Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 20:49 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Önkormányzat 2019 - A DK kiáll Pikó András polgármesterjelölt mellett
A politikus, aki az ellenzék közös XVII. kerületi polgármesterjelöltje, a sajtótájékoztatón azt mondta: a rendőrség minden bizonyíték, valós gyanú nélkül, egy politikai lejárató cikk nyomán kezdett nyomozást a Fidesz helyi kihívójával szemben.

Gy. Németh Erzsébet úgy látta, a történtekre egyetlen magyarázat lehetséges: Pikó Andrásnak komoly esélye van leváltani Józsefváros jelenlegi fideszes polgármesterét.

Nem fogjuk következmények nélkül hagyni, hogy Orbán Viktor "bolsevik típusú rendőrállamot csináljon Magyarországból" - fogalmazott, majd arra kért mindenkit, hogy péntek este hat órára tiltakozása jeléül menjen el a Pál utcai fiúk Práter utcai szobrához.

Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője szerint ha a Fidesz követ el választási bűncselekményt, akkor a rendőrségnek "kuss a neve".

Elmondta: Erzsébetvárosban és Terézvárosban a 2018-as választáson 341 név még a sorrendjében is megegyezett a Fidesz és egy kamupárt listáján, az aláírások pedig eltérőek voltak. Hozzátette: az ügyben mégsem kerestek meg egyetlen aláírót sem, és nem volt házkutatás sem.

Arra a kérdésre, mi látható a VIII. kerületi esetről a Magyar Nemzet birtokába került fotón, Gy. Németh Erzsébet úgy reagált, hogy Pikó András és kampánycsapata nem követett el bűncselekményt.

Egy másik kérdésre, amely szerint Erzsébetvárosból is előkerült egy fotó az ajánlóívek ellenőrzéséről, Oláh Lajos azt mondta, az íveket az aláírásokat gyűjtőnek is ki kell töltenie, és leadás előtt ellenőrizni szokták, hogy az aláírásgyűjtő valóban rendesen kitöltötte-e a dokumentumot. Azt is felírják - folytatta - , hogy milyen sorszámú nyomtatványokat vitt el az aláírásgyűjtő, ugyanis az ívek pénzbe kerülnek. Hozzátette: amikor visszahozza az íveket, ellenőrzik, hogy mind megvan-e.

Volt kérdés Trócsányi László uniós biztosi jelöléséről, amelyre Barkóczi Balázs, a DK szóvivője úgy válaszolt: Európa leggyengébb miniszterelnökének a biztosjelöltje a leggyengébb posztra várományos. Trócsányi László megválasztását a DK nem fogja megszavazni - tette hozzá.

Kitért arra, hogy az első európai parlamenti képviselő, aki nem szavazott meg egy magyar biztost, az Szájer József volt, és még mindig a Fideszben politizál.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 12:42
Címkék: Pikó András, Németh Erzsébet, Pikó Andrásnak, Orbán Viktor, Oláh Lajos, Magyar Nemzet,
Kommentek
Fidesz: Pikó vállalja a felelősséget a döntéseiért!
A józsefvárosi Fidesz az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: Pikó András szerint "minden alapot nélkülöz", hogy ő közszolgálati lakásokat vett volna el a kerületi egészségügyi dolgozóktól, rendőröktől, tűzoltóktól.

Ezzel szemben az igazság az, hogy Józsefváros polgármestere április 6-án egyszemélyben döntött 60 darab közszolgálati célú lakás kijelölésének megszüntetéséről - olvasható.

Felszólították a polgármestert, ha szerinte ez nem igaz, akkor "ne az online térben szerencsétlenkedjen, hanem álljon ki a járvány miatt frontvonalban harcoló orvosok, ápolók, rendőrök, tűzoltók elé, és mondja férfiasan a szemükbe: ezekre a lakásokra nem számíthatnak a jövőben."
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 16:42
Koronavírus - Fidesz: a baloldali önkormányzatokban kirúgások, fizetéscsökkenések, megszorítások követik egymás
válságokban, amivel tovább növelte a munkanélküliséget és mélyítette a szegénységet. A mostani járványban is sok baloldali önkormányzatnál tettek embereket az utcára és csökkentették a közszolgálatban dolgozók fizetését - húzta alá.

A Fidesz képviselőcsoportjának szóvivője példaként említette, hogy a Niedermüller Péter vezette DK-s Erzsébetváros miközben csökkentette a kerületi óvónők fizetését, több tízmilliós megbízásokat adott Gyurcsány Ferenc ügyvédjének, Czeglédy Csabának.

