeri halakban sok a D-vitamin.) És engem nem lepne meg, ha az idősotthonok lakói közt volna a legalacsonyabb a D-vitaminszint, ezért arat köztük oly mértékben a halál.

Összességében már ez a két elővizsgálat is vastagon alátámasztja a D-vitamin életmentő szerepét. Ha kézmosás, gumikesztyű és maszk mellé a közegészségügy végre ajánlaná a D-vitamint is, sokkal nagyobb hatást érne el a megbetegedés és halálozás csökkentésében, mint bármiféle távolságtartással és egyéb huncutságokkal. Persze, ezekre is szükség van, de ez csak a vírus elkerülését szolgálja. Aki sikerrel szeretne a vírussal megküzdeni - a találkozás előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz, az sürgősen kezdje nagykanállal enni a D-vitamint.

Link

Koronavirus tájékoztató - Sokat megtanultunk az elmúlt két hónapban a vírusról

2020, május 3 - 13:31

Link

Ezen az élő térképen követhető a koronavírus terjedése

Link
menusgabor, 2020. május 03. vasárnap, 19:00
Címkék: D-VITAMINNAL MEGMENTHETI AZ ÉLETÉT KORONAVIRUSSAL SZEMBENi KÜZDELEMBENSzendi Gábor, Mark, Frank, koronavírussal szembeni, most beigazolódott, koronavírussal szemben,
Kommentek
Élethosszabbító vitamin: K-vitamin
K-vitamin?
A K-vitamin az oszteokalcin nevű fehérjét aktiválja, ami elősegíti, hogy a kalcium ne ,,oldódjon" ki a csontokból, így a csont sűrűsége és tömege sem fog drasztikus ütemben csökkenni.

Mi köze a K-vitamin-hiánynak a cukorbetegséghez?
A K-vitamin egy nagyon hasznos vitamin, mivel javítani tudja az inzulinérzékenységet, így jelentősen kordában tudja tartani a vércukorszintet. Az ingadozó vércukorszint ugyanis oka lehet a cukorbetegeség kialakulásának.

A K-vitaminnal kapcsolatban számos kutatást végeztek. Ez a vitamin védelmet jelenthet egyes rákos megbetegedésekkel szemben is. A kutatások azt mutatják, hogy leginkább a máj és a prosztata rákos megbetegedése ellen élvezhetünk hathatós védelmet.

K-vitamin
Ennek a vitaminnak két formája létezik: K1-vitamin és K2-vitamin. A K1-vitamin forrásai: zöld leveles zöldségek. A K2-vitamin pedig főleg az erjesztett táplálékokban - kefir, miso, savanyú káposzta - található meg.
Forrás :
pacsakute, 2020. július 01. szerda, 11:49
Az alma egészséggel ajándékoz meg
gyümölcs. Nemcsak sütés és főzés során használhatjuk fel, hanem nyers változatban is sokféleképpen fogyaszthatjuk. Készíthetünk belőle salátát, turmixitalt, a lereszelt almát joghurttal is összekeverhetjük. Lássuk, miért olyan hasznos, ha naponta legalább egy almát elfogyasztunk.

Az alma sok rostot és tápanyagot tartalmaz
Az alma tele van értékes rosttal, amely nagyon hasznos lehet emésztési zavartok esetén. Éppen olyan hasznos hasmenésnél, mint székrekedésnél. Tele van antioxidáns C-vitaminnal, de ezen kívül megtalálható még benne a mangán, a réz, az E-, B -, B2- és a B6-vitamin is. Polifenolokban is gazdag, amelyek szintén számtalan egészségügyi előnnyel rendelkeznek.

Csökkenti a szívbetegség kockázatát

Amennyiben rendszeresen fogyasztjuk az almát, úgy jelentősen lecsökkenhet a szívbetegség kialakulásának a kockázata. Az alma ugyanis oldható rostban gazdag, amely segít csökkenteni a vér koleszterinszintjét.

