Belépés
2019. július 23. kedd | 30. hét | 204. nap | 05:26 | Lenke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A szegények eledele védi a májat, meghosszabbítja az...
A szegények eledele védi a májat, meghosszabbítja az életkort és fejleszti az izomzatot is!

A szegények eledelének is hívják. Védi a májat, meghosszabbítja az életkort és fejleszti az izomzatot is!

A puliszka jellegzetesen egy román eledel, azonban most már a világ többi táján is kezdik felfedezni az igencsak egészséges ételt. Szakemberek szerint a málélisztből készült ételek rendben tartják a gyomorműködést, és fiatalító hatásuk is van.

A málé vagy más néven puliszka már Kolumbusz óta egy igencsak tápláló és közkedvelt eledel. Legutóbbi felmérések szerint, jóval meghosszabbodik azon személyek életkora, akik rendszeresen fogyasztanak puliszkát.

Védi a gyomor és a máj egészségét

A puliszka alapanyagául szolgáló kukoricaszemek aracin- és palmitinsavat tartalmaznak, melyek nagyon fontosak az egészséges gyomorműködés szempontjából. A bélrendszerben könnyen felszívódnak, innen pedig átjutva a véráramba, megszabadítanak a toxikus anyagoktól.

A puliszkában levő savak 57 féle méreganyagot képesek semlegesíteni. A puliszka erős méregtelenítő hatással rendelkezik, segíti a máj működését, és csökkenti a májbetegségek kialakulásának kockázatát. Fogyasszunk kenyér helyett puliszkát, hiszen gyomornyugtató, és savcsökkentő hatása is van.

Meghosszabbítja az életkort

Kutatások szerint kiderült, hogy a puliszka napi fogyasztása akár 60%-al is csökkentheti a pajzsmirigy rendellenességek okozta idegi zavarokat. Szabályozza a vércukor-, és koleszterinszintet, ezért fogyasztása a cukorbetegeknek is kifejezetten ajánlott. A puliszka csökkenti az érelmeszesedés és a szívroham kialakulásának kockázatát is.

Fejleszti az izomzatot

Egy kolumbiai kutatás szerint a kukoricában található savaknak fontos szerepük van a izomrostok megerősödésében is. Az equadori gyerekek a világ legjobb sportteljesítményeivel büszkélkedhetnek, étrendjükben pedig rendszeresen szerepel a puliszka.

A kukoricalisztből készült ételek csökkentik a menstruációs problémákat, de vesekő, és májgyulladás esetén is ajánlott. Kutatások alapján megállapították, hogy a puliszka 9%-al növeli a 65 év feletti nők petefészek aktivitását.

Forrás: http://szupertanacsok.blog.hu
Link
taltos1, 2016. június 29. szerda, 23:18
Címkék: szegények eledele, szegények eledelének, puliszka jellegzetesen, román eledel, világ többi, igencsak egészséges,
Kommentek
Illegális bevándorlás - ENSZ-tisztviselő: újra kellene gondolni a korábbi intézkedések fenntartását
Felipe González Morales július 10. és 17. között folytatott megbeszéléseket Magyarországon. A jelentéstevő az ország hatályos törvényeit, szakpolitikáját és gyakorlatát, valamint ezeknek a migránsok emberi jogaira gyakorolt hatását vizsgálta.

Hangsúlyozta: a magyar migrációs politikában a biztonság az első számú szempont, viszont már nem áll fenn az a néhány évvel ezelőtti helyzet, amely ezt indokolná. A migránsok emberi jogai kevés figyelmet kapnak - tette hozzá.

Közölte: a "válsághelyzetet" folyamatosan meghosszabbítják, és jelenleg szeptember 7-ig érvényes. Ezen időszak közelgő lejáratát tekintve azt ajánlotta Magyarországnak, hogy értékelje újra a tényleges migrációs helyzetet, szüntesse meg a válsághelyzetet és az ahhoz kapcsolódó korlátozó intézkedéseket.

Az ENSZ-tisztviselő kitért a tranzitzónák helyzetére. Azt mondta: rendkívül szigorú előírások vannak a tranzitzónákban.

Közölte: jelenleg a tranzitzónákban mintegy 280 ember tartózkodik, legtöbbjük olyan család, amely évek óta
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 18:22
Szlovénia meghosszabbítja a kerítést a Horvátországgal közös határszakaszon
A kerítést a közlemény szerint azon a határszakaszon állítják fel, ahol a leginkább szükség van az illegális bevándorlók megállítására, illetve a szlovén állampolgárok biztonságának és vagyonának megóvására. A belügyi tárca azonban nem közölte, hogy pontosan hol is állítják fel az új kerítést.

