Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 18:21 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A 7 legfinomabb karácsonyi likőr receptje házilag
A 7 legfinomabb karácsonyi likőr receptje házilag

Így készítsd el otthon!

Egy üveg finom likőr ára több ezer forintot jelent, még abban az esetben is, ha nem a legjobb minőségűt vásárolod meg belőle. Márpedig a karácsonyi költségvetésbe az ilyesmi - érthető módon - sokszor nem fér bele, ezért a szemfüles háziasszonyok kikísérletezték a legfinomabb itókák házi receptjeit. Ezeket osztjuk most meg veled, ha ügyes vagy, egy-két ezer forintból kihozhatod a vendégek számára a kontyalávalót.

Ír krémlikőr

4 evőkanál kristálycukrot kevés vízzel karamellizálj, majd önts rá fél liter felforralt, de már langyosra hűlt tejszínt. Addig főzd együtt, míg elolvad a karamella, de ügyelj rá, hogy ne kezdjen el forrni. Tegyél bele 2 csomag vaníliás cukrot, 2 tubus sűrített tejet és 2 deciliter kávét. Kicsit rottyantsd fel, majd zárd el alatta a tűzhelyet, és ha kihűlt, 4 deciliter whiskyvel keverd össze. Töltsd üvegbe, és tedd egy-két órára a fagyasztóba, utána hűtőben tárold.

Link
vorosrozsa66, 2018. április 11. szerda, 19:31
Címkék: üveg finom, legjobb minőségűt, karácsonyi költségvetésbe, szemfüles háziasszonyok, legfinomabb itókák, vendégek számára,
Kommentek
Szekeres Fanni cikke Az érzelmi intelligencia
Szekeres Fanni cikke

Az érzelmi intelligencia az élet számos területén a segítségünkre lehet. Az emberi kapcsolataink, viselkedésünk, önismeretünk, személyiségfejlődésünk, tűrőképességünk és a céljaink elérésében is fontos szerepet játszik. Mivel nagyon összetett, így a mérése sem egyszerű. Felsorolunk néhány jelet, minél több igaz rád, annál biztosabb, hogy magas érzelmi intelligenciával rendelkezel.

Nem befolyásolnak a körülötted lévő emberek
Amikor megteheted, meg is teszed, hogy megválogatod, kikkel vagy egy légtérben. Nem erőlteted magadra olyan emberek társaságát, akik nem töltenek fel. Az energiavámpír és rosszindulatú emberek társaságát csak akkor viseled el, ha nincs más lehetőséged. Azonban ha körülötted vannak, az sem nagy gond. nem olyan komfortos, mint nélkülük, de ki tudod őket zárni, ezért tehetetlenek veled szemben.

Nem dédelgeted a haragod
A konfliktusok azért vannak, hogy rendezzék őket. Amikor sikerül rendezni, te nem foglalod le az energiáidat
koszegimarika, 2019. január 19. szombat, 07:40
Az ember mint a teremtő [...]
alkothatok - földiesedett szellemi-spirituális szubsztancia van.

Nos, ezt a szellemmel áthatott anyagot találjuk elsősorban a pillangók mivoltában. Miközben a pillangó általában a Nap-létben marad, hatalmába keríti a földi matériát - persze képszerűen kifejezve - mint egy finomabb port. Tehát finom por alakjában sajátítja el a lepke a földi szubsztanciát. Táplálékát is a Naptól megdolgozott földi szubsztanciából meríti. Lényével csak azt egyesíti, amit a Nap átdolgozott; minden földi anyagból a legfinomabbat veszi fel, s azt teljesen szellemivé alakítja. Ha megnézzük a lepkeszárnyat, valóban átszellemített földi matériát látunk. S ezt a matériát épp azáltal hatja át a szellem, hogy színek járják át. A pillangó tulajdonképpen az a lény, mely teljesen átszellemített földmatériában él.

Szellemi látással az is észlelhető, hogy színes szárnyai között levő testét bizonyos módon megveti, mert teljes figyelmével, teljes csoportlélek- elemével a szárnyak színeit élvezi.

A lepkét
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:30
Szellemi törvények
amit kívánok, az meg kell, hogy jelenjen, ha megnyitom magamat. A hit nemcsak azt jelenti, hogy igent mondok az igazságra, hanem bizonyos is vagyok benne, és amire hitemmel igent mondok, arról tudom, hogy meg is valósul. Aki csak abban hisz, amit lát, az csupán akkor fogja hinni a vetés következményét, ha már be is takarította. Akinek nincs hite, az is hisz, csak éppen annak ellenkezőjében, amit el kíván érni.

