Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 13:01 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Impeachment - Új tények és érvek nélkül zárult a szenátusi tárgyalás csütörtöki napja
A tárgyaláson a vádat előterjesztő és mellette érvelő demokrata párti impeachment-menedzserek csütörtökön a korábbi képviselőházi bizottságok előtti meghallgatások videofelvételeiből mutattak be részleteket, és azt hangoztatták, hogy ukrajnai üzleti ügyei miatt sem Joe Biden egykori alelnök, sem a fia, Hunter Biden nem vádolható korrupcióval. Kárhoztatták viszont Rudy Giulianit, Trump személyes tanácsadóját, aki ukrán tisztségviselőkkel vette fel a kapcsolatot, a többi között annak érdekében, hogy Bidenékre terhelő információkat gyűjtsön.

A csütörtöki tárgyalási napon a szenátorok jó részének figyelme lankadt. Az egyik republikánus szenátor például keresztrejtvényt fejtett, egy másik papírrepülőt hajtogatott, Elizabeth Warren demokrata párti elnökjelölt-aspiráns pedig egy tévétudósítóval játszott valamit. Voltak olyan republikánus szenátorok is, akik elbóbiskoltak, más pedig könyvet olvasott.

A laptopokat, okostelefonokat és más elektronikus szerkezeteket kitiltották az ülésteremből a tárgyalás idejére.

Az amerikai közszolgálati rádió (NPR) a tudósításában megjegyezte: kilenc demokrata párti és huszonkét republikánus szenátor hagyta el a termet rövidebb-hosszabb időre.

Pénteken a demokrata párti impeachment-menedzserek a Donald Trump ellen megfogalmazott másik, a kongresszus akadályozására vonatkozó vádpontjukat fejtik ki.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 07:05
Címkék: Hunter Biden, Rudy Giulianit, Elizabeth Warren, Donald Trump, szenátusi tárgyalás, vádat előterjesztő,
Kommentek
Amerikai republikánus szenátorok vizsgálódnak Biden fiának ukrajnai üzleti ügyeiben is
A szenátus belbiztonsági bizottsága büntetés terhe mellett bekérte a Blue Star Strategies nevű washingtoni lobbicégtől az ukrajnai Burisma gázipari cégnél végzett munkájának dokumentumait. A demokraták lobbicége akkor dolgozott a Burismának, amikor Hunter Biden az ukrán óriásvállalat igazgatótanácsának tagja volt.

A szenátusi bizottság demokrata párti tagjai hevesen ellenezték a vizsgálatot. Gary Peters, a demokraták rangidős tagja a bizottságban leszögezte: a vizsgálat "azzal a kockázattal jár, hogy felerősödhetnek külföldi ellenségeink beavatkozási kísérletei a 2020-as választási folyamatba".

Ron Johnson wisconsini szenátor, a bizottság republikánus elnöke kifejtette: azokat a vádakat szeretné kivizsgálni, amelyek szerint a lobbisták Hunter Biden ukrajnai pozícióját kívánták volna felhasználni az amerikai külügyminisztériumi döntések befolyásolására a Barack Obama vezette kormányzat idején. "Kérdésem az, hogy miért ez a nagy aggodalom? Ha nincs semmi a háttérben, akkor meg fogjuk
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 07:04
Pompeo: a külügyi főfelügyelőt azért mentették fel, mert gátolta a minisztérium munkáját
A tárcavezető egyúttal cáfolta, hogy Steve Linick felügyeleti igazgatónak azért kellett volna távoznia, mert részt vett a Donald Trump amerikai elnök ellen a demokraták által indított alkotmányos felelősségre vonási eljárásban (impeachment).

Pompeo elmondta: ő javasolta Donald Trumpnak Linick felmentését, mert álláspontja szerint a tisztségviselő nem látta el megfelelően a feladatát és "gátolta a külügyminisztérium munkáját". További konkrétummal azonban a miniszter nem akart szolgálni. A The Washington Post idézte a külügyminiszter egyik helyettesét, Brian Bulataót, aki kifejtette, hogy a Linick iránti bizalom akkor kezdett fogyatkozni, amikor tavaly egy karrierdiplomatákat érintő személyzeti ügyekben, éppen a Linick által folytatott belső vizsgálatról szivárogtattak ki információkat a médiának. Bulatao szerint a felmentett igazgató fütyült a Mike Pompeo által meghirdetett etikai elvárásokra is.

