Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 02:15 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kísértésben vagy? (2)
Kísértésben vagy? (2)

,,Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!" (Példabeszédek 4:23)

Előfordult már veled, hogy valamilyen ételnek a reklámját láttad a tévében, és hirtelen úgy érezted, éhes vagy? Ez a gondolat ereje! Ami meg tudja ragadni a figyelmedet, téged is foglyul tud ejteni. Ha egyre csak ismételgeted: ,,Abba kell hagynom az ivást, vagy a dohányzást, vagy a zabálást, vagy a bujaságot", ez nem működik, mert továbbra is csak arra gondolsz, amit nem akarsz tenni. Ahelyett, hogy megpróbálnád eltávolítani ezeket a gondolatokat, helyettesítsd őket mással! Amint elkezdesz valami jóra összpontosítani, a gonosz szorítása csökken. Át kell programoznod az elmédet, csak így tudsz folyamatosan jó dolgokra gondolni. A Biblia azt mondja: ,,Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval" (Róma 12:21). A sátán nem tudja felhívni és megtartani a figyelmedet, ha azt már valami másra adtad. Ezért írja Pál: ,,...ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!" (Filippi 4:8). Hiábavaló harcolni egy gondolattal, ezáltal csak erősödik a kapcsolat közte és közted. Minél többet foglalkozol vele, annál erősebb lesz. Nyomd meg a gombot a távirányítón, és válts csatornát! Azzal nem fogod legyőzni a kísértést, ha az érzéssel harcolsz. Minél inkább küzdesz egy érzés ellen, annál jobban kötődik hozzád, és vonz. Fordítsd a figyelmedet valami jobbra! A csata az elmédben dől el. Kezdd el irányításod alá venni az elméd, és figyelj oda, milyen hatásokat engedsz be a médiából! A Biblia azt mondja: ,,az életedet a gondolataid formálják" (Példabeszédek 4:23 GNT). A zsoltáros így imádkozott: ,,Fordítsd el tekintetemet, hogy ne nézzek hiábavalóságra..." (Zsoltárok 119:37). Könnyen megy? Nem. Fegyelemre és gyakorlásra van szükség hozzá. Idővel és Isten kegyelmével azonban meg tudod változtatni gondolkodásodat, és le tudod győzni a kísértést.

FORRÁS: http://www.maiige.hu/mai_ige
1vargaildyko, 2013. április 09. kedd, 11:43
Címkék: reklámját láttad, gondolat ereje, gonosz szorítása, kapcsolat közte, érzéssel harcolsz, érzés ellen,
Kommentek
Isten látogatása Abrahámnál
Isten látogatása Ábrahámnál

"Azután vett vajat, tejet, meg vette a borjút, amelyet elkészített, és eléjük tette. Ő maga pedig ott állt mellettük a fa alatt, amíg ettek." (1Móz 18,8)

Micsoda kép! Isten Ábrahám otthonában étkezik.
Majdnem zavarba ejtő. Isten mindenható és őelőtte nekünk porban kell hevernünk. Ezért kísértésben vagyunk, hogy azt mondjuk, ez csak egy kép Istenről, és hogy ő valójában és ténylegesen a Szent, a világmindenség Teremtője, az Egyetlen, aki megtartja a bolygókat pályájukon.
Ne tegyük azonban tönkre ezt a kijelentést efféle magyarázattal.
Az ember nem úgy tanul meg Istennel élni, hogy felküzdi magát ővele egy szintre. Ez az ördög útja. A Biblia Istene leereszkedett a mi szintünkre. Az emberi vallásosság mindig azt hiszi, hogy mi akkor kerülünk közelebb Istenhez, ha kevésbé emberiek, és nagyobb mértékben lelkiek leszünk. Ezzel szemben a Biblia Istene úgy hidalja át a szakadékot, hogy ő maga
kalmanpiroska, 2020. február 18. kedd, 19:07
Ezt is megmentem!
lakos csak elmosolyodott, lehajolt, fölemelt egy újabb csillagot, és amikor a tengerbe dobta, azt mondta:

- De ezen az egyen tudok segíteni!

**********

Sokszor érezzük tehetetlennek magunkat, és töprengünk:

- Ki vagyok én? Mit tehetek? Azt gondoljuk, hogy minden lehetetlen, és reménytelen bármit tenni.

