Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 07:32 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tőzsde - Erős zárás Európában
Az európai kereskedési idő végén a páneurópai indexek közül az FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 0,51 és 0,47 százalék nyerseséget mutatott, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,49 százalék emelkedést.

A még nem hivatalos záróadatok szerint Londonban 0,45 százalék emelkedést ért el az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 0,47 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,41 százalékkal emelkedett. Madridban 0,18 százalék csökkenéssel, Milánóban 0,75 százalék indexemelkedéssel zárt csütörtökön a tőzsde.

A tőzsdék csütörtökön világszerte árfolyam-emelkedéssel nyugtázták a Fed gazdasági növekedésösztönző céllal szerdán jelzett monetáris lazítási szándékát. Az ázsiai tőzsdék nyereséggel zártak csütörtökön, az európai piacok után pedig az amerikai tőzsdéken is indexemelkedéssel indult a kereskedés. Az S&P-500 index a nyitás után rekordot ért el New Yorkban.

Az árfolyam-emelkedést a technológiai cégek papírjai vezették Európában, ágazati mutatójuk közel két százalékot nyert. Az utazási és turisztikai ágazat indexe viszont több mint egy százalékot veszített.

Az olajárakat geopolitikai kockázatok emelték meg jelentős, 4-6 százalékos mértékben csütörtökön. Egy amerikai katonai drón Iránnak tulajdonított lelövésével megnőtt egy amerikai-iráni fegyveres konfliktus veszélye. Trump elnök Twitter üzenetben közölte, hogy Irán "nagy hibát követett el" a drón lelövésével.

A Brent nyersolaj ára hordónként 64,22 dolláron, 3,88 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben az európai piacok zárásakor, a WTI ára pedig 5,58 százalékkal 56,98 dollárra emelkedett.A Fed dollárkamat-csökkentési szándéka lejjebb szorította a dollár árfolyamát, kedvezett viszont az arany árának. Az arany árát a geopolitikai kockázatok erősödése esetén előtérbe kerülő értékőrző szerep is emelkedéshez juttatta. A dollár árfolyama két nap alatt a legnagyobb mértékben csökkent az idén, az arany ára pedig csütörtökön öt éves csúcsot ért el.

Az európai piacok zárásakor az eurót 0,53 százalékkal jegyezték erősebben 1,1284 dolláron, az arany ára pedig 2,95 százalékkal állt magasabban unciánként 1388,65 dolláron.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 21:55
Címkék: FTSE EuroFirst, Stoxx Europe, európai kereskedési, páneurópai indexek, euróövezeti EuroStoxx50, párizsi CAC-40,
Kommentek
Tőzsde - Veszteséges tőzsdezárás Európában
A páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 indexek 0,46 és 0,47 százalékkal álltam mínuszban az európai kereskedési idő végén, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,39 százalékkal végzett alacsonyabban.

Londonban 0,47 százalék veszteséggel fejezte be a hétfői kereskedést az FTSE-100 index a még nem hivatalos záróadatok alapján. Frankfurtban a DAX index 0,22 százalékkal, Párizsban a CAC-40 index 0,42 százalékkal csökkent zárásra. Madridban 0,44 százalék, Milánóban 0,25 százalék indexveszteséggel zártak a tőzsdék.

Az amerikai-kínai részleges kereskedelmi megállapodás hírére pénteken erős emelkedéssel zártak az európai tőzsdék. Kína azonban hétfőre már lehűtötte a kedélyeket, jelezvén, hogy további tárgyalásokra lesz még szükség a Donald Trump amerikai elnök által bejelentett részleges megállapodás aláírásához. Hétfőn Ázsiában még nagy nyereségekkel zártak a tőzsdék, az európai és az amerikai kereskedési szakaszra azonban már a veszteségek voltak a jellemzők.

Az olaj ára hétfőn
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 17:42
Tőzsde - Enyhe mínuszokban nyithatnak a főbb európai részvénypiacok
Egyesült Államok és Kína részmegállapodásra jutott a kereskedelmi főtárgyalók washingtoni egyeztetésein. Donald Trump amerikai elnök pénteken a Liu Ho kínai kormányfő-helyettessel tartott találkozó után közölte, hogy az egyezség kiterjed agrártermékek vásárlására, egyes szellemi tulajdonjogokra, pénzügyi szolgáltatásokra és árfolyampolitikai kérdésekre. Cserébe az Egyesült Államok nem emeli meg október 15-től 25-ről 30 százalékra mintegy 250 milliárd dollár értékű kínai importáru vámtarifáját.

