Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 04:10 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ne hívj szerelőt: dugulás-elhárítás házilag
A következő házi megoldásokat megelőzésként is használhatod, de segítenek akkor is, ha már egyáltalán nem megy le a víz a kádban vagy a mosdókagylóban.

Megelőzés szódabikarbónával

Öt evőkanálnyit keverj el két liter vízben. A keveréket forrald fel, és azonnal öntsd a lefolyóba - lehetőleg közvetlenül, ezért várd meg, hogy lefolyjon a benne lévő víz. Ez általában feloldja a lefolyócsőben lévő lerakódásokat. Érdemes havonta egyszer akkor is elvégezned ezt a műveletet, ha a lefolyóknak látszólag semmi bajuk.

Ecet-szódabirkabóna páros
Az ecetes-szódabikarbónás keverék talán a leghatékonyabb a dugulás elhárítására, ráadásul még a lefolyóból áradó kellemetlen szagokat is megszüntetheted vele - arról nem is beszélve, hogy a pénztárcád mellett ezen szerekkel a csővezetéket is kímélheted. A mosdókagylók és kádak dugulásának megszüntetése érdekében egy tölcsér segítségével önts a lefolyóba fél pohár szódabikarbónát, majd egy pohár ecetet. Amikor a habzás alábbhagy, alaposan öblítsd át forró vízzel a lefolyót. Ezután várj öt percet, majd engedj rá bőségesen hideg vizet.

Segít a sütőpor is
Ha éppen nincs otthon szódabikarbóna, a sütőpor is segít. Ebből azonban kétszer annyit használj, tehát egy egész pohárral szórj a lefolyóba, mielőtt beleöntenéd az ecetet.

Egyszerű konyhasó

A szódabikarbóna mellett a só is kiváló partnere az ecetnek, ha dugulás elhárításáról van szó. A sóból is félpohárnyit önts a lefolyóba, forró ecetből viszont kétpohárnyit. Ezután öblítsd le forró, majd hideg vízzel.

Makacsabb dugulás esetén a só és az ecet mellett szódabikarbónát is használj - ilyen a kádban a samponlerakódások és a haj okozta dugulás. Ám ezt is könnyen elháríthatod, ha egy pohár sót összekeversz egy pohár szódabikarbónával, majd hozzáöntesz fél pohár ecetet. Öntsd az oldatot a lefolyóba, várj tíz percet, majd öblítsd le két liter forrásban lévő vízzel. Végül addig engedd a csapból a forró vizet, amíg az akadálytalanul le nem folyik.

Trisó makacs lerakódások ellen
A háztartási boltokban kapható trisó a mosógép élettartamának meghosszabbítására is jó, de a makacs dugulást is feloldja. Önts egy egész flakonnyit a lefolyóba, hagyd állni egy éjszakán át, majd reggel öblítsd le egy edény forró vízzel.

Duguláselhárítás bóraxszal

A bórax hasznos szer, hiszen könnyedén eltávolíthatod vele a penészt a szövetekből vagy a makacs foltokat a szőnyegből. Ráadásul a WC tisztán tartásához és a dugulás elhárításához is használhatod.

Hatékony szer, ugyanakkor kíméletesebb, mint az üzletekben kapható lefolyótisztító szerek. A bóraxot a következőképpen használd: egy tölcsért tegyél a lefolyóba, azon keresztül juttass bele fél pohár bóraxot, majd juttass utána két pohár, még forrásban lévő vizet. 15 percig hagyd dolgozni a keveréket, majd öblítsd le forró vízzel.

Ha szükséges, ismételd meg a műveletet - másodszorra garantáltan tiszta lesz a lefolyó.

Link
pearl11, 2014. március 24. hétfő, 21:11
Címkék: következő házi, kádban vagy, keveréket forrald, benne lévő, lefolyócsőben lévő, lefolyóknak látszólag,
Kommentek
Kötelezettségvállalással zárult az E.on és az Aegon biztosító ügye
A GVH keddi MTI-hez eljuttatott közleménye szerint azt vizsgálta, hogy a vállalkozások érthetően hívták-e fel a fogyasztók figyelmét a szolgáltatás kettőségére. Így arra, hogy a vészelhárítási szolgáltatás keretében a biztosítás villanyszerelés, vízvezeték-szerelés, gázvezeték-szerelés és dugulás-elhárítás esetén nyújt segítséget biztosítási időszakonként legfeljebb három alkalommal, és legfeljebb 32 ezer forint értékig, de kizárólag vészhelyzetben, azaz nem fedezi minden háztartási meghibásodás eseténa költségeket. A segítségnyújtási szolgáltatás viszont információ átadására és szakiparos ajánlására vonatkozik.

