Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 03:01 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
RÖVIDHÍR -Úzvölgyi katonatemető - A sírkertet dormánfalvi közvagyonná minősítő határozat visszavonását kérte a
A június 4-én keltezett dokumentumot Tánczos Barna, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szenátusi frakcióvezetője mutatta be kedden közösségi oldalán. Maricica-Luminita Cosa prefektus június 25-ig adott határidőt az önkormányzatnak a határozat visszavonására. Közölte: ha ez nem történik meg, a közigazgatási bírósághoz fordul. A határozat bírósági megtámadása automatikusan felfüggeszti annak hatályát a jogerős ítélet kimondásáig.

Dormánfalva a katonatemető közvagyonná nyilvánításával indította el a temető román parcellájának kialakítását, amellyel pattanásig feszült helyzetet teremtett a magyarok és románok között.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 17:11
Címkék: Tánczos Barna, Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Maricica-Luminita Cosa, sírkertet dormánfalvi, június 4-én, határozat visszavonására,
Kommentek
A tiltás ellenére újra tüntettek Hongkongban vasárnap
beazonosításukat segítheti.

A tüntetők a városban több helyen ablakokat törtek be, területfigyelő kamerákat rongáltak meg, és tüzeket gyújtottak, több helyen verekedés alakult ki a kormányellenes demonstrálók, és a rendőrséget támogató, zömében középkorú férfiak között.

A tüntetéshullámot eredetileg egy törvénytervezet váltotta ki, amelynek értelmében bűnügyi eljárás esetén Hongkong gyanúsítottakat adhatott volna ki Kínának. Bár Carrie Lam hongkongi kormányzó múlt szerdán bejelentette a beadvány visszavonását, ezzel már nem tudta csillapítani a kedélyeket. A tiltakozók további követeléseik - egyebek mellett demokratikus választások kiírása, valamint a tüntetések során alkalmazott rendőrségi fellépés független kivizsgálása - teljesítéséért demonstrálnak.

Hongkong 1997-ben tért vissza Kínához a brit gyarmati uralom alól, és az "egy ország, két rendszer" elve alapján, különleges közigazgatási övezetként bizonyos demokratikus jogokat élvez. Az elmúlt években azonban sok hongkongi aggodalommal
velemenyezd, 2019. szeptember 15. vasárnap, 16:19
A hongkongi tüntetők az amerikai konzulátushoz vonultak vasárnap
A hongkongi emberi jogokról és demokráciáról szóló javaslat elfogadása esetén Washingtonnak lehetősége lenne vízumtilalmat és számláik befagyasztását alkalmazni olyan hongkongiakkal szemben, akiket az emberi jogok megsértése miatt bűnösnek találtak. Az amerikai kormány továbbá köteles lenne minden évben felülvizsgálni Hongkong politikai autonómiájának helyzetét, és megállapítani, hogy az 1992-ben az Egyesült Államok és Hongkong között létrejött egyezménynek megfelelően a város megőrizheti-e különleges kereskedelmi státusát.

Az amerikai kongresszus előbb bizottsági szinten vitatja majd meg a javaslatot, amelytől a demonstrálók azt remélik, hogy befolyással lehet Peking Hongkonggal kapcsolatos stratégiájára, hiszen a különleges kereskedelmi státus elvesztése a kínai befektetésekre is hatással lenne.

Peking a hongkongi tiltakozások kapcsán rendszeresen vádolja az Egyesült Államokat, illetve más, nyugati hatalmakat - köztük az Egyesült Királyságot - azzal, hogy a háttérből szítják a kedélyeket a
velemenyezd, 2019. szeptember 08. vasárnap, 13:11
Meg akarja hallgatni az amerikai nagykövetet a külföldi beavatkozást vizsgáló orosz parlamenti bizottság
lehetőség a médium képviselőinek az orosz parlament általi meghallgatására, mert a DW német felügyeleti szerveknek tartozik elszámolással. Tagadta, hogy a német adó beavatkozott volna az orosz belügyekbe, egyúttal meghívta Piszkarjovot, hogy a téma megvitatásához utazzon el Németországba.