Áldás törvénye
A világba küldött áldás a gondolatenergia legtisztább és legfinomabb formája, és az univerzum leghatalmasabb erejét, az isteni szeretetet mozgósítja.

Megáldani annyit jelent, hogy egy személy vagy egy helyzet számára Isten kegyelmét kérni. Amit tiszta szívemből megáldok, az abban a pillanatban áldott lesz és az áldás hatalma azonnal megkezdi áldásos tevékenységét. Amit tiszta szívemből megáldok, az áldásként száll vissza rám. Hagyhatom, hogy az áldás csak úgy megtörténjen, de el is képzelhetem, amint fény vagy sugár formájában alászáll.

Ok és okozat
pacsakute, 2018. december 29. szombat, 19:56
Illatos mirhafű - a sokoldalú gyógynövény
némi pálinkában megáztatva - gyomorerősítőnek is használhatjuk.

A gyógynövény zöldjét folyamatosan szedhetjük, ugyanis a fiatal, zsenge hajtások nagyon finomak. A hajtásokat és leveleket használhatjuk ételek ízesítésére, fűszerezésére. Ha valaki a téli hónapokban is szeretné az illatos mirhával ételeit megízesíteni, akkor fagyassza le a gyógynövény leveleit, habár ebben az esetben nem kölcsönöz annyira intenzív ízt az ételeknek.

Az illatos mirha termése zöld állapotában a legfinomabb. Zöld termését frissen fogyaszthatjuk, illetve salátákhoz is adhatjuk. A gyökerét ősszel ki lehet ásni és nagyon finom főzeléket lehet belőle készíteni.

A leveleket más célokra is felhasználhatjuk. Leveseket, szószokat és salátákat ízesíthetünk meg a segítségével. Kompótot is megízesíthetünk vele. A fűszeresebb ételeknek ánizsos íze lesz a növény levelétől, míg a kompótnak inkább édeskés ízt kölcsönöz.
Forrás :
pacsakute, 2018. december 28. péntek, 21:20
Édes túrókrém
25 dkg félzsíros tehéntúró,
- 2 ek kristálycukor,
- 2 ek méz,
- 40 dkg szeder (lehet más gyümölcs is)

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd egy tálban keverjük
össze a túrót, a vaníliás és a kristálycukorral, végül a tejszínhabbal.

A gyümölcsöt öntsük le a mézzel, majd a túrókrémet és a gyümölcsöt
rétegezve - és hűtve - tálaljuk.


Az 5 legfinomabb túrókrém recept a nyárra!

Elkészítése kb. 5-10 percet vesz igénybe. Látványos, ízes, kellemes. Hűtve és fagyasztva is nagyszerű édesség. Viszonylag kevés kalóriát tartalmaz, nem szükséges túlcukroznod, magokkal, gyümölcsökkel pedig, rendkívül tápláló. Erőt ad a gyerkőcöknek futkározáshoz, strandoláshoz, s kikeverni még egy nyaraláson sem fáradtság! Arról nem is beszélve, hogy jóval olcsóbb, mint a boltban kapható kész verziók.
klarika47, 2018. december 23. vasárnap, 17:00
Zöldségarc
nyilvánult meg, hogy nem tudtuk eldönteni, villával vagy kanállal együk-e a serpenyős burgonyát és a paradicsomos káposztát.

A gyerekeknek mindez szerencsére nem okozott különösebb dilemmát, mert ők ezekhez az ételekhez kanalat kaptak csupán. A kanalak egyébként jó szolgálatot tettek a menzán, mert a levesek bár lehettek volna sűrűbbek, kimondottan finomak voltak, és a gyerekekkel együtt bőséges adagot kaptunk belőlük. A levesek közül a tejfölös zöldségleves és a Csokonai-leves volt a legfinomabb, ezeknél még a sóval is bátrabban bántak a szállító konyhában. A zöldségeket és a gyümölcsöket előtérbe helyező reformelőírások a leveseknél mindenképpen érvényesültek: kedden zöldséglevest, szerdán gombalevest, csütörtökön burgonya-, pénteken pedig zöldborsólevest ettünk.

