Belépés
2018. december 14. péntek | 50. hét | 348. nap | 08:51 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A tökéletes forralt bor ( recept )



A forralt bor valamiért a karácsonyhoz kötődik, pedig kellemes melegítő ital lehet, persze mértékkel fogyasztva.

Nagyszüleimnek hatalmas szőlőskertjük van, ebből kifolyólag minden évben nagyon sok házi borunk készül. Önmagában is szeretem a borokat, de a forralt bor különösen közel áll a szívemhez. Ahogy beköszönt az ősz és túl vagyunk a szüreten, alig várjuk, hogy az újbor letisztuljon, és készülhessen belőle egy jó kis fűszeres változat.

A forralt bort készíthetjük vörös- vagy fehérborból, a vörös talán a gyakoribb, de én nagyon szeretem fehérből is. Nagyon sok mindent dobálhatunk a borba a fahéjtól kezdve a citromig, a kreativitásunkra van bízva, hogy mit rakunk bele. Az, hogy mennyi cukrot teszünk hozzá a bor típusától függ. Egy száraz vörösbor akár 3-4 evőkanál cukrot is elbír, míg egy édes borba lehet, hogy semennyi sem kell.

A cukrot helyettesíthetjük mézzel is, de akkor az ízélmény is kicsit más lesz. Gondoljunk csak arra, hogy a tea is milyen más mézzel. Mi legtöbbször csak narancsot teszünk még bele pluszban, de lehet citromot vagy almát is. Maga a bor is lehet eleve gyümölcsbor, akár cider is, ezt is tovább ízesíthetjük. A lényeg, hogy felejtsük el, hogy a rossz bor jó lesz majd forraltnak.

A tökéletes forralt bor
Elkészítési idő:
Előkészítés: 5 perc
Sütés / főzés: 15 perc
Hány adagra elég?
Adagok: 4
Hozzávalók:
750 gramm bor
1 darab narancs
8 darab szegfűszeg
2 darab fahéj
2 darab ánizs
2-4 evőkanál cukor
opcionális citrom
Leírás:
Karikázzuk fel a narancsot (és a citromot). Rakjuk az összes hozzávalót egy lábasba, és kezdjük el melegíteni a bort. A cukrot vagy mézet annak megfelelően tegyük bele, hogy milyen fajta bort választottunk. Ha már gyöngyözik a bor, vegyük kisebb lángra, nem akarjuk ugyanis, hogy kimenjen belőle az alkohol. Tegyük rá a fedőt, és kb. 15 percig kis lángon főzzük, hogy összeérjenek az ízek. Tálalásnál kivehetjük a fahéj-, ánizs-, szegfűszegdarabokat a borból, de a hangulat kedvéért az se baj, ha benne maradnak. Ha még szeretnénk, szeleteljünk pluszban narancsszeleteket, és arra öntsük a forralt borunkat.
Forrás: Link
pacsakute, 2018. december 05. szerda, 17:47
Címkék: tökéletes forralt, karácsonyhoz kötődik, újbor letisztuljon, forralt bort, vörös talán, fahéjtól kezdve,
Kommentek
Hogyan késleltessük az öregedést ?
semlegesítő képességét.Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb
antioxidánsról beszélünk!Vagyis, minél magasabb az ORAC érték, a
szóban forgó élelmiszer, ital, gyümölcs, táplálék-kiegészítő, vitamin vagy
kémiai anyag annál hatékonyabban képes lassítani az öregedési folyamatot,
valamint gátolni a betegségek kialakulását.

