Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 16:52 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A magyar kultúra napja - Miklósa Erika koncertezik Sanghajban
A főkonzulátus immár 5. alkalommal rendezi meg a koncertet Sanghajban, a Hudec László tervezte Moore-emléktemplomban. Az esemény a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával valósul meg és a magyar kultúra napja, valamint a kínai újév köszöntése alkalmából tartják meg - olvasható a főkonzulátus csütörtöki közleményében.

Az összegzés felidézi, hogy Magyarország Sanghaji Főkonzulátusa hagyományteremtő céllal 2016-ban rendezte meg az első magyar kultúra napi újévi koncertjét az Angelica leánykar vendégszereplésével. A külképviselet azóta minden évben minőségi programmal ünnepli a magyar kultúra napját és mutatja be hazánk kiemelkedő kulturális értékeit.

Mint írják, 2017-ben Vásáry André operaénekes, 2018-ban az Egri Érseki Fiúkórus, 2019-ben a MusiColore Énekegyüttes adott teltházas koncertet a Moore-emléktemplomban.

A közlemény szerint a minden évben kiemelt érdeklődéssel kísért eseményen jelentős számban vesznek részt Sanghaj vezetői, a régió meghatározó vállalatainak vezetői, a kulturális élet véleményformáló képviselői, üzletemberek és a diplomáciai testület tagjai.

Az ingyenes koncert helyszíne az eredetileg 1887-ben épített metodista templom, amelyet 1929-ben Hudec László tervei alapján alakították át. A templom nevét J. M. Moore-ról kapta, aki 1890-ben lánya emlékére egy nagyobb támogatást ajánlott fel az egyháznak.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünneplik január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be Szatmárcsekén a Himnuszt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 13:11
Címkék: Miklósa Erika, Hudec László, Magyarország Sanghaji Főkonzulátusa, Vásáry André, Egri Érseki Fiúkórus, MusiColore Énekegyüttes,
Kommentek
A denevérrel búcsúztatja az óévet az Erkel
A szilveszter esti előadás végét hagyományosan éjfélre időzíti az Opera, ami után a kijáratnál pezsgő, a színház felett pedig rövid tűzijáték is várja a közönséget. Szinetár Miklós klasszikus díszletei között, Csikós Attila és Vágó Nelly díszleteiben és jelmezeiben a mulatságos történet főbb szerepeit Rezsnyák Róbert és Szappanos Tibor, Kolonits Klára és Horti Lilla, valamint Miklósa Erika és Kiss Diána énekli - közölte a dalszínház hétfőn az MTI-vel.

Az első napját az Opera immár hagyományosan Beethoven IX. szimfóniájával és az intézmény felkérésére született új művek bemutatásával ünnepli. Haydn A teremtés című oratóriumának részletére Rujsz Edit készített koreográfiát, amelyet a Magyar Nemzeti Balett művészei mutatnak be felvételről. Orbán János Dénes Csak vers, szabadság, szerelem című költeményét Csémy Balázs színművész adja elő, valamint leleplezik Verebes György festőművész Újjászületés című alkotását. Az Opera Zenekar Kovács Zoltán zeneszerző, az Opera I. fagottművészének Három a tánc... -
velemenyezd, 2019. december 30. hétfő, 16:21
Fogyatékkal élőket segítő szervezeteket támogat a 9. Székesfehérvári Jótékonysági Estély
11-én a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében.

A futáson résztvevők nevezési díjaikkal, míg az estélyen megjelenők támogatójegyekkel és a borárverésből származó bevételekkel támogatják majd az Egyházmegyei Karitász által működtetett Szent Kristóf Házat, amely a fogyatékkal élők nappali intézménye, illetve a "Fehérvár Travel" Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért nevű szervezetet, amely több formában segít fogyatékosokat ellátó szervezeteket és működteti például az Auti Klubot Székesfehérváron.

Miklósa Erika, az estély ötletgazdája és háziasszonya elmondta, hogy Balázs János zongoraművész lép fel az évindító rendezvényen.

