Belépés
2019. szeptember 19. csütörtök | 38. hét | 262. nap | 04:37 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
PM: sikeres a munkaerőpiaci reformprogram
Marczinkó Zoltán István a Somogy Megyei Kormányhivatal munkáltatóknak rendezett szakmai konferenciáját megelőző sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a cél az, hogy a jövő március végén záruló reformprogram összesen 50 ezer olyan embert juttasson munkához, akiket három hónapnál tovább foglalkoztatnak.

Karakó László, a PM munkaerőpiaci reform végrehajtásának előmozdításáért felelős miniszteri biztosa hozzátette, jó esély van arra, hogy a programba bevont álláskeresők száma 20-25 százalékkal több lesz a tervezettnél.

A miniszteri biztos kiemelte, hogy a reformprogram lényege, hogy a munkaadókat "kiemelt ügyfélként" kezelik, vállalati kapcsolattartók révén olyan munkaerőt közvetítenek számukra, "amiben a számításukat megtalálják".

Ez azoknak az álláskeresőknek nyújt segítséget, akik a leghamarabb mobilizálhatók és helyezhetők el az elsődleges munkerőpiacon, másokat más módon támogatnak - mondta. Jelezte, a felnőttképzést érintően új programot készítenek elő, és úgy vélte, a felnőttképzést a munkaerőpiaci reformhoz kell igazítani.

Marczinkó Zoltán a magyar gazdaság teljesítményét értékelve emlékeztetett rá, hogy a gazdasági növekedés meghaladja az európai uniós átlagot, tavaly 4,9 százalék, ez év második negyedévében 5,2 százalék volt, amiben jelentős szerepet játszott a beruházások növekvő üteme. Hozzáfűzte, hogy nőttek a bérek, a kormány a foglalkoztatást a munkaadók és munkavállalók oldaláról is segíti.

A helyettes államtitkár felhívta a figyelmet az augusztustól igénybe vehető bölcsődei támogatásra, amelytől azt várják, hogy a következő 2-3 évben 10 ezer, gyermeket nevelő szülő tér vissza a munkaerőpiacra.

Neszményi Zsolt Somogy megyei kormánymegbízott beszámolt arról, hogy a megyében idén júliusban az elmúlt két évtized legkedvezőbb foglalkoztatási adatait mérték. E szerint Somogyban 11 ezer 772 álláskereső volt, 8,9 százalékkal kevesebb, mint az előző év hasonló időszakához képest. A munkanélküliségi ráta 5,5 százalék a megyében.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 12:43
Címkék: Marczinkó Zoltán István, Somogy Megyei Kormányhivatal, Karakó László, Marczinkó Zoltán, Neszményi Zsolt Somogy, munkaerőpiaci reformprogram,
Kommentek
PM: a 60 éves PEMÜ ma is jó válaszokat ad a kihívásokra
A cég a kétkezi munka területén igyekszik megtalálni azokat a foglalkoztatási módokat, amelyek alkalmazásával minél több embernek tud munkát adni, ugyanakkor a fejlesztésekre is nagy hangsúlyt helyez - mondta. Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a vállalat Magyarország meghatározó cégeivel áll napi kapcsolatban, ami jelzi, hogy kiegyensúlyozott szakmai tevékenységet végez.

Az ország gazdasági növekedése meghaladta az 5 százalékot, ebben komoly szerepük van a PEMÜ-höz hasonló cégeknek- fogalmazott. Felidézte: 2010 óta a munkaerőpiacon közel 800 ezren helyezkedtek el, a feldolgozóipar több mint 200 ezer foglalkoztatottal járult hozzá a növekedéshez.

A kormányzat részéről az egyik legfontosabb teendő a munkaerőpiaci tartalékok feltárása - hívta fel a figyelmet -, és ezt segíti a kormány munkaerőpiaci reform programja, amely a munkaügyi hivatalok hatékonyságát növeli, és amellyel a munkaerő-kiközvetítést szeretnék erősíteni. Eddig 10 megyére terjesztették ki, szeptember végétől pedig további
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 14:32
Csongrád megyére is kiterjesztették a munkaerőpiaci reformprogramot
Bodó Sándor a térség legnagyobb munkaadóinak tartott fórumot követő sajtótájékoztatón azt mondta, a kormány tavaly augusztusban Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyében indította el reformprogramját.

