Belépés
2020. március 28. szombat | 13. hét | 88. nap | 12:24 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Müncheni konferencia - Német védelmi miniszter: a Nyugatnak szakítania kell a tétlenkedéssel és a panaszkodássa
Annegret Kramp-Karrenbauer kiemelte, hogy a Nyugat nemcsak országok közössége és egy égtáj, hanem egy eszmerendszer is, amely a szabadságon alapuló társadalom, az emberi jogok, a jogállamiság, a hatalmi ágak szétválasztása és a partneri kapcsolatokra épülő nemzetközi rend eszméit foglalja magában.

Ezt az eszmerendszert világszerte kihívások érik, és nem csupán ideológiailag és "papíron", hanem "egészen konkrét" formában is. Ezt mutatja az ukrajnai Krím félsziget nemzetközi joggal ellentétes bekebelezése Oroszországba és az iszlamista terrorizmus támadásainak sora, a szíriai háború, az Indiai-óceán térségének egyes részeire bejelentett jogtalan területi igények és a nukleáris fegyverek terjesztése.

A Nyugat ellenfelei cselekvőképesek, tettre készek, a katonai erő alkalmazásától sem riadnak vissza, a Nyugat viszont csak a saját gyengeségeit boncolgatja és másokra panaszkodik. Ezen sürgősen változtatni kell, és Németországnak is többet kell tennie a Nyugat eszméinek védelmében - mondta a miniszter.

Különösen fontos Szíria. A 2011 óta tartó öldöklés, a lakosság mérhetetlen szenvedése és a konfliktus Európát is nagyban érintő hatása pontosan megmutatja, hová vezet, ha az európaiak nem lépnek időben. Ilyen tétlenkedés nem fordulhat elő többé - húzta alá Annegret Kramp-Karrenbauer.

Szerinte Németországnak főleg két területen kell erősítenie katonai jelenlétét. Az egyik az afrikai Száhel-övezet, a Szahara déli peremén az Atlanti-óceántól a Vörös-tengerig húzódó, száraz éghajlatú térség.

Ez a régió kulcsfontosságú egész Európa biztonságában, mert meghatározza a kontinens felé irányuló migrációs folyamatok nagy részét, és az iszlamista terrorizmus hátországaként is szolgál - fejtette ki.

A másik a Perzsa(Arab)-öböl bejáratánál fekvő Hormuzi-szoros térsége, ahol Németországnak európai partnerekkel összefogva önálló műveletet kell indítania a hajózás biztonságának fenntartására - mondta Annegret Kramp-Karrenbauer, kiemelve, hogy a német gazdaság számára is elengedhetetlen a kereskedelmi forgalom biztonsága a tengerszorosnál, amelyen a globálisan forgalmazott nyersolaj 20 és a cseppfolyósított földgáz 25 százalékát szállítják át a tartályhajók.

Ezzel kapcsolatban az előadása utáni pódiumbeszélgetésen elmondta, hogy azért javasol a tengerszorosnál indított amerikai művelettől független missziót, mert Németország nem ért egyet Washington Iránnal szemben alkalmazott politikájával, amely abból áll, hogy a lehető legnagyobbra fokozzák a Teheránra kifejtett nyomást.

A vasárnapig tartó müncheni biztonságpolitika második napján felszólalt mások mellett Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is, aki a német védelmi miniszter nézeteivel ellentétesen ítélte meg a világpolitikai fejleményeket.

Kiemelte, hogy a nemzetközi kapcsolatokat a "barbarizálódás" jellemzi, és ennek a folyamatnak Moszkva az egyik fő kárvallottja, holott rendre a nemzetközi jog előírásait és az ENSZ határozatait hűen követve jár el. Erre példa szíriai tevékenysége, amelyet a legitim damaszkuszi kormány felkérésére fejt ki, megmentve az országot attól, hogy iszlamista terroristák prédája legyen.

Moszkva Líbiában is egy nemzetközileg elismert tényezőt, a Halífa Haftar tábornok körül csoportosuló erőket támogatja - tette hozzá az orosz diplomácia vezetője.