A Szent Kristóf Ház részéről Magyar László intézményvezető jelezte, hogy különleges képességgel rendelkező fiatalokat segítenek nap mint nap, a majdani támogatásból egy speciális szállítóautó megvásárlását tervezik.

Az alapítvány kuratóriumi elnöke, Igari Antal megemlítette, hogy alapítványuk is jelentős mértékben hozzájárult a Szent Kristóf Ház elindításához, most azonban a
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 15:02
Atlétikai vb 2023 - Budapest három díszpolgára a rendezés mellett
"Magánszemélyként, civilként és Budapest felelős díszpolgáraiként mondtunk véleményt a tervezett atlétikai sport- és szabadidős parkról. Mellette vagyunk, és azt gondoljuk, talán a fővárosi döntés előtt érdemes róla még beszélni." - írta Miklósa Erika csütörtökön Facebook-oldalán.

A levélben leszögezik, hogy az atlétikai világbajnokság a világ egyik legnézettebb, legnagyobb presztízsű nemzetközi sporteseménye, így a vb előtt és alatt Budapestre figyel majd a világ.

"Mindannyian egyetértünk abban, hogy Budapesten kiemelt szerepet kell kapnia az egészségügynek, a kórházak fejlesztésének, de legalább ugyanennyire fontos a prevenció, a lakossági edukáció, az egyének tudatosabb egészség szemlélete, mindezt annak érdekében, hogy az utánunk következő generációk egészségesebbek legyenek. A tervezett atlétikai központ ideiglenes lelátókkal bővítve kezdené meg működését a világversenyre, de utána egy lényegesen kisebb lelátójú, hazánkban egyedülálló atlétikai centrum maradna edzőpályákkal, fedett
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 15:01
Világsztárok a 40. Budapesti Tavaszi Fesztiválon
Ferencet egy 24 órás, 40 zongoristát felvonultató maratonnal ünnepli a fesztivál, míg Beethoven születésének 250. évfordulójáról többek között a dél-koreai Ji zongoraműsorával, a Sárik Péter Trió koncertjével, valamint Lukács Miklós és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar közös hangversenyével emlékeznek meg.

A BTF egyik különleges helyszíne lesz a Rákóczi téri vásárcsarnok, ahol Astor Piazzolla María de Buenos Aires című tangóoperájából Máriák városa címmel lesz látható egy rendhagyó előadás, a főszerepben Miklósa Erikával - fűzte hozzá Bán Teodóra.

Káel Csaba felidézte: a Budapesti Tavaszi Fesztivál kezdte el évtizedekkel ezelőtt a magyar kultúra egyesítését a vasfüggönyön túl élő nagy magyar művészek hazahívásával.

A BTF feladata ma is hasonló: a külföldi sztárok Budapestre invitálása mellett a magyar kultúra egységes bemutatása - hangsúlyozta Káel Csaba, aki ezzel kapcsolatban kiemelte a programból Liszt Ferenc Sardanapalo című operatöredékének előadását. A hosszú lappangás után először
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 12:31
Miklósa Erikával ad koncertet a Talamba
A Talamba-repertoárból megszólalnak afrikai és latin-amerikai zenék, Liszt-, Kodály- és Bartók-darabok, magyar népdalok, balkáni melódiák, valamint saját szerzemények, kortárs művek, dzsesszklasszikusok és komolyzenei átiratok is - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Az 1999-ben alakult csapat tagjai - V. Nagy Tamás, Grünvald László, Szitha Miklós és Zombor Levente - diákként találkoztak és barátkoztak össze a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. A profi zenészekből alakult crossover ütőegyüttes célja a zenei műfajok széles repertoárjának bemutatása és ezen műfajok "megbékítése" egymással, így koncertjeiken egyaránt megszólalhatnak Bach fúgái, Muszorgszkij Egy kiállítás képei című művének átirata, afrikai törzsi ritmusok vagy éppen pörgős balkáni dallamok.

