Belépés
2020. február 20. csütörtök | 8. hét | 51. nap | 17:56 | Aladár, Álmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tőzsde - Veszteséges kezdés várható Európában
A határidős indexjegyzések alapján a főbb tőzsdék, a londoni, a párizsi és a frankfurti árfolyamindexei 0,3-0,7 százalék veszteséggel kezdik a szerdai kereskedést.

Kedden vegyes kezdés után nyereséggel zártak az európai tőzsdék. A páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 indexek 0,54 és 0,57 százalék erősödéssel fejezték be a kereskedést, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,62 százalék nyereségre tett szert. Londonban 0,34 százalékkal végzett magasabban az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 1,13 százalék nyereséget ért el, a párizsi CAC-40 index 0,24 százalékkal emelkedett. Madrid 0,88 százalék, Milánó 0,92 százalék indexerősödéssel zárta a keddi kereskedést.

A keddi európai tőzsdenap legjobban teljesítő papírjainak az autóipari részvények bizonyultak, az ágazati mutató két és fél százalékkal erősödött. Az autóipari részvények a Peugeot család FFP befektetési holdingja és a Fiat Chrysler (FCA) autóipari konszern közötti közeledés jeleire indultak erősödésnek. Korábban már Carlos Tavares, a PSA konszern vezére is jelezte, hogy készek együttműködést kialakítani a Fiat Chrysler, General Motors, vagy a Jaguar Land Rover cégek valamelyikével. Az FCA részvénye kedden öt százalékkal emelkedett, de a Faurecia autóipari beszállító vállalat részvénye is három százalék nyereséget ért el, csakúgy mint a Daimleré.

Az olajár a kedden elért idei legmagasabb jegyzés után szerdán már vegyesen alakult. A Brent ára az európai kereskedési idő kezdete előtt másfél órával hordónként 67,70 dolláron 0,13 százalék emelkedést mutatott, a WTI ára 0,07 százalékkal 59,25 dollárra csökkent.

Az olaj árát az OPEC és a szervezeten kívüli nagyobb termelők (OPEC+) önkorlátozása, valamint a venezuelai szállítások akadozása és az iráni kínálat várható további csökkenésének a lehetősége tartja magasan. A Brent ára az év eleje óta 23 százalékkal, a WTI ára 26 százalékkal emelkedett.

Az eurót 0,01 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1347 dolláron, az arany ára 0,09 százalékkal unciánként 1305,35 dollárra csökkent.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 07:41
Címkék: FTSE EuroFirst, Fiat Chrysler, Carlos Tavares, General Motors, Jaguar Land Rover, határidős indexjegyzések,
Kommentek
Tőzsde - Jelentős csökkenéssel nyithatnak a főbb európai részvénypiacok
okozta tüdőgyulladás-járvány terjedését. Kínában a fertőzöttek száma már meghaladja a 2700-at, a halottaké pedig nyolcvanra nőtt. Szórványos eseteket jelentettek Hongkongból, Makaóról, Thaiföldről, Tajvanról, Vietnamból, Szingapúrból, Malajziából, Nepálból, Franciaországból, az Egyesült Államokból, Kanadából, Ausztráliából.

Félő, hogy az idegenforgalomra és a fogyasztásra egyaránt súlyos csapást mérhet a járvány további terjedése.

Ázsia és a csendes-óceáni térség tőzsdéin túlnyomórészt veszteséges volt a kereskedés hétfőn. A Morgan Stanley Capital International által számított, Japánt kivéve az ázsiai részvénypiacok árfolyam-alakulását mérő index (MSCI Asia ex Japan) 0,37 százalékkal 557,02 pontra süllyedt.

Ausztráliában nemzeti ünnep, Kínában, Hongkongban és Dél-Koreában pedig a holdújévi ünnepek miatt nem volt kereskedés hétfőn sem. Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 2,03 százalékos mínuszban zárt.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 08:11
Tőzsde - Pozitív kezdés az amerikai tőzsdéken
Az európai tőzsdéken már egy-másfél százalékos indexnyereséggel zajlott a kereskedés az amerikai piacok pénteki nyitásakor. Európában a csütörtöki veszteséges zárás után tettek szert erősödő lendületre pénteken a tőzsdék. Az amerikai indexek vegyesen fejezték be a csütörtöki kereskedést.

New Yorkban a pénteki kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,24 százalék, az S&P-500 index 0,19 százalék, a Nasdaq Composite index 0,45 százalék nyereséget mutatott.