A szlovén kormány a múlt héten írt alá szerződést egy szerb céggel a 40 kilométer hosszú szögesdrót, valamint a 3,8 kilométer hosszan elnyúló zárt kerítés felállításáról.

Szlovénia a 2015-ös migrációs hullám óta 179 kilométer hosszú pengés drótkerítést épített a Horvátországgal közös, mintegy 670 kilométeres határán. 2015-ben több mint félmillióan haladtak át a kétmilliós országon Nyugat-Európa felé haladva.

A belügyminisztérium beszámolói szerint az év eleje óta Szlovénia több mint 5300 migránst fogott el - 47 százalékkal többet, mint a tavalyi év első felében -, aki illegálisan lépett be az országba Horvátország irányából. A legtöbben Pakisztánból, Algériából, Marokkóból és Afganisztánból
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 17:02
Jelentős hétvégi forgalomra figyelmeztet a Magyar Közút
A társaság az MTI-vel pénteken azt közölte, hogy a nyári hétvégék amúgy is jelentős forgalma fesztiválok és más rendezvények miatt tovább erősödhet.

Az M7-es autópályán július 13-án és 14-én a zamárdi csomópontnál Budapest irányába ideiglenes sárga burkolati jelekkel meghosszabbítják a gyorsító sávot, segítve a biztonságos becsatlakozást a főpályára. Az arra utazóknak a balatonendrédi csomópontot is ajánlják.

A 7-es főút Zamárdit érintő szakaszán a rendőrség fogja segíteni a forgalom irányítását.

Az M7-710-es főút csomópontban, Balatonvilágos előtt mindkét irányban érvényben marad az óránkénti 60 kilométeres sebességkorlátozás - olvasható a közleményben.
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 10:41
Tőzsde - Pozitív kezdésre lehet számítani Európában
A határidős indexjegyzések alapján a főbb indexek, a londoni, a frankfurti és a párizsi 0,2-0,3 százalék erősödéssel, az euróövezeti EuroStoxx50 gyűjtőindex pedig 0,1 százalék emelkedéssel kezdheti a keddi kereskedést.

Hétfőn nagy indexnyereséggel nyugtázták záráskor a hétvégi amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások bíztató alakulását az európai értékpapírpiacok. Az FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 páneurópai indexek 0,77 és 0,78 százalék erősödést értek el, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,73 százalékkal emelkedett.

Londonban az FTSE-100 index 0,97 százalék nyereséggel fejezte be a hétfői kereskedést, a frankfurti DAX index 0,99 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,52 százalékkal emelkedett. Madridban 0,72 százalék indexemelkedéssel végzett a tőzsde, Milánóban pedig 0,09 százalék lett az indexnyereség zárásra.

A bizakodó befektetői hangulat elsősorban a hétvégi amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokon elért előrelépésre vezethető vissza. Az Egyesült Államok és Kína
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 07:30
Tőzsde - Nagy nyereséggel zártak az európai tőzsdék
A kereskedési idő végén az FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 páneurópai indexek 0,82 és 0,89 százalék erősödést mutattak, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,73 százalékkal emelkedett.

Londonban a még nem hivatalos záróadatok szerint az FTSE-100 index 1,04 százalék nyereséggel fejezte be a hétfői kereskedést, a frankfurti DAX index 1,03 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,55 százalékkal emelkedett. Madridban 0,77 százalék indexemelkedéssel végzett a tőzsde, Milánóban pedig 0,12 százalék lett az indexnyereség zárásra.

A bizakodó befektetői hangulat elsősorban az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokon a hét végén történ előrelépésre vezethető vissza. Az Egyesült Államok és Kína szombaton a G20-ak oszakai csúcstalálkozóján a kereskedelmi tárgyalások folytatásában állapodott meg azt követően, hogy Donald Trump amerikai elnök a feszültség oldása érdekében a tárgyalások idejére felfüggesztette a kínai termékek importvámjának kilátásba helyezett megemelését, valamint jelezte
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 17:42
Végleg bezárták Szdé Dovot, Tel-Aviv belföldi repülőterét
Az ország déli csücskén, a közel háromszáz kilométerre élő eilatiak hónapok óta tiltakoztak a már 2007-ben meghozott döntés ellen, és a tizenhármas tévécsatorna vasárnap esti híradása szerint egy nappal a nyolcvanegy évvel ezelőtt megnyitott reptér bezárása előtt látványosan, tömegesen a földre dobták izraeli személyi igazolványaikat, hogy jelezzék csalódottságukat.

