Belépés
2019. július 23. kedd | 30. hét | 204. nap | 05:03 | Lenke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mi a baj a rovásírásos táblákkal? Mert Gyurcsány le akarja szedetni őket, de mi az oka?
Peru12 :
Klima László: Finnugor őshaza - ami biztos, ami nem:
"Az őshazakutatásba a 18. század végén a nyelvtudomány is bekapcsolódott.
Sajnovics János úgy vélte, hogy a magyarok, lappok, finnek egy közös ősnép
leszármazottai. Ezután a 19. században kialakuló történeti nyelvészet számára
az lett a fő kérdés: hol beszélték a nyelvcsaládok ősnyelveit, vagyis hol volt
egy nyelvcsalád népeinek őshazája. Ezt a helyet a rokonnyelvek közös eredetű
szavai alapján keresték. az 1880-as években az oroszországi Th. Köppen a méhészet
szavai és egyes fafajták nevei alapján a Volga és a Káma találkozásához helyezte
a finnugor őshazát."
Ennek alapján még Sajnovics sem csak nyelvi rokonságot feltételezett.
A modern genetikai vizsgálatok bizonyítják hogy a magyarok, lappok, finnek nem
egy közös ősnép leszármazottai. Sőt a finnek Skandinávia népeivel állnak
rokonságban, nem pedig a finnugorokkal.
Azt írod, hogy "a nyelvészet is tudomány, nem véletlenül tanítják éveken át.
Amit ők mondanak, én azt fogadom el. Ezt ajánlom nektek is".
Sajnovics János matematikus és csillagász volt és nem nyelvész. Nem is érdekelte
ez a terület, csak ezzel a feladattal bízták meg mellékfeladatként azon a ritka
csillagászati esemény megfigyelésének alkalmával. Azért őt mert tudott magyarul.
Tehát ő is laikus volt, sőt több, ma már természetes, de akkoriban még ismeretlen
vagy vitatott alapelvet és vizsgálati kritériumot is lefektetett.
Ha gonoszkodnék azt mondanám lefektette azokat az elveket amíg igazolják a
finnugor-magyar nyelvrokonságot.
A magyar-sumir nyelvrokonság elméletét nem laikusok találták ki hanem neves
külföldi és magyar szakemberek.
Nem az a probléma ha szakemberek, műkedvelők vagy laikusok állítanak fel
elméleteket, vitatkoznak ezeken, mert ez jelentheti jelen esetünkben például,
hogy van valamink ami értékes, egyedülálló. Ami értéktelen, jellegtelen azzal
az ember nemigen foglalkozik és lassan a feledés homályába veszhet.
Visszatérve az eredeti kérdéshez. Ha egy értékkel bíró dolgot támadnak, tiltanak
vagy megakarják semmisíteni azt biztosan valakit védeni, őrizni fogják. Így van
és volt ez az ősi rovásírással is. Gyurcsány egyszerűen csak politikai támadást
intézett valami ellen amit politikai ellenfelei erőltetnek. Az nem tetszik neki
ahogy és akik felhasználják a rovásírást és ennek hangot is ad a maga megszokott
"böszme stilusával". Hála istennek az ok, csak politikai.
whistler, 2014. január 25. szombat, 17:08
Címkék: Mert Gyurcsány, Klima László, Sajnovics János, rovásírásos táblákkal, közös ősnép, nyelvcsaládok ősnyelveit,
Kommentek
Toroczkai: az embereknek bizonyíték kell, mert elvesztették a hitüket
2022-ben vagy Fidesz-kormány, vagyis Orbán-kormány lesz, vagy jön az ennél is rosszabb, a korrupció mellett a társadalom alappillérét képező család és annak valamennyi intézményét támadó balliberális kormányzat. Létük alapja ugyanis, hogy "szét kell zúzni mindent, ami nemzeti, ami hagyomány, ami tradíció, és ami fontos a magyar emberek számára" - fogalmazott.

A pártelnök hangsúlyozta, óriási a felelősség a Mi Hazánk Mozgalom tagjain, mert, ha most feladják és félreállnak, akkor 2022-ben egy új Gyurcsány-kormány alakul, ami rosszabb lesz, mint 2010-ben. Az pedig "önmagában szégyen és gyalázat, hogy ehhez a kormányhoz a szélsőségesen gondolkodó magyar tömegeket a Jobbik fogja odacsatornázni" - mondta.

