Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 02:53 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Világjátékok - Remek magyar szereplés íjászatban és strandkézilabdában
Kakas a csupasz íj kategória egyenes kieséses szakaszában ausztrál és - kétszeres Világjátékok-győztes - svéd ellenfelét legyőzve jutott a pénteki elődöntőbe.

"Ezelőtt sosem voltam négy között világversenyen. Egyszerűen felfoghatatlan" - idézte a négy évvel ezelőtti Világjátékokon ötödik helyezett sportolót a Nemzeti Versenysport Szövetség közleménye.

A férfi strandkézilabda-válogatott aranygóllal és szétlövéssel 2-1-re legyőzte a horvát csapatot, így százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg csoportját, a negyeddöntőben pedig a másik csoport negyedik helyezettjével, Uruguayjal találkozik.

A wroclawi állatkertben rendezett sprintváltóval zárták a tájfutók a Világjátékokat: a Gyurkó Fanni, Baumholczer Máté, Bakó Áron és Weiler Virág alkotta magyar staféta a 11. helyen végzett.

Az ergométeres evezősöknél az 500 méteres számokat bonyolították le, Pétervári-Molnár Bendegúz a férfiaknál hatodik lett, akárcsak a női versenyben Fekete Beatrix.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. július 27. csütörtök, 19:37
Címkék: Nemzeti Versenysport Szövetség, Gyurkó Fanni, Baumholczer Máté, Bakó Áron, Weiler Virág, Pétervári-Molnár Bendegúz,
Kommentek
Ifjúsági olimpia - Hazaérkezett Buenos Airesből a magyar küldöttség
számára mindig a saját korosztályában a legnehezebb a vívás, mert ott van rajta a legnagyobb teher.

A körítéssel kapcsolatban azt mondta, nagyon tetszett neki a sok ember, a falu, a város, és mivel ő már a harmadik napon túl volt a maga versenyein, sok ideje maradt más eseményekre is kilátogatni: leginkább az öttusázókra volt kíváncsi.

A magyarok húsz sportágban indultak, ezek közül kilencben sikerült érmet nyerni: atlétikában, birkózásban, cselgáncsban, kajak-kenuban, öttusában, strandkézilabdában (lányok), tornában, úszásban és vívásban; ezekhez jön még az éremtábla eredményeibe nem számító lovaglás és sportlövészet, melyekkel számolva a sportágak száma 11 (a vegyes csapatversenyek eredményeit nem vezetik a nemzetek közötti összesítésben).

A 79 fős küldöttség a negyedik helyen végzett az éremtáblázaton Oroszország, Kína és Japán mögött.

A magyar érmesek:

arany:

-----Milák Kristóf (úszás - 400 m gyors, 200 m gyors, 200 m pillangó)Rabb Krisztián (vívás - kard egyéni)Özbas Szofi
velemenyezd, 2018. október 20. szombat, 18:08
Ifjúsági olimpia, Buenos Aires - 2018
két év múlva esedékes tokiói olimpián mindketten szerezhetnek örömet a magyar szurkolóknak.

A tegnapi csütörtöki utolsó napon magyar részről már nem volt érdekelt egyik versenyző sem, a záróünnepséget - közép-európai idő szerint - éjjel tartották.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja emlékezetet, hogy a magyarok 20 sportágban indultak, és ezek közül kilencben sikerült érmet nyerni: atlétikában, birkózásban, cselgáncsban, kajak-kenuban, öttusában, strandkézilabdában (lányok), tornában, úszásban és vívásban; ezekhez jön még az éremtáblába eredményeibe nem számító lovaglás és sportlövészet, melyekkel számolva a sportágak száma 11 (a mix csapatversenyek eredményeit nem vezetik a nemzetek közötti összesítésben).

A MOB összesítése alapján az első, 2010-es szingapúri ifjúsági olimpia éremtáblázatán 6 arany-, 4 ezüst- és 5 bronzéremmel végzett Magyarország, a vegyescsapatok eredményeit is beleszámolva 7-4-6 volt a mérleg, majd 2014-ben, Nankingban
menusgabor, 2018. október 19. péntek, 21:30
Világjátékok - Jó magyar szereplés az uszonyosúszó- és aerobik-világkupán
A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) hétfői tájékoztatása szerint az uszonyosúszók Lengyelországban szálltak vízbe, s a felnőttek között nyolc arany-, két ezüst- és három bronzérmet nyertek.

A Világjátékokon résztvevő Senánszky Petra, Kosina Gergő és Sincki Ádám összesen öt győzelmet gyűjtött: Senánszky 50 és 100 méteres uszonyos gyorsúszásban, Kosina 100 és 200 méteres uszonyos gyorsúszásban végzett az élen, Sincki pedig 50 méteres uszonyos gyorsúszásban diadalmaskodott.

A legeredményesebb magyar a 18 éves Bukor Ádám volt, aki 400 és 800 méteres felszíni úszásban egyaránt első, míg 200 méteres felszíniben harmadik lett.

A nyolcadik felnőtt aranyat Varga Krisztina gyűjtötte be, méghozzá 200 méteres uszonyos gyorsúszásban, 50-en és 100-on pedig Senánszky mögött második lett. Ugyanebben az úszásnemben Szűcs Rebeka bronzérmet nyert 400-on. A nők 200 m-es felszíni versenyének végén Károlyi Csilla a dobogó alsó fokára állhatott fel.

