Belépés
2019. szeptember 19. csütörtök | 38. hét | 262. nap | 04:28 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tőzsde - Veszteséges kezdés várható Európában
A határidős indexjegyzések alapján a főbb tőzsdék, a londoni, a párizsi és a frankfurti árfolyamindexei 0,3-0,7 százalék veszteséggel kezdik a szerdai kereskedést.

Kedden vegyes kezdés után nyereséggel zártak az európai tőzsdék. A páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 indexek 0,54 és 0,57 százalék erősödéssel fejezték be a kereskedést, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,62 százalék nyereségre tett szert. Londonban 0,34 százalékkal végzett magasabban az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 1,13 százalék nyereséget ért el, a párizsi CAC-40 index 0,24 százalékkal emelkedett. Madrid 0,88 százalék, Milánó 0,92 százalék indexerősödéssel zárta a keddi kereskedést.

A keddi európai tőzsdenap legjobban teljesítő papírjainak az autóipari részvények bizonyultak, az ágazati mutató két és fél százalékkal erősödött. Az autóipari részvények a Peugeot család FFP befektetési holdingja és a Fiat Chrysler (FCA) autóipari konszern közötti közeledés jeleire indultak erősödésnek. Korábban már Carlos Tavares, a PSA konszern vezére is jelezte, hogy készek együttműködést kialakítani a Fiat Chrysler, General Motors, vagy a Jaguar Land Rover cégek valamelyikével. Az FCA részvénye kedden öt százalékkal emelkedett, de a Faurecia autóipari beszállító vállalat részvénye is három százalék nyereséget ért el, csakúgy mint a Daimleré.

Az olajár a kedden elért idei legmagasabb jegyzés után szerdán már vegyesen alakult. A Brent ára az európai kereskedési idő kezdete előtt másfél órával hordónként 67,70 dolláron 0,13 százalék emelkedést mutatott, a WTI ára 0,07 százalékkal 59,25 dollárra csökkent.

Az olaj árát az OPEC és a szervezeten kívüli nagyobb termelők (OPEC+) önkorlátozása, valamint a venezuelai szállítások akadozása és az iráni kínálat várható további csökkenésének a lehetősége tartja magasan. A Brent ára az év eleje óta 23 százalékkal, a WTI ára 26 százalékkal emelkedett.

Az eurót 0,01 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1347 dolláron, az arany ára 0,09 százalékkal unciánként 1305,35 dollárra csökkent.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 07:41
Címkék: FTSE EuroFirst, Fiat Chrysler, Carlos Tavares, General Motors, Jaguar Land Rover, határidős indexjegyzések,
Kommentek
Tőzsde - Veszteséges kezdés New Yorkban
New Yorkban a DJIA-30 index 0,81 százalék, az S&P-500 index 0,73 százalék, a Nasdaq Composite index 0,75 százalék veszteséget mutatott a kereskedés kezdetén.

Hétfőn az amerikai piacok ünnep miatt zárva tartottak.

A befektetői hangulat romlását, így az árfolyamindexek keddi esését az idézte elő, hogy a hét végén, a hónap első napján léptek életbe az egymás termékeire kölcsönösen kivetett megemelt importvámok az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelemben.

A kínai kereskedelmi kapcsolatokban erősen érintett vállalatok, félvezető-ipari és gépipari cégek, így az Nvidia, a Skyworks Solutions, a Boeing és a Caterpillar részvényei egy százalék körüli árfolyamveszteséget szenvedtek el a nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban.

Általában is terhet ró a tőzsdei befektetői hangulatra világszerte a Brexit körüli bizonytalanság. Az amerikai tőzsdék nyitásakor az európai árfolyamindexek is veszteségben jártak.

Az olajár a kereskedelmi feszültség erősödése függvényében csökkent. Az
velemenyezd, 2019. szeptember 03. kedd, 15:41
Önkormányzat 2019 - Rogán: az alkalmas, már bizonyított polgármesterek és az alkalmatlan jelöltek között kell d
mindenféle formában, kezdte az SZDSZ-nél, az LMP-nél, aztán a szocialisták miniszterelnök-jelöltje lett, csak közben a kerületével nem foglalkozott, amit kis híján tönkretett".

Hozzátette: Karácsony Gergely "parkolási ügyektől kezdve, a Jobbikon keresztül már mindenben beszélt mindenféle ostobaságot, amiből aztán kénytelen volt nagy lépésekkel visszahátrálni". A zuglói parkolási üggyel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az összes fővárosi kerületben nyereséges a parkolás, Zugló az egyetlen, ahol veszteséges, ami nonszensz, "ilyen a világon nincsen".

Azt is mondta a miniszter, hogy a Liberálisokkal kötött együttműködésben Karácsony Gergely "bevállalta" a drogliberalizációt, ami "a gyermekeinkre nézve rendkívül veszélyes dolog".