Sokszor úgy látszik, hogy az ember egyedül nem tud tenni semmit, ami a dolgokat jó irányba vinné. Minek igyekezni, minek dolgozni?! Kísértésben vagyunk, hogy mindent feladjunk és a világot hagyjuk magára, mert úgy tűnik, hogy semmi jót nem érdemel...

Úgy gondolod, hogy Te sem tudsz semmilyen változást elérni?

Már túl késő: Túl sok a rossz? A feladat túl nehéz?

Könnyű a felelősséget a szakemberekre, vagy a vezetőkre hárítani ahelyett, hogy a munka ránk eső részét megcsináljuk akkor is, ha szerintünk nehéz vagy komplikált.

A nehézségek és bonyodalmak nem oldhatnak fel minket a kötelességeink
lilagondolatok, 2020. február 18. kedd, 16:44
Az olasz püspöki konferencia módosítást fogadott el .....
Az olasz püspöki konferencia módosítást fogadott el a Miatyánk szövegében
Bruno Forte teológus, a chieti-vastói egyházmegye érseke jelentette be a hírt: húsvét után jelenik meg az új misekönyv a módosított szöveggel. A változás a ,,ne vígy minket kísértésbe" kifejezést érinti, ami helyett ,,ne hagyj el a kísértésben"; ,,ne engedj át minket a kísértésnek" áll majd. A liturgiában november 29-től, advent első vasárnapjától mondják majd így a Miatyánkot Olaszország-szerte.

Bővebben
maroka, 2020. január 31. péntek, 17:52
Isten bölcs és biztos vezetése
,,Mikor vízen mész át... azok nem borítanak el" (Ézs 43,2).

Isten nem nyitja meg az ösvényeket előttünk addig, amíg azokhoz oda nem érkezünk, és nem
nyújt nekünk segítséget addig, amíg nem érezzük annak szükségét. Nem hárítja el az akadályokat az utunkból, mielőtt azoknak nekiütköznénk. Amikor azonban a szükség pontjához érkezünk, Isten kinyújtja kezét. Sokan elfelejtik ezt az igazságot és állandóan aggódnak a nehézségek miatt, amikre a jövőben számítanak. Elvárják, hogy Isten nyisson meg és tisztítson meg előre minden utat, de Ő azt ígéri, hogy lépésről lépésre teszi ezt, csupán akkor, amikor előáll a szükség.
Árvízbe kell kerülnöd, mielőtt igényelhetnéd Isten segítségét. Sokan rettegnek a haláltól és elkeserednek, mert nem rendelkeznek a ,,meghalás kegyelmé" - vel. Természetesen, sohasem kapják meg a meghalás kegyelmét akkor, amikor jó egészségben vannak. Miért volna erre szükségük, amikor az élet
kalmanpiroska, 2020. január 06. hétfő, 10:42
Régi magyar áldás
Áldott legyen a szív, mely hordozott,
És áldott legyen a kéz, mely felnevelt,
Legyen áldott eddigi utad,
És áldott legyen egész életed.

Legyen áldott Benned a Fény,
Hogy másoknak is fénye lehess.
Legyen áldott a Nap sugara,
És melegítse fel szívedet.

Hogy lehess enyhet adó forrás
A szeretetedre szomjazóknak,
És legyen áldott támasz karod
A segítségre szorulóknak.

Legyen áldott gyógyír szavad
Minden hozzád fordulónak,
Legyen áldást hozó kezed
Azoknak, kik érte nyúlnak.

Áldott legyen a mosolyod,
Légy vigasz a szenvedőknek.
Légy te áldott találkozás
Minden téged keresőnek.

Legyen áldott immár
Minden hibád, bűnöd, vétked.
Hiszen, ki megbocsátja,
Végtelenül szeret téged!

Őrizzen hát ez az áldás,
Fájdalomban, szenvedésben,
Örömödben, bánatodban,
Bűnök közti kísértésben.

