Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 09:31 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megkapta az üzemeltetési engedélyeket a Wizz Air brit leányvállalata
A hírt a cég a Londoni Értéktőzsdén (LSE) jelentette be csütörtökön.

Közölte azt is, hogy a Wizz Air UK - amelynek nagy-britanniai bázisrepülőtere a Londontól északra fekvő Luton - máris megkezdte működését; az első járat Luton és Bukarest között közlekedik.

A közlemény szerint a Wizz Air UK lutoni flottája 2018 végéig nyolc új Airbus A320-as, illetve Airbus A321-es repülőgépet számlál majd. Ez 860 millió dolláros beruházást jelent, és a légitársaság közvetlenül 300 új munkahelyet teremt londoni bázisán vállalatirányítási szakemberek, valamint pilóták és utaskísérők számára.

A tőzsdei közlemény szerint a Wizz Air UK kapacitásával együtt számolt csoportszintű idei ülőhelykínálat a brit piacon megközelíti a 9 milliót. Ez 14 százalékos emelkedés a brit célállomásokra, illetve azokról máshová kínált tavalyi kapacitáshoz képest.

A Wizz Air az LSE-n közzétett csütörtöki tájékoztatás szerint a nyolcadik legnagyobb légitársasági csoport a brit piacon. A cég kilenc brit repülőtérről 23 ország 74 célállomására közlekedtet járatokat, beleértve a Lutonról Larnacába, Tiranába, Tallinnba, Pozsonyba, Lvivbe, Athénba, Keflavikba és Bariba idén induló új járatokat is.

Váradi József vezérigazgató a csütörtöki londoni tőzsdei közleményhez fűzött kommentárjában hangsúlyozta: jóllehet a Wizz Air UK létrehozása a cég által a brit EU-tagság megszűnésével kapcsolatban kidolgozott készenléti terv kulcseleme, a cég azonban egyúttal az első valóban ultraalacsony költségű légitársaság, amely működési engedélyt kapott Nagy-Britanniában.

A Wizz Air részvényeit a londoni tőzsde FTSE 250, illetve FTSE All-Share indexcsoportjaiban jegyzik. A vállalat papírja 1,30 százalék körüli nyereségben mozgott a csütörtöki kereskedésben.

A céget a múlt hónapban két piacvezető nemzetközi hitelminősítő, a Moody's Investors Service és a Fitch Ratings egyaránt befektetési ajánlású besorolással látta el első osztályzatként.

A Moody's április 25-én Londonban bejelentette, hogy a magyar államadós-besorolással azonos, "Baa3" szintű induló adósminőségi osztályzattal tartja nyilván a légitársaságot.

A Fitch ugyanaznap ennél egy fokozattal jobb, "BBB" besorolást adott a Wizz Airnek.

Az osztályzatokra mindkét hitelminősítő stabil kilátást tart érvényben.

A Fitch Ratings által a Wizz Airnek megadott első osztályzat azt jelenti, hogy ez a hitelminősítő a magyar szuverén adósbesorolásnál egy osztattal magasabbra sorolta a cég minősítését.

A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő mindegyike 2016 óta a befektetésre ajánlott sávban - a Fitch Ratings és a Standard & Poor's "BBB mínusz", a Moody's ugyanennek megfelelő "Baa3" osztályzattal - tartja nyilván Magyarországot.

A Fitch és a Standard & Poor's felminősítés lehetőségére utaló pozitív, a Moody's stabil kilátást tart érvényben a magyar szuverén besorolásokra.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. május 03. csütörtök, 13:11
Címkék: Wizz Air, Londoni Értéktőzsdén, Wizz Air UK, Airbus A320-as, Airbus A321-es, Lutonról Larnacába,
Kommentek
ITM: csúcsteljesítményt nyújt a magyarországi légi közlekedés
HungaroControl által kezelt forgalom az elmúlt évi 900 ezres mozgásszám után az idén hétszámjegyűre vált, a társaság történetében először lépi túl az egymilliót.

Felidézte azt is, hogy folyamatosak a létesítmény- és szolgáltatásfejlesztések: a repülőtéren 2018-ban új utasmólót adtak át, megnyílt a repülőtéri szálloda, megtörtént az 1-es futópálya teljes körű felújítása, megkezdődött a Cargo City és a parkolóház kivitelezése. A HungaroControl továbbfejlesztette tavaly átadott távoli irányítótornyát, a Wizz Air a közelmúltban nyitotta meg a Magyarországon egyedülálló technológiával felszerelt képzési központját.

A Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) közgyűlése létrejöttének 50. évfordulóján, 1992-ben nyilvánította december 7-ét a nemzetközi polgári repülés napjává. Magyarországon 15 éve ebből az alkalomból adják át a Magyar Polgári Repülésért Érdemérmet, amelynek odaítéléséről idén is közösen döntöttek az ágazat szakmai szervezetei, meghatározó gazdasági társaságai és sportági szövetségei -
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 20:12
London-Gatwickre és Oslóba indít járatot a Wizz Air Budapestről jövő tavasszal
A cég csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, London második legforgalmasabb repülőterére a Wizz Air naponta közlekedik majd, Oslóba hetente négyszer közlekednek majd a járatok. A két új célállomás mellett három városba, Frankfurtba, Tel-Avivba és Szentpétervárra növelik a heti járatszámot.

