Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 15:41 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Romániában 317 ezren kérték hiteleik törlesztőrészleteinek ideiglenes felfüggesztését
A 265 ezer kérvény felét a bukaresti kormány által elfogadott 2020/37-es sürgősségi kormányrendelet alapján nyújtották be az ügyfelek. A hiteltörlesztésről szóló moratóriumot a kormány március végén fogadta el és azok a jogi és magánszemélyek kérhették legtöbb 9 hónapra vagy rövidebb időre a törlesztőrészletek fizetésének felfüggesztését, akiknek bevétel-kiesést okozott a koronavírus-járvány. Emellett a bankok is lehetővé tettek bizonyos kedvezményeket ügyfeleik számára, ezek alapján is kértek ideiglenes halasztást.

Mostanig 303 ezer magánszemély és 14 ezer jogi személy élt a hiteltörlesztés ideiglenes felfüggesztésének lehetőségével, ami a magánszemélyeknek folyósított hitelek kevesebb mint 20 százalékát tette ki, a jogi személyeknél pedig a hitelállomány kevesebb mint 14 százalékát. A hitellel rendelkezőknek még június 15-ig van lehetőségük ilyen kérvényt benyújtani, amennyiben igazolni tudják, hogy a járvány jelentős bevételkiesést okozott számukra.

A kormányrendelet értelmében a törlesztés felfüggesztésének időszakában esedékes kamatokat tőkésítik és szétosztják a törlesztés fennmaradó időszakára, tehát a későbbi törlesztőrészletek nagyobbak lesznek az eredetieknél. A hitelintézetek ezért azt tanácsolták az ügyfeleiknek, hogy csak azok éljenek ezzel a lehetőséggel, akiket valóban keményen sújtott a járvány megfékezése érdekében bevezetett korlátozó intézkedések okozta gazdasági leállás.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 12:11
Címkék: bukaresti kormány, kormány március, hiteltörlesztés ideiglenes, magánszemélyeknek folyósított, jogi személyeknél, hitelállomány kevesebb,
Kommentek
Az MNB folyamatosan figyeli a határon átnyúló fintech szolgáltatókat
Az MNB kockázatnak tekinti, hogy fintech szolgáltatók mások infrastruktúráját veszik igénybe. Ez a működési modell hatékony, gyors, kényelmes, de az infrastruktúra problémája az arra épülő szolgáltatások működését is veszélyezteti - hívták fel a figyelmet.

Példaként említették a jelentős fizetési rendszerrel rendelkező Wirecard Card Solutions Limited tevékenységi engedélyének felfüggesztését. A brit pénzügyi felügyelet döntését követően más társaságok is kénytelenek voltak szüneteltetni a szolgáltatásaikat, ami sok magyarországi ügyfelet is érintett.

A közlemény szerint az MNB alapvető fogyasztói elvárásnak tekinti, hogy a fintech szolgáltatók közérthető, naprakész információkkal lássák el az ügyfeleiket. Válsághelyzetben különösen fontos, hogy folyamatosan tájékoztassák a nyilvánosságot a helyzetről, kockázatokról, illetve a megoldási lehetőségekről, és szükség esetén a fogyasztói igényérvényesítés módjairól - tették hozzá.

Kiemelték ugyanakkor a fogyasztói körültekintés jelentőségét
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 10:41
Krónika 10. rész (költségvetés, határozathozatalok)
A költségvetési összegző javaslat vitájaKormány: újra növekedési pályára állhat a gazdaság

Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium (PM) államháztartásért felelős államtitkára a vitában elhangzottakra reagálva azt mondta, hogya 2021-es a gazdaságvédelem költségvetése, mert megadja meg a kormány gazdasági válaszát a koronavírus-járvány okozta helyzetre.

Az indítványban megfogalmazott válaszok elegendőek lehetnek ahhoz, hogy a gazdaság újra növekedési pályára álljon - szögezte le.

A gazdaságvédelmi alap forrásai a beruházásokon keresztül szolgálhatják a munkahelyteremtést és a munkahelymegőrzést - érvelt. Az államtitkár nem értett egyet azzal, hogy az álláskeresési járadék időtartamát és összegét növelni kellene.