A GVH kötelezettségként írta elő, hogy a társaságok írásban tájékoztassák az Otthonangyal biztosításra szerződött ügyfeleket a biztosítás igénybevételének feltételeiről. A vállalás értelmében a vállalkozások a tájékoztatót közzéteszik a http://www.eon.hu/otthonangyal/ és a https://www.aegon.hu/eon-otthonangyal oldalon is.

A GVH úgy ítélte meg, hogy a vállalások elfogadásával hatékonyan
velemenyezd, 2016. július 19. kedd, 13:11
Újjabb csalók bukkantak fel!!!
legyenek elővigyázatosak, ne engedjenek be otthonukba hívatlanul érkező, a szolgáltatóra hivatkozó vállalkozókat és főként ne írjanak előre alá semmilyen, hivatalosnak tűnő nyomtatványt. Az FCSM nem végez ingatlanon belüli csatornatisztítást és ilyen tevékenységgel nem bízott meg egyetlen vállalkozást sem.

Egyre több megkárosított ügyfél jelentkezik a Csatornázási Műveknél. Elmondásuk szerint szedett-vedett munkaruhába öltözött, 2-3 fős társaságok csöngetnek be váratlanul. Nem létező dugulás-elhárítást állapítanak meg, vagy például kétévenként végzendő kötelező tisztítást emlegetnek.

Természetesen nincs semmiféle előírás a tisztítás gyakoriságára nézve, és ha zavartalanul elfolyik a háztartásból a szennyvíz, akkor nincs szükség dugulás-elhárításra sem. A módszerük azért rendkívül megtévesztő, mert az álcsatornások egyébként többnyire hivatalosan bejegyzett cégek, vállalkozhatnak ingatlanon belüli csatornatisztítási feladatokra és számlaképesek. Tehát a gyanútlanul aláírt megrendelést
1951anna, 2015. március 04. szerda, 09:24
Duguláselhárítás Szentendre
Duguláselhárítás Szentendre

Azonnali duguláselhárítás Szentendre, ingyenes kiszállással, 06 20 293 44 00!
Duguláselhárító gyorsszolgálatunk Szentendre területén azonnali kiszállást tud ígérni. Ezen a területen 2 órán belül megjelennek duguláselhárító szakembereink. Lefolyótisztítás profi módon!
Duguláselhárítás: hétfőtől - vasárnapig, dugulás elhárítás lakáson belül és épületen kívül. Honlapunk további oldalain mindent megtudhat a dugulások kialakulásáról, valamint tanácsokat kap az otthoni duguláselhárítás fortélyairól.
A dugulások minden háztartásban előbb utóbb bekövetkeznek. A igazán makacs dugulásokat pedig hagyományos (otthoni) módszerekkel szinte lehetetlen megoldani. De ne essen kétségbe, mert számíthat ránk. Duguláselhárítás Szentendre területén, a legmodernebb gépekkel, gyorsan.
Duguláselhárítás Szentendre - árak

Minden megrendelő előre szeretné tudni, hogy legalább nagyságrendileg mekkora összegre számíthat, ezért kérjük olvassa el a
dugulaselharitas, 2014. április 19. szombat, 08:41
Duguláselhárítás Gödöllő
Duguláselhárítás Gödöllö

Azonnali duguláselhárítás Gödöllö, ingyenes kiszállással, 06 20 293 44 00!
Duguláselhárító gyorsszolgálatunk Gödöllö területén azonnali kiszállást tud ígérni. Ezen a területen 2 órán belül megjelennek duguláselhárító szakembereink. Lefolyótisztítás profi módon!
Duguláselhárítás: hétfőtől - vasárnapig, dugulás elhárítás lakáson belül és épületen kívül. Honlapunk további oldalain mindent megtudhat a dugulások kialakulásáról, valamint tanácsokat kap az otthoni duguláselhárítás fortélyairól.
A dugulások minden háztartásban előbb utóbb bekövetkeznek. A igazán makacs dugulásokat pedig hagyományos (otthoni) módszerekkel szinte lehetetlen megoldani. De ne essen kétségbe, mert számíthat ránk. Duguláselhárítás Gödöllö területén, a legmodernebb gépekkel, gyorsan.
Duguláselhárítás Gödöllö - árak

Minden megrendelő előre szeretné tudni, hogy legalább nagyságrendileg mekkora összegre számíthat, ezért kérjük olvassa el a duguláselhárítás árak
dugulaselharitas, 2014. április 19. szombat, 08:39
A mögöttetek húzódó sok ezer év
oldalról
2014.02.03.

