Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 05:24 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Felavatták a Király Sportegyesület új épületét és pályarendszerét
Köszöntőjében Király Gábor 108-szoros válogatott kapus, a létesítmény névadó tulajdonosa elmondta, a bruttó egymilliárd forintos fejlesztés ötvenszázalékos kormányzati támogatással valósult meg. A parafa granulátumos, ízületkímélő, UEFA szabványméretű műfüves pályához egy kisebb gyakorló focipálya is tartozik. Az ezer négyzetméter alapterületű, körpanorámás, kétszintes épület földszintjén öltözők, emeletén pedig egy nagy közösségi tér kapott helyet, amely egyaránt szolgál "szülői váróként", valamint az edzések előtt és után a sportolók számára a közösségépítés és a kulturált pihenés helyeként is.

"Már annak idején a Hertha BSC játékosaként is gondolkodtam arról, mit fogok csinálni aktív labdarúgó pályafutásom után. Egyértelmű volt számomra, hogy a futballban akarok maradni, nekem ez a környezet jelenti az életet, a focihoz értek a legjobban. Egy olyan intézményt, olyan sportlétesítményt akartam létrehozni, ahol lehet jó körülmények között sportolni, ahol az utánpótlással foglalkozhatok" - fogalmazott a kapus.

Vági Márton, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) főtitkára kiemelte: Király Gábor karrierje során, majd sportvezetőként és vállalkozóként is példaképpé vált, az általa létrehozott szabadidő és sportegyesület, valamint a nevéhez kötődő kapusiskola is bizonyítja, hogy érdemes a nemzetközi színtéren összegyűjtött sportszakmai és gazdasági tapasztalatokat hazahozni és Magyarországon kamatoztatni.

"Elhatározása, hogy minél többet kíván visszaadni annak a közösségnek amely annak idején útjára bocsájtotta tiszteletreméltó és követendő" - mondta.

A Király Sportlétesítmény 15 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Szombathelyen. A nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező válogatott kapus önerőből hozta létre a sportcentrumot azzal a céllal, hogy az újperinti városrészen élőknek méltó sportolási lehetőséget biztosítson. Ez a hazai pálya a kezdetektől a Viktória NB I-es női labdarúgócsapatának, a helyi Újperint SC-nek, a Király Sportegyesületnek és jelenleg már a Grundball FC utánpótlás klubnak is otthona. A létesítmény rendszeresen otthont ad nemzetközi mérkőzéseknek, női Európa-bajnoki selejtezőknek és évi nagy rendezvénye az NB I-es csapatoknak kiírt Király Kupa felkészülési torna.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 14:31
Címkék: Király Sportegyesület, Köszöntőjében Király Gábor, Hertha BSC, Vági Márton, Magyar Labdarúgó Szövetség, Király Gábor,
Kommentek
Lemond a veszprémi kézilabda-egyesület elnöki tisztéről Kálomista Gábor
Mint írta, majdnem két évtizeden át segítette a veszprémi kézilabdát, szervezéssel, kapcsolataival, amikor arra volt szükség anyagilag is.

"Öröm és bánat, siker és kudarc egyaránt kísért bennünket az úton. Számos tehetség megfordult a királynék városában, és egy magyar középcsapatból Európa és a kézilabda világ egyik legnagyszerűbb csapatát építettük fel. Nagyszerű pillanatok sokasága áll mögöttünk, és a mögött a kétszázezer szurkoló mögött, akikre Magyarországon, s még a ki tudja hány ezer, százezer külföldire számíthattunk" - írta.

"Most egy korszak véget ér az életemben. Hosszú éveken át vállaltam szerepet a veszprémi kézilabda segítségében, szolgálatában, irányításában, mert nekem mindhárom ugyanazt jelentette. A csapatot, a sikert, a nagyszerű közösséget, amire mindenütt büszke lehettem" - írta.

A közlemény szerint 2017. december 31-i hatállyal lemond a Veszprémi Építők Sportegyesület elnöki tisztéről, s ezzel mindennemű választott megbízatása megszűnik a csapatnál.
velemenyezd, 2017. november 24. péntek, 20:03
Gálamérkőzéssel avatták fel a Haladás új stadionját Szombathelyen
tehetségek megismeréséhez és kiemelkedéséhez azonban - szülessenek az ország bármely részében - esélyt és lehetőséget kell teremteni minden fiatal számára - folytatta. Mindehhez sportlétesítményekre, tanárokra, nevelőkre és edzőkre van szükség. Szombathely ezen a téren is az élen jár, éppen ezért kívánja támogatni a magyar kormány a szükséges fejlesztéseket" - fűzte hozzá.

