Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 08:01 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
RÖVIDHÍR -Úzvölgyi katonatemető - A sírkertet dormánfalvi közvagyonná minősítő határozat visszavonását kérte a
A június 4-én keltezett dokumentumot Tánczos Barna, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szenátusi frakcióvezetője mutatta be kedden közösségi oldalán. Maricica-Luminita Cosa prefektus június 25-ig adott határidőt az önkormányzatnak a határozat visszavonására. Közölte: ha ez nem történik meg, a közigazgatási bírósághoz fordul. A határozat bírósági megtámadása automatikusan felfüggeszti annak hatályát a jogerős ítélet kimondásáig.

Dormánfalva a katonatemető közvagyonná nyilvánításával indította el a temető román parcellájának kialakítását, amellyel pattanásig feszült helyzetet teremtett a magyarok és románok között.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 17:11
Címkék: Tánczos Barna, Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Maricica-Luminita Cosa, sírkertet dormánfalvi, június 4-én, határozat visszavonására,
Kommentek
Fidesz-KDNP: rendkívüli jogkörével visszaélve döntött Eger polgármestere a Senator ház eladásáról
tartani a város, az egri emberek tulajdonában, ehhez azonban szükség van minden egri polgár támogatására - tette hozzá.

A frakcióvezető aláhúzta: számukra fontos az egriek vagyonának védelme. "El a kezekkel a Senator háztól, az nem eladó" - üzenik a polgármesternek azzal az online petícióval, aláírásgyűjtéssel is, melyet a frakciószövetség honlapján, az egripolgarokhaza.hu weboldalon indítottak. Emellett közgyűlési beadványban is követelni fogják az ingatlan értékesítésére vonatkozó rendelet visszavonását, mert a Senator ház sorsa nem politikai kérdés, hanem becsületbeli ügy - fogalmazott.

Oroján Sándor szerint Mirkóczki Ádám (Egységben a Városért Egyesület) polgármester 180, "a közgyűlést megkerülő, egyeztetés, illetve szavazás nélküli határozatot hozott egrieket érintő, ám a vírussal össze nem függő kérdésekben" a járvány idején érvényes veszélyhelyzet során. A Senator házat érintő döntés ebben a sorban a 176., azaz "a városvezető az utolsó pillanatokat használta ki arra, hogy megpróbálja az egri
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 15:32
Krónika 2. rész (költségvetés)
költségvetéshez viszonyítva.DK: a kormány gazdasági és társadalmi rendszere megbukottVarju László (DK) szerint a kormány tízéves gazdasági és társadalmi rendszere megbukott.

Kijelentette: a béradatok meghatározásánál nem lenne szabad figyelmen kívül hagyni az öt fő alatti vállalkozások helyzetét, mert így becsapják a társadalmat.

Szerinte a kormány pártállami módon hozza a döntéseket, amelyen még komoly gazdasági válsághelyzetben sem változtat. A költségvetés visszavonását kérte.KDNP: biztonságos és kiegyensúlyozott gazdálkodást tesz lehetővé a büdzséSzászfalvi László (KDNP) azt mondta: egy biztonságos és központi költségvetési gazdálkodást tesz lehetővé a jövő évi büdzsé. Sorolta azokat a tételeket, amelyekre több áll rendelkezésre jövőre, a többi között az oktatást és az egészségügyet említette.

Szólt a nemzetpolitika területén eddig hozott döntésekről, amelyekről, mint mondta, egy-egy pártot leszámítva konszenzus van.

Beszélt az
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 11:11
Koronavírus - Visszavonják a járvány miatti határigazgatási szigorításokat Németországban
Június 15-től megszüntetik a határátkelők forgalmának járványügyi okokkal indokolt állandó ellenőrzését az Ausztriával, Svájccal, Franciaországgal és Dániával közös szakaszokon, illetve nem ellenőrzik az Olaszországból légi úton érkezőket, június 21-től pedig a Spanyolországból érkező repülőgépek utasainak ellenőrzését is beszüntetik.

A partnerországokkal egyeztetett döntésekkel Németország hozzájárul a belső határok szabad átjárhatóságának helyreállításához az Európai Unióban - emelte ki a miniszter.

