Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 22:10 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Horvát-magyar - Először játszik Splitben a magyar labdarúgó-válogatott
A horvát szövetség szerdán a közösségi oldalán jelentette be, hogy az ország második legnagyobb városában található Poljud Stadionban tartják a találkozót október 10-én, 20.45-től. A két csapat budapesti mérkőzését március 24-én 2-1-re a magyarok nyerték.

A magyar válogatott ősszel negyedik alkalommal lép pályára Horvátországban, de Splitben először szerepel, eddig ugyanis kétszer Zágráb, egyszer pedig Eszék adott otthont a mérkőzéseknek.

A selejtezőcsoport állása:1. Magyarország43 - 1 6- 49 pont2. Szlovákia

32 - 1 7- 263. Horvátország32 - 1 5- 464. Wales31 - 2 2- 335. Azerbajdzsán3- - 3 3-100

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 19:29
Címkék: Poljud Stadionban, horvát szövetség, közösségi oldalán, ország második, találkozót október, magyarok nyerték,
Kommentek
Elindult a Trafó 22. évada
decemberben új darabot mutat be.

A Trafó továbbra is helyet ad a hazai független színházi társulatok bemutatóinak, valamint repertoáron tartja a rezidens társulatok - a Dollár Papa Gyermekei, a STEREO AKT, a TÁP Színház, a Titkos Társulat, a Soharóza és a KV Társulat - előadásait. A 10 éves Proton Színház újra műsorra tűzi Mundruczó Kornél Frankestein-terv, A jég és Látszatélet című rendezéseit. A Trafóklub első bemutatója október 3-án Gábor Sára Kutyaportéka című előadása lesz. Október 8-án látható Horváth Csaba és Dargay Marcell El valahová című előadása. Novemberben mutatja be itthon a European Freaks című részvételi színházi előadását a STEREO AKT. Kárpáti Péter Díszelőadás című drámáját decembertől új koncepcióban láthatják a nézők. Januárban Menedék címmel a TÁP Színház készül premierre. Februárban mutatják be a Családi tűzfészek című Tarr Béla-film színpadi adaptációját, májusban pedig a végzős fizikai színházi koreográfus-rendező osztály mutatkozik be. A 2019-es Staféta Pályázat nyertesei közül
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 10:51
A Romano Drom képviseli Magyarországot az idei Womexen
világzenei expo 1994 óta íródó történetében (1996-ban elmaradt az esemény) eddig egyszer volt magyar város házigazda: 2015-ben Budapest volt a rendező.

A Romano Drom zenekar a Womex előtt három héttel tartja jubileumi, 20 éves koncertjét: a kelet-közép-európai régió legjelentősebb világzenei fesztiválján, a Budapest Ritmón áll színpadra október 4-én az Akvárium Klubban. A különleges produkcióban ott lesznek a csapatban a két évtized alatt felbukkant zenészek, köztük Orosz Zoltán tangóharmonikás, Horváth Kornél ütőhangszeres, Farkas Róbert hegedűs-gitáros, és Franciaországból érkezik Miquéu Montanaro okcitán zenész, aki fuvolán, szaxofonon, tamburinon és tangóharmonikán is játszik. Színpadra lépnek a Romano Drom régi tagjai, zenészei, énekesei, valamint Gazda Bence (hegedű) és a vonósnégyes.

A Kovács Antal énekes, gitáros által alapított és vezetett Romano Drom idei lemezét, a Give Me Wine-t az egyik legismertebb világzenei kiadó, a World Music Network jelentette meg.

A Romano Drom (romani
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 10:21
Konferencia: kiemelten fontos a betegbiztonság növelése
Semmelweis Egyetem rektora arról beszélt, hogy a betegbiztonság garantálása annál nehezebb, minél bonyolultabb beavatkozásokat végeznek, hiszen egy kis hibának is súlyos következményei lehetnek. A betegbiztonság növelése érdekében optimalizálni kell a betegutakat, a szakembereket fel kell készíteni a kríziskezelésre is, a mindenkor érvényes irányelveket protokollokba kell önteni, és nagy volumenű ellátócentrumokat kell létrehozni, mert kutatások szerint ez csökkenti a szövődmények kialakulását - sorolta.

Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára, a konferencia fővédnöke nem tudott részt venni a rendezvényen. Az eseményen felolvasott levelében arról írt, hogy a betegbiztonsági kockázatok csökkentése kiemelt feladat valamennyi országban, így Magyarországon is, ehhez pedig olyan működési környezetre van szükség, amely megvédi a betegeket, de meghatározó a szerepe maguknak a betegeknek és látogatóiknak is. Kiemelte: a legnagyobb problémát a kórházi fertőzések
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 17:15
A Magyar Képzőművészeti Egyetem vezeti a művészeti európai egyetemi szövetséget
Szeptember 16-án és 17-én az MKE adott otthont a szövetség első találkozójának, amelyre Budapestre érkezett a Drezdai Művészeti Akadémia, a lett Művészeti Akadémia és a Római Művészeti Akadémia vezetősége. Ezzel elindult az a 3 éves nemzetközi együttműködés, amelynek fő célja egy közös és rugalmas képzési struktúra kialakítása a művészeti szakokon - áll a Magyar Képzőművészeti Egyetem MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Mint írják, ezek a tantervek lehetővé teszik majd a diákok számára, hogy a tanulmányaikat személyre szabják, tehát megválaszthassák, a négy egyetem melyikén, meddig és mit tanulnak. Ennek a mobilitásnak köszönhetően már hallgató korukban nemzetközi közegben dolgozhatnak.

A közleményben Radák Esztert, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektorát idézik, aki elmondta: a szövetség célja, hogy az EU4Art projekttel hozzájáruljon az európai identitástudat erősítéséhez, ismertté tegye és népszerűsítse az európai kultúrát és ezen belül a képzőművészet örökségét és sokféleségét.
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 16:41
Tiszta szívvel festeni címmel négy önálló életműből nyílik kiállítás a Műcsarnokban
leghétköznapibb jelenségeket szeretné beemelni az inspirációs mezőbe. Minden egyes munkája egyfajta meditációs objektum. Azt keresi, hogy a különböző szituációkban hogyan lehet a saját létezésünkre közvetlenül rácsodálkozni.

A vágy titokzatos tárgyai címet viseli a Szotyory László közel négy évtizedes festői munkásságát felölelő, 80 munkából álló válogatás. Szotyory László me­lan­ko­li­kus, bu­ko­li­kus vi­lá­ga a gyö­nyör­ben fo­gant va­ló­ság, közkedvelt témáira könnyedén rá lehet kapcsolódni - fogalmazott Horváth Éva Mónika kurátor.

Szotyory László a sajtóbejáráson kiemelte: kizárólag az készteti festésre, ami lenyűgözi. Minden képhez "sóvár vágyakozás" köti, és minden téma időről időre visszatér hozzá. Ugyanakkor a szépségben mindig talál valami félelmeteset, borzongatót, rejtelmeset, ezt festi meg.

A tárlat három teremben nyújt reprezentatív válogatást Kon­koly Gyula elmúlt tíz évben készült munkáiból. A gaz­dag és szer­te­ága­zó élet­mű­vet fel­vo­nul­ta­tó Kon­koly Gyula, az Ipar­terv
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 15:11
Konferenciát tartanak Bárdos Lajos születésének 120. évfordulója alkalmából
Bárdos Lajos, a 20. század jelentős zeneszerzője, a zeneelmélet, a zenetudomány meghatározó személyisége 120 évvel ezelőtt született. Nemcsak számos zenei szakterületnek volt kiváló mestere, de másokat magával ragadó, karizmatikus tanár is. Kotta- és könyvkiadót szervezett, felkarolta a korában igen veszélyesnek számító egyházi zene kérdését, főiskolai jegyzetének Életet az énekbe címet adta - közölte a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) az MTI-vel.

