Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 04:37 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lőtt fejsebbel holtan találtak egy ukrán képviselőt az irodájában
Davidenko holtteste mellett a helyszínelő rendőrök megtalálták a gyilkos fegyvert.Az lb.ua hírportál beszámolója szerint a hatóságok elsődleges feltételezése, hogy a képviselő önkezével vetett véget életének, de egyelőre nem zárják ki annak lehetőségét sem, hogy egy öngyilkosságnak beállított bűncselekmény történt. Ihor Moszijcsuk volt parlamenti képviselő a hírportálnak azt mondta, hogy a hatóságok jelenleg ellenőrzik a biztonsági kamerák felvételeit.

Davidenko második ciklus óta, azaz 2014-től volt parlamenti képviselő, azt megelőzően 2013 májusa és 2014 márciusa között - vagyis még a menesztett és Oroszországba menekült Viktor Janukovics volt államfő idején - az agrárpolitikai miniszter helyettese volt. A jelenlegi összetételű parlamentbe az északkelet-ukrajnai Csernyihiv megye egyik választókerületéből jutott be egyéni jelöltként a tavalyi választásokon. Függetlenként a "Bizalom" elnevezésű parlamenti képviselői csoportosuláshoz csatlakozott.

A Davidenkóval egy képviselői csoporthoz tartozó Szerhij Sahov a Hromadszke hírportálnak kifejtette, hogy szerinte a honatyát meggyilkolták.

"Biztos vagyok abban, hogy nem lett öngyilkos. Meggyőződésem, hogy megölték, ezért követelem, hogy folytassanak nyomozást" - mondta Sahov. Hozzátette, hogy a héten Davidenko bent volt a parlamentben a plenáris ülésen, és noha nem beszéltek egymással, szerinte ha bármilyen problémája lett volna, szólt volna róla.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 23. szombat, 22:23
Címkék: Ihor Moszijcsuk, Viktor Janukovics, Szerhij Sahov, ukrán képviselőt, helyszínelő rendőrök, gyilkos fegyvert,
Kommentek
Kárpátaljára tartó feltételezett provokátorokat tartóztattak fel a megyehatáron az ukrán biztonságiak
napokban fokozottan ellenőrzik a járműveket a Kijev-Csap főúton, 29 férfit tartóztattak fel az alsóvereckei ellenőrző ponton. Az ismeretleneknél, akik négy járművel tartottak Lemberg megye irányából Kárpátaljára, baseball ütőket, boxereket, késeket és símaszkokat találtak. A hatósági érdeklődésre azt állították, hogy síelni indultak Kárpátaljára. A helyzet tisztázása végett valamennyiüket előállították a volóci járási rendőrőrsre.

A Levij Bereg ukrán hírportál csütörtök délelőtt azt írta, hogy Ihor Moszijcsuk radikális párti képviselő parlamenti felszólásban bejelentette, éjszaka Kárpátalján 18 személyt vettek őrizetbe, akik a magyar és a cigány közösségek elleni pogromra készültek. A honatya azt is elmondta, úgy tudja, hogy az őrizetbe vételek folytatódnak.

Szerdán fokozott biztonsági intézkedéseket hoztak Kárpátalján a hatóságok a március 15-i magyar és ukrán évfordulós ünnepi rendezvényekre az esetleges provokációk megelőzése érdekében.

Magyarország ungvári főkonzulátusa Facebook-oldalán
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 13:11
Évértékelő - Merényletek, kibertámadások és egy vihart kavaró oktatási törvény határozta meg Ukrajna 2017-es év
és külföldön egyaránt azt az incidenst, amelyben Gyenyisz Voronyenkovot, az orosz Állami Duma volt képviselőjét március 23-án lelőtték Kijevben. Június 27-én autóba rejtett pokolgép végzett szintén a fővárosban Makszim Sapovallal, az ukrán védelmi minisztérium alá tartozó katonai hírszerzés ezredesével. Egy nappal később a kelet-ukrajnai harcok övezetében úgyszintén pokolgépes merényletben életét vesztette Jurij Voznij, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) ezredese.

Október 25-én Kijevben Ihor Moszijcsuk, az ellenzéki Radikális Párt parlamenti képviselője sérült meg egy motorbiciklire szerelt robbanószerkezet felrobbanásakor Kijevben, testőre és egy rendőrtiszt életét vesztette.