Úgy vélte, hogy Moszkvával szemben a Nyugat csak a nemzetközi viszonyok szétzilálására, a bizonytalanság és a kiszámíthatatlanság fokozására tör. Ezt jelzi a NATO keleti terjeszkedése és példátlan erőfitogtatása Oroszország határánál - mondta Szergej Lavrov, aláhúzva, hogy a NATO "feléleszti a hidegháborús szembenállást".

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. február 15. szombat, 23:29
Címkék: Annegret Kramp-Karrenbauer, Szerinte Németországnak, Washington Iránnal, Szergej Lavrov, Moszkva Líbiában, Halífa Haftar,
Kommentek
Szép gondolatok...
vele megelégedve."

Wass Albert


"Amikor nincs kinek panaszkodni, az ember hamar lebeszéli magát a nyavalygásról. Egyszerűen tudomásul veszi a dolgokat."

Szilágyi István


"Mit segít a panasz? Semmit. És mégis kénytelen az ember legalább panaszkodni, mert ha ki nem beszéli magából azt a sok feszültséget, amit az élet ma ad, akkor megőrül."

Móricz Zsigmond


"Minden pillanat, amelyet panaszkodással és morgással töltünk, a saját életünkből vesz el. A vidám pillanatok pedig mindig hozzátesznek egy kicsit. Válaszd, amelyik jobban tetszik."

Richard Templar


"A panaszkodás mindig az éppen létező el nem fogadása. (...) Amikor panaszkodsz, áldozattá teszed magad. (...) Változtass hát a helyzeten tettel, vagy szükség esetén mondd el a véleményedet, és lépj ki a helyzetből, vagy fogadd azt el! Minden más őrültség."

Eckhart
aranyoslila, 2018. április 14. szombat, 21:36
Szép gondolatok...
"Minden pillanat, amelyet panaszkodással és morgással töltünk, a saját életünkből vesz el. A vidám pillanatok pedig mindig hozzátesznek egy kicsit. Válaszd, amelyik jobban tetszik."

Richard Templar

Fordította: Polyák Emese
aranyoslila, 2018. április 14. szombat, 21:22
Feltettem az aggodalmaimat az asztalra..
sajnálják. Szinte lételeme. Erre a sóhajára újra és újra, fáradhatatlanul azt válaszolom neki:
Nem foglak sajnálni, bármennyire is szeretnék, ellenben szeretnék segíteni abban, hogy megoldásokat találj."
Nem hiszed el, ez az a mondat, amin ő folyton megsértődik. Felhúzza a vállát, bedobja a durcát, hátat fordít és szinte elmenekül, miközben ismételgeti a mondatát: Te soha nem sajnálsz engem!"
Ördögi kör tehát, de csak te tudsz rajta változtatni. Csak te tudod felfogni, hogy a panaszkodással csupán időt és tonnányi energiát ölsz ki magadból, amiket amúgy a problémát megoldására is fordíthatnál. Meglopod magad. Szó szerint.

Hát jó ez neked?
Van egy tündéri ismerősöm. Nem ismerem személyesen, pedig már érik az az első, közös kapuccsínózás vele. Fura neve van, amit egy életre megtanulsz, úgy hívják Montorffy Letti.
Egy motivációs szalont vezet, ami olyan, mint a béke szigete. Úgy oldja meg a te problémáidat, hogy rávezet az utadra, ahol meglátod azt, mennyi idődet
lenke1964, 2017. december 05. kedd, 08:35
Szép gondolatok...
" Minden pillanat, amelyet panaszkodással és morgással töltünk, a saját életünkből vesz el.
A vidám pillanatok pedig mindig hozzátesznek egy kicsit. Válaszd, amelyik jobban tetszik."

