Belépés
2020. július 06. hétfő | 28. hét | 188. nap | 00:24 | Csaba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Többen megsebesültek egy késeléses támadásban az ausztriai Badenban
A gyanúsított egy 19 éves, osztrák állampolgárságú férfi, aki csütörtökre virradó éjszaka a Bécs elővárosának számító településen késsel rátámadt öt emberre, köztük fiatalkorúakra - tájékoztatott Raimund Schwaigerlehner rendőrségi szóvivő.

A rendőrséget először egy térre, majd egy bevásárlóközponthoz riasztották. Az első helyszínről egy sebesültet kórházba szállítottak, a másodikon pedig további három sebesültet találtak.

Kutyákkal kutatták át a környéket, majd az elkövetőt egy villa előtt elfogták. Ő maga is megsebesült a verekedés során, kezén vágási sérülések voltak, ezért őt is kórházba szállították. A tervek szerint a közeljövőben kihallgatják.

A rendőrség lefoglalt egy tőrt, amelynek a pengéje öt centiméter hosszú, az elkövető valószínűleg azzal sebesítette meg áldozatait.

Az első feltételezések szerint nem zárható ki, hogy az elkövető és áldozatai ismerték egymást.

A sebesültek közül senki sincs életveszélyben. A rendőrség tovább vizsgálja az ügyet.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 11:41
Címkék: Raimund Schwaigerlehner, késeléses támadásban, ausztriai Badenban, rendőrséget először, első helyszínről, sebesültet kórházba,
Kommentek
Amerikai tüntetések - Őrizetbe vettek csaknem 100 embert egy berlini tüntetés után
Kelet-Berlin főterét - le kellett zárni. A demonstrálók nagy része ugyan viselt szájat és orrot takaró maszkot, de a fertőzésveszély miatt tüntetéseken is kötelező legalább másfél méteres távolságot nem lehetett betartani.

A csendes demonstráció békésen ért véget. Utána viszont a közelben egy több száz emberből álló csoport körbevett rendőröket, akik éppen őrizetbe vettek egy férfit egy rendőrautó megrongálása miatt. A tömegből kövekkel, palackokkal dobálták meg a rendőröket és a járókelőket, többen megsebesültek, köztük egy fotóriporter.

A környéken más rendbontások is történtek, például többen bemásztak építkezésekre. Összesen 93 embert vettek őrizetbe, a többi között garázdaság, birtokháborítás vagy rendőri intézkedéssel szembeszegülés miatt. Az összetűzésekben 28 rendőr megsebesült, valamennyien könnyebben.

Köszönet illet mindenkit, aki békésen tüntet a rasszizmus ellen, "de aki a szörnyű amerikai eseményekre hivatkozva +F××× the police+ feliratú táblát mutat fel olyan embereknek, akik
velemenyezd, 2020. június 07. vasárnap, 12:01
Trianon 100 - Soltész: egyszerre gyászolunk és ünnepeljük a csodát, hogy megmaradtunk
ugrásszerűen javulnak kapcsolataink a szomszéd népekkel".

Újra erősödnek az évszázados szálak a magyarok és a szlovákok, szerbek, szlovénok, horvátok között, és "föl-föl bukkan a józanabb hang a román és az ukrán politikában is" - mondta Soltész Miklós.

Hozzátette: az együtt élő nemzetek a mindennapokban "becsülik és tisztelik egymást", és egyre kevesebben "ülnek fel" a magyarok elleni uszításnak.

Felidézte: az első világháborúban a magyar királyság elveszített 661 ezer embert, 730 ezren megsebesültek és ugyanennyien hadifoglyok lettek. A magyarság ki sem heverhette ezt az emberáldozatot, amikor jött a kommunista diktatúra rövid, de annál pusztítóbb "tobzódása", majd a trianoni békeszerződés.

"Elvették az ország területének kétharmadát: Románia nagyobb területet kapott, mint a mostani Magyarország, Ausztriának is adtak, pedig állítólag velünk együtt voltak ők is bűnösök" - mondta.

10,7 millió ember, köztük 3,7 millió magyar került idegen uralom alá. "Elvették a gyáraink felét, a
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 21:23
FBI: terrorista merénylet történt a texasi katonai támaszponton
A lövöldözést helyi idő szerint csütörtök délelőtt történt, három amerikai katona meghalt. Az első jelentések arról szóltak, hogy többen megsebesültek, de később kiderült, hogy a merényletnek egyetlen sebesültje van, s az állapota kielégítő.

Délutáni sajtókonferenciáján Leah Greeves, az FBI tisztségviselője közölte: az eddigi jelek és bizonyítékok arra mutatnak, hogy terrorista akció volt, s bár az elkövetőt azonnal agyonlőtték, egy másik elkövető vagy cinkostárs még szabadlábon lehet, valahol a városban. Részleteket nem közölt az esetről és az elkövető kilétéről, mint ahogyan arra sem kívánt kitérni, hogy milyen jelek erősítik a feltételezést, hogy a lövöldözés "terrorizmussal összefüggő" cselekedet volt.

Greeves nyugalomra és óvatosságra is intette a helybélieket.

Az amerikai kommentárok emlékeztettek rá, hogy tavaly decemberben egy floridai katonai támaszponton volt lövöldözés. Akkor a szaúdi királyi légierő amerikai továbbképzésen lévő egyik fiatal tisztje lövöldözött. Az elkövetőt
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 07:04
Donald Trump felhatalmazást adott az iraki rakétatámadásokra adandó válaszlépésekre
A tárcavezető elmondta, hogy egyeztetett Donald Trumppal, aki felhatalmazást adott arra, hogy "ha erre kerülne sor, megtegyük a szükséges lépéseket".