A koncertek mellett kultúrmissziót is folytatnak, hiszen a kezdetektől fogva járják az országot, hogy a gyerekeket megismertessék a zenével, a hangszerekkel. Évente mintegy 20 ezer, jellemzően hátrányos helyzetű gyermekhez viszik el a
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 13:11
Három koncertet kínál a Filharmónia Magyarország tapolcai felnőtt bérlete
A kvartett tagjai - Szalkay Dávid, Iványi Gáspár, Kiss Attila és Bordás Zoltán -humorral, csevegéssel, színészi alakítással és igazi örömzenéléssel vonja be a közönséget a műsorba, amelyben elhangzik többek között Bill Withers Ain't No Sunshine című műve, John Legend All of Me című slágere és a Macskafogó című rajzfilm egyik betétdala is.

Az új évben, február 11-én Miklósa Erika koloratúrszoprán lép színpadra, az énekesnő partnere Horváth István ének- és harmonikaművész lesz - közölte a Filharmónia Magyarország az MTI-vel.

A fiatal hangszeres és énekes szólisták részére meghirdetett Fischer Annie előadóművészeti ösztöndíjasok koncertjével zárul az évad március 17-én. Az esten fellép Zemlényi Eszter szoprán, Korossy-Khayll Csongor hegedűművész és Balogh Ádám zongoraművész.
velemenyezd, 2019. november 02. szombat, 08:30
Müller Péter Sziámi életHű koncertje az Erkel Színházban
Sziámi az elmúlt csaknem négy évtizedben a legkülönfélébb embereket és közösségeket hozta össze, és ezekből a találkozásokból merészen új dolgok születtek - a Sziget Fesztiváltól a Bartók Plusz Operafesztiválon át a maga és mások számára írt dalokig - szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban

A vendég-barát-sztárfellépők sorában október 29-én ott lesz Miklósa Erika, Szinetár Dóra, Szakcsi Lakatos Béla, Dés László, Jávori Ferenc Fegya, Tolcsvay László, Novák Péter, Menyhárt Jenő, Kovács Antal és zenésztársai, a Baltazár Színház művészei és Darvas Ferenc, valamint az Angyalok Kara kórusa és a Free Voice Vokál.

Az este során Müller Péter Sziámi és zenekara előadják a nyolcvanas évek tűrt vagy betiltott slágereit, tehát az URH, a Kontroll Csoport, a Sziámi és az Európa Kiadó számait, és természetesen elhangzanak a szerzőtárs vendégekkel együtt alkotott szerzemények, régiek és újak egyaránt.
velemenyezd, 2019. október 23. szerda, 11:41
Képek, videók
miklósa erika.png
chillik
2017. október 19. csütörtök, 17:02
Miklósa Erika
kandikamera
2014. november 08. szombat, 08:15
Zámbo-Miklósa Erikával.pn
agica2004
2014. augusztus 08. péntek, 12:06
Miklosa_Erika_.jpg
ametiszt54
2012. február 17. péntek, 08:00
Miklósa Erika.jpg
ametiszt54
2012. február 17. péntek, 07:58
Miklósa Erika 40.jpg
farkas1945
2011. március 11. péntek, 10:04
Koncertezz Japánban
joruto
2011. június 12. vasárnap, 18:25
Koncertezünk
daphne
2006. november 06. hétfő, 15:29
magyar_kultura_napja-1 -e1
menusgabor
2018. január 22. hétfő, 19:55
magyar-kultura-napja-1 .jp
menusgabor
2018. január 22. hétfő, 19:53
A magyar kultúra ápolása
gezemice1949
2016. január 23. szombat, 11:53
A Magyar kultúra lovagja
gezemice1949
2016. január 20. szerda, 10:21
magyar_kultura_napja_0 1.j
menusgabor
2015. január 26. hétfő, 22:11
Magyar kultúra napjára.jp
mester126mari
2014. január 22. szerda, 10:42
Magyar-Kultura-Napja(2 10x
sarkadykati
2012. január 22. vasárnap, 13:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.