Rámutatott, hogy sikerült megfékezni a koronavírus-járványt, és ebben a márciusban bevezetett állandó határellenőrzésnek és a beutazási korlátozásoknak is fontos szerepük volt. Hozzátette: ezek az intézkedések mind igen hatásosak voltak, azonban a veszély nem szűnt meg, és akár fel is erősödhet, ebben az esetben pedig ismét szigorításokat vezethetnek be.

A miniszter aláhúzta, hogy a balkáni migrációs útvonalon mutatkozó "illegális migrációs potenciál" miatt az Ausztriával közös
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 15:13
Liget Budapest - A Magyar Teátrumi Társaság nyílt levélben áll ki a Városligeti Színház megépítése mellett
Színház megépítése mellett, emlékeztetve a főpolgármestert például arra, hogy az épület visszaállítása nem venne el zöldfelületet a ligettől és a budapesti színházi műhelyek között ez lenne az első olyan, amelyet eleve a gyerekek igényei szerint építenének meg.

"Összességében megállapíthatjuk: a Városligeti Építési Szabályzat módosítása politikai motivációk miatt ellehetetleníti az 50-es években szintén politikai okokból elbontott Városligeti Színház újjáépítését, kérjük ezért a módosítás visszavonását!" - zárul a Magyar Teátrumi Társaság nyílt levele.

Pénteken a Magyar Írószövetség elnöksége is nyílt levélben fordult Karácsony Gergelyhez, arra kérve a főváros vezetését, hogy döntése meghozatalakor vesse el a politikai szempontokat és vegye figyelembe, hogy a Liget Budapest projekt ügyében egyszer már történt egy széleskörű egyeztetés. Ennek az egyeztetésnek az eredménye ez a "páratlan kulturális nagyberuházás", amelyet most az VÉSZ megváltoztatásával akarnak utólagosan felülírni - áll a
velemenyezd, 2020. május 31. vasárnap, 12:12
Washington megszünteti kapcsolatait a WHO-val és visszavonja Hongkong különleges kereskedelmi státusát
kötelezik Pekinget Hongkong autonómiájának tiszteletben tartására.

"Megszegték a világnak adott szavukat Hongkong autonómiájának biztosítását illetően" - fogalmazott, és az egész világ számára "tragédiának" nevezte a kínai nemzetbiztonsági törvényt.

"Arra utasítom kormányzatomat, hogy kezdje meg azon politikai kedvezmények megszüntetésének folyamatát, amelyek egy sor területen különleges elbírálást biztosítottak Hongkongnak" - mondta.

Konkrétan Hongkong különleges kereskedelmi státusának visszavonását említette meg, de közölte, hogy az amerikai intézkedések érintik majd a Hongkonggal kötött megállapodások egész sorát. Leszögezte, hogy Hongkong immár "nem megfelelő mértékben autonóm" ahhoz, hogy élvezhesse az amerikai törvények által biztosított kedvezményeket.

Az elnök bejelentette, hogy munkacsoport fogja vizsgálni a kínai vállalatok amerikai tőzsdei - ahogyan fogalmazott - "praktikáit". Közölte azt is: a kormányzat felfüggeszti "egyes kínai állampolgárok" amerikai beutazásának
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 23:02
Koronavírus - Párbeszéd: vonják vissza az egészségügyi válsághelyzetről rendelkező javaslatot!
Szabó Tímea, a párt frakcióvezetője csütörtöki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy ezzel az indítvánnyal a kormány a saját hatalmának bebetonozásán dolgozik. A javaslat alapján a kabinet rendkívüli jogköröket kaphat, ráadásul az iratban nem szerepel a válsághelyzet visszavonását szabályozó határidő - tette hozzá Szabó Tímea.

A politikus saját intézkedéseiket sorolva bejelentette, frakciójuk a jövő évi költségvetési indítványhoz egy olyan módosító javaslatot nyújt be, ami százmilliárd forintos nagyságrendű plusztámogatást adna az egészségügynek. A társelnök hozzátette egyúttal egy határozati javaslatban kezdeményezik, hogy minél hamarabb alakítsák ki a háziorvosi praxisközösségek rendszerét.