Vele szemben Tarlós István személyében van egy olyan kipróbált, tapasztalt főpolgármester, aki, "ha kell, még velünk, a kormánnyal is konfliktust vállal a város érdekében" - jelentette ki.

Tarlós István bizonyított Budapest élén az elmúlt kilenc évben, rendbe tette a
velemenyezd, 2019. szeptember 01. vasárnap, 23:42
Tőzsde - Gyenge kezdés várható Európában
A határidős indexjegyzések alapján a főbb európai tőzsdeindexek, a londoni, a frankfurti és a párizsi 0,1 százalék csökkenéssel kezdhetik a kereskedést.

Szerdán a tőzsdék vegyes, többségében veszteséges indexekkel zártak. A páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 indexek 0,18 és 0,20 százalék csökkenéssel fejezték be a kereskedést, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,15 százalékkal csökkent.

Londonban 0,35 százalék erősödéssel fejezte be a szerdai kereskedést az FTSE-100 index. Frankfurtban és Párizsban viszont 0,25 és 0,34 százalékkal csökkent a DAX és a CAC-40 index. Madridban 0,21 százalék indexemelkedéssel zárt a tőzsde, Milánóban pedig százalékban nem kifejezhető 0,59 pont csökkenéssel.

A londoni tőzsdeindex szerdai emelkedése a font-sterling gyengülésének volt tulajdonítható, a font-sterling árfolyamát a piac "kemény Brexittel" szemben táplált aggodalmai gyengítették.

Az európai tőzsdékre is átsugárzott az amerikai piacok recessziós aggodalma szerdán. A tőzsdei
velemenyezd, 2019. augusztus 29. csütörtök, 07:51
Tőzsde - Vegyes zárás Európában
A kereskedési idő végén a páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 indexek 0,09 és 0,32 százalék veszteséget mutattak, az EuroStoxx50 euróövezeti index pedig 0,10 százalékos mínuszban állt.

Londonban 0,54 százalék erősödéssel fejezte be a szerdai kereskedést az FTSE-100 index a még nem hivatalos záróadatok alapján. Frankfurtban és Párizsban viszont 0,21 és 0,25 százalékkal csökkent a DAX és a CAC-40 index. Madridban 0,31 százalék indexemelkedéssel zárt a tőzsde, Milánóban pedig 0,12 százalékos emelkedéssel.

A londoni tőzsdeindex emelkedése a font-sterling gyengülésének volt tulajdonítható, a font-sterling árfolyamát a piac "kemény Brexittel" szemben táplált aggodalmai gyengítették.

Az európai tőzsdékre is átsugárzott az amerikai piacok recessziós aggodalma. A tőzsdei befektetőket már jó ideje aggasztja ugyanis az amerikai kötvényhozamok kifordult hozamgörbéje. A két éves és a tíz éves lejáratú dollárkötvények hozamkülönbözete mínusz hat bázispontra tágult szerdán, 2007 óta a
velemenyezd, 2019. augusztus 28. szerda, 17:53
Tovább nőtt a cseh államvasutak nyeresége
A személyszállítás és a teherszállítás egyaránt nyereséges volt. Azállamvasutak az első fél évben 91,6 millió utast szállítottak, ami éves összehasonlításban 2,5 százalékos növekedés.

A személyszállításban a nyereség 85 millió koronát tett ki, ami nagyon jó eredménynek számít, mert a korábbi időszakokban ez rendre veszteséges volt. A vasút szerint a nyereség a megnövekedett utasforgalom következménye. Elsősorban a távolsági járatokat használja most több ember, ahol a növekedés 6,8 százalékos volt. "A vasúti szerelvények telítettsége egy év alatt 30 százalékkal emelkedett" - mondta Radek Dvorák vezérigazgató-helyettes újságíróknak.

Az utasforgalom alapvetően azután kezdett el növekedni, hogy tavaly szeptemberben érvénybe lépett az a kormányhatározat, miszerint a fiatalok és a nyugdíjasok 75 százalékos kedvezménnyel utazhatnak a vasúton és az autóbuszokon. A menetjegyek ára közti különbséget az állam a közlekedési társaságoknak megtéríti.

A vasúti teherszállítás nyeresége az első fél évben
velemenyezd, 2019. augusztus 27. kedd, 12:11
Tőzsde - Veszteséges kezdés New Yorkban
New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,21 százalék, az S&P-500 index 0,36 százalék, a Nasdaq Composite index 0,71 százalék veszteséget mutatott.

Pénteken világszerte nagy veszteségeket idézett elő a tőzsdéken Donald Trump amerikai elnök bejelentése, miszerint Washington 10 százalékos pótvámot vet ki szeptember elsejétől mintegy 300 milliárd dollár értékű kínai importcikkre. Az ázsiai piacok többsége másfél-két százalékos veszteséggel zárt pénteken. Hasonlóképpen az európai tőzsdék is másfél-két százalékos indexveszteségben jártak az amerikai piacok nyitásakor.