Öt tea a fűszeres
polcról*******************A téli hidegben forró italokat
szoktunk kívánni, ami tökéletesen érthető. Ha viszont a szokásos kávé vagy
fekete tea helyett szeretnénk valami alkoholmentest, ami nem forralt bor,
nincs könnyű dolgunk: a legtöbb gyógytea ízét nem mindenki szereti.
Szerencsére a konyhában található fűszernövények egy része is kitűnően
működik gyógyteaként, és akinek egyfűszer íze bejön, nem lesz
problémája a teával sem. A fűszernövényeket nyugodtan le lehet forrázni
lobogó vízzel, aromáik jól tűrik a durva
lovaszmarika, 2017. január 29. vasárnap, 13:23
HAMVAS BÉLA: OLBRIN JOACHIM CSODÁLATOS utazása
a föld ellenkező felén egy másik épület. Nem olyan fényes és nagy ház, mint ez itt, az enyém. Nyomorult viskó, és egy öregember lakik benne. Ez az öreg is készít embereket éppen úgy, mint én. Ebben a házban azonban senki se tud róla. Titokban tartom. Az öreg lelkeit cseréptálakban kevergeti, a gyártás minden munkáját egymaga végzi, vegyületeit fakanállal kavarja, konyhamérleggel dolgozik, sokáig vizsgálgat, mégse tudja soha pontosan, hogy mit csinált. Vannak egészen hibás alkotásai, de vannak néha tökéletesek is, amiket nem tudok utolérni. Embereit nem pontos kiszámítható tulajdonságokból készíti, nem állandó mennyiségekkel dolgozik. Minden alkotásában van valami, ami még nem volt. Az öreg már nagyon lassan dolgozik. Embereit nem is a pontos ágyúval küldi a földre, hanem parittyával lövi. Régebben, amikor még fiatalabb volt, többet dolgozott, de akkor megépítettem gyáraimat és legyűrtem őt. Most már elmondhatom, hogy a föld az én embereimmel van benépesítve, mert az a néhány lélek, akit ő csinál, nem is
lenke1964, 2016. október 25. kedd, 18:20
tökéletes forralt bor
ÍME, A TÖKÉLETES FORRALT BOR RECEPT KARÁCSONYRA!

A karácsonyi vásárok egyik jellegzetes itala a forralt bor, amely a karácsonyi vendégváráskor is jól esik az átfázott rokonoknak, barátoknak.

Számtalan recept található a forralt borra, sőt talán már van saját receptünk is, mégis érdemes néha valami újat kipróbálni.

Ez most egy almaborral készült recept szeretettel!


Hozzávalók 16 db, 150 ml.-es pohárhoz:

1,5 liter vörösbor

600 ml almabor

300 ml narancslé

1 narancs

5 evőkanál tiszta méz

2 evőkanál mazsola

2 db magnélküli mandarin

Szegfűszeg, szerecsendió

2 fahéjrúd egyben

4 evőkanál cukor
Elkészítés folyamata:

1 lépés:

Egy éles késsel, vagy zöldség hámozóval vágjunk egy hosszú csíkot a narancs héjából,
faciendum, 2015. december 07. hétfő, 18:51
forralt bor
italnak, hogy nem szabad felforralni! Csupán felmelegítjük, miközben folyamatosan kevergetjük is!
Létezik fehér és vörösboros forralt bor is - bár a vörösborból készült verzió a klasszikus. Hagyományosan a megsavanyodott, vagy kissé romlott borból készítettek forralt bort (fűszerekkel és mézzel újra iható lett), manapság minőségi borból készítjük. Valóban fontos, hogy aránylag jó minőségű, gyümölcsös ízű vörösbort alkalmazzunk - de azért nem szükséges szuper finom, díjnyertes bor sem! Tökéletes fajta pl a Merlot, Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Chianti stb...
Egyszerű változat az, ha egy készen vásárolt fűszerkeverékkel felfőzzük a bort - ezt már csak cukorral kell édesíteni, és feldobható néhány szelet naranccsal és citromkarikával. A fűszerkeverék lehet a bolti filteres vagy a vásárokban árult muszlinbatyus.
A forralt bor ideális téli parti ital, ha narancslével vagy áfonyalével kombináljuk, akkor sokkal gyengébb is. Készítsünk azonban sokat, mert nagyon hamar és gyorsan
faciendum, 2015. november 28. szombat, 20:33
A tökéletes forralt bor
A hűvös, téli esték elengedhetetlen kelléke a tökéletes forralt bor!

Millió receptet végigböngésztem, mire megalkottam a saját verziómat, ami számomra a tökéletes forralt bort jelenti. Azóta a barátnőim is imádnak átjönni egy forralt boros, csacsogós estére, és az ünnepek alatt az egész család az én gőzölgő italomat kortyolja!

Fontos, hogy jó minőségű bort használjunk, bár sokan ezt nem veszik figyelembe forralt bor készítésekor. A másik, amire oda kell figyelni, hogy véletlenül se forraljuk fel a bort, hiszen úgy elillan az alkohol tartalma. Ezért csak 70-80 fokosra szabad hevíteni, és hagyni, hogy átvegye a fűszerek aromáját.