Steve Linick az előző amerikai elnök, a demokrata párti Barack Obama kormányzata által
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 07:04
Mike Pompeo felmentette a felügyeleti igazgatót az amerikai külügyminisztériumban
"Kulcsfontosságú, hogy teljes bizalmam lehessen a felügyeleti igazgatóként szolgálatot teljesítő kinevezettekben. A jelenlegi igazgatóval kapcsoltban immár nem ez a helyzet" - írta Pompeo a Nancy Pelosi házelnöknek címzett levelében, amelyben döntéséről tájékoztatta a demokrata párti politikust.

Steve Linick az előző amerikai elnök, a demokrata párti Barack Obama kormányzata által kinevezett tisztségviselő volt a minisztériumban, s szerepet vállalt a Donald Trump elnök elleni tavalyi impeachment (felmentést célzó) eljárásban, amelyet demokrata párti törvényhozók indítottak el. Tájékoztatást adott a képviselőház és a szenátus nyolc bizottságának, s ő adta át a törvényhozóknak azokat a dokumentumokat, amelyeket a minisztérium Rudy Giulianitól, Trump személyes ügyvédjétől kapott. Ezekben a dokumentumokban esett szó Joe Bidenről, az Obama-kormányzat alelnökéről - aki a demokraták elnökjelöltje lesz várhatóan a novemberi választásokon -, és az akkori ukrajnai amerikai nagykövet, Marie Jovanovich
velemenyezd, 2020. május 16. szombat, 07:04
Az amerikai hírszerzés csúcsvezetőjének jelölt politikus azt ígéri, hogy elfogulatlan lesz
másodszor jelölte a DNI élére Donald Trump. Először tavaly nyáron tette ezt, miután a posztról távozott Dan Coats, az addigi igazgató. Augusztusban azonban Trump váratlanul visszavonta a jelölést, miután a szenátusban mind a demokrata párti, mind a republikánus politikusok részéről erős bírálatokkal illették a jelöltet. Ratcliffe ugyanis az egyik leghevesebb védelmezője volt Trumpnak a 2016-os választásokba történt orosz beavatkozás vizsgálata, majd az elnök ellen indított alkotmányos felmentési eljárás (impeachment) során. Az idén februárban Trump - sokak számára váratlanul - ismét Ratcliffe jelölése mellett döntött.

A keddi volt az első az elemzők szerint várhatóan vitákkal terhelt meghallgatás-sorozatban. Amerikai sajtójelentések szerint azonban Ratcliffe esélyei a kinevezésre most jobbak, mint tavaly nyáron, mivel a DNI-t átmenetileg, ügyvezetőként igazgató Richard Grenell - az Egyesült Államok németországi nagykövete - jelentős személyi átalakításokat hajt végre, s a politikusok - nyilatkozataik
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 19:23
Egyesült Államok: elhunyt a Clinton-Lewinsky botrányt kirobbantó Linda Tripp
Linda Tripp rögzítette és juttatta el a sajtónak azokat a telefonbeszélgetéseket Monica Lewinskyval, amelyben az akkor a Fehér Házban dolgozó gyakornok beszámolt a Bill Clinton elnökkel folytatott viszonyáról és annak részleteiről is. A felvételek a Bill Clinton ellen folytatott alkotmányos felmentési eljárás (impeachment) legfőbb dokumentumai voltak 1998-ban.

Tripp akkoriban a Pentagonban (védelmi minisztérium) dolgozott, és a 24 éves korkülönbség ellenére is baráti viszonyt ápolt Lewinskyval. 1997-től kezdve folyamatosan rögzítette telefonbeszélgetéseit a fiatal nővel, majd az összes hangszalagot átadta Kenneth Starr különleges ügyésznek, aki a Clinton elleni vizsgálatot vezette. Tripp volt az, aki elmondta azt is, hogy Lewinsky tisztítatlanul megőrzött egy ruhát, amelyet állítólag egy szexuális aktus során Bill Clinton elnök szennyezett be.

A skandalum és nyomában az impeachment-eljárás során Bill Clintont azzal vádolták meg, hogy eskü alatt hazudott a kongresszusban a Lewinskyhoz fűződő
velemenyezd, 2020. április 09. csütörtök, 07:04
Donald Trump amerikai elnök új kabinetfőnököt nevezett ki
töltötte be. A kabinetfőnöki munka mellett igazgatóként ő irányította a Fehér Ház költségvetési hivatalát is. Egyelőre nem derült ki, hogy a költségvetési igazgatói posztot megtartja-e, vagy ezt a feladatkört a helyettese, Russell Vought veszi át.