Szabó Tünde beszédében kitért arra is, hogy a két év híján száz esztendős Haladás SE Nyugat-Dunántúl legeredményesebb sportegyesülete, amely munkájával érdemelte ki, hogy egy XXI századi színvonalat képviselő sportkomplexumban új otthona legyen.

Hende Csaba az Országgyűlés alelnöke, a város fideszes országgyűlési képviselője kijelentette: Szombathelyen a Haladás "családi ügynek" számít, szavai szerint a sport összeköti a szombathelyi embereket.

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) Szombathely polgármestere beszédében azt idézte fel, hogy 2012 áprilisában egy ötletterv keretében mutatta be a miniszterelnöknek és Hende Csaba
velemenyezd, 2017. november 08. szerda, 21:22
Lovassy Krisztián és Király Mónika nyerte az országúti kerékpáros ob-t
Az ibrányi viadal időmérő rendszerének honlapja szerint Lovassy mögött a második időt Dér Zsolt, a harmadikat az időfutambajnok Pelikán János Zsombor tekerte.

A nőknél a pénteki időfutamon is diadalmaskodó Király Mónika mögött Matuz Etelka és Marton Orsolya állhatott még a dobogóra.

Eredmények:

férfiak (177,6 km):1. Lovassy Krisztián (Team Differdange Losch) 4:02:08 óra2. Dér Zsolt (Team Vorarlberg) 4:02:093. Pelikán János Zsombor (Team Amplatz-BMC) 4:02:10

nők (103,6 km):1. Király Mónika (S.C.Michaela Fanini) 2:43:40 óra2. Matuz Etelka (FTC) 3:00:213. Marton Orsolya (Biondo Bike Sportegyesület) azonos idővel
velemenyezd, 2017. június 25. vasárnap, 16:13
Március 15. - Családok és párok hömpölygő tömege töltötte meg szerdán a budai Várat
egész nap múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, bemutatókkal és játékokkal várta a családokat.

Kora délutántól már alig lehetett bejutni a múzeum kertjébe, ahol a legnagyobb sorok idén a fémkatona-öntő és a Magyar Szablyavívó Iskola sátránál kígyóztak.

A kisebb és nagyobb "honvédjelölteknek" az iskola oktatói megtanították a kardforgatás alapszabályait, az erősebbek pedig a fakardok mellett az igazi szablyákat is megkísérelhették megforgatni vagy egyáltalán megtartani. A Honvéd Zrínyi Sportegyesület katonai lovas szakosztályánál fegyverbemutatót tartottak, illetve a lovas huszárok mindennapi felszereléseit lehetett közelebbről megismerni.

A múzeum belső tereiben a néptáncosok vezetésével lehetett bekapcsolódni a körtáncba, de lehetőség volt fakatona-festésre és nemzeti színű ékszerek készítésére is, a népi játszóházban pedig a hűvös, szeles időben átfagyottak melegedhettek át az ügyességi játékoknak köszönhetően.

A múzeum ünnepi rendezvénysorozata idén már a hétvégén kezdetét vette.
velemenyezd, 2017. március 15. szerda, 16:33
Szabó Tünde: sikeres a Hiszek Benned! utánpótlás-nevelő és tehetséggondozó program
szervezésében tartott előadását követően az MTI-nek elmondta: a szabadidősportos alprogramban 20 megyei jogú város adta be pályázati anyagát, hogy a helyi önkormányzatok számára előírt sportfeladatok meghatározott részéhez, kiemelten a helyi szinten megvalósítandó szabadidősport események lebonyolításához támogatást nyerjen. Hozzátette, a 20 pályázó közül 19 várossal kötött az államtitkárság támogatási szerződést, csaknem 100 millió forint értékben.

"A második alprogramban az államtitkárság a Sportegyesületek Országos Szövetségével (SOSZ) együttműködve olyan projektek támogatását tűzte ki célul, amelyek a tehetségkiválasztáshoz, tehetséggondozáshoz kapcsolódó feladatok megvalósítását szolgálják" - jelentette ki Szabó Tünde.