Az elnök szerint óriási a felelősségük azért is, mert, ha a Fidesz - amely most még "a migrációval és az ásotthalmi kerítéssel begyűjti a több millió nemzeti szavazatot" - megroppan, nem lesz a nemzeti oldalon, aki képviselné azt a több millió magyar embert, akik most még nem értették meg, az igazi
velemenyezd, 2019. július 13. szombat, 17:51
Krónika 1. rész (napirend előtt: szennyvíziszap, szociális ágazat, önkormányzati választás)
Az MSZP a szennyvíziszap-tárolókra hívta fel a figyelmetKorózs Lajos (MSZP) szerint az országban nem működik a rendőrség, az egészségügy, az oktatás, a tűzoltóság, a kormányhivatalok, az államigazgatás alrendszerei, mert nincs elég dolgozó és kevés a fizetés. Működik viszont a szennyvíziszap-tárolás, a szennyvíziszap tonna számra jön az országba - tette hozzá. Elmondta, Székesfehérváron telephelybővítést kérvényeztek, holott olyan híg fekáliát öntenek az agyagbányába - közel a lakóházakhoz -, hogy jobban terül, mint egy aljzatkiegyenlítő.

Azt is firtatta, ki fogja engedélyezni a borvidék közepére, Egerszalókra tervezett szennyvíziszap-tárolót, amikor a kormányhivatal oldalakon át sorolta az azzal kapcsolatos kifogásait.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára közölte, a képviselőt csak egyetlen dolog zavarja, ami nem működik az országban, a bejutási küszöb környékére zuhant MSZP. Hozzátette: azért is kudarcos az MSZP, mert még
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 11:46
Kocsis: a DK az első pillanatban megkezdte az áskálódást Brüsszelben Magyarország ellen
választók akaratával, arcul csapták a magyarok demokratikus döntését, melyet az európai parlamenti választáson meghoztak. Ez elfogadhatatlan és vérlázító" - reagált a frakcióvezető, aki szerint ismét bebizonyosodott, a DK-nak "a bevándorláspártiság jóval előbbre való, mint a magyar érdek".

A magyar érdek ugyanis az lenne, hogy minél több szakbizottsági tisztséget magyarok tölthessenek be - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a Fidesz ezért is támogatja a magyar jelölteket bármely európai tisztségre, míg Gyurcsány Ferenc neje és Molnár Csaba minden követ megmozgat, hogy Magyarországot megfosszák ezektől a lehetőségektől.

Kocsis Máté azt is megjegyezte, a DK "veszélyes vizekre evezett", mert ha elfogadottá válik, hogy politikai nézetkülönbségek miatt a frakciók nem támogatják egymás jelöltjeit a mandátumok arányában megszerzett tisztségekre, "a magyar Országgyűlésben is döntési helyzetbe kerülhetünk". A Fidesz-frakció vezetőjeként ugyanis nehezen tud majd érvelni azokkal a képviselői javaslatokkal szemben,
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 18:41
Fidesz: Gyurcsányék mindig csak elvettek az idősektől
A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva írta, hogy Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezetője sajtótájékoztatóján azt mondta: javasolják, hogy a nyugdíjemeléseket kössék a béremelésekhez, a nyugdíjkorrekciót a nyugdíjas inflációs kosár alapján számolják ki, és a kormány kártalanítsa az "átvert és kisemmizett" rokkantnyugdíjasokat.

A kormánypárt reagálásában azt is írta, hogy a Fidesz-KDNP kormányzása óta minden évben biztosított az inflációkövető nyugdíjemelés, a nyugdíjak vásárlóértéke 10 százalékkal, az átlagnyugdíj 44 százalékkal emelkedett. Az idősek életét az elmúlt években rezsicsökkentéssel, a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentésével és Erzsébet-utalvánnyal is segítették.

Emlékeztettek, hogy idén ősszel Magyarország történetében várhatóan harmadik alkalommal nyugdíjprémiumot fizetnek, mert szeretnék, hogy az ország gazdasági teljesítményéből az idősek is részesüljenek. A 2020-as költségvetésben 840 milliárddal többet költenek nyugdíjakra, mint a baloldal
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 15:22
Tarlós: az anyagi és technikai feltételek adottak a 3-as metró klimatizálásához
vállalt 30 éves garancia ne vesszen el - mutatott rá a főpolgármester, akinek reményei szerint nem állítanak majd akadályt a beszerelés elé.

Tarlós Istvánt kérdezték arról is, hogy milyen feltételekkel vitázna Karácsony Gergellyel, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltjével, Zugló polgármesterével. A főpolgármester azt mondta, addig szó sem lehet vitáról, amíg a "zuglói zűrös ügyekben" nincs válasz bizonyos kérdésekre.

Tarlós István beszélt arról is, hogy szerinte Karácsony Gergely főnöke Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. Úgy látja, kétségbeesetten küzdenek azért, hogy a kampányban ne a fővárosról, ne Tarlós és Karácsony közti választásról legyen szó, hanem az Gyurcsány Ferenc hatalmi érdekeit szolgálja.

