Belépés
2019. május 25. szombat | 21. hét | 145. nap | 01:35 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Dömötör: felgyorsítanák a kötelező betelepítési program végrehajtását
Hangsúlyozta, hogy a bolgár uniós elnökség javaslata alapján egy bizonyos létszám fölött külön döntés nélkül, automatikusan életbe lépne a bevándorlók elosztása. Mint hozzátette: ez kicsavarná a tagállamok kezéből a döntés jogát arról, hogy kit engednek be, és kit nem. "Üzenjük mindazoknak, akik ezt a tervet keresztül akarják vinni, hogy erről szó sem lehet" - szögezte le. Azt is kiemelte, hogy az asztalon lévő betelepítési terv az áprilisi választás tétjét is kijelöli. A tét az, hogy Magyarország bevándorlóország lesz-e - mondta ."Csak a kormány és a kormánypártok tudják megakadályozni a betelepítést" - húzta alá az államtitkár.Dömötör Csaba kifejtette, a bolgár javaslat alapján Magyarországra az első hullámban akár 10 ezer bevándorlót is telepíthetnének, ennek elmaradását pedig akár bevándorlónként 9 millió forinttal szankcionálnák.Hangsúlyozta, ez a javaslat gyakorlatilag megegyezik azzal a tervvel, amelyet Soros György korábban több részletben közölt. Ő azt mondta, hogy ha a betelepítés nem lesz kötelező eleme az uniós rendszernek, akkor az össze fog omlani - mondta, majd hozzátette, a mostani javaslathoz hasonlóan Soros György szintén 9 millió forintot kívánt költeni minden egyes bevándorlóra.

Az államtitkár szerint ezt tetézi, hogy a belga miniszterelnök szerint az egész betelepítési programról a visegrádi országok megkerülésével akarnak dönteni. Egyhangú helyett többségi döntéssel. "Ennyit arról, hogy mennyire számítanak a demokratikus értékek azok számára, akik egyébként minden második napon ezekre hivatkoznak" - jelentette ki.

Dömötör Csaba szerint a kormány álláspontja nem változott, szó sem lehet betelepítésről, a határok védelmét minden lehetséges eszközzel biztosítani kell. A kabinet ezt az alapelvet képviseli majd az ENSZ migrációs csomagjának vitájában is - húzta alá, aggályosnak nevezte, hogy abban gyakorlatilag alapjoggá tennék a migrációt, bevándorlást.

A kormány képviselője szólt arról is, hogy minden ellenzéki párt, vagy aláírásgyűjtéssel, vagy nyilatkozatokkal, vagy dezinformációkkal, vagy szavazatokkal támogatta a betelepítést és a kvótát is, amit most "álságos módon megpróbálnak letagadni". Dömötör Csaba szerint amennyiben az ellenzéki pártok most lehetőséget kapnának, akkor azonnal végre is hajtanák a betelepítést.

Kérdésekre válaszolva álhíreknek nevezte azokat a médiában megjelent információkat, amelyek arról szóltak, hogy a fideszes képviselők felszólítást kaptak, ne használják Soros György nevét a közösségi oldalakon.

Semmilyen körülmény nem változott meg, a kormány lépéseit továbbra is az ország biztonsági körülményei határozzák meg, Soros György és szervezetei nem tűntek el, a magyar kormány pedig minden létező eszközzel küzd az illegális bevándorlás ellen - mondta, kiemelve, a bevándorlás a legfontosabb kérdés Európában.

Dömötör Csaba reakcióiban szólt arról is, egyetlen önkormányzat sem távolíthat el plakátokat azok tartalma miatt, azzal ugyanis korlátoznák a véleménynyilvánítás szabadságát.

Az államtitkár további válaszaiban kitért arra, hogy egyes pártok és közéleti szereplők helyben is bátorítani akarják a bevándorlást. Példaként említette, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a nem használt középületeket bevándorlók előtti megnyitását javasolja, amit határozottan elleneznek.

Dömötör Csaba egy másik válaszában közölte, tudomásul veszik a Helsinki Bizottság nemzeti konzultációt támadó perében született, kormányt elmarasztaló ítéletet. Megjegyezte ugyanakkor, szerintük a szervezet célja a nemzeti konzultáció kisiklatása volt, vagyis az, hogy a magyarok ne mondhassák el a véleményüket a bevándorlásról, továbbá, hogy a perrel még pénzt is keressenek.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. február 28. szerda, 17:03
Címkék: Dömötör Csaba, Soros György, Karácsony Gergely, Helsinki Bizottság, kötelező betelepítési, bolgár uniós,
Kommentek
Lázár: a rendszerváltozás óta nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség
előterjesztések kerülnek a jövő héten a kormány elé. Hozzátette: szakmai konszenzus látszik arról, hogy kötelező és térítésmentes legyen a bárányhimlő elleni oltás. Elmondta, az agyhártyagyulladás C típusa elleni védőoltás mellett a B típus elleni oltás is ingyenes lehet. Közölte, tárgyalnak a rotavírus és a hepatitis A elleni vakcinák támogatásáról is. A hepatitis elleni oltás kapcsán hozzátette: a serdülők oltásának részleges térítés melletti biztosításáról lehet szó.