"Józsefvárosban Pikó András elvette a kerületi egészségügyi dolgozók, rendőrök, tűzoltók lakását" - mondta.

Kiemelte, Hódmezővásárhelyen miközben Márky-Zay Péter polgármester fizetését változatlanul hagyták, más közalkalmazottakat kirúgtak, illetve csökkentették a fizetéseket.

Miskolcon, ahol szintén az ellenzék vezeti az önkormányzatot, a városnak dolgozó fizikai dolgozók bérét azonnal csökkentették - közölte a szóvivő.

Halász János közölte, a "baloldal zsigerből megszorít, kirúg, adót emel és csökkenti a
velemenyezd, 2020. május 23. szombat, 14:13
Koronavírus - Tagadja Kocsis Máté állításait Pikó András
Kocsis Máté szerdai videoüzenetében arról beszélt, "elkótyavetyélte" Józsefváros támogatását Pikó András, a kerület "álcivil" polgármestere.

Pikó András erre reagálva közleményében elsőként azt emelte ki, Józsefváros lakói a múlt héten megdöbbenéssel értesültek arról, hogy a kormány a kerületnek korábban megítélt 1 milliárd 125 millió forint fejlesztési támogatást elvonta a józsefvárosiaktól. A kerület kormánypárti országgyűlési képviselője az azóta eltelt egy hétben nem volt képes magyarázatot adni arra, hogy ebben mi az ő felelőssége - írta. "Ezzel szemben újra és újra hazugságokba keveredik", amelyeket cáfolva a kerületi lakosokkal együtt továbbra is várja a válaszát: mit tesz a képviselő a bajba jutott józsefvárosiakért; miért vont el a kormány aránytalanul sok fejlesztési forrást a kerülettől.

Pikó András azt írta: nem igaz Kocsis Máté azon állítása, hogy az önkormányzat ne tett volna lépéseket a fejlesztési források lehívására. Nem igaz azon állítása sem, hogy a kerület nem számolt a
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 14:43
Kocsis: Pikó elkótyavetyélte Józsefváros támogatását
Kocsis Máté szerint Pikó András csúsztat, hergeli az embereket, tényeket hallgat el a VIII. kerület egymilliárd forintos kormányzati támogatásával kapcsolatban.

A frakcióvezető kifejtette, a kormány a koronavírus magyarországi megjelenése után létrehozta a járvány elleni védekezési alapot és a gazdasági alapot, a közös teherviselésben pedig a multiknak, a pénzügyi szektornak, a pártoknak és az önkormányzatoknak is részt kellett venniük: a kiadások 95 százalékát a kormány a saját költségvetéséből fedezi, a maradék 5 százalékot a többiek.

Hangsúlyozta, hogy a kabinet a fel nem használt önkormányzati támogatásokat csoportosította át a járvány elleni védekezési alapba.

Így Pikó András valótlanságot állított, amikor elvonásról beszélt, sőt a polgármester "helyi propagandalapja" odáig is "elmerészkedett", hogy a VIII. kerületnek be kell fizetnie egymilliárd forintot - mondta Kocsis Máté, kijelentve: Józsefvárosnak nem kell semmilyen egymilliárdot befizetnie, ugyanis ez a pénz sosem volt a
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 19:51
Koronavírus - Közgyűlési "koalíciós" kerületi polgármesterek együttműködést kérnek a kormánytól
Azt írták: együttműködést kérnek a kormánytól, hogy a gazdasági és szociális válságkezelés lépéseiről haladéktalanul kezdjenek egyeztetést az önkormányzatokkal. A válság által leginkább sújtott iparágak a nagyvárosokban összpontosulnak, és a nagyvárosokban él a legtöbb olyan ember, akiknek megélhetése veszélybe került. Ezért a budapesti kerületi önkormányzatokra a szociális válság enyhítésében minden eddiginél nagyobb szerep hárul - emelték ki.

Hozzátették: a kerületi önkormányzatok az egyre növekvő feladatokat egyre csökkenő bevételekből kénytelenek ellátni, az egészségügyi és szociális válság kezeléséhez pedig nem csak támogatást, de "kielégítő információt" sem kapnak a kormánytól.

A háziorvosok, az ápolók, vagy éppen a szociális ellátásban dolgozó munkatársaik járvány elleni védelmét szolgáló eszközök kormányzati forrásból alig érkeznek - írták, a vírustesztelés mennyiségét is elégtelennek értékelve.