A védelmi miniszter nem kívánt válaszolni a konkrét intézkedéseket firtató kérdésekre. "Nem fogom megtáviratozni az Egyesült Államok válaszlépéseit" - fogalmazott. Arra a kérdésre pedig, hogy elrendelhetnek-e válaszcsapást iráni célpontok ellen, azt felelte: "minden megoldás terítéken van, de arra a csoportra vagy csoportokra összpontosítunk, amely vagy amelyek szerintünk Irakban elkövették a rakétatámadást".

Szerdán este tizennyolc rakéta csapódott be a Bagdadtól mintegy húsz kilométernyire északra fekvő Tadzsi támaszponton, ahol többek között amerikai katonák is szolgálatot teljesítenek. A támadásban két amerikai és egy brit katona életét vesztette, tucatnyian megsebesültek. Bár az akcióért eddig egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget, Washington szerint az Irán támogatását élvező iraki milíciákat terheli érte a felelősség.
velemenyezd, 2020. március 12. csütörtök, 17:53
Illegális bevándorlás - Dezső Tamás: a biztonsági kockázat magasabb, mint 2015-ben
Dezső Tamás, az M1 aktuális csatornán vasárnap azt mondta: a Szíriából elinduló, maguknak menekültnek valló emberek között lehetnek az Iszlám Állam harcosai.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a migránsok között terjednek az álhírek, például arról, hogy megnyílnak a határok, és olyan információk is, hogy Nyugat-Európában hol lehet segélyekből könnyen megélni.

Kitért arra is, hogy kurd harcosok havi 500-600 dollárt kaptak, ennyiért "vitték vásárra a bőrüket", és a harcokban közülük több ezren meghaltak, megsebesültek. Az intézetigazgató azt mondta: a Nyugat-Európába érkező migránsok hasonló összegekre számíthatnak a szociális ellátórendszertől.
velemenyezd, 2020. március 01. vasárnap, 09:51
Szíria - Erdogan és Putyin telefonon egyeztetett az észak-szíriai helyzetről
A beszámoló szerint a Recep Tayyip Erdogan török államfő által kezdeményezett megbeszélés során Vlagyimir Putyin aggodalmát fejezte ki az Idlíb tartományban kialakult helyzet súlyosbodása miatt, mivel az újabb katonai műveleteknek számos halálos áldozatuk volt, és a török hadsereg katonái is elestek. Az orosz államfő egyben arra szólított fel, hogy az orosz és a török fél fokozza együttműködésének hatékonyságát.

A kiadott dokumentum szerint mindkét fél hangsúlyozta, hogy pótlólagos intézkedéseket kell tenni az észak-szíriai helyzet normalizálására. Megállapodásra jutottak arról, hogy fokozzák a tárcaközi párbeszédet, és a közeljövőben találkozót tartanak a legmagasabb szinten - derült ki a Kreml közleményéből.

Idlíbben február 27-én vált különösen feszültté a helyzet, amikor a Tahrir as-Sám iszlamista fegyveres koalíció széles körű támadást indított a szíriai hadsereg állásai ellen. Erre válaszul a damaszkuszi kormányhadsereg tüzet nyitott a támadókra. A szélsőséges fegyveresek mellett török
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 13:51
Szíria - EU: le kell állítani a civileket is sújtó hadműveleteket
Brüsszeli közleményében a külügyi szolgálat aláhúzta, hogy az ENSZ listáin szereplő, északnyugat-szíriai Idlíb tartományban tevékenykedő terroristacsoportok jelenléte aggodalomra ad okot. Az ilyen csoportok elleni, az ENSZ által is engedélyezett küzdelem azonban nem teszi lehetővé, hogy bárki figyelmen kívül hagyja a nemzetközi humanitárius jogot.

Az Európai Unió felülvizsgálja és mindaddig fenntartja a Bassár el-Aszad rezsimjével szemben hozott szankciókat, amíg "a brutális támadások folytatódnak" - emelték ki.

"Hangsúlyozzuk, hogy a humanitárius szervezetek számára biztosítani kell a gyors, biztonságos és akadálytalan munkavégzés lehetőségét. Az úgynevezett humanitárius folyosók létesítése nem helyettesítheti a nemzetközi humanitárius jog teljes tiszteletben tartását" - fogalmaztak.

Az Idlíbben folytatódó ellenségeskedés azzal a kockázattal járhat, hogy felszámolja a konfliktus egyetlen rendezési lehetőségét jelentő tárgyalásos megoldásba vetett bizalmat - tették hozzá.

Kedden több
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 12:32
Képek, videók
Növéremmel Badenban
mari60
2011. július 24. vasárnap, 13:19
raimundo-madrazo-garre ta_
klara50
2010. november 01. hétfő, 23:09
Raimundo_Madrazo_-_Ret rat
klara50
2010. november 01. hétfő, 22:45
madrazo raimundo1.jpg
klara50
2010. november 01. hétfő, 22:45
madrazo raimundo.jpg
klara50
2010. november 01. hétfő, 22:45
garreta_raimundo_de_ma dra
klara50
2010. november 01. hétfő, 22:17
The Love Letter - Raimund
szabokatalin64
2010. szeptember 23. csütörtök, 07:09
Reclining Lady - Raimundo
szabokatalin64
2010. szeptember 23. csütörtök, 07:09
Pierette - Raimundo de Ma
szabokatalin64
2010. szeptember 23. csütörtök, 07:07
La Toilette - Raimundo de
szabokatalin64
2010. szeptember 23. csütörtök, 07:06
Hot Chocolate - Raimundo
szabokatalin64
2010. szeptember 23. csütörtök, 07:06
Fond Memories - Raimundo
szabokatalin64
2010. szeptember 23. csütörtök, 07:06
Bella y Canto - Raimundo
szabokatalin64
2010. szeptember 23. csütörtök, 07:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.