Szólt arról, hogy felgyorsítanák a közműcsatlakozásokat a vállalkozásoknak, mert ma egy iparcsarnok üzembe helyezése 250-270 nap. Mint mondta, az eljárási határidők "racionalizálását" javasolják a villamosenergia- és a földgázhálózathoz való csatlakozás esetén.

Kitért arra, hogy tárgyaltak a digitális jólét programról, amelynek részeként 2018-ra meglesz annak a technikai lehetősége, hogy mind a négymillió háztartásban a jelenleginél gyorsabb internet legyen. Hozzátette: 220 milliárd forintból kormányzati szolgáltatások bővítése
velemenyezd, 2017. szeptember 28. csütörtök, 17:03
Nemzeti konzultáció - Halász: napokon belül kidolgozzák a menetrendet
Halász János, akit a velencei, kihelyezett frakcióülés legfontosabb témáiról kérdeztek, azt mondta: múlt héten az Európai Bíróság döntött a kvótaperben, ezután Brüsszel gyorsuló tempóban kezd hozzá a "Soros-terv" végrehajtásához, felgyorsítanák a betelepítést, állandó mechanizmust hoznának létre, minden évben újabb bevándorlókat hoznának be Európába, akiket kötelező jelleggel osztanának szét a tagállamok között.

A szóvivő közölte: "Soros György pont ugyanerről beszélt, Brüsszel ezt akarja végrehajtani". A kormány küzd ez ellen, mert szerinte ezt nem lehet végrehajtani - hangsúlyozta -, és a küzdelemnek nagyon fontos része lehetőséget adni minden magyar embernek arra, hogy elmondhassa véleményét a "Soros-tervről", ezért kell nemzeti konzultációt tartani.

Hozzátette: hamarosan elindul a konzultáció, amelynek napokon belül kidolgozzák a tervét, menetrendjét. Voltak már nemzeti konzultációk, azok egyszerre voltak papíralapúak és elektronikusak, valamint tájékoztatást is tartalmaztak, ezért kéri a
velemenyezd, 2017. szeptember 15. péntek, 08:51
Gyémántfejes arctisztítástól nem szőrösödik ki az arcbőr?
Kedves Katalinkohut!
A szőrösödést azt hormonális változás okozza.
Ha olyan kozmetikai szert használsz ami tartalmaz valamilyen hormont, akkor felborulhat a hormonháztartás és beindulhat a szőrösödés, de ez is egyénfüggő. Ha a készítmény nem tartalmaz semmilyen hormont, akkor nem okoz szőrösödést sem.
Ezek a bőrradírok nem csinálnak mást csak felgyorsítják a bőr regenációját. A hámsejtek a bőrön folyamatosan képződnek és miután elhasználódnak leválnak. Ez egy természetes folyamat, amit ezek a bőrradírok felgyorsítanak. Az elhasznált hámrétegnek van egy olyan tulajdonsága, hogy lassítja a külső forrásból érkező hidratáló és regeneráló szerek bejutását, ezért szokták az ilyen kezelések előtt alkalmazni a bőrradírt.
Ha félsz a szőrösödéstől és más egyéb mellékhatásoktól, akkor a következőket ajánlanám.
A alkarod belső fele érzékenyebb a külső felénél, ezért is szokták ezt a részt alkalmazni tesztekhez. Ezen a részen próbáld ki először a készítményt és ha nem okoz semmilyen elváltozást a
tailor, 2017. július 26. szerda, 12:52
Illegális bevándorlás - Szigorúbban büntetné a menekültek jogsértéseit az osztrák belügyminiszter
A miniszter javaslata szerint akár börtönbüntetéssel is sújtaná azon menekülteket, akik titkolják személyazonosságukat, vagy kiutasítás esetén nem hagyják el az országot.

Az indoklás szerint így akarják jelezni, hogy a hatóság megtévesztése nem az enyhébb bűncselekmények közé tartozik. A szigorított intézkedéscsomaggal szeretnék megakadályozni, hogy a menekültek a kedvezőbb menedékkérelmi elbírálás reményében hamis személyazonossági adatokat adjanak meg.

Aki a hatóságok előtt nem valós nemzetiségét nevez meg, az 1000 és 1500 euró közötti eurós bírsággal, vagy három hetes elzárással lenne sújtható. Aki dokumentumokat hamisít, azzal szemben büntetőeljárást indítanának.

Az elutasított menedékkérelemmel rendelkezők, akik nem hagyják el az országot vagy még egyszer beutaznak, ötezer és 15 ezer euró közötti büntetést vagy hat hetes elzárást kaphatnak. Amennyiben ismételten szabályt szegnek, rögtön elzárhatják őket. Továbbá felgyorsítanák a bűnelkövető menekültek menedékkérelmi
velemenyezd, 2016. október 07. péntek, 15:02
Települések innovációs fejlesztéseit segítő klaszter alakult
A klaszterben az SAP Hungary Kft., a Delta Csoport, a RowanHill Global Kft., az Urban PM Kft. és a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vesz részt.Pachner Róbert, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. operatív igazgatója elmondta, a klaszter jellemzően a nagyvárosok igényeire fókuszál, de a fenntartható fejlődés és a gazdaságélénkítés jegyében nagy figyelmet fordítanak a falvak, vidéki városok fejlesztési igényeinek felkutatására és kiszolgálására is.

