Belépés
2019. november 22. péntek | 47. hét | 326. nap | 14:41 | Cecília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Önkormányzat 2019 - A DK kiáll Pikó András polgármesterjelölt mellett
A politikus, aki az ellenzék közös XVII. kerületi polgármesterjelöltje, a sajtótájékoztatón azt mondta: a rendőrség minden bizonyíték, valós gyanú nélkül, egy politikai lejárató cikk nyomán kezdett nyomozást a Fidesz helyi kihívójával szemben.

Gy. Németh Erzsébet úgy látta, a történtekre egyetlen magyarázat lehetséges: Pikó Andrásnak komoly esélye van leváltani Józsefváros jelenlegi fideszes polgármesterét.

Nem fogjuk következmények nélkül hagyni, hogy Orbán Viktor "bolsevik típusú rendőrállamot csináljon Magyarországból" - fogalmazott, majd arra kért mindenkit, hogy péntek este hat órára tiltakozása jeléül menjen el a Pál utcai fiúk Práter utcai szobrához.

Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője szerint ha a Fidesz követ el választási bűncselekményt, akkor a rendőrségnek "kuss a neve".

Elmondta: Erzsébetvárosban és Terézvárosban a 2018-as választáson 341 név még a sorrendjében is megegyezett a Fidesz és egy kamupárt listáján, az aláírások pedig eltérőek voltak. Hozzátette: az ügyben mégsem kerestek meg egyetlen aláírót sem, és nem volt házkutatás sem.

Arra a kérdésre, mi látható a VIII. kerületi esetről a Magyar Nemzet birtokába került fotón, Gy. Németh Erzsébet úgy reagált, hogy Pikó András és kampánycsapata nem követett el bűncselekményt.

Egy másik kérdésre, amely szerint Erzsébetvárosból is előkerült egy fotó az ajánlóívek ellenőrzéséről, Oláh Lajos azt mondta, az íveket az aláírásokat gyűjtőnek is ki kell töltenie, és leadás előtt ellenőrizni szokták, hogy az aláírásgyűjtő valóban rendesen kitöltötte-e a dokumentumot. Azt is felírják - folytatta - , hogy milyen sorszámú nyomtatványokat vitt el az aláírásgyűjtő, ugyanis az ívek pénzbe kerülnek. Hozzátette: amikor visszahozza az íveket, ellenőrzik, hogy mind megvan-e.

Volt kérdés Trócsányi László uniós biztosi jelöléséről, amelyre Barkóczi Balázs, a DK szóvivője úgy válaszolt: Európa leggyengébb miniszterelnökének a biztosjelöltje a leggyengébb posztra várományos. Trócsányi László megválasztását a DK nem fogja megszavazni - tette hozzá.

Kitért arra, hogy az első európai parlamenti képviselő, aki nem szavazott meg egy magyar biztost, az Szájer József volt, és még mindig a Fideszben politizál.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 12:42
Címkék: Pikó András, Németh Erzsébet, Pikó Andrásnak, Orbán Viktor, Oláh Lajos, Magyar Nemzet,
Kommentek
Önkormányzat 2019 - DK: a leváltott városvezetők ne semmisítsenek meg dokumentumokat!
Gy. Németh Erzsébet DK-s politikus, a Fővárosi Közgyűlés megválasztott tagja pénteki budapesti sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet arra, hogy több, a választáson győztes ellenzéki polgármesterjelölt, például Baranyi Krisztina, Pikó András, Déri Tibor és V. Naszályi Márta eredményét is megtámadták a választási szerveknél. Véleménye szerint ezek a lépések semmi másra nem jók, csak időhúzásra. Amíg az eredmény nem válik jogerőssé, addig nem történik meg az átadás-átvétel, ez idő alatt pedig bizonyítékokat lehet majd eltüntetni - fogalmazott.

A DK megválasztott polgármesterei éppen azért mindenütt a korábbi fideszes vezetésű kerületek és hivatalok átvilágításával kezdik a munkájukat - emelte ki. Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a szerződések és egyéb dokumentumok eltüntetése súlyos bűncselekmény.

