Belépés
2019. július 23. kedd | 30. hét | 204. nap | 05:04 | Lenke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Winkler Gyula RMDSZ-es EP-képviselő a nemzetközi kereskedelemért (INTA) felelős bizottság alelnöke lett
A képviselő megválasztását követően hangsúlyozta: a globális kereskedelem rendkívül ingadozó és kiszámíthatatlan időket él át, ezért a szakbizottság kiemelkedően fontos szerepet játszik az Európai Unió (EP) döntéseiben.

Rámutatott, az uniónak biztosítania kell, hogy a globalizáció minden tagállamnak és az embereknek is előnyöket jelentsen, és hogy az európai gazdaság a nemzetközi piacon védelmet kapjon a tisztességtelen versennyel szemben. Tájékoztatása szerint munkája során a kis- és középvállalkozások (kkv-k) érdekeinek elősegítéséhez kíván hozzájárulni, hogy azok jobban kihasználhassák az EU által megkötött kereskedelmi egyezmények előnyeit - közölte.

Az Európai Parlament tájékoztatása szerint a 2007 óta európai parlamenti képviselő Winkler Gyula mellett további három magyar képviselőt választottak meg EP-bizottsági alelnöki posztokra.

Deutsch Tamás fideszes képviselő a költségvetés-ellenőrző bizottság (CONT) negyedik alelnöke lett, Gál Kinga fideszes képviselőt a biztonság- és védelempolitikáért felelős szakbizottság (SEDE) második alelnökének választották, Ujhelyi István szocialista képviselő pedig az EP közlekedéssel és idegenforgalommal foglalkozó szakbizottsága (TRAN) harmadik alelnökének nevezték ki.

Winkler Gyula 2007-től európai parlamenti képviselő.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 20:41
Címkék: Winkler Gyula RMDSZ-es EP-képviselő, Európai Unió, Európai Parlament, Winkler Gyula, Deutsch Tamás, Ujhelyi István,
Kommentek
EP-választás - Két képviselője lesz a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek Brüsszelben
A magyar érdekképviselet 476 777 szavazatot, az érvényes voksok 5,26 százalékát szerezte meg. A harmadik mandátumát kezdő Winkler Gyula EP-képviselő mellett, a töredékvoksok újraosztása nyomán az RMDSZ-lista második helyén szereplő Vincze Lóránt, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnöke is mandátumhoz jutott.

Romániának egyelőre 32 képviselői helye lesz az unió parlamentjében, de ha kilép az Egyesült Királyság, 33-ra nő a számuk.

A romániai EP-választást az európai néppárti tagsággal rendelkező, Klaus Iohannis államfőt támogató ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) nyerte, amely a voksok 27 százalékát szerezte meg, míg a bukaresti kormány vezető erejét képező Szociáldemokrata Pártra (PSD) a szavazatok 22,5 százalékát adták.

A PSD kis híján harmadik helyre szorult, a szintén ellenzéki USR-PLUS választási szövetség - amelyet a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Dacian Ciolos volt miniszterelnök vezette Szabadság Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS) alakított -
velemenyezd, 2019. június 03. hétfő, 23:51
Kelemen Hunor: támogatunk egy bizalmatlansági indítványt, ha van közös miniszterelnök-jelölt
elnökét.

Kelemen Hunor sikeresnek tartotta az RMDSZ szereplését az EP-választásokon. Megjegyezte: a szövetség a közel végleges adatok szerint 472 ezer szavazatot kapott, hasonló támogatottságot legutóbb 15 éve könyvelhetett el. Mintegy százezerrel kapott több szavazatot, mint a legutóbbi EP-választáson. Úgy vélte: olyanok is visszatértek az RMDSZ-hez, akik korábban elpártoltak a szövetségtől. Ígérte, hogy meg fogják szolgálni a bizalmat. Közölte: a szövetség Winkler Gyula és Vincze Loránt személyében két képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe.

