Belépés
2020. július 05. vasárnap | 27. hét | 187. nap | 04:41 | Emese, Sarolta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A lélek kulcsa 5. rész - csakrák 4. 5. -
4. Szívcsakra

Eleme: LEVEGŐ
Színe: zöld és rózsaszín Kövei: rózsakvarc, smaragd és aventurin.
Jellemzője: az adás-elfogadás princípiuma, a mentális ébredés, a tudatosság székhelye. Anahata csakrának is nevezik. Az anahata szanszkrit szó jelentése: örökké megújuló. A szívcsakra a mellkas közepén helyezkedik el a szívnél.

Endokrin mirigye: a csecsemőmirigy (timusz) Hormonja: thymosin A csecsemőmirigy két lebenyből tevődik össze, velőállományból és kéregállományból, melyet kötőszövet tok vesz körül.

A csecsemőmirigyben érlelődnek a T-limfociták, melyek a csontvelőből származnak. A keringési-rendszer, szív, bolygóideg, és a vér van hozzárendelve. A szív kiemelkedő helyet foglal el, nem csak fizikai értelemben. Korunk problémáinak nagy része a szívcsakra zavarából ered. Rohanó világunkban, nincs idő a másikra, türelmetlenség feszíti szét a mindennapokat.

Az egzisztenciális versenyfutásban, a másoknak való megfelelésben, feladják önmagukat. Az önérvényesítés mindenek előtti taposómalmában felbomlik az adás és elfogadás egyensúlya. Ebben a zavaros környezetben a szeretet és a szerelem átértékelődik, nincs igény az egyensúly visszaállítására. Elindul a menekülés, a felelősség áthárítása, vagy elhárítása.

Mivel a szívcsakra a ,,lent és fent" találkozása, a magasabb szintű ismeretek központja. Érzékelésnél a tapintás tartozik hozzá. Melankolikus temperamentumot képvisel. Lelki fájdalom esetén gyakran, úgy érezzük, meghasad a szívünk. Ebből láthatjuk, itt foglalnak helyet a mély érzelmek, a szeretet, megbocsátás, és a bánat. A csecsemőmirigynek az immunrendszer építésében, a fehérvérsejt képzésben van szerepe. Az immunrendszer felelős az asztma kialakulásáért, és az autoimmun betegségekért, valamint a rákos sejtek burjánzásáért. Az életöröm, a megbocsátás, és a szeretet minden emberben meg van. Az életérzésnek, életösztönnek, életenergiának, is itt van az otthona. Gyógyító az lehet, akinek a szívcsakrája tökéletes harmóniában végzi tevékenységét, mert általa képes az egót legyőzni, és alázattal szolgálni.

A csakra harmonizálásnál javasolt, minden klasszikus zene, ami a ,,szívünknek kedves".
Asztrológiában: a Nap uralja és tengelye: OROSZLÁN-VÍZÖNTŐ

5. Torokcsakra

Eleme: Éter
Színe: kék
Kövei: akvamarin, azurit, lapiszlazuli, és a kalcedon.

Jellemzője: hallani és hallgatni. Tudatosság és önuralom. Visudha és kantha-kupának is nevezik a csakrát. A nyak-törzs és a mellcsont találkozásánál található a csakra. Endokrin szerve: a pajzsmirigy (glandula thyroidea) belsőelválasztású mirigy. Két oldallebenyét szűkület köti össze.

A hipofízis TSH hormonja irányítása alatt látja el funkcióját. A tüsző falát alkotó mirigyhám: Tiroxint és trijód-tironint termel, melyek segítséget nyújtanak az energiatermelés növelésében, és az oxigénellásban. A tiroxinhiány szellemi fejlődés zavarához vezet fiatalkorban. Jódhiány esetén golyvát találunk. Hormonja: thyroxin.

A jó színészek, énekesek, szónokok és előadók torokcsakrája tökéletes harmóniában működnek. A magasabb rendű aktív intelligenciát, és a kommunikációt ez a csakra képviseli. Az ének kifejezésének központját is itt találjuk. Ellenben találkozunk olyan emberekkel, akik szavakban nehezen tudják kifejezni magukat, beszédzavarban szenvednek, vagy üres fecsegéssel kényszerbeszélőkké válnak.

Ezek a jelenségek a torokcsakra működési zavaraira hívják fel a figyelmet. A csakra szervi hármasa: a tüdő, hörgő és a hangképző szervek. Emlékszünk, még az általános iskolai tanulmányainkra, mit tanultunk a hangképzésről? ,,A tüdőből kiáramló levegő megremegteti a hangszalagokat, általa hang jön létre". Amennyiben a hangszálak károsodnak, rekedtség alakul ki.