A következő lépésben a programot Nógrád, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyére is kiterjesztették, 2020 első negyedévének végétől pedig a rendszert az egész országban alkalmazzák - tette hozzá.

A foglalkoztatási osztályok munkatársai közül kikerülő vállalati kapcsolattartók folyamatosan nyomon követik a cégek működését, munkaerő-piaci igényeiket, célzott segítséget nyújtanak, ha új dolgozókra van szükségük, és akkor is, ha esetleg elbocsátásra kerül sor. A munkakeresőknek is személyre szabott szolgáltatást nyújtanak a foglalkoztatási osztályok. A regisztrált álláskeresőket egy felvételi interjúhoz hasonló elbeszélgetést követően képzettségüknek, tapasztalatuknak és aktuális élethelyzetüknek megfelelő pozícióba közvetítik ki - foglalta össze a reformprogram lényegét az
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 18:22
Varga Mihály: a kormány újabb négy megyére terjeszti ki a munkaerő-piaci reformprogramot
A pénzügyminiszter az MTI-nek elmondta: a tavaly augusztusban indított program eredményes, eddig több mint 21 ezer ember munkába állásához járult hozzá a keleti országrészben, amelynek köszönhetően folyamatosan csökken az álláskeresők és a közfoglalkoztatottak száma.

A miniszter hangsúlyozta: a kormány célja, hogy a magas munkaerő-keresleti igényt a még meglévő munkaerő-tartalékkal, főként a közfoglalkoztatottakkal, az inaktívakkal és álláskeresőkkel töltse be.

Elmondása szerint az eddigi eredmények jól jelzik, hogy a vállalati kapcsolattartás erősítésével és a hatékonyabb kiközvetítéssel nagyobb arányban vonható be a munka világába a rendelkezésre álló munkaerő-tartalék.

Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyében a programnak köszönhetően duplájára nőtt a sikeres kiközvetítések száma az egy évvel korábbihoz képest. A második ciklusban sorra kerülő Nógrád, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében az utóbbi hónapok tapasztalata alapján több mint 80 százalékkal
velemenyezd, 2019. július 07. vasárnap, 07:11
PM-államtitkár: a gazdaságvédelmi akcióterv hozzájárul a foglalkoztatás további bővüléséhez
támogatással.

A legújabb pályázatban az önkormányzatok és társulásaik mellett már a 100 százalékos önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaságok számára is lehetőséget adtak a munkásszállások létesítéséhez szükséges támogatás igénybevételére. Az idén május 15-én lezárult pályázatban 18 szervezet mintegy 2600 férőhely kialakításához 8,4 milliárd forint összegű támogatást igényelt.

Az államtitkár kérdésre válaszolva beszámolt az ország északi és keleti megyéiben indított munkaerőpiaci reformprogram eredményeiről. Elmondta, hogy a Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elindított és a foglalkoztatási osztályok módszertanának átalakítására épülő program segítségével, ebben a három megyében eddig közel 16 ezer munkavállaló helyezkedett el. A programot időközben kiterjesztették Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyére is. A reformprogramot most készítik elő Békés, Csongrád, Baranya és Somogy megyében, és a tervek szerint jövő év márciusára pedig már az egész
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 13:42
Hitelminősítés - Felminősítette Görögországot a Moody's
államadósság-kötelezettségek besorolását két fokozattal, az eddigi "B3"-ról "B1"-re emelte.

Az új osztályzat kilátása stabil.

A "B1" osztályzat is mélyen a spekulatív sávban van, és továbbra is a legrosszabb államadós-besorolás az egész euróövezetben. Ez a minősítés öt fokozattal marad el a befektetési ajánlású osztályzati sáv alapszintjétől, amely a Moody's jelölési módszertanában "Baa3".

A Moody's a görög felminősítés indoklásában mindazonáltal kiemeli, hogy a görög kiigazítási reformprogram kezdi lassan meghozni első eredményeit. A görög gazdaság jóval nyitottabbá vált az elmúlt néhány évben, a nominális hazai össztermékhez (GDP) viszonyított exportérték 37 százalék volt a tavalyi harmadik negyedévben a 2010-ben mért 22 százalék helyett.