A konferencián megidézik azt a szellemiséget, amely ezt a sokoldalú, számos területen jelentőset alkotó művészt jellemezte. A tanácskozáson előadást tart mások mellett Sapszon Ferenc karnagy, zeneszerző, Kollár Éva és Fehér Anikó karnagyok, B. Horváth Andrea zenetanár és Tardy László kántor-karnagy.
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 18:32
Évközi 24. vasárnap 09.15
OLVASMÁNY Mózes második könyvéből
Mózes könyörgésére Isten megkönyörült népén.
A Sínai-hegyen, a pusztai vándorlás idején így szólt az Úr Mózeshez: ,,Siess, menj le, mert vétkezett a nép, amelyet kihoztál Egyiptomból.
Hamar letértek az útról, amelyet előírtam nekik. Öntött borjút csináltak maguknak, azt imádták, áldozatot mutattak be előtte, és így beszéltek: »Izrael, ez a te istened, aki kihozott Egyiptomból.«"
Az Úr még ezt is mondta Mózesnek: ,,Látom jól, hogy keménynyakú nép ez, engedd, hadd gyúljon fel ellenük haragom, hadd töröljem el őket, és téged teszlek nagy néppé."
Mózes igyekezett kiengesztelni az Urat, az Istent, s így szólt: ,,Uram, miért lobbannál haragra néped ellen, amelyet nagy hatalommal és erős kézzel kihoztál Egyiptomból?
Emlékezz Ábrahámra, Izsákra és Jákobra, szolgáidra, akiknek megesküdtél magadra, és akiknek megígérted: utódaitokat úgy megsokasítom, mint az ég csillagait. És azt az egész földet, amelyről beszéltem,
maroka, 2019. szeptember 15. vasárnap, 08:41
Férfi vízilabda Eurokupa - Az Eger és a Miskolc is sima győzelemmel folytatta
A második számú európai sorozat első szakaszában négy csoportban zajlanak a küzdelmek, mindenhonnan az első kettő jut tovább, a második körben két-két csoportelső és második kerül majd össze két négyesben. Innen újra az első kettő mehet majd tovább és jut a negyeddöntőbe, ahová csatlakozik a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőjében elbukó négy együttes.

Férfi Eurokupa, selejtező, 1. forduló:

B csoport (Eger): ZF-Eger - Sturm 2002 Ruza (orosz) 19-7 (6-0, 5-3, 3-1, 5-3)

pénteken játszották:ZF-Eger - Solaris Sibenik (horvát) 14-6 (1-1, 5-1, 4-1, 4-3)

a magyar csapat további programja:

vasárnap:ZF-Eger - VK Radnicki (szerb) 11.30

C csoport (Valletta): PannErgy-Miskolci VLC - CN Posillipo Napoli (olasz) 15-8 (3-1, 4-4, 6-3, 2-0)

pénteken játszották:PannErgy-Miskolci VLC - CN Noisy Le Sec (francia) 15-10 (1-2, 5-3, 4-2, 5-3)

A magyar csapat további programja:

vasárnap:PannErgy-Miskolci VLC - Valletta (máltai) 10.15
velemenyezd, 2019. szeptember 14. szombat, 19:51
Képek, videók
magyar-horvát
noelle
2007. július 08. vasárnap, 09:32
a stadionban
orban47
2016. május 15. vasárnap, 15:16
hólapátolás stadionban.jp
kicsoda57
2012. február 07. kedd, 16:52
hó stadionban.jpg
kicsoda57
2012. február 07. kedd, 16:47
gyász a stadionban3.jpg
maroka
2011. november 05. szombat, 19:17
gyász a stadionban2.jpg
maroka
2011. november 05. szombat, 19:17
gyász a stadionban.jpg
maroka
2011. november 05. szombat, 19:16
2007 nyarán a stadionban
hxi
2010. január 29. péntek, 09:57
Stadionban
veronika74
2008. április 12. szombat, 20:01
Chelsea stadionban
gergelybence
2007. január 08. hétfő, 18:21
Az olimpiai stadionban
csaba25
2006. október 04. szerda, 21:28
mark a mainz05 stadionban
mark09
2006. június 25. vasárnap, 21:10
Szövetség Istennel
dandej
2019. július 08. hétfő, 10:59
Isten jele - Szövetség
dandej
2019. március 06. szerda, 20:00
Szivárvány - Szövetség
dandej
2017. október 03. kedd, 09:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.