A 61 esztendős Mark Meadowst Donald Trump egyik legodaadóbb híveként tartják számon az amerikai politikai életben, kivált azóta, hogy többször erőteljesen védelmébe vette az elnököt a demokraták által indított alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment) során. Amerikai sajtóértesülések szerint Trump még csütörtökön felhívta telefonon, hogy felkérje a posztra. A személycserére feltételezhetően maga Mulvaney is számított, mert pénteken nem ő utazott el az elnökkel a floridai Mar-a-Lago countryklubba, hanem a helyettese, Emma Doyle.

Az első elemzések szerint Trump arra a következtetésre jutott, hogy Mulvaney már nem tartja megfelelően kézben az ügymenetet a Fehér Házban. Döntésével erősíteni kívánja a munka hatékonyságát. Valószínűleg ezt a célt
velemenyezd, 2020. március 07. szombat, 07:04
A demokrata elnökjelölt-aspiránsok bírálata a fő téma az amerikai konzervatívok konferenciáján
A CPAC (Konzervatív Politikai Akció Konferencia) az amerikai republikánus tábor egyik legfontosabb rendezvénye, amelyet az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) szervez, konzervatív aktivisták és választott politikusok részvételével. Donald Trump amerikai elnök szombaton tartja programbeszédét.

A csütörtöki és pénteki programon a politikusok elsősorban a demokraták elnökjelölt-aspiránsait, köztük is főként a Demokrata Párt balszárnyához sorolt politikusok szocialisztikus nézeteit, és általában a szocialista rendszereket bírálták.

Mike Pence amerikai alelnök csütörtök este mondott beszédében ugyan nem nevezte meg a demokraták elnökjelöltségére pályázó Bernie Sanders vermonti szenátort, de élesen bírálta egészségügyi és gazdasági programját. Arra figyelmeztetett, hogy Sanders - és szerinte általában a demokraták - esetleges hatalomra kerülésével az Egyesült Államokban kedvezőtlen fordulat következne be. "Szocialista egészségügyet akarunk?" - fogalmazta kérdésbe az álláspontját, és hozzátette: a
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 18:12
Impeachment - A vád és a védelem érvelésével megkezdődött a tárgyalás utolsó napja
A négyórásra tervezett záró tárgyaláson a vádat képviselő demokrata párti impeachment-menedzserek és az elnök védelmét ellátó jogászcsapat tagjai az utolsó érveiket vonultathatják fel, mielőtt a szenátus szerdán szavaz az Egyesült Államok elnökének elítéléséről vagy felmentéséről. Elemzők egybehangzó értékelése szerint a republikánus többségű szenátus elutasítja majd a Trump ellen felhozott vádakat.

A nyitóbeszédet Jason Crow, az impeachment-menedzserek egyike tartotta. A coloradói politikus a képviselőház nevében arra emlékeztette a szenátorokat, hogy "kötelességük azt követeli meg tőlük, hogy ítéljék el Trump elnököt".

Társa, Val Demings pedig azt hangoztatta, hogy Donald Trump "továbbra sem mentegeti vagy korlátozza magát, nem kér bocsánatot, és továbbra is blöfföl, hogy elcsalja a választásunkat".

Hakeem Jeffries, New York állam egyik demokrata párti képviselője figyelmeztette a szenátorokat, hogy "halálos csapást mérnek az alkotmány impeachmentre vonatkozó cikkelyére", amennyiben
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 20:53
Képek, videók
FRANCES TIPTON HUNTER
eva6
2015. március 17. kedd, 11:29
William Hunter.jpg
orsi1
2015. január 11. vasárnap, 21:21
Spectacled spider-hunter.
durcimarcika
2013. március 15. péntek, 13:08
Ed Giuliani-val-1990-ben
vinczesgym
2007. július 11. szerda, 22:30
elizabeth_taylor_by_ma ria
ladymoon
2018. június 24. vasárnap, 16:47
Elizabeth Moon- A boldogs
sanci81
2018. január 28. vasárnap, 15:55
H-ELIZABETH-SAROLTA.jp g
cserhat3
2018. január 03. szerda, 18:03
Charlotte Elizabeth Diana
agica2004
2015. június 24. szerda, 16:36
Hölgy tube Elizabeths.jpg
mbartis
2015. június 14. vasárnap, 10:38
elizabeth 2.jpg
cologne53
2015. május 20. szerda, 16:37
Tube Elizabeths.jpg
mbartis
2015. február 03. kedd, 20:09
Elizabeth Mary Watt.jpg
orsi1
2015. január 11. vasárnap, 21:19
Elizabeth Horovicz.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:42
elizabeth horovitz.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 02:49
Film (Elizabeth - Az aran
zsu74
2014. augusztus 02. szombat, 23:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.