A költségvetési javaslat a járványügyi készenlét fenntartásáról is szól. Megmarad a járvány elleni védekezési alap, ehhez használhatják fel a gépjárműadót - mutatott rá. Ezért cserébe a kormány azt kínálja, hogy a szerényebb helyzetű önkormányzatok helyzete
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 19:33
BÉT - Felfüggesztik a Magyar Telekom-részvények kereskedését csütörtökön aukció miatt
A kibocsátó maga kérelmezte értékpapírjai kereskedésének felfüggesztését, mivel az aukció során keletkező információk, illetve az aukció eredménye jelentős mértékben befolyásolhatja a részvények árfolyamát.

Amennyiben a részvények kereskedését befolyásoló információk korábban nyilvánosságra kerülnek, a tőzsde vezérigazgatója a kibocsátó törzsrészvényeinek és a kapcsolódó származtatott eszközöknek a kereskedését határozattal visszaállíthatja.

A társaság korábban bejelentette, a részvény-visszavásárlási aukció során legfeljebb 5,2 milliárd forint összértékben tervez részvényeket visszavásárolni a részvényesek javadalmazása céljából. Az aukció ajánlatgyűjtési szakasza június 25-én 10 órától 13 óráig tart, az ügyletkötési időszak pedig 13 órától 15.30-ig.

A tranzakcióban való részvétel önkéntes. A részvényesek mérlegelésük szerinti áron és mennyiségben ajánlhatják fel részvényeiket a társaság részére megvételre az ajánlatgyűjtési időszakban. A részvényesek részvényeiket több részletben, több
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 07:05
Egy párizsi előállítást követően meghalt férfi családja a rendőrök felfüggesztését kéri
"Hagyd abba", "nem bírom", majd húsz másodperc alatt hétszer "megfulladok" - ezeket mondta Cédric Chouviat, amikor január 3-án a párizsi Eiffel-toronynál három rendőr a földre szorította, miután provokatívan viselkedett velük szemben egy közúti rutinellenőrzés során. A 42 éves futárt a helyszínről szívroham miatt életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol két nap múlva meghalt. A boncolási jegyzőkönyv szerint a halálát gégesérülés miatt bekövetkezett fulladás okozta. Az ügyben nem szándékos emberölés gyanújával indult vizsgálat még januárban.

A jelenet rekonstruálásához a rendőrség felügyeleti szerve 13 felvételt vizsgált meg. Ezek közül kilencet a futár maga készített, hármat egy negyedik rendőr, aki jelen volt az előállításkor, egyet pedig egy arra haladó autós. Ezek tartalma jelent meg a francia lapokban.

A jegyzőkönyv szerint a 12 percig tartó beszélgetés során Cédric Chouviat többször "bohócoknak" és "szerencsétlen figuráknak" nevezte a rendőröket. Azt is kérte tőlük, hogy ne
velemenyezd, 2020. június 23. kedd, 22:00
Részvény-visszavásárlási aukciót indít a Magyar Telekom
Az aukció időpontja 2020. június 25. Az ajánlatgyűjtési szakasz 10 órától 1 óráig tart, az ügyletkötési időszak 13 órától 15.30-ig.

A társaság az aukció napjára az ajánlatgyűjtési szakasz kezdetétől kezdeményezi majd részvényei tőzsdei kereskedésének felfüggesztését.

A tranzakcióban részt vehet bárki, aki rendelkezik a tranzakció teljes időtartamában Magyar Telekom törzsrészvénnyel és teljesíti a jelen közlemény szerinti egyéb feltételeket.

A tranzakcióban való részvétel önkéntes. A részvényesek mérlegelésük szerinti áron és mennyiségben ajánlhatják fel a részvényeiket a társaság részére megvételre az ajánlatgyűjtési időszakban. A részvényesek részvényeiket több részletben, több áron is felajánlhatják. A részvények megvásárlására a legalacsonyabb ajánlattételi árszintről indulva kerül sor, legfeljebb a meghatározott keretösszeg erejéig.

A társaság által fizetett részvényenkénti ár 5 százaléknál nagyobb mértékben nem haladhatja meg a vásárlás napján a Budapesti Értéktőzsde által
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 17:32
Krónika 13. rész (víziközmű-szolgáltatások)
- fogalmazott.

A kormány beáldozta a "rezsipropaganda" oltárán a közműszolgáltató cégeket - jelentette ki a vezérszónok. Ezek a cégek kínlódnak, a rezsicsökkentés miatt alacsonyak az ágazati bérek, hiányoznak a fejlesztések és sok esetben a kötelező karbantartások is elmaradtak az elmúlt években - érvelt.