A főpolgármester úgy látja, a budapestiek többsége előbb-utóbb rájön arra, hogy "itt egy Tarlós versus Karácsony küzdelem" van. Szerinte a két ember közül kell választani, fel kell mérni Budapest érdekeit: akarják-e a megkezdett folyamatot folytatni, vagy örök háborúskodást,
velemenyezd, 2019. július 09. kedd, 22:02
Önkormányzat 2019 - Tarlós: nem a fővárosról szól Karácsony Gergely kampánya
Egyértelműen arra igyekeznek terelni az ellenzéki főpolgármesteri kampányban a kommunikációt, hogy ne a főváros ügyeiről legyen szó, hanem egy másik, országos politikai érdekérvényesítés előkészítéséről - jelentette ki Tarlós István, aki úgy fogalmazott: ez még csak nem is az ellenzéki előválasztást megnyerő Karácsony Gergely érdeke, hanem "nagy valószínűség szerint inkább a Gyurcsány-Apró família érdeke, amiben Karácsony csak egy engedelmes eszköz".

A főpolgármester szerint Karácsony Gergelynek "nem az a kapott feladata, hogy várost vezessen, hanem az, hogy egy kormányellenes, vagy a Fidesz relatíve csekélyebbnek mondott fővárosi népszerűségére alapozó országos hergelést, háborúskodást, a városban örökös nyugtalanságot" próbáljon előidézni.

Tarlós István különösnek nevezte, hogy az ellenzéki oldalról azzal vádolják, hogy ő egy helytartó, végrehajtó ember, miközben több mint 25 évig le se tudta magáról vakarni az önjáró jelzőt. Főpolgármesterként súlyos konfliktusokban számos miniszterrel
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 18:01
Krónika 2. rész (napirend előtt: EU, családok, mandátumigazolás, napirend)
DK: aggályos a csúcsjelöltek bukása

Gyurcsány Ferenc (DK) arról beszélt, hogy bár sokan örülnek a csúcsjelöltek bukásának az Európai Unió következő intézményvezetőinek megválasztását illetően, ez inkább aggályos. Azt mondták az embereknek, hogy azok lesznek Európa vezetői, akiknek a pártcsaládja a legtöbb támogatást kapja, ezért akik most ünnepelnek, azok becsapták az embereket - vélte.

Azt mondta, lezárult egy hosszú vita arról, hogy Európa népei milyen világot szeretnének. Arról kellett dönteni, hogy közelebb lépjenek-e Európa nemzetei egymáshoz, egyre több ügyet közösen oldjanak meg, vagy ebben az együttműködésben inkább veszélyt és fenyegetést látnak - magyarázta.

A politikus szerint a vita eldőlt: Európa népei megtartották a kontinenst a szabadság földrészének, nem félni akarnak, hanem keresik az együttműködést, és azt mondták, nem igaz, hogy Európát elsősorban a menekültnyomás fenyegeti, hanem például a mélyszegénységben élők helyzete vagy a klímaváltozás. Azt is mondták, hogy
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 13:31
Deutsch: Gyurcsányék és a többi ellenzéki máris megkezdte az áskálódást saját hazájuk ellen Brüsszelben
A politikus úgy fogalmazott: "a bevándorláspárti ellenzék" - a Demokratikus Koalíció, a Momentum és a szocialisták - EP-képviselői már az európai parlament alakuló ülésén megpróbálták "megfúrni" azt, hogy a fideszes Járóka Líviát az EP alelnökévé válasszák. Azonban hozzátette: a Fidesz-KDNP képviselőinek határozott fellépése miatt ez a kísérlet teljes kudarcot vallott.

Deutsch Tamás információi szerint a Demokratikus Koalíció vezetésével a magyarországi ellenzék tovább folytatja az áskálódást. Minden követ megmozgatnak annak megakadályozása érdekében, hogy az EP szakbizottságainak jövő heti brüsszeli alakuló ülésén a Fidesz-KDNP képviselőit alelnökké válasszák a frakciók közti megállapodás szerint, az Európai Néppárt (EPP) jelölésének megfelelően - emelte ki.

Ezzel az "egyébként a tisztességes politika legelemibb szabályait is figyelmen kívül hagyó mesterkedéssel" az ellenzék nem csak az EP szabályaival és a hosszú évtizedek óta töretlenül érvényesülő szokásjoggal, valamint a frakciók közti
velemenyezd, 2019. július 07. vasárnap, 15:21
Képek, videók
Vona-Gyurcsány.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 19:46
Gyurcsány csicskásai röhö
furaila
2017. szeptember 29. péntek, 22:45
O.V.-Gyurcsány.jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:43
O.V.--Gyurcsány.jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:42
Gyurcsány és Vona. Találk
zoltan49
2017. március 09. csütörtök, 11:52
Gyurcsány.jpg
agica2004
2017. február 18. szombat, 21:25
Gyurcsány Ferrari.jpg
agica2004
2017. január 26. csütörtök, 13:23
Gyurcsány autója Ferrari.
agica2004
2017. január 26. csütörtök, 13:23
Gyurcsány 2015.jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:44
Gyurcsány F..jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:43
Gyurcsány F.-.jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:41
Gyurcsány,.jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:40
Róvásírásos ABC II.
satatty
2006. június 23. péntek, 20:57
Róvásírásos ABC I.
satatty
2006. június 23. péntek, 20:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.