Mindazonáltal kedvező makrogazdasági hírek jelentek meg a tőzsdei nyitás előtt, az amerikai gazdaságban lassult ugyan a foglalkoztatottak növekedése júliusban, a foglalkoztatottak abszolút száma viszont rekordmagasságot ért el. A foglalkoztatottak bérnövekedésének a mértéke is meghaladta az elemzői várakozásokat. A bérnövekedés a Fed-et segítheti inflációs céljának az elérésében.

Az olajár az előző napi nagy zuhanás
velemenyezd, 2019. augusztus 02. péntek, 15:42
Kockázatos pénzügyi termékek lakossági forgalmazását korlátozta az MNB
Az érintett cégek a Concorde Értékpapír Zrt., az Erste Befektetési Zrt., az eBrókerház Befektetési Zrt., az Equilor Befektetési Zrt. és az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.

A tájékoztatás szerint az MNB a többi uniós tagállami felügyelet gyakorlatának, illetve az Európai Értékpapír-piaci Hatóság (ESMA) elvárásának figyelembevételével vezette be a korlátozásokat. Az MNB mostani határozatai azért szükségesek, mert az egységes uniós termékintervenciós korlátozás megszűnésével annak helyébe Európa-szerte nemzeti felügyeleti intézkedések léptek, lépnek. A közleményben emlékeztetnek, hogy az ESMA a tavaly nyáron hozott termékintervenciós döntéseivel betiltotta a bináris opciók lakossági ügyfélkörben való hirdetését, forgalmazását és értékesítését és korlátozta a CFD-k forgalmazását. A CFD-ket érintő korlátozás 2019. július 31-ig, a bináris opciókra vonatkozó tiltás 2019. június 30-ig volt érvényben.

Megjegyezték, hogy a bináris opciókra vonatkozóan az MNB egyelőre nem látindokoltnak
velemenyezd, 2019. augusztus 02. péntek, 13:42
Novák Előd: a Mi Hazánk kész megakadályozni a fővárosban kihelyezett új parkolóórák használatát
Novák Előd azt mondta, nem tűrik, hogy a fővárosi és a XI. kerületi önkormányzat "sunyi eljárásban" 1356 új parkolóhely fizetőssé tételével bővíti a "hivatalosan is veszteségesnek nyilvánított parkolási maffiát".

Az intézkedéssel a Bartók Béla úton, a Műegyetem rakpart teljes részén, a Fehérvári úton, a Bocskai út jelentős részén és a Villányi úton fizetős lesz a parkolás - ismertette.

A XI. kerületi önkormányzat honlapján korábban - elmondása szerint - elrejtve az volt olvasható, hogy ezeken a helyeken nyár végén teszik fizetőssé a parkolást, a már kihelyezett parkolóórákon viszont, filctollal feltüntetve, augusztus 1. szerepel.

Az alelnök úgy fogalmazott, elfogadhatatlan, hogy a parkolóhelyek fizetőssé tételét nem hirdették meg tisztességesen, a lakóknak a hivatalosnak tűnő, filctollal felírt augusztus 1-jei dátumból kell értesülniük a változásról.

Novák Előd elfogadhatatlannak nevezte továbbá azt is, hogy az önkormányzati választások előtt ilyen, hosszú távú döntéseket
velemenyezd, 2019. július 28. vasárnap, 17:42
Képek, videók
vesztesegeink1.jpg
idgie1975
2008. október 30. csütörtök, 21:13
Átlagbérek Európában szep
megyerimihaly
2015. november 01. vasárnap, 21:08
valahol Európában.jpg
agica2004
2013. november 02. szombat, 15:23
Minimálbérek Európában
megyerimihaly
2012. október 16. kedd, 22:50
nyugdíjak európában
agica2004
2011. február 18. péntek, 17:52
Szegénység Európában 7262
megyerimihaly
2011. január 10. hétfő, 00:43
DUKER európában
duker
2010. május 16. vasárnap, 23:48
Valahol Európában.hu.jpg
rambobby
2007. október 08. hétfő, 11:52
chrysler bilding.png
chillik
2017. december 06. szerda, 14:48
Chrysler Dodge Jeep
szicu
2016. április 06. szerda, 16:39
a chrysler buil.elott
borigit
2015. szeptember 03. csütörtök, 14:18
Chrysler building
borigit
2015. szeptember 03. csütörtök, 14:15
1942 Chrysler ad illustra
onallovelemeny
2014. január 23. csütörtök, 23:15
Chrysler_ME_Four-Twelv e,_
szende_robi
2013. október 05. szombat, 20:10
24-A Chrysler Building ,M
farkas1945
2013. szeptember 17. kedd, 10:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.