Piszkarjov kilátásba helyezte, hogy ha a német médiavállalat képviselője nem jelenik meg a testület előtt, akkor az utóbbi kezdeményezni fogja a kormánynál a DW tudósítói akkreditációinak felfüggesztését vagy visszavonását. Szavai szerint egyébként a testület munkájához fel kívánja használni a külföldi beavatkozással kapcsolatban az orosz sajtóban megjelent tényfeltáró anyagokat is.

Az orosz főváros vezetése által legtöbbször nem engedélyezett, rendszeres hétvégi ellenzéki megmozdulások azt követően kezdődtek el júliusban, hogy kerületi választási testületekelutasították57 jelöltaspiráns bejegyzését a vasárnap esedékes képviselő-testületi választásra. A parlamenten kívüli ellenzék képviselői közül csak egynek
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 17:12
Segítséget kér a hongkongi tüntetések egyik vezetője a kínai útra készülő német kancellártól
tüntetőkkel szembeni egyre keményebb hatósági fellépés olyan vérengzésbe torkollhat Hongkongban, amilyen a kínai fővárosban, Pekingben történt a Tienanmen téren 1989-ben.

Az aktivista a többi között hozzátette: "azt kívánjuk, hogy azzal a bátorsággal és határozottsággal lépjen fel a jogtipró autoriter rezsimekkel szemben, amelyből Németország és Európa erőt merített a hidegháború vége előtt".

Joshua Wong megismételte a hongkongi tüntetők legfőbb követeléseit, a kiadatási törvény tervezetének visszavonását és az általános választójog bevezetését.

A 22 éves aktivista 2014-ben vált ismertté, az úgynevezett esernyős forradalom egyik vezetőjeként. Akkor a mozgalmuk jelképeként sárga esernyőt tartó demokráciapárti tüntetők 79 napra megbénították a kikötőváros központi részeit. Ezzel tiltakoztak az ellen, hogy szerintük Peking fokozatosan egyre szigorúbb ellenőrzés alá veszi az "egy ország, két rendszer" elve alapján egyfajta autonómiát élvező, különleges közigazgatási státussal bíró várost, ahol
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 12:33
Háromhavi csúcsra nőtt a kínai szolgáltatóipar teljesítménye augusztusban
A kínai szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) 52,1 pontra emelkedett augusztusban az előző havi 51,6 pontról. Elemzők 52,0 pontra számítottak.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi. A kínai szolgáltatási ágazat beszerzésimenedzser-indexe 2005 vége óta egyetlen egy hónapban sem került 50 pont alá.

Augusztusban az új megrendelések növekedése hajtotta a szektort: a megrendelések állományának bővülése négyhavi csúcsra futott fel, de ezen belül az exportmegrendelések lassabban nőttek mint júliusban, valószínűleg az amerikai-kínai kereskedelmi feszültségek éleződése miatt.

Ezzel együtt a foglalkoztatottság az utóbbi egy évet tekintve a legnagyobb mértékben bővült augusztusban, ez pedig jó hír a kormánynak, mert a feldolgozóipar lassulása közel 30 éves mélypontra nyomta le a gazdasági növekedést.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokat is magában foglaló kompozit
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 10:21
Kreml: Moszkva továbbra is a minszki megállapodások teljesítését várja el Kijevtől
megvádolt, orosz-ukrán állampolgárságú főszerkesztő ügyéről beszélve.

Mint mondta a kétoldalú kapcsolatok normalizálása érdekében végre kell hajtani a minszki megállapodások rendelkezéseit. Peszkov ugyanakkor kitért annak megválaszolása elől, hogy konkrétabban fogalmazza meg Moszkva Kijevvel szembeni elvárásait.

A minszki megállapodások előírják az ukrán kormányerők és a délkelet-ukrajnai szakadár területek fegyveresei közötti fegyvernyugvást, a nehézfegyvereknek a demarkációs vonaltól való visszavonását, amnesztia kihirdetését, a gazdasági kapcsolatok helyreállítását, valamint Ukrajna alkotmányának a decentralizálást célzó és a Donyec-medence egyes területeinek különleges jogálláshoz vezető reformját.