Október 30-án ismeretlenek tüzet nyitottak Kijev közelében Adam Oszmajev, a Vlagyimir Putyin elnök elleni merényletkísérlettel vádolt férfi és felesége, Amina Okujeva autójára. A nő életét vesztette, Oszmajev megsérült. Mindketten önkéntesként harcoltak ukrán oldalon a Donyec-medencei fronton.

A merényletek mellett
velemenyezd, 2018. január 01. hétfő, 07:06
Meggyilkoltak egy vezető Porosenko-párti politikust a kelet-ukrajnai Szeverodonyeckben
A 112.ua hírportál szerint a politikust támadói agyonverték, az előzetes vizsgálatok alapján a fejére mért ütés okozta a halálát. A rendőrség elsőleges feltételezése az, hogy politikai tevékenysége miatt gyilkolták meg, de nem zárják ki ugyanakkor azt sem, hogy rablótámadás vagy üzleti leszámolás áldozatává vált.

Az 55 éves férfi eltűnését felesége jelentette be a rendőrségnek. Helyi idő szerinteste hat óra körül beszéltek utoljára telefonon, amikor a képviselő hazafelé indult a városházáról. Neje megkérte, hogy út közben ugorjon be egy élelmiszerboltba és vásároljon néhány dolgot. 20.15-kor a politikus élőben szerepelt volna a LOT televízió műsorában, ám a stúdióba már nem érkezett meg. Telefonja egy darabig kicsengett, de nem válaszolt a hívásokra, később kikapcsolt.

Szamarszkij holttestét éjjel találták meg nem messze otthonától. Kézi táskája és a vásárolt élelmiszerek a holtteste mellett voltak.

Hrihorij Priheba polgármester-helyettes - akivel együtt szerepelt volna a képviselő a
velemenyezd, 2017. november 03. péntek, 12:01
Az ukrán rendőrfőnök-helyettes szerint az orosz titkosszolgálatok 1600 ukrán rendfenntartó ellen terveztek meré
megrendelésével Kijev Moszkvát gyanúsítja.

Hétfő este Kijev környékén ismeretlen támadók automata fegyverekkel rálőttek egy autóra, amelyben Adam Oszmajev, a Vlagyimir Putyin elnök elleni merényletkísérlettel vádolt férfi és felesége, Amina Okujeva utazott. A nő életét vesztette, Oszmajev megsebesült. A házaspár ellen már júniusban is követtek el merényletet: Oszmajevre Kijevben az utcán lőtt rá a támadó. Akkor Okujeva pisztolyt rántott, és megsebesítette a merénylőt.

Múlt szerdán Ihor Moszijcsuk, az ellenzéki Radikális Párt parlamenti képviselője ellen követtek el merényletet az ukrán fővárosban. A pokolgépes támadásban ketten - a képviselő testőre és egy rendőrtiszt életüket vesztették -, a politikus és további két személy megsérült.

Tavaly júliusban Pavel Seremet orosz állampolgárságú, Kijevben élő újságíróval végeztek fényes nappal az ukrán főváros központjában. Gyenyisz Voronyenkovot, az orosz állami duma volt képviselőjét március 23-án Kijev belvárosában, a Premier Palace nevű szálloda
velemenyezd, 2017. november 01. szerda, 15:32
Rálőttek Kijev mellett egy Putyin elleni merénylettel vádolt férfi autójára, a felesége meghalt
hasonlóan szintén önkéntesként szolgált ukrán oldalon a Donyec-medencei konfliktusban.

Oszmajev és Okujeva ellen június 1-jén már megkíséreltek egy merényletet Kijevben. Egy féri, aki magát a Le Monde című francia lap kijevi tudósítójának mondta, és azzal az ürüggyel, hogy interjút akar készíteni, találkozót beszélt meg a házaspárral, majd az utcán pisztollyal rálőtt Oszmajevre, aki megsérült, de túlélte a merényletet. Okujeva szintén pisztolyt rántott és megsebesítette a támadót.

Ihor Moszijcsuk, az ellenzéki Radikális Párt parlamenti képviselője - aki ellen múlt szerdán követtek el merényletet Kijevben - később a Facebookon azt írta, hogy vasárnap beszélt meg egy későbbi találkozót Okujevával, akit bejegyzésében "segítőjének, a Dzsohar Dudajev zászlóalj sajtótitkárának" nevezett.