Kérdezték Gy. Németh Erzsébetet arról, hogyan állhat fel Karácsony Gergely új stábja, annak kik lehetnek a tagjai; erre azt felelte, a főpolgármester kompetenciája, hogy összeállítsa a
velemenyezd, 2019. október 18. péntek, 14:51
Önkormányzat 2019 - Budapesti kerületi polgármesterek - EREDMÉNY
II. kerület - Örsi Gergely (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)Budapest III. kerület - Dr. Kiss László (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)Budapest IV. kerület - Déri Tibor (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)Budapest V. kerület - Szentgyörgyvölgyi Péter (FIDESZ-KDNP)Budapest VI. kerület - Soproni Tamás (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)Budapest VII. kerület - Niedermüller Péter (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)Budapest VIII. kerület - Pikó András (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)Budapest IX. kerület - Baranyi Krisztina (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)Budapest X. kerület - D. Kovács Róbert Antal (FIDESZ-KDNP)Budapest XI. kerület - Dr. László Imre (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)Budapest XII. kerület - Pokorni Zoltán (FIDESZ-KDNP)Budapest XIII. kerület - Dr. Tóth József (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)Budapest XIV. kerület - Horváth Csaba
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 07:24
Önkormányzat 2019 - Fővárosi közgyűlési képviselők - EREDMÉNY
Péter (polgármesterként - XIX. kerület)

Gy. Németh Erzsébet (kompenzációs listáról)

Havasi Gábor (kompenzációs listáról)

Horváth Csaba (polgármesterként - XIV. kerület)

Karácsony Gergely (főpolgármesterként)

Dr. Kiss László (polgármesterként - III. kerület)

Dr. László Imre (polgármesterként - XI. kerület)

Németh Angéla (polgármesterként - XV. kerület)

Niedermüller Péter (polgármesterként - VII. kerület)

Örsi Gergely (polgármesterként - II. kerület)

Pikó András (polgármesterként - VIII. kerület)

Soproni Tamás (polgármesterként - VI. kerület)

Szaniszló Sándor (polgármesterként - XVIII. kerület)

Dr. Tóth József (polgármesterként - XIII. kerület)

Tüttő Kata (kompenzációs listáról)

Váradiné Naszályi Márta (polgármesterként - I. kerület)FIDESZ-KDNP - 13 mandátum

Dr. Bagdy Gábor (kompenzációs listáról)

Borbély Lénárd (polgármesterként - XXI. kerület)

D. Kovács Róbert Antal (polgármesterként - X.
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 07:24
Önkormányzat 2019 - Pikó András (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) Budapest VIII. kerületének polgármestere
A jelöltek sorrendje:1. Pikó András (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) - 49,60 százalék (11 241 szavazat)2. Dr. Sára Botond (FIDESZ-KDNP) - 48,42 százalék (10 972 szavazat)

3. Dr. Suda Dezső (Független) - 1,01 százalék (229 szavazat)

4. Körmendi Gábor Attila (KÉP) - 0,52 százalék (118 szavazat)

5. Fehérvári Zsolt (MUNKÁSPÁRT) - 0,45 százalék (102 szavazat)
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 07:05
Önkormányzat 2019 - Budapesti kerületi polgármesterek - RÉSZEREDMÉNY
százalék)