A bővítést azt teszi lehetővé, hogy újabb Airbus A321-es érkezik a budapesti bázisra. A Wizz Air jövőre heti 17 járatindítással bővíti budapesti menetrendjét, amellyel a magyar fővárosból elérhető 2019-es kapacitása 6 millió utas fölé emelkedik, ez 8 százalékos bővülésnek felel meg az előző évhez képest.

A Budapesten szolgálatba álló, valamint a korábban bejelentett, 2018 decemberében Debrecenbe érkező Airbus A321-es repülőgéppel a Wizz Air magyarországi flottája 16 tagúra növekszik, ebből 14 a budapesti, 2 pedig a debreceni bázison teljesít majd szolgálatot.
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 17:59
Csökkentette profit-előrejelzését a Wizz Air
közzétett eredmény-kimutatás szerint a társaság a 2017 első félévi szinthez képest 20 százalékkal 18,8 millióra növelte utasforgalmát és ugyanekkora mértékben 1,3 milliárd euróra növelte árbevételét. Ezen belül a jegyárbevétel 25, a kiegészítő árbevétel szintje 12,5 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakában mértet.

A nyári menetrendi időszakban számos alkalommal késtek a járatok főként időjárási és légtér-kapacitási problémák miatt, ezek többletköltsége, illetve a magas kerozinárak miatt a Wizz Air költségei 28 százalékkal haladták meg az egy évvel korábban mért szintet. Kerozinra a cég 43 százalékkal költött többet, mint tavaly ugyanilyenkor.

Az üzemi eredmény ezek hatásaként 1,9 százalékkal 300 millió euróra csökkent, de a pénzügyi műveletek pozitív egyenlege miatt a társaság adózott eredménye 1,2 százalékkal 296 millió euróra javult és új rekordot ért el.

Ennek ellenére a folyamatosan dráguló kerozin és a késések miatti többletköltség miatt a Wizz a korábbi 310-340 millió eurós
velemenyezd, 2018. november 07. szerda, 19:46
Növekedés.hu - Váradi József: a Wizz Air idén is 20 százalék körüli növekedést fog elérni
Sokkal több volt a járattörlés, mint bármikor korábban.

A problémák oka Váradi József szerint az, hogy folyamatosan nő a repülés teljesítménye Európában. 2018-ban hat százalékos lesz a növekedés, és ez megviselte az európai légiközlekedési infrastruktúrát. Szükség van a repülőterek fejlesztésére, és az elavult légiirányítás alapstruktúráinak átgondolására. Továbbá kialakult egy globális pilótahiány, amely megváltoztatta a keresleti-kínálati viszonyokat - tette hozzá.

Egy kérdésre válaszolva a Wizz Air vezetője leszögezte: a hagyományos légitársaságok sokkal több járatot törölnek, mint a diszkontok. "Mi a járataink 99,9 százalékát teljesítjük. Ezzel szemben a hagyományos légitársaságoknál tízszer ekkorák a járattörlési arányok. Óriási tévhit, hogy mi sok járatot törölnénk" - fogalmazott Váradi József.

Arra a kérdésre, hogy miért kellett ismét fizetőssé tenni a normál méretű kézipoggyászt, a cégvezető elmondta: iparági problémáról van szó, és olyan megoldást kellett találni, amellyel nem kerül
velemenyezd, 2018. november 02. péntek, 16:20
Újra módosítja a Wizz Air a poggyászokra vonatkozó szabályzatot
A társaság szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az utasok legfeljebb 40x30x20 centiméteres csomagot vihetnek fel díjmentesen a kabinba, az ennél nagyobb, 55x40x23 centiméteres csomagokat csak az elsőbbségi szolgáltatást vásárló utasok vihetik fel. Ők viszont második poggyászként is magukkal vihetik azt a gép fedélzetére.

A megváltozott utazási szokásokhoz igazodva a Wizz Air járatain 7 euróért egy legfeljebb 10 kilogrammos poggyász is vihető, ezt a csomagot viszont fel kell adni az utasfelvételi pultoknál.

Johan Eidhagen, a Wizz Air marketingigazgatója az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, a korábbi poggyászszabályok tapasztalatai alapján vezették be az új szabályozást. Évente több mint 10 ezer járat késését okozzák a poggyászhoz kapcsolódó földi kiszolgálási problémák, ezeket szeretnék az új szabályokkal csökkenteni, ugyanakkor a szabályokban további finomhangolások is lehetnek - tette hozzá. Hangsúlyozta: a 7 eurós díj bevezetésével nem a kiegészítő árbevétel növelése a cél, ez a
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 12:01
Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt büntették meg a Ryanairt és a Wizz Airt
Elmondása szerint a nem jogerős, elsőfokú ítélet ellen a légitársaságok fellebbezhetnek. Az ír Ryanairt 100 millió, a magyar hátterű Wizz Airt 25 millió forint bírság megfizetésére kötelezték.

