Belépés
2020. május 29. péntek | 22. hét | 150. nap | 18:10 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
ITM: óriási az igény informatikusokra
Solymár Károly Balázs a II. kerületi Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban 11. évfolyamos diákoknak tartott pályaorientációs előadásában azt hangsúlyozta: az informatikai tudás óriási kincs lehet, arra minden ágazatban, köztük a gépjárműiparban, az egészségügyben és az agráriumban is szükség van.

Ugyancsak szükség van informatikusokra a közlekedés, a repülés, a logisztika és a honvédelem területén - jelezte a helyettes államtitkár, azt is kiemelve, hogy az ágazatban dolgozók tudására a jövőben egyre inkább igény lesz.

Az elsősorban logikus gondolkodást, kreativitást, nyitottságot, csapatban gondolkodást és angol nyelvtudást igénylő hivatás jelenleg a legversenyképesebb fizetést biztosítja Magyarországon. Az átlagkeresetek tekintetében még a bankszektort is megelőzi az informatikusok bérezése - ismertette. Megjegyezte, hogy a legkeresettebbek az alkalmazásfejlesztő és programozó szakemberek, köztük is a Java-fejlesztők.

Solymár Károly Balázs tájékoztatása szerint a kiemelkedő bérezésen kívül kényelmes munkakörnyezet biztosításával is ösztönzik munkavállalóikat az informatikai állásokat kínáló cégek.

A pályaválasztás előtt álló tanulókat a helyettes államtitkár arra biztatta, hogy felsőoktatási képzés keretében, lehetőleg mesterdiplomát és akár doktori fokozatot is szerezve tanulják meg a szakmát, majd szólt a szakmai gyakorlat megszerzésnek fontosságáról is.

"Az egyetemi képzés olyan széleskörű alaptudást és világlátást ad, amiből évtizedekig lehet építkezni" - hangoztatta.

Solymár Károly Balázs felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország számtalan felsőoktatási intézményében van lehetőség programtervező, gazdasági és üzemeltető informatikus képzettséget szerezni, a hallgatók számára számos ösztöndíj-lehetőséget is biztosítanak.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 11:11
Címkék: Solymár Károly Balázs, Csík Ferenc Általános Iskola, igény informatikusokra, informatikai tudás, honvédelem területén, helyettes államtitkár,
Kommentek
LMP: a kormányapparátuson kellene kezdeni az átképzést
Az ellenzéki politikus pénteki, a tisztes munka világnapján tartott sajtótájékoztatóján a majdnem kétszáz államtitkár, helyettes államtitkár vagy miniszteri, miniszterelnöki biztos közül sorolta fel azokat, akiknek kormányzati munkáját feleslegesnek ítélte, és megkérne, inkább egy feldolgozóüzemben dolgozzanak minimálbérért.

Elsőként Farkas Flórián roma felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki biztost nevezte meg, akit szerinte korrupciós ügyei miatt úgyis el kellene bocsátani.

Szél Bernadett szerint Andy Vajna filmügyi kormánybiztost is inkább a kaszinói foglalják le, Deutsch Tamás internetfejlesztésért felelős miniszterelnöki biztos csak twitterezik, de érdemi tevékenységet nem végez, és felesleges Hegedűs Zsuzsanna felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki megbízott vagy Aszódi Attila paksi beruházásért felelős kormánybiztos foglalkoztatása is.

Hangsúlyozta: Csepreghy Nándor államtitkár kijelentésével ellentétben a közigazgatásban dolgozók nem tudják enyhíteni a munkaerőhiányt,
velemenyezd, 2016. október 07. péntek, 12:42
Kara Ákos: több mérnökre és informatikusra van szükség az országban
Kara Ákos felidézte, a vállalatok egyértelműen jelezték, hogy szükségük van mérnökökre és informatikusokra,és megjegyezte, "a következő hónapokban olyan döntések születnek meg a kormány részéről, amelyek segítik ennek a célnak a megvalósulását".

Az MTI kérdésére az államtitkár kifejtette: a döntések egy része a szakképzés további, a piaci igényekhez illeszkedő átalakítását szolgálja, valamint olyan célzott programok elindítását, amelyekkel vonzóvá teszik a fiatalok számára az informatikus szakot.

Hozzátette, hogy a digitalizáció a versenyképesség szempontjából különösen fontos a magyar vállalkozások számára, ezért a kormány több programot is indít a nyáron, kifejezetten a kis- és közepes vállalkozások számára.

Erre a célra közel negyvenmilliárd forintot szánnak, amelyből 18 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás lesz - fűzte hozzá.

Kara Ákos a szakképzés piaci igényekhez igazítására jó példának hozta fel azt a megállapodást, amely a győri egyetem kötött többek között a
velemenyezd, 2016. május 12. csütörtök, 17:42
Az Európai Bizottság előtt a szegedi lézerközpont-projekt nagypályázati anyaga
kérelmet be lehetett nyújtani az Európai Bizottsághoz. Ezzel párhuzamosan folytatódik a beruházási szakaszra történő felkészülés, amely a terep-előkészítési munkálatok után várhatóan ősszel kezdődhet meg. Tölgyesi Viktória kiemelte: a felkészülés során nagy hangsúlyt fektetnek a humánerőforrás-fejlesztésre is, hiszen a világon egyedülálló ELI beruházás megvalósulásánál szükség lesz további fizikusokra, biológusokra, vezető mérnökökre, gépész- és villamosmérnökökre, mechatronikai mérnökökre, mérnök informatikusokra, továbbá szakmunkásokra és technikusokra is.