1. Soproni Tamás (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) - 57,72 százalék (871 szavazat)

2. Hassay Zsófia (FIDESZ-KDNP) - 42,28 százalék (638 szavazat)Budapest VII. kerület (44,74 százalék)

1. Niedermüller Péter (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) - 47,67 százalék (3600 szavazat)

2. Vattamány Zsolt (FIDESZ-KDNP) - 41,43 százalék (3129 szavazat)

3. Moldován László (Független) - 5,48 százalék (414 szavazat)Budapest VIII. kerület (55 százalék)

1. Pikó András (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) - 50,20 százalék (5936 szavazat)

2. Dr. Sára Botond (FIDESZ-KDNP) - 47,89 százalék (5663 szavazat)

3. Dr. Suda Dezső (Független) - 1,01 százalék (120 szavazat)Budapest IX. kerület (62,26 százalék)

1. Baranyi Krisztina (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) - 57,81 százalék (7391 szavazat)

2. Dr. Bácskai János (FIDESZ-KDNP) - 39,04 százalék (4991 szavazat)

3. Cséplő Dániel (Független) - 1,80 százalék (230 szavazat)Budapest X.
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 21:46
Önkormányzat 2019 - Péterfalvi: folytatja az eljárást a józsefvárosi adatkezelési ügyben a NAIH
A rendőrség korábban azért indított eljárást, mert Pikó Andrással, a VIII. kerület közös ellenzéki polgármesterjelöltjével és kampánycsapatával kapcsolatban felmerült, hogy törvénytelen adatkezelést folytattak.

A műsorban elhangzott: sajtóértesülések szerint a megjelent bizonyítékok egyértelműen felvetik a jogsértés gyanúját, ezért a NAIH folytatja az eljárást; ha bűncselekményre utaló tények vetődnek fel, a hatóság azonnal megteszi a szükséges lépéseket.

Péterfalvi Attila emlékeztetett, az adatvédelmi hatóság a helyi választási bizottság megkeresésére indított ellenőrzést az ügyben. A tényfeltárást, tényállást megállapító szakasz után döntenek az eljárás lezárásáról vagy annak hatósági vizsgálatként történő folytatásáról - fűzte hozzá, jelezve: utóbbi eljárás végén a NAIH akár pénzbírságot is kiszabhat vagy kötelezheti az adatkezelőt az adatok törlésére.

Úgy vélekedett: a médiában megjelent felvételek alapján a történtek egyértelműen "megteremtik" a jogellenes adatkezelés valószínűségét.
velemenyezd, 2019. október 07. hétfő, 11:11
Önkormányzat 2019 - BM: a rendőrség nem zaklat polgármesterjelölteket és stábjaikat
A BM arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) közleményében azt írta: Arató Gergely, a DK országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez a Pikó András és csapata ellen indított nyomozás miatt. "Pintér Sándor egy semmitmondó válaszban közölte, hogy szerinte teljesen rendben van, hogy a rendőrség zaklatja a nyolcadik kerületi ellenzéki polgármesterjelöltet és stábját" - fogalmazott a párt.

A BM közleményében leszögezte: a DK téves adatok alapján minősíti a magyar rendőrség választásokkal kapcsolatos intézkedési gyakorlatát. "Magyarország rendőrsége pártbefolyástól mentesen folytatja tevékenységét, és ettől egyetlen párt megalapozatlan közleménye sem téríti el" - tették hozzá.

Azt írták: a rendőrség a büntetőeljárásról szóló törvény maradéktalan betartásával intézi a feljelentéseket. Hozzátették, nem igaz az sem, hogy a rendőrség a választásokkal kapcsolatban egyetlen esetben intézkedett. A rendőrség - jellemzően a választás rendje elleni
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 19:52
Képek, videók
Hegedüs András minisztere
furaila
2019. november 08. péntek, 13:51
HEGEDÜS ANDRÁS 1955-1956
furaila
2019. október 23. szerda, 11:29
András Montvai ajándéka12
charlotteani
2018. október 22. hétfő, 01:41
András.jpg
agica2004
2018. július 22. vasárnap, 18:04
András-Dami.jpg
agica2004
2018. július 22. vasárnap, 18:02
András-Dia-Dami.jpg
agica2004
2018. július 22. vasárnap, 18:02
András-Kati- Molnár Anita
agica2004
2018. július 22. vasárnap, 18:01
András herceg sólyma 01.j
chillik
2018. június 13. szerda, 05:26
András herceg sólyma 02.j
chillik
2018. június 13. szerda, 05:26
András herceg sólyma 03.j
chillik
2018. június 13. szerda, 05:25
András herceg sólyma 04.j
chillik
2018. június 13. szerda, 05:25
Bogaras polgármesterjelöl
furaila
2014. szeptember 30. kedd, 09:36
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.