Őrizze meg tisztaságod,
Őrizze meg
dandej, 2019. november 30. szombat, 22:44
Isten jót hoz elő a keresztből
,,Tanácsoddal igazgatsz engem, és azután dicsőségbe fogadsz be engem." (Zsolt 73,24)

Valahányszor bánatosak leszünk és megkísértetünk, álljunk ellene testünknek férfiasan, ha az a kísértésben megdühödik és türelmetlen lesz, és mondjuk ezt: - Hogy miért hagyott el engem most Isten, nem tudhatom, abban azonban nem kételkedem, hogy a szerető, irgalmas Atya jó és bölcs megfontolásból teszi azt, ami végül hasznomra és javamra válik, noha ezt az én bűnös testem nem látja sem nem érti, hanem zúgolódik és a Lélek ellen törekedik. Ezt a keresztet hittel és türelemmel kell legyőzni. Elszenvedem hát türelemmel. - A test ugyan gyenge ehhez, sóhajtozik, sír és panaszkodik, de Isten azt mondja: - Semmit sem tudsz, bolond vagy. Az én akaratom és szándékom az, hogy e keresztből nagy jót hozzak elő.

Luther Márton
kalmanpiroska, 2019. augusztus 18. vasárnap, 07:33
Teológia
,,Csak a kísértés tanít meg az Igére figyelni." (Ézs 28,19)

Teológiámat (A teológia eredetileg az Istenről szóló tudást jelenti. Ilyen értelemben mindenkinek van teológiája, nem csak a teológiát végzetteknek.) nem egyszer s mindenkorra tanultam meg, hanem egyre mélyebben és mélyebben kellett utána kutatnom, erre kísértéseim ösztönöztek; mert a Szentírást csak a gyakorlatban és a kísértésben lehet megérteni. Pálnak is volt egy ördöge, aki öklözte és kísértéseivel a Szentírás szorgalmas tanulmányozására szorította. Nekem a pápa lógott a nyakamon, az egyetemek és a tudósok mindannyian, és általuk az ördög; ezek engem a Bibliához űztek, hogy szorgalmasan olvassam, és helyes értelmére eljussak. Ha nincs ilyen ördögünk, akkor csak spekulatív teológusok vagyunk, akik rosszul gondolkoznak, csupán saját értelmükre alapozva okoskodnak, hogy így meg úgy kell lennie.

Luther Márton
kalmanpiroska, 2019. július 20. szombat, 10:12
Szeretet
"A szeretet a megpróbáltatásban támogat, a sikerben pedig mérsékel. Erős a nehéz szenvedésben. vidám a jótéteményekben, tántoríthatatlan a kísértésben, bőkezű a vendégségben, jókedvű az igazi testvérek körében, türelmes a hamisak között, megbízható a gyalázkodások közepette, jótékony a gyűlölségek ellenére, szelíd a haragvókkal szemben, ártatlan minden álnokságban. A bűn fájdalommal tölti el, de az igazságért lelkesül."

- Ágoston -
kalmanpiroska, 2019. május 17. péntek, 12:28
Képek, videók
Ne vigy engem a kisértésb
pacsakute
2013. március 24. vasárnap, 13:36
szállodánk reklámja
orban47
2014. október 21. kedd, 18:44
Kiállítás reklámja 1942-b
csalogany13
2009. december 17. csütörtök, 12:55
A Halasi Hét reklámja
csalogany13
2009. december 17. csütörtök, 12:53
Ez a reklámja...
caris11935
2009. október 25. vasárnap, 07:45
Tibibá újabb reklámja
makay17
2006. november 26. vasárnap, 16:40
gondolat-ereje1-1080x3 90.
menusgabor
2019. július 17. szerda, 20:29
A gondolat teremtő ereje
irmus
2018. július 26. csütörtök, 10:59
Gondolataid ereje.jpg
scorpionsrose
2014. szeptember 22. hétfő, 09:43
fiúk szorításában
timcsi50
2011. március 07. hétfő, 11:04
A mai kapcsolatok attól ü
sanci81
2018. július 18. szerda, 18:23
a kapcsolatok.jpg
sz719eszter
2018. június 30. szombat, 16:52
Ideális kapcsolat Beszélg
rushlilly
2018. június 12. kedd, 14:20
Ideális kapcsolat
rushlilly
2018. április 13. péntek, 18:22
zenevel_kapcsolatos_ke pek
menusgabor
2018. január 28. vasárnap, 21:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.