A testnek intenzív átalakuláson kell átmennie ahhoz, hogy világotok változni tudjon. A sejt mélyén rejtőző dimenziókapukon átáradó információnak, mely az őseredetből árad a számotokra látható világ felé, végre utat kell, hogy találjon rajtatok, a testeteken keresztül.
A Lélek Kiáradása intenzíven megkezdődött, hogy megváltoztassa a külső világotokat.
Minden növény, mely a világotokban formát öntött, benneteket szolgál. Most kérünk benneteket, hogy a testetekben lévő ,,dugulás elhárítást" a Boróka növény termésével segítsétek meg. Az oszlopok, melyek megtartják világotokat, mondhatni ,,Atlasz lábai", erősítésre szorulnak.
Ne feledjétek. A változások mindig először bennetek zajlanak le.
Minden jel, mi a külvilágban történik, visszautal a testetekben zajló akadályokra és változásokra. Minden karambol, ütés, sérülés jelzi, hogy hol van a meridián hálótokban dugulás, elakadás, belső háború, zárlat. Minden elhízás, megvastagodás jelzi,
sanci81, 2014. február 05. szerda, 20:32
Maró anyaggal támadtak meg romániai romákat Párizsban
számoltak be az internetes újságnak, hogy január 16-án saját szemükkel látták, amikor egy férfi folyékony anyaggal locsolta le az egyik család matracát egy utcasarkon a tér közelében. A támadó elfutott, amikor meglátta az önkénteseket.

"A folyadék azonnal szétroncsolta a matracot, fekete folyadék volt" - mondta az egyik önkéntes. Egyik társa ujját meg is égette a táskáját ért folyadék. Az önkéntesek szerint kénsavról vagy nátronlúgról lehet szó, valamilyen olyan maró anyagról, amelyet dugulás-elhárításra is használnak. A romák elmondták az önkénteseknek, hogy nem először látták a támadót, aki nyáron egy asszonynak leöntötte a karját, a felsőtestét és a lábát a maró anyaggal, majd később visszajött és az egész családját megfenyegette. Az asszony, miután kórházban ápolták, hazatért Romániába, mert kiutasítási határozat volt érvényben ellene.

A tanúk szerint egyetlen támadóról, egy férfiról van szó, aki több civil szervezet szerint tavaly nyár óta rendszeresen bántalmazza a romákat. A hajléktalanokat
velemenyezd, 2014. február 05. szerda, 16:54
Ne hívj szerelőt: dugulás-elhárítás házilag
szűrőt használsz a kádban vagy a mosdókagylóban: az ugyanis csak a nagyobb ételmaradékok vagy a hajszálak ellen véd, a sampon vagy a vízkő ellen nem.
A lefolyócsöveket érdemes időnként kitisztítanod, hogy a lerakódásokat eltávolítsd, és ezzel megelőzd a teljes dugulást.
Megelőzés szódabikarbónával
A szódabikarbóna rendkívül hasznos szer: használhatod többek között vízkő ellen és a ruhák fehérítésére is. Emellett a lefolyócsövek karbantartásánál is nagyon hasznos, sőt, kisebb dugulások elhárításában is segít. Ha például csak nagyon lassan csordogál le a víz a mosogató- vagy a mosdókagylóban, akkor elsőként a szódabikarbónával próbálkozz.

Öt evőkanálnyit keverj el két liter vízben. A keveréket forrald fel, és azonnal öntsd a lefolyóba - lehetőleg közvetlenül, ezért várd meg, hogy lefolyjon a benne lévő víz. Ez általában feloldja a lefolyócsőben lévő lerakódásokat. Érdemes havonta egyszer akkor is elvégezned ezt a műveletet, ha a lefolyóknak látszólag semmi
tinka1951, 2014. január 11. szombat, 16:33
Képek, videók
dugulás elhárítás.jpg
barkaszjudit
2007. december 09. vasárnap, 08:31
Terror Elhárítás.hu.jpg
rambobby
2007. október 07. vasárnap, 14:09
Ő lesz a következő házi k
dnemethk
2008. február 11. hétfő, 23:25
0 a inti, a kádban.jpg
lovaszmarika
2019. június 24. hétfő, 12:48
0 a a a inti a kádban na5
lovaszmarika
2018. november 14. szerda, 15:16
Nő a kádban
eva6
2017. július 18. kedd, 20:00
0 a kádban a nő kcif5kzg9
lovaszmarika
2016. október 07. péntek, 16:50
ÚJ KÉP KÁDBAN NŐ.gif
rochlitzne
2015. március 22. vasárnap, 13:24
kádban.jpg
boraborella
2011. június 22. szerda, 15:34
Habokközt a kádban
csalogany13
2010. augusztus 31. kedd, 11:22
a kádban az új autóval.JP
szupimami
2010. augusztus 01. vasárnap, 11:33
nyuszi kádban.jpg
rochlitzne
2010. június 08. kedd, 14:32
weekend...kádban nő fürdi
manocska20
2010. május 10. hétfő, 12:43
cicák kádban.jpg
kicsoda57
2010. április 10. szombat, 21:27
A Nagy kádban
dudlika
2010. március 10. szerda, 14:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.