Az alma tehát polifenolokban is bővelkedik. Az
pacsakute, 2020. június 28. vasárnap, 17:05
A tüdőgyulladás néhány oka
Sajnos hazánkban minden évben többen halnak meg tüdőgyulladásban. Ez a betegség egyfajta szövődményként jelenik meg a főleg idősebb vagy ágyban fekvő betegek esetében ugyanúgy, mint azoknál, akik nem veszik komolyan a megfázást és úgymond lábon hordják azt ki. Nagyon veszélyes és alattomos betegség, mert napokig, hetekig akár nem is jelentkeznek komoly tünetek és sokan úgy vélik, hogy egy kis vitaminnal, otthoni módszerrel hamar ki tudják magukat kúrálni a betegségből. Pedig ez nem is olyan egyszerű.

A tápanyagok fontossága
Vitaminokra és ásványi anyagokra minden életkorban szükségünk van. A tápanyagok felszívódásával azonban lehetnek problémák. Legfőképpen az idősebb embereket érintik ezek a gondok, de egyes betegségek is okozhatnak tápanyag-felszívódási gondokat.

Léteznek zsírban és vízben oldódó vitaminok. Amennyiben a zsírban oldódó vitaminok - ilyen a legtöbb antioxidáns vitamin - nem szívódnak fel megfelelően, úgy ez is gondot okozhat és oka lehet annak, ha
pacsakute, 2020. június 12. péntek, 22:11
A szív- és érrendszeri egészség védelme K2-vitaminnal
A K1-vitamin nagyon fontos szerepet játszik a vérrögképződés és a vérzési rendellenességek megelőzésében, ezzel szemben a K2-vitaminnak teljesen más szerep jut. Ennek a vitaminnak nagy szerepe van a növekedésében, a termékenységben, az agyi működésében, de a csontok és a fogak egészségét is biztosítani tudja. Ez a vitamin az egészséges bélflóra fenntartását is elősegíti.

A K2-vitamin segíti a szervezetet a kalcium megfelelő felhasználásában, és megakadályozza az artériák meszesedését, ami azért nagyon fontos, mivel így megelőzhetők a szív- és érrendszeri megbetegedések. A legújabb kutatások arról számolnak be, hogy a K2-vitamin hiánya összefüggésbe hozható a csontritkulás kialakulásával is.

A K2-vitamin azért is egy nagyon fontos vitamin, mert általa megakadályozható, hogy kalcium halmozódjon fel a szervezetben, különösen a lágy szövetekben. Amennyiben a szervezetben nincs elegendő ebből a vitaminból, úgy megindul az artériákban a plakk-képződés, de a fogakon is kialakulhat fogkő,
pacsakute, 2020. június 04. csütörtök, 21:44
Közkedvelt ételek jótékony egészségügyi hatásai
testsúlyát.

Tej
A tejtermékek a legjobb kalciumforrás. A kalciumnak rengeteg szerepe van szervezete egészségének fenntartásában, a legfőbb azonban a csontok és fogak felődésének segítése és egészségének fenntartása. Emellett a vérrög képződés ellen is sokat tesz, és segíti a gyorsabb sebgyógyulást is, szinten tartja a vérnyomást, és segíti a megfelelő izomösszehúzódást, így a szív megfelelő működésében is szerepet játszik.

A tej emellett magnéziummal, foszforral, A-, B6- és B12-vitaminnal, valamint riboflavinnal látja el szervezetét.

A tej egészségügyi hatásai között a csontok és a szív egészségének fenntartása, a vérnyomás megfelelő szinten tartása, és a D-vitamin szint növelése is szerepel. A D-vitamin hiánya depressziót, króniukus fáradtságot, és premenstruációs szindrómát okozhat.