Kelemen Hunor újságírói kérdésre kijelentette: a szövetség támogatja, hogy Eckstein-Kovács Péter legyen az ombudsman. Hozzátette: a szövetségből kilépett kolozsvári politikus jó volt kisebbségügyi miniszternek, szenátornak, kolozsvári polgármesterjelöltnek és államfői tanácsosnak is, biztosan jó munkát fog végezni az ombudsmani tisztségben. Eckstein-Kovács kinevezését az ellenzéki Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) javasolta, de megszerezte hozzá a
velemenyezd, 2019. május 30. csütörtök, 21:07
A helyi közösségekhez csoportosítaná át Románia kihasználatlan uniós forrásait az RMDSZ
javítására.

Kelemen Hunor úgy vélekedett: az Európai Bizottság ezt a kérést bizonyosan jóváhagyja egy jól megalapozott és megindokolt kérvény benyújtása esetén, tekintettel arra, hogy a regionális projektek szintjén a forrásigény lényegesen meghaladja a rendelkezésre álló keretet, míg az infrastrukturális beruházásokra elkülönített összegeket Románia már nem lesz képes felhasználni a költségvetési ciklusból hátralévő másfél évben.

Az RMDSZ európai parlamenti (EP-) jelöltlistáját vezető Winkler Gyula EP-képviselő az aradi sajtótájékoztatón kifejtette: Románia az előző - 2007-2013-as - többéves pénzügyi keretből is elvesztett több mint kétmilliárd eurót a kohéziós alapokból, és most is az a veszély fenyegeti, hogy autópályái papíron maradnak, és nem tudja felhasználni az uniós források jelentős részét, ha nem sikerül elérnie azok csoportosítását életképes közösségi projektekre.

Winkler Gyula rámutatott: az RMDSZ európai témákkal, konkrét tervekkel és jövőképpel szólítja meg a választókat az
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 20:50
Magyar EP-képviselők: az Európai Néppárt ítélje el Kelemen Hunor Ukrajnából történő kitiltását
A levél aláírói között szerepel Bocskor Andrea mellett Deli Andor és Tőkés László fideszes, Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő, Csáky Pál, a szlovákiai Magyar Közösség Pártjának (MKP), valamint Sógor Csaba és Winkler Gyula, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) EP-képviselői.

Az ukrán hatóságok április elején megtagadták Kelemen Hunor RMDSZ-elnök belépését az országba, aki a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) alapításának 30. évfordolója alkalmából tartott közgyűlésre igyekezett. A román diplomata útlevéllel közlekedő politikust arról tájékoztatták, hogy 2020-ig nem léphet be Ukrajna területére, ennek okát azonban nem ismertették.

A levél aláírói elfogadhatatlannak, jogsértőnek, az európai értékekkel, és a demokráciával ellentétesnek nevezték az ukrán határrendészet intézkedését. Felszólították az Európai Néppárt elnökét, hogy ítélje el az esetet és tegyen konkrét lépéseket annak érdekében, hogy az ukrán hatóságok hagyjanak fel a magyar
velemenyezd, 2019. április 17. szerda, 21:34
EP-választás - EMNP: az RMDSZ felelőssége lesz, ha nem sikerül átlépni a küszöböt
hirdetett erdélyi magyar egységről" - áll az MTI-hez csütörtökön eljuttatott állásfoglalásban.

Az EMNP azt is sérelmezte, hogy míg az eddigi EP-választások "így vagy úgy" három erdélyi magyart juttattak az EP-be, az RMDSZ már csak két hely megszerzését tűzi ki célul. Arra utalt, hogy 2007-ben (Románia EU-csatlakozása után) az erdélyi magyarság a függetlenként induló Tőkés Lászlót és az RMDSZ két jelöltjét: Winkler Gyulát és Sógor Csabát is bejuttatta az EP-be. Két évvel később ugyanez a három képviselő az RMDSZ színeiben induló erdélyi magyar összefogás listáján, hét évvel később pedig Winkler és Sógor az RMDSZ jelöltjeként, Tőkés László pedig a Fidesz-KDNP jelöltjeként szerzett mandátumot.

A párt károsnak tartotta, hogy a mostani választáson az RMDSZ eleve lebecsüli és alulértékeli az erdélyi magyar közösség erejét, és csak két hely megszerzését tűzi ki célul. "Ennek rövid és középtávon is negatív hatásai lesznek az erdélyi magyarok választási részvételére" - áll az állásfoglalásban.