A belföldi járatok Ben Gurion reptérre való áthelyezése mintegy két órával meghosszabbítja az utazást, s ezzel jelentősen megnehezíti elsősorban a gyógykezelésekre a Tel-Aviv-i kórházakba járó eilatiak életét. A kormány képviselői bejelentették, hogy számukra díjmentesen taxit biztosítanak ezentúl a reptértől a kórházaikig.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök közölte, hogy azonnali hatállyal egy négyszáz millió sékeles (közel harmincöt milliárd forintos) segélycsomagot hoz létre az eilatiak megsegítésére, javaslatát három héten belül a kormány elé terjeszt megszavazásra.

A tiltakozáshullám miatt a kormány megvizsgálta a lépés
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 15:41
A német kormány meghosszabbítja az elektromos meghajtású autók vásárlását ösztönző programját
A szövetségi gazdasági minisztérium közleménye szerint a 2016-ban indított programot egyelőre másfél évvel, 2020 végéig hosszabbítják meg. A támogatási keret 600 millió euró.

Tisztán elektromos hajtásrendszerű modellekre 4000 euró, plug-in hibridekre 3000 ezer euró árkedvezmény jár, ezt fele-fele arányban finanszírozza az állam és az adott kocsi gyártója. A támogatás 60 ezer eurónál alacsonyabb listaárú modellekhez jár.

Új elem a rendszerben, hogy külön támogatást lehet igényelni vak és látássérült emberek figyelmeztetésére szolgáló berendezés beépítéséhez. Ezt azzal indokolták, hogy az elektromos autók alacsony sebességnél szinte zajtalanul közlekednek, és hang alapján igen nehéz észrevenni őket.

A támogatási program folytatása nemcsak a fenntartható mobilitás szempontjából fontos, hanem a jövőben is sikeres, munkahelyek százezreit biztosító német autóipar érdekében is - emelte ki a közlemény szerint Peter Altmaier gazdasági miniszter. Hozzátette, hogy az elektromobilitás németországi
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 15:46
Dark Souls (2011 szeptember 22)
utazzon el Anor Londoba. Anor Londoban Gwynevere, Gwyn-nek a lánya utasítja a játékost, hogy legyen Gwyn utódja és teljesítse a próféciát. Hogy mindezt megtehesse, ahhoz meg kell szerezni a nagy uraknak a lelkeit melyek Gwyn közelebbi társai voltak a tűz korszakának születésekor és vissza kell őket vinnie a tűzhöz.

Ezek után a játékos visszatér az első tűzhöz melyet Gwyn őriz, és legyőzésével két opciója is van a játékosoknak: vagy föláldozzák magukat, ezzel teljesítve a próféciát és meghosszabbítja a tűz és az isteneknek korszakát, vagy elsétálhatnak és hagyhatják kialudni a tüzet, hogy ezzel egy sötét korszakot hozzanak a világra.

Artorias of the Abyss

A múltban egy Manus nevezetű lény ismét tudatra ébred és elkezdi a sötétséget (Abyss) terjeszteni Oolacile földjén. Gwyn négy lovagja közül Artorias-t küldték ki Oolacilére, hogy állítsa meg a sötétség terjedését, de megbukott a küldetésében és megrontotta a sötétség. Mindeközbenn Manus kétségbeesetten keresi a rég elvesztett
eposz, 2019. április 08. hétfő, 19:23
Képek, videók
az-eletet-meghosszabbi to-
sarkadykati
2013. március 18. hétfő, 06:48
Az életet meghosszabbító
pacsakute
2013. március 16. szombat, 05:30
Meghosszabbitott f.kar ??
raczandris
2007. január 29. hétfő, 20:07
Én meghosszabbítva
anita21fodrasz
2007. január 25. csütörtök, 18:51
A szegények halála.jpg
chillik
2018. március 10. szombat, 04:04
Budai szegények 01.jpg
chillik
2018. január 20. szombat, 05:22
Budai szegények 02.jpg
chillik
2018. január 20. szombat, 05:22
Szegények.jpg
sznejuci
2015. szeptember 18. péntek, 20:18
szegények9.jpg
lilagondolatok
2014. augusztus 28. csütörtök, 12:09
Szegények azok....jpg
pacsakute
2014. augusztus 20. szerda, 22:23
Szegények azok, akik nem
jucinenadov
2014. augusztus 04. hétfő, 22:23
Szegények azok.jpg
suzymama43
2014. július 28. hétfő, 13:39
Szegényeknek van szíve.jp
agica2004
2014. március 11. kedd, 15:35
Lakások Szegényeknek, Lju
farkas1945
2013. szeptember 09. hétfő, 11:05
szegények.jpg
szuzika
2012. november 27. kedd, 17:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.