Torokcsakránk harmonizálására segítségül hívhatunk két arkangyalt, Gabrielt és Urielt. Gabriel a kommunikációban segíthet, hirdeti Isten igéjét. Uriel a mennyei seregek énekének a felelőse, Isten dicsőítésénél. A belsőhang ebben a csakrában jut kifejezésre, melyet csak saját csendünkben hallhatunk meg, általa válik a csend ,,beszédessé".

A belső hangunkra figyelve tudhatjuk meg, mit kell tennünk a saját fejlődésünk érdekében. Nem véletlen, hogy a torokcsakra a kommunikáció intellektuális képviselője. A pajzsmirigy alul működése lustaságot eredményez, míg fokozott működés esetén hiperaktivitásra ösztönöz. A torok, hörgő és a tüdőbetegségeinél, valamint az anatómiai-, és lelki okokra visszavezethető beszédzavaroknál, és a hallószervek betegségeinél a csakra rendellenességét találjuk.

Egyes szaktekintélyek ide sorolják a Szklerózis multiplex -et (SM). Torokfájás esetén, javasoljuk a kék színű sál, vagy kendő viselését. A szellemi csapongásnak tűnő kuszaság a kommunikációban, -amikor a tartalom elvész-, komoly lelki tünete lehet a csakra energiaellátás zavarának. Felmerül a páciens esetében, a régi dolgok és személyek elengedésének nehézsége, az új befogadásának képtelensége.

Kifejezetten jó csakraharmonizáló zene: Meredith Monk
Asztrológia: a Mars uralja és tengelye: IKREK-NYILAS.
Folyt. köv. Csakrák 6. 7.
suzymama, 2020. február 12. szerda, 19:15
Címkék: Meredith Monk, lélek kulcsa, adás-elfogadás princípiuma, mentális ébredés, tudatosság székhelye, anahata szanszkrit,
Kommentek
John Hollenbeck big bandje a Müpában
A most 45 éves John Hollenbeck Bob Brookmeyer New Art Orchestrájában sajátította el a nagyzenekari játék alapjait. Sokoldalú és nyitott gondolkodású muzsikusként idővel a New York-i kísérleti zenei színtér egyik megkerülhetetlen alakjává vált, hosszú éveken át dolgozott Meredith Monk zeneszerzővel, énekesnővel, rendezővel, de megfordult Fred Hersch zongorista mellett, a David Krakauer Klezmer Madness!-ben vagy Frank London zenekarában - szerepel a koncert ajánlójában.