A kormánybiztos elmondása szerint a július végén, illetve augusztus végén indítottak eljárást a két légitársaság ellen. A Ryanair esetében két, Las Palmas repülőterére közlekedő járattal kapcsolatban merültek fel aggályok. Az utasoknak ugyanis csak az érkező repülőtéren közölték, hogy nem minden utas csomagját vitték el, több feladott poggyász is Budapesten maradt. A másik esetben túlsúlyra hivatkozva közölték az utasokkal a gép fedélzetén, hogy bizonyos csomagokat ki kell pakolni, és le kell szállnia annak, aki nem akar a csomagja nélkül utazni.

A Wizz Air esetére György István nem tért ki. A Miniszterelnökség korábbi közlése szerint a Miniszterelnökség akkor közlése szerint a Wizz Air tisztességtelen a magyar fogyasztókkal szemben, mert nem teljesíti a szerződésben vállalt kötelezettségeit, és nem
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 10:26
Megbírságolt két légitársaságot a fővárosi kormányhivatal
Közlésük szerint a kormányhivatal megállapította, hogy a társaságok tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak, ezért mindkét vállalat esetében pénzbírságot szabott ki.

A kormányhivatal vizsgálata alapján a közlés sezerint egyértelművé vált, hogy a légitársaságok nem tettek meg minden tőlük elvárhatót az utasok megfelelő tájékoztatása érdekében, ezért az ír Ryanair légitársaságot súlyos mulasztása miatt 100 millió forint, a magyar hátterű Wizz Airt 25 millió forint megfizetésére kötelezték.

A két fapados társaság ellen július végén, illetve augusztus elején indított fogyasztóvédelmi eljárást a kormányhivatal. A Miniszterelnökség akkor közlése szerint a Wizz Air tisztességtelen a magyar fogyasztókkal szemben, mert nem teljesíti a szerződésben vállalt kötelezettségeit, és nem biztosítja az utasok által előzetesen kifizetett szolgáltatásokat, mindeközben "semmibe veszi a fogyasztóvédelem alapvető szabályait". A WizzAir több járatánál is előfordult a nyáron sajtóhírek szerint, hogy nem
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 10:24
Élő tv-sportközvetítések - Péntek, szombat, vasárnap
Szlovénia

szeptember 9., vasárnap:

------------------------

M4 Sport13.15: Autósport, DTM, Nürburgring, 2. futam17.30: Kézilabda, férfi NB I, Csurgó-Mezőkövesd19.45: Jégkorong, Szuperkupa, MAC Újbuda-Fehérvár AV1922.45: Öttusa, vb, Mexikó, vegyes váltó

Sport 1 4.00: Küzdősport, UFC 228, Dallas, Tyron Woodley-Darren Till14.45: Labdarúgás, Nemzetek Ligája, Ukrajna-Szlovákia17.45: Labdarúgás, Nemzetek Ligája, Dánia-Wales 20.30: Labdarúgás, Nemzetek Ligája, Franciaország-Hollandia

Sport 2 7.30: Futás, 33. Wizz Air Budapest Félmaraton13.30: Kézilabda, német bajnokság, Hannover-Burgdorf - Minden15.15: Jégkorong, Bajnokok Ligája, Rouen-Mountfield19.00: Amerikai futball, NFL, alapszakasz, New England Patriots-Houston Texans22.30: Amerikai futball, NFL, alapszakasz, Carolina Panthers-Dallas Cowboys

Eurosport 112.00: Síugrás, nyári Grand Prix, Csajkovszkij, HS 14015.00: Kerékpár, spanyol körverseny, 15. szakasz19.00 és 22.00: Tenisz, US Open, női páros és férfi döntő

Eurosport
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 09:10
Képek, videók
20090209 wizz air.jpg
agica2004
2011. április 12. kedd, 15:56
wizz air 2.jpg
baramisati
2009. május 28. csütörtök, 12:49
wizz air 1.jpg
baramisati
2009. május 28. csütörtök, 12:49
Wizz Air
psydevil
2006. július 03. hétfő, 18:51
üzemeltető a (na ki?)
peterimajoridozsahe
2010. április 11. vasárnap, 18:07
Apa üzemelteti az egérmos
lizzybaba
2008. február 13. szerda, 10:37
Pecázni engedélyel.jpg
wob
2012. november 16. péntek, 20:53
első járat 1908.október 0
agica2004
2013. szeptember 14. szombat, 10:34
Szolgálati közlemény.jpg
basikele
2012. november 04. vasárnap, 03:02
skygreece-legitarsasag -ge
agica2004
2015. október 02. péntek, 20:40
uj magyar légitársaság.jp
agica2004
2012. február 29. szerda, 17:44
új légitársaságunk.jpg
dnemethk
2012. február 09. csütörtök, 18:11
Air China légitársaság.jp
agica2004
2010. november 17. szerda, 11:32
A takarékos légitársaság!
puszikett
2006. június 25. vasárnap, 11:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.