A versenyképesség markánsan javult a munkaköltség jelentős csökkenése nyomán, a szolgáltatások és az áruk exportja pedig egyaránt erőteljesen nőtt 2018-ban - áll a Moody's elemzésében.

A hitelminősítő hangsúlyozza, hogy az utóbbi időben a
velemenyezd, 2019. március 02. szombat, 07:04
Az Amnesty International vezetési kultúráját bírálja egy vizsgálati jelentés
A világ legnagyobb emberi jogi csoportja maga adott megbízást az általa Washingtonbankiadott jelentés elkészítésére, annak nyomán, hogy tavaly két munkatársa, Gaëtan Mootoo és Rosalind McGregor öngyilkosságot követett el.

A Kontera Group nevű amerikai vállalatirányítási tanácsadó cég által összeállított 56 oldalas jelentés szerint - amelyhez a vállalat az AI munkatársi gárdájának 70 százalékával készített interjúkat - a beszélgetések során sokan nevezték "mérgezőnek" az Amnesty International munkavégzési környezetét.

A stressz leggyakrabban emlegetett okai között volt a munkateher és a vezetési kultúra. A munkatársak 39 százaléka számolt be arról, hogy mentális és fizikai egészségi problémái támadtak az AI-nek végzett munka közvetlen következményeként.

A jelentést összeállító szakértői csoport sok beszámolót kapott vezetői-hatalmi visszaélésekről, szexuális irányultság vagy bőrszín miatt elszenvedett diszkriminációról, a nőkkel szembeni megkülönböztetésről, az új munkatársak
velemenyezd, 2019. február 06. szerda, 18:53
Conte: Merkelben meg lehet bízni
Guiseppe Conte megerősítette a liberális hetilap értesülését, miszerint Angela Merkelnek adta át Olaszország szavazati jogát, amikor kiderült, hogy nem érkezik meg időben a december közepén tartott brüsszeli EU-csúcsra.

"Így történt", méghozzá azért, mert "Merkelben meg lehet bízni" - mondta az olasz miniszterelnök. Kiemelte, hogy a két ország kapcsolata nagyon jó, és arra törekszik, hogy még inkább elmélyüljön az együttműködés.

A 2019-es költségvetésről az Európai Bizottsággal (EB) folytatott egyeztetés idején "nagyon értékeltem Merkel kancellár vezetési stílusát" - mondta Guiseppe Conte arra a kérdésre, feltűnt-e neki, hogy a Brüsszellel folytatott vita hónapjai alatt Berlinből egyetlen kritikus vagy ellenséges kommentár sem érkezett.

Mint mondta, a folyamat kezdetén tárgyalt Angela Merkellel, aki biztosította arról, hogy nem avatkozik bele az ügybe, és jelezte, hogy örülne egy kölcsönös engedményeken alapuló megállapodásnak.

"Csak jót tudok mondani Németországról és kormányáról"
velemenyezd, 2019. január 03. csütörtök, 14:37
Képek, videók
0 meghívója marczika%20b
lovaszmarika
2012. október 15. hétfő, 12:58
Marczis Demeter.png
farkas1945
2011. március 17. csütörtök, 16:00
Marczika.jpg
barkaszjudit
2008. január 18. péntek, 05:06
Somogyiné Csiri
irmus
2018. augusztus 07. kedd, 06:02
Szeged Somogyi u..jpg
agica2004
2018. július 21. szombat, 23:11
SZKV és JATE Somogyi u..j
agica2004
2018. június 30. szombat, 19:22
SZKV-1960 Somogyi u..jpg
agica2004
2018. június 29. péntek, 20:55
Somogyiné Ica
irmus
2018. május 03. csütörtök, 19:07
SZKV-3-as Somogyi u..jpg
agica2004
2018. április 23. hétfő, 21:36
Szeged-Somogyi u. tél.jpg
agica2004
2018. március 18. vasárnap, 16:45
Szeged-Somogyi u..jpg
agica2004
2018. március 18. vasárnap, 16:42
Szeged Somogyi u.1969..pn
agica2004
2018. február 28. szerda, 00:27
Szeged- Somogyu u.felé.jp
agica2004
2018. február 28. szerda, 00:27
Szeged-anno-Somogyu u..jp
agica2004
2018. február 28. szerda, 00:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.