Lehrner Lóránt, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a tervek szerint néhány napon belül kiírják a közbeszerzést a kivitelezésre, az építési munkálatok pedig várhatóan ősszel kezdődhetnek meg.

Az ELI-ALPS különleges építészeti követelményeivel kapcsolatban elmondta: az épületegyüttes 24 ezer négyzetméteres lesz, legfontosabb része az a 7 ezer négyzetméteres csarnok, amelyen a lézeres kísérleti területet alakítják ki. Itt a
velemenyezd, 2013. május 31. péntek, 12:22
Regionális onkológiai centrum létesül Veszprémben
Tájékoztatása szerint a 3,6 milliárd forintos fejlesztési összegből 2,3 milliárdot tesz ki az uniós támogatás, a fenntartó megyei önkormányzat ehhez 1,3 milliárdot ad. Megjegyezte, hogy a kórház és a fenntartó megye közös pályázatáról idén nyáron született meg a kedvező döntés. Ismertetése szerint a támogatási szerződés aláírása után kiírják a közbeszerzési pályázatot a kivitelezésre, és a jövő év tavaszán elkezdődhetnek a beruházási munkálatok.Hornyák Lajos hangsúlyozta, hogy a centrumot - amely 2013 végére elkészül, és 2014 elejétől fogadja az első betegeket - a legkorszerűbb sugárterápiás gépekkel és műszerekkel szerelik fel.

Szavai szerint "tudniuk kell a betegeknek, hogy Veszprémben korszerű, európai színvonalú onkológiai központ fogadja őket". A főorvos felhívta a figyelmet arra is, hogy az onkológus szakorvosok mellett a veszprémi Pannon Egyetemről magasan képzett sugárfizikusokat, sugárbiológusokat tudnak majd felvenni a centrumhoz.

Rámutatott arra is, hogy további 10-15
velemenyezd, 2011. október 22. szombat, 07:22
5 szakma, amire biztosan
jelentkezésedhez a megfelelő formátumú önéletrajzot használod, és a motivációs leveled felépítése is tökéletes, alkalmazz letölthető sablonokat! Az álláskereső portálok ezen a téren is segítik a jelentkezőket, ha tehát nem tudod pontosan, mit vár a cég, amelyhez jelentkezel, először nézz szét ezeken az oldalakon!
Mérnökök és informatikusok kerestetnek

A felsőfokú végzettséget igénylő pozíciók közül a vegyész-, gépész-, környezet- és villamosmérnökökre van nagy kereslet, de emellett jó informatikusokra is gyakran hónapokig vadásznak a cégek. Az ok nem más, mint hogy a külföldi piac által ajánlott, gyakran a nettó 1-1,5 millió forintos béreket a magyar cégek képtelenek megadni a szakembereknek.

Amennyiben azonban valaki hasonló papírokkal beéri az itthon ajánlott összegekkel, valószínűleg nem kell hónapokon keresztül böngésznie az álláskereső portálokat, mire talál valamit. Bár az egymillió nettót még a szakmailag tapasztalt programozók esetében is ritkán éri el a magyar fizetés, az
horvathnemagdi, 2011. június 14. kedd, 05:43
Belgium munkaerőpiaca
Belgium munkaerőpiacának megnyitását tervezi

Forrás: EUvonal - EU Tájékoztató Szolgálat

A belga belügyminisztérium a munkaerőpiaci korlátozások feloldására készül. Belgiumban jelenleg a 2004-óta az unióhoz csatlakozott tagállamok állampolgárainak munkavállalása engedélyhez és hosszú adminisztrációs eljáráshoz kötött. Könnyítést csak néhány szakma esetében - így az építészmérnökökre, informatikusokra, fordítókra, mérnökökre és nővérekre vonatkozóan - alkalmaznak.
Patrick Dewael belga belügyminiszter előterjesztése szerint az EU-hoz négy éve csatlakozott közép-európai országok munkavállalói 2008. május 1-jétől, míg a román és bolgár állampolgárok 2009. január 1-jétől vállalhatnának szabadon munkát Belgiumban.

A 12 új tagállam csatlakozásakor az EU15-ök felmentést kaptak a szabad munkaerőáramlás alkalmazása alól, s továbbra is fenntarthatták saját szabályozásukat. A korlátozások maximum hét évig maradhatnak érvényben, melynek lejárta után valamennyi
veronika74, 2008. március 03. hétfő, 16:42
Képek, videók
kámaszutra informatikusok
tutipeti
2007. április 27. péntek, 18:06
solymár1020_21.jpg
maroka
2018. október 20. szombat, 22:28
solymár1020.jpg
maroka
2018. október 20. szombat, 22:27
solymár1020_24.jpg
maroka
2018. október 20. szombat, 22:24
solymár1020_23.jpg
maroka
2018. október 20. szombat, 22:23
solymár1020_16.jpg
maroka
2018. október 20. szombat, 22:22
solymár1020_8.jpg
maroka
2018. október 20. szombat, 21:18
solymár1020_5.jpg
maroka
2018. október 20. szombat, 21:16
solymár1020_9.jpg
maroka
2018. október 20. szombat, 21:14
solymár1020_4.jpg
maroka
2018. október 20. szombat, 21:11
Solymári_templom_Mária -ke
maroka
2018. október 20. szombat, 21:10
solymár1020_11.jpg
maroka
2018. október 20. szombat, 21:09
solymár1020_6.jpg
maroka
2018. október 20. szombat, 21:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.