Lánszki Regő, az Urban PM Kft. ügyvezetője, aki a klaszter elnöki tisztségét is betölti, kiemelte: jelenleg Magyarországon nincs egységes smart stratégia, vagy nincsen összehangolva a turisztikai gazdasági koncepciókkal, sok esetben az egyes fejlesztések szigetszerűen valósulnak meg.

Mint mondta, a klaszter a piacon folyamatosan frissülő, de a településekhez esetleg nem eljutó információkat, forrásokat szeretné eljuttatni az önkormányzatokhoz, integrálni a partnereket, ezáltal összehangolni az egymást segítő technológiákat. Egy folyamatosan
velemenyezd, 2016. október 05. szerda, 13:31
Egy fehér és egy vörös törpéből álló, új típusú csillagrendszert fedezett fel a Hubble
Ez a kozmikus "világítótorony" nagy intenzitással bocsát ki elektromágneses hullámokat, amelyeknek széles spektruma a rádióhullámoktól a látható fényen át egészen az UV-sugarakig terjed - írja a Die Welt online.

A két csillag egy úgynevezett fehér és egy vörös törpe, amelyek 3,6 óra alatt kerülik meg egymást. Az AR Scorpii nevet viselő rendszert már negyven éve regisztrálták, akkor azonban egyetlen, váltakozó fényű csillagként azonosították. Az elmúlt évben német, belga és brit amatőr csillagászok jelezték, hogy az AR Scorpii egy nagyon szokatlan viselkedésű csillagduó.

Ezután kezdtek érdeklődni a profi csillagászok is a szokatlan sugárzásforrás iránt. Tom Marsh, a Warwicki Egyetem csillagásza és csapata egy sor földi teleszkóp és a Hubble űrteleszkóp segítségével végzett kutatásokat, utóbbi az amerikai és az európai űrügynökség, a NASA és az ESA munkáját segíti.

A tudósok megállapították, hogy a Földtől 380 fényévnyi távolságra lévő AR Scorpii egy teljesen új típusú, egzotikus
velemenyezd, 2016. július 29. péntek, 19:24
EU-csúcs - Felgyorsítanák a menekültválság megoldására hozott intézkedések végrehajtását
A dokumentum szerint a nyugat-balkáni útvonalon érkező menekültáradat továbbra is súlyosan aggasztó, kezeléséhez összehangolt fellépésre van szükség, fel kell hagyni a migránsok más uniós országokba való továbbküldésének és a koordinálatlan, egyoldalú intézkedések gyakorlatával. Gyors és összehangolt fellépésre van szükség - döntött az Európai Tanács.

A nyilatkozat leszögezi: végre kell hajtani a menekültek szétosztásáról hozott döntést, a menedékkérők viszont nem választhatják meg szabadon, hogy melyik tagállamban akarnak menedéket kérni. Világossá teszi a dokumentum azt is: a külső határokon meg kell tagadni a belépést azoktól, akik nem tesznek eleget a beutazási feltételeknek, és menedékkérelmet sem akarnak benyújtani az adott országban.

A közlemény szerint az EU-török cselekvési terv teljes körű, gyors végrehajtása továbbra is elsődleges feladat a migránsáradat megfékezése, valamint az emberkereskedők és az embercsempész-hálózatok felszámolása szempontjából.

Törökország tett ugyan
velemenyezd, 2016. február 19. péntek, 15:11
Képek, videók
nem a betelepítésre.jpg
menusgabor
2017. április 23. vasárnap, 19:37
BETELEPÍTÉS
ezerjo
2007. február 22. csütörtök, 16:07
Szeged Dömötör torony.jpg
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:52
Dömötör Ilona Szer
maria_kadar_148
2016. február 22. hétfő, 22:57
Dömötör Ilona: Hóvirág
anna4459
2016. február 08. hétfő, 21:30
Dömötör Tekla 1
taltos1
2014. február 03. hétfő, 19:23
Dömötör torony.jpg
agica2004
2013. június 24. hétfő, 16:41
DE) Magány Dömötör Erzséb
dnemethk
2013. március 22. péntek, 19:51
dörmögő dömötör meséi
lacipecsenye
2012. november 21. szerda, 22:00
Dörmögő Dömötör
dnemethk
2011. november 19. szombat, 20:55
Dömötör Ilona Hóvirág.jpg
mester126mari
2011. február 20. vasárnap, 17:36
dömötör áldott karácsonyt
klara50
2010. december 18. szombat, 22:44
O.V.-Soros György.jpg
agica2004
2017. április 30. vasárnap, 12:56
Soros György 2.jpg
megyerimihaly
2016. március 01. kedd, 23:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.