Az aerobikosoknak Tokióban rendeztek
velemenyezd, 2017. április 24. hétfő, 12:32
Világjátékok - Száz nap múlva rajt
Először 2005-ben, Duisburgban indult egységes magyar csapat a világjátékokon. Azóta mindig a nyári olimpiát követő évben versenyezhetnek az itthon most már a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) égisze alá tartozó sportágak legjobbjai.

Mészáros János elnök szerint a multisport esemény az utóbbi évtizedben komoly elismerést vívott ki magának.

"2005 előtt is vettek már részt magyar sportolók a játékokon, de Duisburg mindenképpen mérföldkő volt - idézte őt az NVESZ keddi közleménye. - Népes csapat alakulgat, jelenleg úgy néz ki, hogy hatvan magyar sportolóért szoríthatunk a száz nap múlva kezdődő világjátékokon. Bízom benne, hogy sportolóink jó szerepléssel teszik emlékezetessé a lengyelországi világversenyt" - mondta.

A versenyeket július 20. és 30. között rendezik meg Wroclawban. Magyar induló tíz sportágban - aerobikban, strandkézilabdában, szumóban, íjászatban, vitorlázó műrepülésben, tájékozódási futásban, táncsportban, uszonyosúszásban, ju-jitsuban és karatéban - lesz.
velemenyezd, 2017. április 11. kedd, 13:33
Világjátékok - Kijelölték az utazó táncosokat
A Magyar Táncsport Szakszövetség tájékoztatása szerint standardtáncokban László Csaba és Páli Viktória, latinban Andrea Silvestri és Váradi Martina, salsában pedig Pék Máté és Nagy Edit Lilla kapott kvótát a július 20. és 30. között Wroclawban sorra kerülő eseményre.

A párosok közül kiemelkedik a jelenlegi világranglistán második László Csaba és Páli Viktória, akik ebben a felállásban másodszor vesznek részt a világjátékokon: legutóbb 2013-ban, Kolumbiában léptek együtt parkettre. A sokszoros magyar bajnok László Csabának ugyanakkor - különböző párokkal - ez már a negyedik részvétele lesz.

A nyári eseményen a magyar versenyzők aerobikban, strandkézilabdában, szumóban, íjászatban, vitorlázó műrepülésben, tájfutásban, táncsportban, uszonyosúszásban, ju-jitsuban és karatéban indulnak a Nemzeti Versenysport Szövetség tájékoztatása szerint.
velemenyezd, 2017. április 04. kedd, 11:22
Világjátékok - Hatvan körül lehet a magyar csapat versenyzői létszáma
A jelenlegi helyzet szerint 53 versenyző már biztosan ott lehet a július 20. és 30. között Wroclawban sorra kerülő eseményen, de a következő hetekben további magyar sportolók szerezhetnek még indulási jogot - áll a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) hétfői közleményében.

"Zajlanak az akkreditálások, jelenlegi állás szerint tíz sportágban lesz magyar induló a nem olimpiai sportágak világversenyén júliusban. Bízom benne, hogy az előző játékokhoz hasonlóan a 2017-es játékokon is eredményesek leszünk" - idézi a tájékoztató Mészáros Jánost, a szervezet elnökét.

A magyar versenyzők aerobikban, strandkézilabdában, szumóban, íjászatban, vitorlázó műrepülésben, tájékozódási futásban, táncsportban, uszonyosúszásban, ju-jitsuban és karatéban indulnak az NVESZ tájékoztatása szerint.
velemenyezd, 2017. március 06. hétfő, 11:41
Szombaton indul a XII. Mozdulj, Balaton! programsorozat
A szervezők keddi közleménye szerint több helyszínre új eszközök és sportszerek kerültek. A Balaton Fejlesztési Tanács és a Magyar Vízilabda Szövetség megállapodásának köszönhetően mintegy húsz strand kap felfújható vízilabdakapukat és labdákat.

A résztvevők igényei, illetve a pályák adta lehetőségek figyelembevételével kispályás labdarúgásban, strandröplabdában, strandkézilabdában, tollaslabdában, lábteniszben, petanque-ban, valamint a vízben űzhető sportágakban lesz lehetőség versenyek indítására.

A programokra július 9. és augusztus 20. között kerül sor, minden szombaton általában 14 órától. Ezen kívül a helyi szervezők még két, szabadon választott időpontot is megadnak. A sorozat augusztus 27-én Vonyarcvashegyen zárul, ahol a résztvevő strandok egy-egy kispályás labdarúgó-, strandröplabda- és streetball-csapata vesz részt a hagyományos sporttalálkozón.

A közleményben Bartsch János főszervező kiemelte, hogy a programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportügyekért Felelős
velemenyezd, 2016. július 05. kedd, 09:01
Képek, videók
Szövetség Istennel
dandej
2019. július 08. hétfő, 10:59
Isten jele - Szövetség
dandej
2019. március 06. szerda, 20:00
Szivárvány - Szövetség
dandej
2017. október 03. kedd, 09:25
Új szövetség 01.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:58
Új szövetség 02.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:57
Új szövetség 03.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:57
Új szövetség 04.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:56
Szövetség
dandej
2016. július 19. kedd, 14:08
Az új szövetségi kapitány
sanci81
2016. június 03. péntek, 19:07
Új szövetség.jpg
chillik
2016. január 03. vasárnap, 13:15
A gyűrű szövetsége.jpg
pacsakute
2014. július 17. csütörtök, 05:13
Gyurko=.jpg
jozsuzsa
2015. május 12. kedd, 17:46
Gyurkó Józsefné.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:48
gyurkó józsefné.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 02:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.