Az amerikai tőzsdeindexeknek a nyitás előtt közzétett kedvező vállalati eredmény-beszámolók adtak növekedési lendületet. Részben elhárult ugyanakkor a kínai koronavírus-fertőzés fékező ereje. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ugyanis Kínára korlátozott járványnak minősítette a fertőzést, nem pedig globálisnak.

Az Intel Corp vártnál kedvezőbb 2020-ra tett előrejelzésének köszönhetően részvényének árfolyama a tőzsdén kívüli forgalomban öt százalékot meghaladó nyereséget ért el, a papír ennek köszönhetően 19 éves csúcson indulhat neki a
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 15:41
Tőzsde - Veszteséges kezdés az európai tőzsdéken
A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,25 százalékkal nyitott alacsonyabban, az Euróövezeti EuroStoxx50 index 0,36 százalékkal csökkent nyitáskor.

Londonban 0,23 százalékkal csökkent a kereskedés csütörtöki kezdetén az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 0,44 százalékkal kezdett alacsonyabban, Párizsban pedig a CAC-40 index 0,37 százalékkal gyengült. Madridban 0,25 százalék indexcsökkenéssel nyitott a tőzsde csütörtökön. Milánóban 0,08 százalék nyereséggel indult a kereskedés, de a kezdés után öt perccel már 0,01 százalékkal mínuszban állt a tőzsdemutató.
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 09:11
KPMG: a nyolc legnagyobb európai bajnokság győztese növelte a bevételét, a Juventus volt veszteséges
A KPMG Budapesten működő Football Benchmark csapatának elemző kutatása Európa nyolc legnagyobb bajnokságának (angol, német, olasz, francia, spanyol, holland, török, portugál) a nyerteseit vizsgálva arra jutott, hogy míg egy évvel korábban a kereskedelmi bevételek "húzták a szektor szekerét", addig ebben a szezonban már a közvetítési jogokból származó bevétel volt a növekedés motorja. Kiemelték: a növekedés főleg a Bajnokok Ligája közvetítési jogából származó pénz újfajta elosztására vezethető vissza, amelyet az elmúlt szezonban vezetett be az európai szövetség (UEFA).

A legnagyobb bevételnövekedést a BL-elődöntős holland bajnok Ajax érte el a megelőző szezonhoz képest 117 százalékos ugrással, a legnagyobb bevételt viszont az FC Barcelona könyvelhette el 839,5 millió euróval, maga mögé utasítva a Paris Saint-Germaint, a Bayern Münchent és a Manchester Cityt.

A nyolc bajnokság győztesei a Juventus kivételével mind nyereségesek voltak. A Juventus a stábköltségek emelkedése miatt produkált 20,7
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 11:51
Csökkent a Tesco forgalma, különösen Közép-Európában
Lengyelországon kívüli értékesítési teljesítmény - amely a vizsgált 19 hetes időszakban 3,7 százalékkal csökkent - tükrözi az üzletbezárásokat, a nagy boltok megfelelő méretűvé alakítását, valamint a termékkínálat javítását.

A teljes üzleti év részletes eredményjelentését a vállalat április 8-án teszi közzé.

Az előző, 2018-2019-es üzleti év egészéről tavaly áprilisban közzétett jelentés szerint a csoportszintű étékesítés éves összevetésben 11,5 százalékkal nőtt.

A cég abban az évben 66 veszteséges közép-európai üzletet bezárt, közülük 62-t Lengyelországban.

A Tesco hat éve több százmillió fontos eredmény-túlkönyvelési botrányba keveredett, és a botrány kirobbanása után, 2015 februárjában zárult teljes pénzügyi évéről 6,33 milliárd font veszteséget jelentett. Ez volt a Tesco évszázados történetének eddigi legrosszabb éves eredménye, és a modern brit gazdaságtörténetben is az egyik legnagyobb éves vállalati veszteség.

A könyvelési botrány kipattanása után lemondott a Tesco akkori
velemenyezd, 2020. január 09. csütörtök, 10:11
Tőzsde - Vegyes kezdés New Yorkban
New Yorkban a DJIA-30 index 0,10 százalék csökkenéssel, az S&P-500 index 0,05 százalék emelkedéssel, a Nasdaq Composite index 0,05 százalék csökkenéssel kezdte a szerdai kereskedést.