Hozzávalók:

- 1 üveg jó minőségű száraz vörösbor
- 2 dl víz
- 2 rúd fahéj
- 10 szem szegfűszeg
- 1 db csillagánizs
- egy kávés kanál szegfűbors
- egy csipet chili
- 4
irmus, 2015. november 21. szombat, 12:45
Füves Gyuri bácsi csodás receptjei
tea, vagy fehér pemetefűtea, kígyószisztea,
ezerjófűtea. 1 csapott evőkanál, 2dcl. forrásban levő vízzel leöntjük, 10 perc állás után meginni.
EGY ÉVIG KELL INNI, ÉS TELJESEN TÜNETMENTES LESZ AZ EMBER. A legjobb
köptető: ökörfarkkóróból készült tea: 1 csapott ek. tea, 2 dl. forróvízzel forrázni, 10 perc állás után
inni. Egyébként lehet kapni a Gyuri bácsi féle Bronchitis teakeveréket, interneten is
megrendelhető www.gyorgytea.hu-n

ARANYÉR
Az aranyeret tökéletesen lehet gyógyítani útifűvel, de csak a frissel. Itt nem jó a lándzsás útifű pedig
az a jobbik, abban van több hatóanyag, hanem a nagy útifű kell !!! Letépjük, megmossuk,
megcsipkedjük körömmel és az eres oldalával befelé egy kis szivarkát csavarunk belőle és
odatesszük az aranyerünkhöz. Reggel egyet, este egyet - 12 órán keresztül ott lehet tartani, ott
marad. Nekem is volt aranyerem, elmúlt 6-8 hét alatt. Érdemes használni, de mint mondtam csak a
friss útifű jó. A száraz
gabfe, 2015. október 19. hétfő, 18:57
A savanyúság
legyen, semmit nem hagyva a mélyebben elhelyezkedő emésztőrétegnek. Így felborul az emésztőrendszer mikrobiológiai egyensúlya, és jönnek a panaszok.

A rostok hiánya ,,éhezteti" a bélflórát, ezáltal gyengítve a testünk védekezőképességét. Ebből kiindulva O'Keefe-nek és tudós társainak meggyőződése, hogy az utóbbi időben egyre elterjedtebb bélbántalmak a nyugati étkezés számlájára róhatók.

A tökéletes savanyúság öt titka
1. Használj mindig friss zöldségeket!
A zöldségek akkor a legjobb minőségűek, amikor épp leszedték őket. Amennyiben savanyúságnak szánod őket, ezeket részesítsd előnyben. Minél frissebbek, annál ízletesebbek és ropogósabbak lesznek, még ha hónapokon át is állnak a kamra polcain.

2. Vágd le az uborkák szárait!
Ez a tanács kizárólag az uborkára vonatkozik, és nagyon fontos! Ha mosáskor eltávolítod a zöldség száracskáját, az uborka frissebben, keményebben marad
klementinagidro, 2015. június 24. szerda, 00:49
Képek, videók
tökéletes görögdinnye
irmus
2018. augusztus 26. vasárnap, 12:04
Tökéletes.jpg
sznejuci
2018. augusztus 06. hétfő, 14:29
Nem vagyok tökéletes
sanci81
2017. december 31. vasárnap, 14:35
Bármilyen tökéletes is eg
borigit
2017. december 17. vasárnap, 09:37
Tökéletes harmónia.png
cady89
2017. november 22. szerda, 01:06
Tökéletes Ősz.jpg
pommerevi54
2017. szeptember 11. hétfő, 20:52
STO_tokeletes-viragok- non
tunkiss
2017. június 04. vasárnap, 15:05
A tökéletes ember
sanci81
2017. február 11. szombat, 22:00
tökéletes vagy jó.jpg
menusgabor
2016. december 06. kedd, 13:33
az Univerzum tökéletes.pn
bbbarbara
2016. október 17. hétfő, 22:27
vicces tökéletes ffi.jpg
zsokica45
2016. október 13. csütörtök, 13:23
karácsonyhó2.gif
maroka
2013. november 16. szombat, 23:49
karácsonyhó.gif
maroka
2013. november 16. szombat, 23:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.