Moszijcsuk múlt szerdán este megsérült, amikor működésbe lépett egy leparkolt motorbiciklire szerelt robbanószerkezet az Eszpreszo ukrán tévécsatorna épülete előtt. A terrortámadásban ketten - a képviselő testőre
velemenyezd, 2017. október 30. hétfő, 21:44
Terrorcselekménynek minősítették a kijevi robbantást, nőtt a merénylet halálos áldozatainak száma
A rendőrtiszt a közelben lakott, és véletlenül vált a robbantás áldozatává. A testőr egy hónapja szolgált a honatya mellett.

Ihor Moszijcsuk, az ellenzéki Radikális Párt parlamenti képviselője az Eszpresszo ukrán tévécsatorna stúdiójából lépett ki az utcára helyi idő szerint 22 óra 15 perckor, s ekkor robbanás történt. A nyomozóhatóságok szerint egy személyautó mellé állított motorbiciklire szerelt robbanószerkezet lépett működésbe. Szemtanúk azt mondták, hogy a motoron két ember érkezett a tévé épülete elé, leparkolták a járművet, majd gyalogosan elmentek.

A képviselőt csütörtökre virradóra megműtötték az egyik kijevi kórházban, ahol négyórás műtéttel számos repeszt távolítottak el a testéből. Jelenleg az intenzív osztályon fekszik, állapotát az orvosok közepesen súlyosnak minősítették. A kórház épülete köré rendőri védelmet vontak.

A merényletben megsebesült Vitalij Bala ismert ukrán politológus is. A tüdejét és a máját érték repesztalálatok, őt is megoperálták.

Moszijcsuk -
velemenyezd, 2017. október 26. csütörtök, 12:22
Robbantásos merényletben megsérült egy ukrán ellenzéki képviselő
Ihor Moszijcsuk, az ellenzéki Radikális Párt parlamenti képviselője az Eszpresszo ukrán tévécsatorna stúdiójából lépett ki az utcára, amikor felrobbant egy, a ház előtt parkoló autó, más források szerint egy motorbicikli.

A politikust repeszek okozta sérülésekkel kórházba szállították, egyelőre nem tudni, mennyire súlyos az állapota.

A 112.ua hírportál beszámolója szerint a robbanásban megsérült Vitalij Bala politológus is.

A kijevi rendőrség egyelőre annyit erősített meg, hogy valóban robbanás történt a tévé székházánál. A képviselő szóvivője, Anna Szejnik a 112 Ukrajina hírtelevíziónak azt mondta, hogy tudomása szerint a felrobbant jármű már akkor ott parkolt a televízió előtt, amikor Moszijcsuk bement az épületbe. Oleh Ljasko, Moszijcsuk pártjának elnöke később a tévének azt mondta, hogy a merényletben meghalt a képviselő testőre. A 112 Ukrajina tudósítása szerint Moszijcsukkal együtt összesen négy személyt szállítottak kórházba a mentők. A testőr állítólag kórházba szállítás közben, a
velemenyezd, 2017. október 26. csütörtök, 07:03
Képek, videók
Janukovics -lovasszobor.j
agica2004
2014. augusztus 09. szombat, 14:46
Janukovics lovasszobor
agica2004
2014. június 16. hétfő, 16:43
Isten szeret
dandej
2020. május 26. kedd, 16:49
Gerincoszlop és a szervek
pacsakute
2020. május 14. csütörtök, 00:18
szerzoi jogok napja.jpg
liliana01
2020. április 23. csütörtök, 16:55
hamvazó szerda0227_2.jpg
maroka
2020. február 27. csütörtök, 08:12
hamvazó szerda0227.jpg
maroka
2020. február 27. csütörtök, 08:12
hamvazó szerda0226.jpg
maroka
2020. február 25. kedd, 10:03
szersd.jpg
liliana01
2020. február 19. szerda, 10:49
képviselőt csináltam.jpg
czko01
2009. július 19. vasárnap, 09:39
Kriszti irodájában
orban47
2012. június 20. szerda, 05:53
Az irodájában.jpg
farkas1945
2011. január 30. vasárnap, 18:00
SZKT-Kristó F-Helyszínelő
agica2004
2019. augusztus 29. csütörtök, 18:02
csi a helyszinelök
kazikanyuszi
2015. július 25. szombat, 07:24
20100403helyszínelő.jp g
agica2004
2010. április 29. csütörtök, 15:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.