Az Irán és az Egyesült Államok között eszkalálódó feszültség világszerte nyomott hagyott a tőzsdei árfolyamokon. Az amerikai piacok veszteséges keddi zárása után az ázsiai tőzsdék is mínuszban fejezték be a szerdai kereskedést, az európai tőzsdék némelyike azonban a gyenge nyitás után az amerikai kereskedési idő kezdetére már nyereségbe billent. Enyhültek ugyanis az aggodalmak a tőzsdei befektetők körében a katonai konfliktus közvetlen veszélyét illetően. Az amerikai kereskedés kezdetén az FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 indexek 0,07 és 0,06 százalék veszteséget, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,06 százalék nyereséget mutatott.

A Boeing részvénye a tőzsdén kívüli forgalomban két százalékkal gyengült már az amerikai piacok nyitása előtt. A MAU ukrán légtársaság Boeing 737-800 típusú gépe ugyanis
velemenyezd, 2020. január 08. szerda, 15:42
Tőzde - Gyenge kezdés New Yorkban
New Yorkban a DJIA-30 index 0,22 százalék, az S&P-500 index 0,20 százalék, a Nasdaq Composite index 0,02 százalék veszteséget mutatott a kereskedés kezdetén.

Hétfőn az amerikai indexek veszteséges kezdés után nyereséggel zártak, a befektetők ugyanis újraértékelték a közel-keleti konfliktus eszkalálódásának a kockázatait. Ezzel összhangban az ázsiai piacok túlnyomó többsége is nyereséggel fejezte be a keddi tőzsdenapot és az európai tőzsdéken is nyereségben jártak az indexek amerikai piacok nyitásakor. Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,25 százalék, a páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,16 százalék emelkedést mutatott.

A Tesla részvénye két százalékkal erősödött a tőzsdei nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban. A Tesla megkezdte a sanghaji gyárában készülő Model 3 elektromos autók értékesítését Kínában. Az amerikai cég alig egy évvel ezelőtt kezdte meg üzemének építését Sanghajban. Bejelentette egyúttal, hogy a Model Y gyártását is megkezdik a sanghaji üzemben.

A közel-keleti
velemenyezd, 2020. január 07. kedd, 15:41
Tőzsde - Emelkedéssel nyitottak a főbb európai piacok
Intermediate (WTI) ára csökken, miután a befektetők átértékelték és immár jóval kisebbnek ítélik a közel-keleti olajszállítások zavarainak valószínűségét. A márciusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,77 százalékos mínuszban, 68,38 dolláron, a februári szállítású WTI pedig 0,73 százalékos veszteségben, 62,81 dolláron forgott kilenc órakor.

A New York-i árupiacon az arany unciánkénti ára februári szállításra 0,14 százalékkal, 1571,05 dollárra nőtt.

A New York-i tőzsdeindexek mérsékelten veszteséges nyitás után már emelkedéssel zártak hétfőn: a Dow Jones ipari átlag 0,24 százalékos, az S&P 500-as mutató 0,35 százalékos, a Nasdaq piac összetett mutatója pedig 0,56 százalékos pluszban fejezte be a napot.

Európában hétfőn még kivétel nélkül csökkenéssel zártak a legfontosabb tőzsdeindexek. A londoni FTSE-100 mutató 0,62 százalékos, a DAX-30 index 0,70 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,51 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést. Milánóban 0,51 százalékkal, Madridban pedig
velemenyezd, 2020. január 07. kedd, 09:11
Képek, videók
vesztesegeink1.jpg
idgie1975
2008. október 30. csütörtök, 21:13
valahol Európában.jpg
agica2004
2013. november 02. szombat, 15:23
nyugdíjak európában
agica2004
2011. február 18. péntek, 17:52
DUKER európában
duker
2010. május 16. vasárnap, 23:48
Valahol Európában.hu.jpg
rambobby
2007. október 08. hétfő, 11:52
chrysler bilding.png
chillik
2017. december 06. szerda, 14:48
Chrysler Dodge Jeep
szicu
2016. április 06. szerda, 16:39
a chrysler buil.elott
borigit
2015. szeptember 03. csütörtök, 14:18
Chrysler building
borigit
2015. szeptember 03. csütörtök, 14:15
1942 Chrysler ad illustra
onallovelemeny
2014. január 23. csütörtök, 23:15
Chrysler_ME_Four-Twelv e,_
szende_robi
2013. október 05. szombat, 20:10
24-A Chrysler Building ,M
farkas1945
2013. szeptember 17. kedd, 10:56
Chrysler1976.jpg
szicu
2013. április 18. csütörtök, 12:38
Chrysler.jpg
szicu
2013. április 18. csütörtök, 12:37
Chrysler 300C.jpg
szicu
2013. április 18. csütörtök, 12:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.