Az érintett cégek vezetői gyakorlatilag kormányzati segítségért könyörögnek, januárban az ágazati kooperáció már petíciót nyújtott be a miniszterelnöknek, ebben a közművezeték-adó felfüggesztését és az áfa csökkentését kérik - mondta. A közművezeték-adó felfüggesztése 14 milliárd, az áfakulcs 18 százalékra mérséklése pedig újabb 23 milliárd forintnyi új forrást jelenthetne számukra - számolt a politikus.

A képviselő közölte: az Orbán-rendszer az elmúlt években tönkretette ezt az ágazatot. Megjegyezte, hogy 8-10 cég csődközelben van, miközben nagyjából háromezer milliárd forintot kellene költeni a víziközművek biztonságos üzemeltetéséhez szükséges felújításokra.

LMP: ez
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 21:49
Fidesz: a baloldal színt vallott, segíti a "börtönbizniszt"
A politikus azután nyilatkozott, hogy az Országgyűlés hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi a börtönzsúfoltsági kártalanítások kifizetésének felfüggesztését az év végéig.

A törvény, ahogy a politikus elmondta, a "börtönbiznisz" megállítását célozza.

Kijelentette: a baloldaltól eddig is csak terelést és félrebeszélést lehetett látni. "A baloldal mindig a börtönbizniszen gazdagodó baloldali ügyvédek és Soros-szervezetek oldalán állt, és mindent megtett azért, hogy zavartalanul tudjon folytatódni ez a milliárdos iparág".

Hozzátette: a "börtönbizniszen" százmilliókat keresnek "a baloldalhoz köthető gátlástalan ügyvédek és Sorosék".

A börtönviselt bűnözőket képviselve milliárdokat pereltek ki a magyar államtól - zárta szavait és úgy értékelt: ez a joggal való gátlástalan és üzletszerű visszaélés, amelynek ideje volt véget vetni.
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 18:23
Korrupciós vádak a súlyemelésben - Büntetőjogi eljárást szorgalmaz az orosz és a német szövetség vezetője
összes világbajnokságon az ellenőrzéssel. Az ARD hírt adott két svájci bankszámláról, amelyre 1992-től 23 millió dollár (csaknem 7 milliárd forint) érkezett, ez az összeg nem szerepelt az IWF mérlegében. A csatorna szerint a számlák felett egyedül Aján Tamás rendelkezett, és 5,5 millió dollár (mintegy 1,7 milliárd forint) sorsa tisztázatlan.

Aján Tamás - aki 24 évig főtitkára, 2000-től pedig elnöke volt az IWF-nek - a szövetség elnökségének év eleji dohai ülésén maga kérte tevékenységének felfüggesztését annak érdekében, hogy vizsgálat derítse fel a vádak valóságtartalmát. A magyar sportdiplomata már az ARD által január első hétvégéjén bemutatott dokumentumfilm vetítését követően visszautasította a korrupcióról és a szervezett doppingolásról szóló vádakat, miként tette azt a MACS is.

A 2000-től tíz éven át Nemzetközi Olimpiai Bizottság-tag, 2010 óta pedig tiszteletbeli NOB-tag Aján március 3-án lemondott tiszteletbeli tagságáról, mert - mint mondta - meg akarja menteni az olimpiai mozgalmat a
velemenyezd, 2020. június 06. szombat, 11:41
Képek, videók
TV3 24 órás felfüggesztés
muhold
2008. február 15. péntek, 14:37
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
átépített Bukaresti stadi
hartvigjoe
2012. április 28. szombat, 06:40
Kormányos Sándor: Március
maria_kadar_148
2018. március 04. vasárnap, 19:20
40 éves az Ideiglenes nem
lacipecsenye
2013. február 19. kedd, 09:35
ideiglenes fahíd1944-1947
agica2004
2009. március 25. szerda, 15:00
ez ideiglenesen KnR-es né
barapara
2008. október 08. szerda, 20:02
ideiglenes019.jpg
hoogie
2006. augusztus 26. szombat, 21:32
ideiglenes017.jpg
hoogie
2006. augusztus 26. szombat, 21:28
ideiglenes016.jpg
hoogie
2006. augusztus 26. szombat, 21:27
ideiglenes015.jpg
hoogie
2006. augusztus 26. szombat, 21:25
ideiglenes014.jpg
hoogie
2006. augusztus 26. szombat, 21:24
ideiglenes013.jpg
hoogie
2006. augusztus 26. szombat, 21:22
ideiglenes012.jpg
hoogie
2006. augusztus 26. szombat, 21:20
ideiglenes011.jpg
hoogie
2006. augusztus 26. szombat, 21:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.