Vita tárgyát képezi a felek között egyebek között az orosz-ukrán határ nyugati oldalán az ukrán ellenőrzés visszaállítása. Ennek Ukrajna szerint haladéktalanul, Oroszország és a szakadárok szerint viszont csak a Donyec-medencében megtartandó választások után kell megtörténnie.

Peszkov nem
velemenyezd, 2019. augusztus 29. csütörtök, 15:12
Külföldi rektori konferenciák az MTA átalakításának visszavonását kérik
A Német Felsőoktatási Rektori Konferencia (HRK), a Lengyel Rektori Konferencia (KRASP) és az osztrák Egyetemi Konferencia (uniko) szerint a szeptemberben hatályba lépő változások veszélyeztetik az akadémia szabadságát és intézményi önállóságát, mert közvetlen kormányzati ellenőrzés alá vonják és megfosztják alapvető működési finanszírozásától az MTA-t.

"Ez sérti az oktatás szabadságának és a tudományos intézmények önrendelkezésének nemzetközileg elfogadott és alkalmazott elveit" - áll a három intézmény közös nyilatkozatában. A HRK, a KRASP és az uniko szerint emellett a változtatások aláássák a hagyományosan kiváló és nemzetközileg elismert magyarországi tudományos alapokat, s veszélybe sodorják Magyarország erős kutatási partnerségeit Európában és szerte a világban. "Egy ilyen drasztikus lépés riasztó precedenst teremtene, aláásva a közös európai értékeket" - szögezi le a három oktatási szervezet.

A német, az osztrák és a lengyel rektori konferencia ezért arra szólítja fel a kormányt, hogy
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 13:54
Kormánypártok: Brüsszel nem áll le, még áterőltetné a migránsok elosztását
A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő kifejtette: erre utal Dimitrisz Avramopulosz brüsszeli migrációs biztos friss nyilatkozata. Szerinte addig is, amíg nem sikerül átfogóan megállapodni a migrációs szabályokról, egy előzetes megállapodást kellene kötni a migránsok elosztásáról.

A kormánypárti politikus felháborítónak tartotta a nyilatkozatot, szavai szerint ez a mostani brüsszeli bizottság már ne javasoljon semmit. A Juncker-féle bizottságnak már lejárt a "szavatossága", az európai kormányfők javaslatára az Európai Parlament jövő héten megszavazhatja az új bizottsági elnököt és megkezdődik az új Európai Bizottság felállításának folyamata - mondta.

Nacsa Lőrinc a nyilatkozatot egyúttal erős figyelmeztetésnek nevezte mindenki számára, hogy a bevándorláspárti erők nem fognak leállni, és továbbra is erőltetik a migránsok kötelező elosztását. Továbbra is rá akarják kényszeríteni a saját akaratukat a tagállamokra, trükkökkel, ideiglenesnek mondott megállapodásokkal készülnek - fejtette
velemenyezd, 2019. július 09. kedd, 13:31
Képek, videók
katonatemetö.png
chillik
2017. november 08. szerda, 13:03
Katonatemetö 01.jpg
chillik
2017. augusztus 10. csütörtök, 05:28
Katonatemetö 02.jpg
chillik
2017. augusztus 10. csütörtök, 05:27
Katonatemetö 03.jpg
chillik
2017. augusztus 10. csütörtök, 05:27
Katonatemetö 04.jpg
chillik
2017. augusztus 10. csütörtök, 05:26
Ukanc - katonatemető
spakimre
2011. február 06. vasárnap, 13:00
Tánczos Katalin.jpg
lilagondolatok
2014. augusztus 07. csütörtök, 11:25
Templomos szoci.demokratá
furaila
2016. november 08. kedd, 14:09
Demokrata információ.jpg
eva_gyulai
2016. január 04. hétfő, 02:18
MTV demokrata szempont
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:30
borbás marica.jpg
zsokica45
2015. február 10. kedd, 17:48
Maricsj053.jpg
ria6406
2015. január 12. hétfő, 03:36
Maricsj052.jpg
ria6406
2015. január 12. hétfő, 03:35
Maricsj014.jpg
ria6406
2015. január 12. hétfő, 03:35
Maricsj009.jpg
ria6406
2015. január 12. hétfő, 03:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.