A párt
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 13:12
EP-választás - Winkler Gyula és Vincze Loránt került befutó helyre az RMDSZ jelöltlistáján
A rangsorolás eredményét Kelemen Hunor RMDSZ-elnök jelentette be a testület ülése után. A lista harmadik helyére Hegedüs Csilla, a szövetség kultúráért felelős ügyvezető alelnöke, negyedik helyére Oltean Csongor, az RMDSZ-szel együttműködő ifjúsági szervezeteket tömörítő Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért) elnöke, ötödik helyére Sógor Csaba leköszönő EP-képviselő került.

Kelemen Hunor elmondta, nehéz volt a döntés, mert valamennyi jelölt jól felkészült, és nagy tapasztalattal rendelkezik.

A Magyar Polgári Párt (MPP) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) is koalíciós lista állítását kérte az RMDSZ-től. Az MPP csütörtökön azt közölte, hogy a párt elnöksége "visszautasíthatatlan ajánlatot" fogalmazott meg az RMDSZ számára, olyant, amely a szavazatok maximalizálását és a Kárpát-medencei magyar képviselet erősítését eredményezi az Európai Parlamentben. Kelemen Hunor a sajtótájékoztatón elmondta: a javaslat koalíciós jelöltlista állítására vonatkozott.

Az EMNP elnöke, Szilágyi Zsolt egy Kelemen
velemenyezd, 2019. március 01. péntek, 15:42
Magyar EP-képviselők az őshonos nemzeti kisebbségek védelmét kérik számon Junckertől
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) csütörtöki hírlevele által ismertetett levél aláírói - Winkler Gyula és Sógor Csaba erdélyi, illetve Csáky Pál felvidéki EP-képviselő - elítélik, hogy az EB intézményrendszere nem foglalkozik a több mint egymillió aláírással támogatott Minority SafePack kisebbségvédelmi kezdeményezésben megfogalmazott javaslatokkal.

"Ezek a javaslatok az őshonos, történelmi nemzeti kisebbségek kulturális identitásának megőrzésére, az anyanyelv-használati problémákra, az oktatáshoz való hozzáféréssel kapcsolatos gondokra vonatkoznak, a hátrányos megkülönböztetésre, amelyet az őshonos, történelmi nemzeti kisebbségek és nyelvi kisebbségek nap mint nap éreznek" - mutatnak rá az EB elnökének küldött nyílt levélben.

Az őshonos kisebbségek - több mint ötvenmillió uniós polgár - kifejezetten nekik szóló üzenetet vár Brüsszeltől a jövőjükkel kapcsolatos aggodalmuk enyhítésére - mutatnak rá a magyar EP-képviselők.

Az RMDSZ hírlevele felidézte: tizenhárom EP-képviselő
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 15:42
Képek, videók
képviselő fánk.jpg
zsokica45
2015. október 20. kedd, 12:07
Cs.m-i képviselők.jpg
agica2004
2013. február 24. vasárnap, 18:28
Képviselő fánkok
horgasnora
2013. január 13. vasárnap, 14:20
Képviselő fánk
horgasnora
2013. január 13. vasárnap, 14:19
képviselő bér.jpg
dnemethk
2012. február 08. szerda, 20:32
képviselő fánk....
szupermami
2011. június 20. hétfő, 18:44
képviselő fánk
zsula10
2011. március 09. szerda, 22:06
képviselők vagyonnyilatko
agica2004
2011. február 28. hétfő, 15:51
képviselő fánkom
zsula10
2011. február 09. szerda, 17:56
Nemzetközi forgalom..jpg
terimamy
2018. március 07. szerda, 19:18
2.nemzetközi táncnap.jpg
liliana01
2017. április 27. csütörtök, 19:27
Nemzetközi morzekód.jpg
cipello
2016. szeptember 22. csütörtök, 11:28
Nemzetközi űrállomás simo
megyerimihaly
2015. november 29. vasárnap, 14:01
Nemzetközi Űrállomás.jpg
megyerimihaly
2015. november 29. vasárnap, 14:00
Nemzetközi űrállomás Kozm
megyerimihaly
2015. november 29. vasárnap, 13:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.