Tejpótló szerek
Több oka lehet annak, hogy a tehéntej helyett mást fogyasztana, amelyek főképp allergiának, laktóz intoleranciának, vagy vegán étrendnek tudhatóak be.
pacsakute, 2020. május 20. szerda, 19:41
Hogyan védjük meg szervezetünket az új koronavírustól?
Hogyan védekezzünk a koronavírussal szemben?
Koronavírus - 2019-nCoV fertőzés

Mossunk kezet rendszeresen. Minden esetben használjunk vizet és szappant, valamint alkalmazzunk alkoholos kézfertőtlenítő szereket.

Miért?
A szappanos kézmosás, valamint az alkoholos kézfertőtlenítők elpusztítják a kezeken lévő korona vírusokat.

Ügyeljünk a köhögésre, tüsszögésre

Köhögéskor és tüsszentéskor takarja el száját és orrát zsebkendővel vagy akár behajlított könyökével, a zsebkendőt azonnal dobja ki, karját és kezét pedig fertőtlenítse le vízzel, szappannal, vagy alkoholos fertőtlenítővel.

Ezzel az egyszerű dologgal megakadályozza a vírusok és baktériumok terjedését.

Tartson távolságot

Tartson legalább egy méter távolságot a többi embertől, főleg azoktól, akik köhögnek, tüsszögnek és lázasak.

Miért?

A légúti fertőzöttek (pl. 2019-nCoV fertőzött betegek) köhögéskor és tüsszentéskor erősen fertőznek, a légzőszervből
pacsakute, 2020. május 11. hétfő, 08:15
D-vitaminnal szó szerint megmentheti az életét a koronavírus
D-VITAMINNAL MEGMENTHETI AZ ÉLETÉT A KORONAVIRUSSAL SZEMBENi KÜZDELEMBEN

Szendi Gábor: A D-vitaminnal szó szerint megmentheti az életét a koronavírussal szembeni küzdelemben

Amit eddig csak közvetett adatok alapján tudtuk csak feltételezni, az most beigazolódott: a D-vitamin nagyon komoly védelmet nyújt a koronavírussal szemben már viszonylag alacsony D-vitamin szinten is.

Nemrég egy egyetemen tanító professzor idiótázta le egy internetes lapocska oldalán azokat, akik hisznek olyan hülyeségekben, mint hogy a vitaminok, jelesül, hogy a D- és a C-vitamin, hatásos volna a vírusok ellen. Még hogy a vitaminok hatnának a vírusokra? A múltkor még csak indirekt adatokkal tudtam szolgálni annak a feltevésnek az alátámasztására, hogy a D-vitamin igenis védelmet nyújthat a koronavírussal szemben, mint általában nyújt a légúti fertőzésekkel szemben is (A
menusgabor, 2020. május 03. vasárnap, 18:59
Képek, videók
d-vitamin.jpg
dnemethk
2013. május 07. kedd, 12:14
D vitamin források.jpg
pacsakute
2013. február 02. szombat, 18:26
d-vitamin.jpg
sarkadykati
2013. január 17. csütörtök, 19:15
d-vitamin.jpg
jupiter21
2011. május 17. kedd, 07:33
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
megmenth.földünket.jpg
szidi001
2007. december 20. csütörtök, 11:33
meghan-markle-.jpg
agica2004
2019. augusztus 29. csütörtök, 19:16
meghan-markle.jpg
agica2004
2019. augusztus 29. csütörtök, 19:14
meghan-markle-harry-he rce
agica2004
2019. augusztus 29. csütörtök, 18:43
erzsebet-meghan markle.jp
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:38
harry-meghan-markle.jp g
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:08
0 a loonapix_ Mark sörözi
lovaszmarika
2019. június 22. szombat, 16:09
0 a Mark a Pinterestről b
lovaszmarika
2019. június 22. szombat, 16:08
0 a inti markol 5qygq7mxa
lovaszmarika
2018. szeptember 19. szerda, 16:14
meghan-markle-eskuvoi- ruh
agica2004
2018. július 19. csütörtök, 20:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.