(Richard Templar)
katrin56, 2017. augusztus 29. kedd, 18:08
Minden pillanat, amelyet panaszkodással és morgással töltünk
"Minden pillanat, amelyet panaszkodással és morgással töltünk, a saját életünkből vesz el. A vidám pillanatok pedig mindig hozzátesznek egy kicsit. Válaszd, amelyik jobban tetszik." :)

Richard Templar
klementinagidro, 2017. augusztus 24. csütörtök, 09:06
Tilos panaszkodni Ferenc pápánál
jogszabályokat idézve és esetleges szankciókkal fenyegetve.

A panaszkodást tiltó tábla az 1. számú "egészség- és jólétvédő" törvényre hivatkozik. Hozzáteszi, hogy a tiltást megszegők "áldozatszindrómában" szenvednek, éppen ezért hangulatuk romlik és csökken a problémamegoldó képességük. Kétszeres szankció vár a tábla szerint azokra, akik a panaszkodási tilalmat gyerekek közelében szegik meg.

"Ahhoz, hogy jobbá váljunk, képességeinkre kell koncentrálni saját korlátaink helyett: hagyj fel tehát a panaszkodással, és tégy azért, hogy javíts az életeden!" - olvasható a táblán az apró betűs felirat, amelynek szerzője, Salvo Noe olasz pszichológus személyesen adta át Ferenc pápának a táblát június közepén egy vatikáni audiencián. Az önmegvalósításról és személyiségfejlesztésről írt utolsó könyvében Salvo Noe Ferenc pápát is idézte.

A pápa annyira megörült a táblának, hogy kiragasztotta vatikáni ajtajára.

Ferenc pápa megválasztása óta többször hangoztatta, hogy az evangélium üzenetét örömmel
velemenyezd, 2017. július 14. péntek, 16:13
A vidám elme: ORVOSSÁG
áldott napfényt! A madarak éneke és a természet szépsége szent és hálás érzelmeket ébreszt szívedben, a Teremtő imádására indít, aki előre látta szükségleteidet, s körülvett téged szeretetének és gondoskodásának megszámlálhatatlan jelével.

Mindig legyen életednek egy kitűzött célja. Gyűjts magad köré napfényt a felhők helyett. Igyekezz szép, friss virág lenni Isten kertjében, és árassz jó illatot magad körül! Ha ezt teszed, boldog leszel - azonban a boldogtalanság miatti folytonos panaszkodással biztosan megrövidíted az életedet.

Nyess le életed fájáról minden hervadó levelet és elszáradt ágat, hogy frissesség és életerő járja át testedet-lelkedet.

A keresztények vidámságának forrása az a nagy kiváltság, hogy Isten gyermekei vagyunk. Így ír az apostol: ,,Szeretett testvéreim, akik után úgy vágyakozom, én örömem és koronám, álljatok meg az Úrban!" (Filippi levél 4,1) Elménk örömteljes megvilágosodása és lelkünk templomának világossága bizonyítja, hogy
dandej, 2017. június 22. csütörtök, 21:54
Képek, videók
A panaszkodás egy ....jpg
pacsakute
2013. március 16. szombat, 19:07
Bethlen -Hága konferencia
agica2004
2017. június 12. hétfő, 20:01
Konferencia meghívó
azenujsagom
2017. március 27. hétfő, 04:50
Klebelsberg-konferenci a
furaila
2015. augusztus 22. szombat, 08:12
Nemzet és... konferencia
furaila
2015. június 21. vasárnap, 00:19
konferencia
janna53
2013. július 20. szombat, 23:41
országház konferencia f.
lacipecsenye
2012. augusztus 09. csütörtök, 21:57
Ori Feri Gold konferencia
sarkadykati
2012. június 12. kedd, 17:48
Ikebana konferencia.jpg
farkas1945
2011. május 11. szerda, 14:02
20110319libia konferenciá
agica2004
2011. március 22. kedd, 15:36
Jaltai konferencián
agica2004
2010. február 09. kedd, 16:13
Drávaszentes konferenciat
ludysi
2009. augusztus 25. kedd, 08:48
konferencián.jpg
kaposlogisztika
2008. október 11. szombat, 19:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.