A képviselő indoklásként úgy fogalmazott: Orbán Viktor és kormánya tíz éve nem hajlandó érdemben foglalkozni az egészségüggyel. Nem, hogy nem fejlesztik az ágazatot, de úgy tűnik, a miniszterelnök "egyre inkább azon (.) van, hogy lepusztítsa" az állami betegellátást - jelentette ki. Hangsúlyozta,
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 14:01
Koronavírus - Varga Judit az Általános Ügyek Tanácsán: politikai alapon vádolták a magyar kormányt a koronavíru
hetekben példátlan dezinformációs kampány folyt Magyarország ellen, mind a hazai, mind nemzetközi színtéren a lex-COVID törvénnyel és a veszélyhelyzet kihirdetésével kapcsolatban. "Nem ez az első alkalom, hogy a magyar kormányt alaptalanul vádolják, de csakúgy, mint eddig annyiszor már, a rólunk terjesztett félrevezető információk most is nyilvánvalóan hamisnak bizonyultak" - mutatott rá Varga Judit. A mai napon benyújtásra kerül az Országgyűlés elé az a törvényjavaslat, amely a rendkívüli jogrend visszavonását célozza. Most mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy a veszélyhelyzetben hozott intézkedések nemcsak szükségesek, arányosak és sikeresek, hanem átmeneti jellegűek is voltak - hangsúlyozta a tárcavezető.

Varga Judit arra is rámutatott, hogy a védekezés második szakaszában és az európai gazdaság újraindításában kulcsfontosságú az egységes piac megfelelő működésének helyreállítása, amelynek katalizátora lehet egy Közép-Európa versenyképességét elősegítő ipar-, közlekedés- és
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 14:42
Varga Judit: a kormányülés fő témája a rendkívüli jogrend visszavonását célzó javaslat
Varga Judit rögzítette: a rendkívüli jogrendnek köszönhető, hogy a kormány az elmúlt hetekben gyors és eredményes döntéseket tudott hozni a járvány megfékezésére, így más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket.

Felidézte, hogy "a több mint két hónappal ezelőtt az Országgyűlésnek benyújtott koronavírus elleni törvényt az ellenzék nem szavazta meg".

Hozzátette: Magyarország egy nagyon veszélyes és nehéz időszakon van túl. Ezen időszak alatt a kormány semmilyen segítséget nem kapott "az üzemen kívüli" Parlamentben - fogalmazott. Mint írta: "támogatás és nemzeti összefogás helyett az ellenzék példátlan dezinformációs kampányt folytatott a mainstream liberális médiával karöltve hazánkban és nemzetközi színtéren egyaránt".

Továbbra is elvárjuk, hogy azok, akik tájékozatlanságból vagy rosszindulatból az álhírterjesztőkhöz csatlakoztak, amikor a kormány emberéletek megmentésén dolgozott, legalább most kérjenek
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 17:12
Képek, videók
katonatemetö.png
chillik
2017. november 08. szerda, 13:03
Katonatemetö 01.jpg
chillik
2017. augusztus 10. csütörtök, 05:28
Katonatemetö 02.jpg
chillik
2017. augusztus 10. csütörtök, 05:27
Katonatemetö 03.jpg
chillik
2017. augusztus 10. csütörtök, 05:27
Katonatemetö 04.jpg
chillik
2017. augusztus 10. csütörtök, 05:26
Ukanc - katonatemető
spakimre
2011. február 06. vasárnap, 13:00
Tánczos Katalin.jpg
lilagondolatok
2014. augusztus 07. csütörtök, 11:25
Templomos szoci.demokratá
furaila
2016. november 08. kedd, 14:09
Demokrata információ.jpg
eva_gyulai
2016. január 04. hétfő, 02:18
MTV demokrata szempont
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:30
borbás marica.jpg
zsokica45
2015. február 10. kedd, 17:48
Maricsj053.jpg
ria6406
2015. január 12. hétfő, 03:36
Maricsj052.jpg
ria6406
2015. január 12. hétfő, 03:35
Maricsj014.jpg
ria6406
2015. január 12. hétfő, 03:35
Maricsj009.jpg
ria6406
2015. január 12. hétfő, 03:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.