Gyümölcsöt kétszer kaptunk a héten: hétfőn és szerdán egészséges, roppanós szőlő volt a desszert a menühöz. Az általunk kiválasztott, teljesen hétköznapi iskolában egyelőre hiába vártuk a reformról szóló cikkekben
klarika47, 2018. december 16. vasárnap, 10:48
Ma 14 éve, hogy meghalt Bubik István
következő, amire emlékszem, a nagy csattanás. Csak a kórházban tudtam meg, hogy Bubik művész úrral ütköztünk. Szerettük őt, nagyot alakított az István, a királyban, higgyék el, nem tehetünk a haláláról - nyelte könnyeit a túlélő.

A barátok még nem tértek magukhoz:
• Eperjes Károly: - Nagyon szerettem őt. Hiszem, hogy a lelke továbbra is itt van köztünk. Aki szereti és szerette őt, azt kérném, imádkozzon érte, mert most van a legnehezebb úton, és hitem szerint egyben a legfinomabb úton.
• Rudolf Péter: - A tévéből tudtam meg. Szörnyű, hogy ez az elpusztíthatatlannak tűnő férfi nincs többé. A hír nagyon megviselt. Bár sohasem játszottunk együtt, nemrég megnéztem az önálló estjét. Akkor megbeszéltük, hogy hamarosan együtt kávézunk.
• Császári Attila: - Utoljára Mizsér Jenő temetésén találkoztunk, és most ő is halott. Az 1989-es pesti öttusa- világbajnokságon Eperjes Szamócával olyan hangulatot teremtettek, amelyről azóta is beszélnek. Bubik dobolt. Ott volt
furaila, 2018. november 28. szerda, 16:32
Dobos Dániel nyerte a Bartók Világverseny zeneszerzői fordulóját
komponálnak darabokat, külföldön is, itthon is egyre több a zeneszerző - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Dobos Dániel, a Bartók Világverseny és Fesztivál zeneszerzői fordulójának győztese elmondta: a cím - Drumul Dracului - jelentése az ördög útja. Azért választotta ezt a címet, mert zongoradarabjának tartalmához, gondolatvilágához kiválóan illik. Mint mondta, egy moldvai táncdallamról van szó, amely fokozatosan gyorsul fel és vadul meg. Ahogy zongoradarabja is, amely a legfinomabb, legkisebb dolgokból épül fel fokozatosan a végéig. A mű kadenciaszerű, gyors, heves lezárással fejeződik be, mintha jönne a szél és ördögi kacajjal becsapná az ajtót. Mint mondta, elég nehéz zongoradarabról van szó.

Elmondta: a versenykiírásban öt és hat perc közötti művek írására kérték fel a zeneszerzőket. "Jó, hogy ilyen kereteket kapunk, mert néha nehezebb egy zeneművet úgy megkomponálni, ha azt mondják, hogy csináljunk, amit szeretnénk" - tette hozzá.

A Zeneakadémia II. éves zeneszerzés
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 12:58
Képek, videók
Legfinomabb gyumolcs.jpg
gigi55
2012. május 24. csütörtök, 05:38
a legfinomabb szendvics..
dodikiraly
2009. január 06. kedd, 22:25
a legfinomabb torta
beatrix741020
2008. augusztus 14. csütörtök, 16:46
Legfinomabb fagyik!.JPG
ilka4000
2008. augusztus 09. szombat, 22:03
ez a legfinomabb.jpg
miday
2008. július 27. vasárnap, 20:53
A legfinomabb kalács.jpg
miday
2008. március 30. vasárnap, 16:47
ebből a legfinomabb!
saralany
2006. december 28. csütörtök, 16:36
A legfinomabb levesbevaló
mylive
2006. szeptember 14. csütörtök, 23:15
finom reggeli1219.jpg
maroka
2018. december 20. csütörtök, 13:54
0 egy kis finomság 6v4nz7
lovaszmarika
2018. augusztus 21. kedd, 14:15
Jó reggelt,hoztam a finom
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:40
finomsg1.jpg
bartokiovi
2018. június 08. péntek, 08:00
finom.jpg
bartokiovi
2018. június 08. péntek, 07:50
Sok finomság
irmus
2018. március 04. vasárnap, 10:08
Hihetetlenül finom diós-m
irmus
2018. február 04. vasárnap, 10:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.