"Ilyen például a sportági toborzó események szervezése, a megnövekedett taglétszám következtében szükséges sportszakemberi foglalkoztatáshoz kapcsolódó kiadások, nevezési díjak ráfordításainak biztosítása" - ismertette a részleteket a sportért felelős államtitkár.
velemenyezd, 2017. március 02. csütörtök, 18:13
Tiszaújvárosi és budaörsi arany a triatlon klubcsapat ob-n
A résztvevőkre 750 méter úszás, 20 kilométer kerékpározás és 5 kilométer futás várt. A Balogh Bence, Dévay Márk, Hankó Dávid, Lehmann Bence, Frederic Funk alkotta házigazda csapat rajt-cél győzelemmel hódította el 11. bajnoki címét.A nőknél a két riói kvótással, Kovács Zsófiával és Vanek Margittal felálló Budaörsi TKE szintén az első pillanattól kezdve vezetett, s a célig nem is engedte ki a kezéből a diadalt.

Eredmények, klubcsapat ob:

--------------------------

férfiak:1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Balogh Bence, Hankó Dávid, Dévay Márk, Lehmann Bence, Frederic Funk) 54:55 perc2. Mogyi SE-Baja (Király István, Czigány András, Végvári Dávid, Flander Márton, Bajai Péter) 55:243. Tiszakécske Város Sportegyesülete (Tarnai László, Badar Gergő, Szilágyi Péter, Hadházi Máté) 55:43

nők:1. Budaörsi TKE (Bicsák Flóra, Kovács Zsófia, Nyers Kamilla, Vanek Margit) 1:02:06 óra2. Uniqa Team Újbuda SE (Horváth Zsanett Svéd Amelita, Malatinszky Zsófia) 1:05:423. FTC (Csomor Erika,
velemenyezd, 2016. május 21. szombat, 19:39
Tíznapos fesztivállal köszöntik Szeged napját
színpadon komoly és könnyű zenei, valamint dzsessz koncertek is szórakoztatják az egybegyűlteket.

A borászok mellett vendéglátósok, sajt-, pálinka-, lepény-, lángos- és édességárusok gondoskodnak a változatosságról. A Gasztroudvar a Klauzál téren épül föl, itt az étkek mellett szintén kóstolhatnak bort és pálinkát is az arra járók, sőt itt lehetőség nyílik a házilag készített, kézműves sörök ízvilágának megismerésére is.

A Tiszán sárkányhajó-viadalt rendeznek, amelyen mások mellett a város sportegyesületei mérik össze erejüket. Május 15-én félmaratont szerveznek, az útvonal Szeged nevezetességeit érinti és az idén a Nemzeti Bor Maraton szegedi fordulója is az ünnepségsorozat részeként várja a minőségi nedűk és a mozgás szerelmeseit. Május 20-án indul a Dóm téri kavalkád, ahol többek között a Honeybeast, a Quimby, Vastag Csaba, Freddy és Charlie koncertezik.

Május 20-án a városháza előtt tartják a közgyűlés ünnepi ülését, amelyen átadják a szegedi kitüntetéseket. Május 21-én kezdődik a XVII.
velemenyezd, 2016. május 10. kedd, 07:10
Képek, videók
erzsebet-kiralyno 2019.jp
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:56
erzsebet-kiralyno,.jpg
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:55
erzsebet-kiralyno-.jpg
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:54
erzsebet-kiralyno1.jpg
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:53
erzsebet-kiralyno-orra -el
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:52
király
eva6
2019. január 29. kedd, 11:41
felirat három király0106.
maroka
2019. január 04. péntek, 23:05
három király1223.jpg
maroka
2018. december 25. kedd, 18:22
A király.png
sz719eszter
2018. december 07. péntek, 13:28
a király.png
sz719eszter
2018. november 12. hétfő, 13:45
0 sakk királynő szép esté
lovaszmarika
2018. október 05. péntek, 19:10
nagyszeben tér_névadó ünn
maroka
2019. május 27. hétfő, 22:53
Névadó,tanévnyitó0117. JPG
iskolacsenger2012
2012. szeptember 03. hétfő, 16:46
Névadó,tanévnyitó0116. JPG
iskolacsenger2012
2012. szeptember 03. hétfő, 16:45
Névadó,tanévnyitó0115. JPG
iskolacsenger2012
2012. szeptember 03. hétfő, 16:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.