A közlemény aláírói szerint a kormány első gazdasági intézkedései nem
velemenyezd, 2020. április 04. szombat, 18:32
Fidesz-KDNP: kampányígéretei ellenére bérlakásokat adna el Pikó
Vörös Tamás közölte, az önkormányzat tulajdonosi bizottságának csütörtök délutáni ülésére készült előterjesztés szerint a kerület vezetése első körben nyolc bérlakást adna el, a lakások eladását azonban semmi nem indokolja. Gazdasági indoka nem lehet az eladásnak, hiszen az előző, fideszes vezetés 13 milliárd forinttal a kasszában adta át a kerületet a balliberális polgármesternek - tette hozzá.

Kifejtette, Pikó András kampányában azt ígérte: növelik a kerületi bérlakásállományt, a magánberuházásokban épülő házakban önkormányzati lakásokat vesznek, valamint leállítják az önkormányzati lakóházak privatizációját. Azt is állították, hogy lakásügynökséget is létrehoznak - jegyezte meg. A kormánypárti politikus rámutatott: mindezeknek alapvetően ellentmond a mostani javaslat.

Kitért arra is: Pikó András a kampányban arról beszélt, hogy 1500 üres bérlakást utal ki az azt igénylőknek. Ennyi üres lakása soha nem volt a józsefvárosi önkormányzatnak, és mostanában a polgármester már csak 800 lakásról
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 15:51
Fidesz-KDNP: felháborító, hogy Pikó egyhavi bért elvesz Józsefvárosban
Mint mondta, a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok idejének gyakorlata tért vissza, hatalomra kerülve a baloldal mindig megszorításokkal lát munkához.

Kifejtette: Pikó András mintegy 700 embertől - köztük bölcsődei nevelőktől, óvónőktől, szociális és egészségügyi dolgozóktól - vesz el egyhavi bért.

Felidézte, hogy Józsefváros a kormánypártok vezetése alatt 2013 óta mindig előteremtette az év végi juttatás fedezetét, évente csaknem 140 millió forintot.

Vörös Tamás bírálta, hogy a kerület új vezetése 150 millió forinttal többe kerül majd, mint az előző. Kiemelte: a polgármesternek a saját testületén kellene takarékoskodnia, és nem azokon, akik több megbecsülést érdemelnének.
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 18:42
Önkormányzat 2019 - Kocsis Máté Józsefváros érdekét szolgáló ügyekben együttműködik az új vezetéssel
Kocsis Máté - a Facebook-oldalán közzétett - levelében elnézést kért, amiért előzetesen egyeztetett hivatalos elfoglaltsága miatt nem tud részt venni az alakuló ülésen, és azt kérte, tegyék lehetővé, hogy a Fidesz-KDNP egyik képviselője felolvassa írását.

A politikus - aki 2009 és 2018 között volt Józsefváros polgármestere - azt írta: Józsefváros országgyűlési képviselőjeként a kerület érdekét szolgáló ügyekben együtt kíván működni az új városvezetéssel. "Itt nőttem fel, ma is itt élek a családommal, és ha a Jóisten úgy akarja, itt fognak felnőni a gyermekeim is. A közmegbízatásom és a személyes érdekem is az, hogy Józsefváros még jobb hely legyen" - fogalmazott levelében Kocsis Máté.

Gratulált a képviselőtestület tagjainak az elnyert mandátumokhoz és sok sikert kívánt a munkához, ugyanakkor arra is figyelmeztetett: a kampány véget ért, a szlogeneket, a hamisságokat, a vakmerő ígérgetéseket most fel kell váltaniuk a szürke hétköznapok sokszor monoton ügyintézéseinek és a bátor tetteknek
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 11:05
Képek, videók
hadik andrás0711.jpg
maroka
2020. július 11. szombat, 19:06
csokay andrás0706.jpg
maroka
2020. július 06. hétfő, 21:43
radó andrás_1.jpg
maroka
2020. július 03. péntek, 12:01
radó andrás_2.jpg
maroka
2020. július 03. péntek, 11:59
csokay andrás0513.png
maroka
2020. május 13. szerda, 15:18
Tarnai András karn.gif
liliana01
2020. február 08. szombat, 11:43
Hegedüs András minisztere
furaila
2019. december 10. kedd, 13:18
Hegedüs András és Bata Is
furaila
2019. december 10. kedd, 13:17
andrás kereszt1130.jpg
maroka
2019. december 07. szombat, 19:36
HEGEDÜS ANDRÁS 1955-1956
furaila
2019. október 23. szerda, 11:29
András Montvai ajándéka12
charlotteani
2018. október 22. hétfő, 01:41
Bogaras polgármesterjelöl
furaila
2014. szeptember 30. kedd, 09:36
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.