Európában azonban az határozta meg a hangulatot, hogy a hétfőn közzétett adatok szerint gyorsuló ütemben csökkent Kína exportja, importja pedig már az ötödik egymást követő hónapban esett vissza szeptemberben, jelezve, hogy tovább gyengült a gazdasági növekedés, és újabb gazdaságélénkítő intézkedésekre van szükség.

Ázsia és a csendes-óceáni térség legfontosabb tőzsdéin nyereséges volt a kereskedés, az időeltolódás miatt ugyanis a tőzsdék csak hétfőn reagáltak a kínai-amerikai alkura.

Tokióban a 225
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 08:41
Letették a Bárányfelhő Svábhegyi Református Óvoda alapkövét
adomány, ha hihetnek a felnőttek világában, bízhatnak bennük, örömmel fogadják, a legnagyobb átok pedig, ha ettől megfosztják és félelmekkel telve kell belépniük az életbe - fogalmazott.

A polgármester megjegyezte továbbá, az óvoda az iskolánál jobb lehetőséget biztosít, hogy ne csak a gyerekeket, hanem a szülőket is közösségé formálja.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kifejtette, a magyar médiában, közgondolkodásban, de Nyugat-Európában végképp sokszor felmerül az a kérdés, hogy egyáltalán van-e helye a keresztény nevelésű intézményeknek az állami oktatásban. Erre a kérdésre pedig egyértelműen igen a válasz, mivel az egyházak nem ráerőltetik, hanem felkínálják a gyermekeknek a hitet és azáltal például a krisztusi tanításokat, amelyeknek legfőbb parancsa a szeretet.

Az államtitkár szerint ezek a több ezer éves értékek még akkor is a gyermekek hasznára válnak, ha később nem is válnak hívőkké.

Soltész Miklós hangsúlyozta, a
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 18:11
Időjárás-jelentés
Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Kissé északabbra tolódott a légköri frontok pályája kontinensünkön. A Skandinávia fölött örvénylő ciklon hosszan elnyúló frontrendszere Európa északi, északnyugati harmadának időjárását határozza meg mozgalmas, nagy területen szeles időjárást okozva. Ezeken a vidékeken sokfelé esik az eső, a Skandináv-félsziget északi részén havazik, a frontzóna előtti labilis légtömegben pedig zivatarok alakulnak ki Franciaországban. Ezzel szemben a többi térségben egy hatalmas kiterjedésű magasnyomású képződmény az uralkodó, amely áramlási rendszerében délnyugat felől meleg légtömeget szállít a szárazföld belseje fölé. A legtöbb helyen sokat süt a nap, de néhol már előfordulnak tartósabban ködös tájak. A leghidegebb Skandináviában van, ahol már télies idő uralkodik, a hőmérséklet néhány helyen már egész nap fagypont alatt marad. Ezzel szemben a Földközi-tenger partvidékén változatlanul nyárias az idő 25 fok feletti, az Ibériai-félsziget belsejében 30
velemenyezd, 2019. október 12. szombat, 15:24
Önkormányzat 2019 - Karácsony: eljött a mi időnk
A fővárosi Madách téren tartott rendezvényen a politikus azt mondta, eljött az idő, hogy visszaadják a politika becsületét és bebizonyítsák, tisztességesen is lehet politizálni. Eljött "a mi momentumunk" arra, hogy a fővárost a 20. századból "átvigyük a 21. századba és tartsuk örökre Európában" - fűzte hozzá.

Ébresztő Budapest, ébresztő Magyarország! - szólította fel hallgatóságát Karácsony Gergely, akinek szavai szerint a hatalom olyan messzire jutott, ahonnan nincs visszaút. Nem fognak megfordulni, mennek előre, átgázolnak mindenen és mindenkin - mondta, hangsúlyozva: sehová nem lehet visszavonulni, de a szavazófülkében mindenki önmaga lehet, és ott "nektek van egy erőtök, egy igazi szupererőtök".

Karácsony Gergely emlékeztetett, a kampány kezdetén azt mondta, hogy Budapesten a változás esélye már kézzelfogható. A kampány végén elmondható, egy karnyújtásnyira van, hogy "visszavegyük a városunkat" - tette hozzá. A történelem azt tanítja, hogy Magyarországon a változás mindig Budapestről
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 21:21
Tőzsde - Erőteljes indexemelkedés az európai tőzsdéken
Az indexek a gyengülő londoni kivételével több-kevesebb erősödéssel kezdték pénteken a kereskedést, majd további emelkedő lendületet vettek. Donald Trump amerikai elnök "nagyon jónak" minősítette a csütörtökön Kínával Washingtonban megkezdett tárgyalásokat. A Fehér Ház egyik tisztviselője pedig azt mondta, hogy "valószínűleg a vártnál jobban" alakultak a tárgyalások csütörtökön.