Saját zenei elképzeléseit az ezredforduló után a Claudia Quintetben kezdte kibontakoztatni, majd a John Hollenbeck Large Ensemble vezetőjeként fogott új utak kijelölésébe. Az egy híján húsztagú zenekar megszólalásban távolra merészkedik a megszokott big band-hangzástól. A projekt állandó alkotótársak műhelye, amelynek magja Hollenbeck mellett Matt Mitchell zongorista, Tony Malaby szaxofonos, illetve Kermit Driscoll nagybőgős. Utóbbi a rockzenétől az avantgárd dzsesszig több műfajban is otthonosan mozog, és Patti Austintól Bill
velemenyezd, 2014. február 17. hétfő, 14:33
AVITAVITA (folytatás)
Batler, J. L. Austin, Fischer-Lichte, Gilles Deleuz és Belitska-Scholtz Hedvig tanulmányaira buknak.
KAR: Meg a kontextuselemzésekre, -zésekre, -ésekre, -sekre.
ÉN: Ez a KAR mindig megzavar! Szóval folytatom, hol is hagytam abba? Ja igen, Reggel már Robert Wilson, Jan Fabre, Einar Schleef írásait forgatják. Délelőtt belenéznek Achim Freyer, Peter Brook, Robert Lepage, Elizabeth Lecompte, William Forsythe írásaiba, hogy azokkal is napirenden legyenek és referenciaként összevessék délután Meredith Monk, Frank Castorf, Tadeusz Kantor, Christoph Marthaler, Christoph Schlingensief munkáival és a faktorelmélettel.
ÉNNÖM: És mit csinálnak este?
ÉN: Estére drágám, már csak Pina Bausch marad nekik, meg kényszernézés, valamelyik ifjú titán posztdramatikus és posztmodern performanszán.
KAR: Ó, bölcs tudósai a színháztudományi performatív Parnasszusnaknak! Nézzétek a halandók, az új század színházi közönségét, miként törekedik, hogy színileg művelt legyík .
ÉN: Na hallod ezt drágám,
alburnus, 2011. június 01. szerda, 21:11
November 20.-ai évfordulók...
2004)
* 1923 - Nadine Gordimer Nobel-díjas dél-afrikai írónő
* 1924 - Benoît Mandelbrot lengyel születésű francia matematikus, a fraktálgeometria kidolgozója
(+ 2010)
* 1925 - Robert F. Kennedy amerikai politikus, igazságügyminiszter (+ 1968)
* 1929 - Gérecz Attila magyar költő, öttusázó, az 1956-os forradalom hősi halottja (+ 1956)
* 1935 - Makovecz Imre magyar műépítész, közíró, politikus
* 1942 - Meredith Monk amerikai énekesnő, filmrendező, performer
* 1943 - Ferencz Zsuzsanna kolozsvári születésű magyar író, újságíró, műfordító
* 1945 - Ewald Boisitz osztrák autóversenyző (+ 1979)
* 1946 - Duane Allman amerikai gitáros (+ 1971)
* 1948 - Gunnar Nilsson svéd autóversenyző (+ 1978)
* 1953 - Fábry Sándor magyar újságíró, humorista
* 1955 - Bo Derek amerikai színésznő
* 1957 - Stefan Bellof német
skorpiolilike, 2010. november 21. vasárnap, 19:35
November 20. évfordulók mára
autóversenyző (+ 2004)
* 1923 - Nadine Gordimer Nobel-díjas dél-afrikai írónő
* 1924 - Benoît Mandelbrot lengyel születésű francia matematikus, a fraktálgeometria kidolgozója (+ 2010)
* 1925 - Robert F. Kennedy amerikai politikus, igazságügyminiszter (+ 1968)
* 1929 - Gérecz Attila magyar költő, öttusázó, az 1956-os forradalom hősi halottja (+ 1956)
* 1935 - Makovecz Imre magyar műépítész, közíró, politikus
* 1942 - Meredith Monk amerikai énekesnő, filmrendező, performer
* 1943 - Ferencz Zsuzsanna kolozsvári születésű magyar író, újságíró, műfordító
* 1945 - Ewald Boisitz osztrák autóversenyző (+ 1979)
* 1946 - Duane Allman amerikai gitáros (+ 1971)
* 1948 - Gunnar Nilsson svéd autóversenyző (+ 1978)
* 1953 - Fábry Sándor magyar újságíró, humorista
* 1955 - Bo Derek amerikai színésznő
* 1957 - Stefan Bellof német
schuro, 2010. november 20. szombat, 16:15
Josh Freese dobos és dalszerző
Orgy
* Juliana Hatfield - Only Everything
* Kelly Clarkson -Thankful
* Kelly Clarkson - Breakaway
* Lazlo Bane - Short-Style
* Lazlo Bane - Transistor
* Leona Naess - Comatised
* lostprophets - Liberation Transmission
* Magnapop - Rubbing Doesn't Help
* Mary Lou Lord - Got No Shadow
* Mary Lou Lord - Martian Saints EP
* Maypole - Product
* Meredith Brooks - Blurring the Edges
* Mike Ness - Cheating At Solataire
* Nash Kato - Debutante
* New Radicals - Maybe You've Been Brainwashed Too
* Palo Alto (következő lemez)
* Paul Westerberg - 14 Songs
* Paul Westerberg - Eventually
* Paul Westerberg - Suicaine Gratifaction
* Poe (következő lemez)
* Possum Dixon - Star Maps
* Princess - Destroy Earth As Soon As
schuro, 2009. december 25. péntek, 08:27
Képek, videók
Meredith Baxter(63).jpg
farkas1945
2013. április 12. péntek, 10:47
meredith800.jpg
konoksag
2008. szeptember 13. szombat, 07:57
Minden léleknek kulcsa va
margoboszi
2012. október 11. csütörtök, 22:10
Minden léleknek kulcsa va
suzymama43
2012. március 31. szombat, 17:07
Principium
sacimama
2014. augusztus 23. szombat, 22:14
Mentális erősségem . jpg.
pacsakute
2017. október 25. szerda, 13:23
A mentalis....
borigit
2014. október 27. hétfő, 11:52
Mentalista.jpg
ria6406
2012. szeptember 09. vasárnap, 14:54
Mentalista.jpg
kpista64
2010. március 06. szombat, 14:18
mentális készülés
bajnakick-box
2009. január 06. kedd, 15:56
Gyógyító Tudatosság
irmus
2018. július 10. kedd, 08:28
tiszta tudatosság.jpg
sz719eszter
2018. június 14. csütörtök, 23:56
Tudatosság-TÉL
1vargaildyko
2016. augusztus 19. péntek, 05:22
tudatossag.jpg
_sokoldalu_
2016. április 11. hétfő, 16:04
Tudatosság-HEGY
1vargaildyko
2016. február 15. hétfő, 10:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.