Európában külön fokozta a befektetői kedvet a rendezett Brexit egyre növekvő esélye is. Ez volt egyúttal a londoni index kezdeti gyengülésének az oka is, a font-sterling árfolyamát ugyanis csütörtökön jelentősen megemelte a brit és ír miniszterelnökök közötti egyeztetés kedvező piaci fogadtatása. A J.P.Morgan befektetési tanácsadó szakértői ennek köszönhetően 5 százalékról 50 százalékra növelték egy megállapodásos Brexit valószínűségét.

A páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 indexek 1,93 és 2,07 százalékkal magasabban álltak az európai kereskedési idő végén, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 2,04
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 17:52
Macron: minden vitás európai kérdésben lehetséges megoldás Orbán Viktorral és a visegrádi négyekkel
szüntelenül dolgozni Orbán miniszterelnökkel és a visegrádi négyekkel. A korábbi megbeszéléseinken számos alkalommal bebizonyosodott, hogy képesek vagyunk hasznos megoldásokat találni" - tette hozzá Emmanuel Macron a novemberben hivatalba lépő, új összetételű Európai Bizottságot érintő egyeztetésekre utalva.

A francia elnök jelezte: "őszinte és hasznos" megbeszélésre számít a magyar miniszterelnökkel, miután a jelenlegi európai helyzet ezt követeli meg.

"Nagyon fontos és érzékeny időt élünk Európában: új Európai Bizottságés új Európai Parlament áll fel, és mindkettő politikai válságon megy át, amelyet nem hagyhatunk elmélyülni és továbbfejlődni" - fogalmazott Emmanuel Macron, arra utalva, hogy az Európai Parlament illetékes szakbizottságai csütörtök délután elutasították Sylvie Goulard francia uniósbiztos-jelölt kinevezését, ezért Ursula von der Leyen megválasztott bizottsági elnök új személy megnevezését kérte Párizstól.

Emmanuel Macron az egységes európai fellépést a külső kihívások miatt is
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 17:31
Románia hétmillió eurót költött az elmúlt három évben a határon túli románokra
A csütörtökön megbuktatott Dancila-kormány minisztere, Natalia Intotero pénteki tevékenységi beszámolóját az Agerpres hírügynökség ismertette. Amint a miniszter részletezte: a román költségvetésből 2017-ben 7,02 millió lejt (1,47 millió euró), 2018-ban 11,78 millió lejt (2,48 millió euró), 2019-ben pedig 14,66 millió lejt (3,08 millió euró) fordítottak a határon túli románok segítésére. A három év alatt e célra fordított összeg 2,34 milliárd forintnak felel meg.

A pénzből a tárca összesen 466 projektet finanszírozott. Míg 2017-ben még szinte azonos volt a román diaszpórának és az őshonos román közösségeknek szánt programok száma, 2019-re a diaszpóra programjai kerültek 57 százalékos túlsúlyba.

Natalia Intotero az ukrajnai román nemzetiségű diákok számára létrehozott ösztöndíjprogramot tartotta a legfontosabbnak. E program keretében az utóbbi két évben 5645 román iskolában, vagy egyes tantárgyakat románul oktató ukrajnai középiskolában tanuló fiatal kapott ösztöndíjat a román államtól.
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 17:22
Képek, videók
valahol Európában.jpg
agica2004
2013. november 02. szombat, 15:23
nyugdíjak európában
agica2004
2011. február 18. péntek, 17:52
DUKER európában
duker
2010. május 16. vasárnap, 23:48
Valahol Európában.hu.jpg
rambobby
2007. október 08. hétfő, 11:52
tourist-arrivals-europ e-p
menusgabor
2018. augusztus 25. szombat, 11:31
tourist-arrivals-europ e-t
menusgabor
2018. augusztus 25. szombat, 11:30
European_Robin_aka.jpg
ametiszt54
2017. március 02. csütörtök, 09:19
Europe zenekar
sanci81
2016. december 31. szombat, 21:09
europe-borders-borderl ine
menusgabor
2016. szeptember 01. csütörtök, 20:18
díszáru kereskedés
agica2004
2014. április 04. péntek, 16:56
kereskedes.JPG
relisisi
2009. március 14. szombat, 20:00
elsö út a kereskedéstöl h
kovacskatka81
2006. október 09. hétfő, 19:32
Páneurópai Ált. Isk.
furaila
2013. január 13. vasárnap, 19:53
Sopronpuszta Páneurópai p
botoserzsi
2009. augusztus 29. szombat, 20:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.