Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 11:08 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Németország továbbra is szorosan egyeztet a visegrádi négyekkel a gazdaság helyreállításáról
Steffen Seibert közleménye szerint Angela Merkel német kancellár, Andrej Babis cseh, Mateusz Morawiecki lengyel, Orbán Viktor magyar és Igor Matovic szlovák miniszterelnök intenzív eszmecserét folytatott a világjárvány megfékezését szolgáló intézkedésekről. Megállapították, hogy mind az öt országnak érdekében áll a határátkelési korlátozások és ellenőrzések fokozatos visszavonása, amint megengedi a járványhelyzet.

Aktuális EU-politikai kérdésekről is tárgyaltak, és megegyeztek a járványban válságba jutott uniós gazdaság helyreállítása és az EU többéves pénzügyi kerete ügyében kezdett szoros egyeztetés folytatásában. Ezzel kapcsolatban Angela Merkel ismertette a gazdaság járvány utáni felfuttatására indított német-francia kezdeményezés lényegi pontjait. A megbeszélés további súlyponti témája volt a júliusban kezdődő német soros EU-elnökség programja.

A V4-Németország csúcsot a visegrádi országcsoport soros elnöki teendőit ellátó cseh kormány szervezte. A tanácskozás után Angela Merkel kétoldalú megbeszélést folytatott Andrej Babis cseh miniszterelnökkel. Áttekintették a német-cseh határ térségében kialakított együttműködés ügyeit, és megerősítették azt a közös célt, hogy a járvány alakulásától függően minél hamarabb le kell bontani a térség lakosságának és vállalatainak tevékenységét akadályozó közegészségügyi korlátozásokat.

Tárgyaltak a két ország és a határ menti vidékek kapcsolatának erősítését szolgáló "jövőbe mutató projektekről" is, a többi között a Prága-Drezda-Berlin vasútvonal korszerűsítésének folytatásáról - áll a közleményben.

A német kancellár az utóbbi években rendszeres vendége a visegrádi kormányfői csúcstalálkozóknak. A legutóbbi ilyen ötoldalú tanácskozást tavaly februárban tartották Pozsonyban. Akkor egyebek között megegyeztek egy közös projektben, amely segítene Marokkónak enyhíteni a migrációs problémákat, és tárgyaltak az Északi Áramlat gázvezetékről is, amely a kelet-közép-európai országok megkerülésével a Balti-tengeren keresztül szállít orosz földgázt Németországba.

A V4-ek és Németország között miniszteri szinten is rendszeres a párbeszéd. Csehország június végéig tölti be a V4-ek elnöki tisztségét. A koronavírus-járvány miatt a hagyományos visegrádi találkozók március óta szünetelnek, illetve videókonferenciák formájában valósulnak meg.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 14:52
Címkék: Steffen Seibert, Angela Merkel, Andrej Babis, Mateusz Morawiecki, Orbán Viktor, Igor Matovic,
Kommentek
A volt osztrák alkancellár, Heinz-Christian Strache bemutatta új pártjának programját
Bejelentette, hogy a párt eddigi nevét is megváltoztatták, a jövőben a Team HC Strache, Szövetség Ausztriáért (Team HC Strache, Allianz für Österreich) nevet viseli majd.

A nemrég indított kezdeményezést Strache "új, modern mozgalomnak" nevezte. Bejelentette azt is, hogy átvette a párt vezetését Karl Barontól, a mozgalom alapítójától.

Baron "történelminek" nevezte a napot, 65 évvel ezelőtt ugyanis ezen a napon, május 15-én írták alá Bécsben a független és demokratikus Ausztria helyreállításáról szóló államszerződést.

Az új párt neve hasonlóságot mutat a Team Stronach Ausztriáért (Team Stronach für Österreich) elnevezésű jobboldali osztrák párttal, amely alapítójáról, Frank Stronach milliárdos vállalkozóról kapta a nevét, ám 2017 végén feloszlatta magát. A szervezet ügyvédje, Michael Krüger azonban "száz százalékban kizártnak" tartja az esetleges együttműködést a korábban feloszlott erővel.

Miután Strache tavaly lemondott alkancellári tisztjéről és a szabadságpárt vezetéséről,
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 19:05
Önkormányzati színházakat ellenőrzött az ÁSZ
kijavítását - figyelmeztet a jelentés.

Ezzel szemben a színházak ellenőrzésének tapasztalatai azt mutatták, hogy a számviteli szabályozás és a vagyongazdálkodás az ellenőrzött, gazdasági társasági formában működő színházak többségénél nem felelt meg a törvényi előírásoknak; az érintett színházak esetében sérült a közpénzfelhasználás átláthatósága és a vagyon védelme. Így kiemelten fontos, hogy az ellenőrzöttek intézkedjenek a hiányosságok kijavításáról és a gazdálkodás szabályszerűségének helyreállításáról - állapította meg a számvevőszék.

Az ÁSZ elemzői arra is felhívták a figyelmet, hogy a színházak szabályszerű gazdálkodásának előmozdítása érdekében szükséges az önkormányzati tulajdonosi kontrollok erősítése a teátrumok működése és gazdálkodása felett.

A hatályos jogszabályok széles körű eszközrendszert biztosítanak a közfeladatért felelős és a színházak feletti tulajdonosi jogokat gyakorló önkormányzatok részére. Fontos, hogy a tulajdonosi ellenőrzés betöltse a jogszabályokban
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 12:41
Évértékelő - Elemző: Orbán Viktor beszéde a kormány egy évtizede képviselt értékrendjét tükrözte
középre pozícionálja Orbán Viktort. Ezzel a lépéssel a kormányfő a nemzeti szuverenitást fontosnak érző baloldaliakat is meg tudta szólítani, akik Horn Gyulát kiváló miniszterelnöknek tartották, de Gyurcsány Ferenccel és a mostani baloldali káosszal szemben szkeptikusok - mondta. Hangsúlyozta: a Fidesz sikerének az a titka, hogy a nemzetben gondolkodó minden polgárt meg tud szólítani.

Arról is beszélt: a kormányfő tisztába tette, hogy nem cigányellenességről, hanem egy kisváros békéjének helyreállításáról van szó a gyöngyöspatai kérdésben és a cigányságért a nemzeti konzervatív keresztény kormánynál senki sem tett többet.

Újdonság volt az évértékelőben, hogy Orbán Viktor kiemelten foglalkozott a honvédelemmel és részletesen beszélt a jobboldali zöld politikáról is - mondta. Ebben konkrétumokat is ismertetett, amelyek közül fontos volt az olcsó elektromos autók víziója, hogy ne a gazdagok luxusa legyen a zöldpolitika. Mráz Ágoston Sámuel szerint a baloldaliak általában a felső osztályok számára
velemenyezd, 2020. február 16. vasárnap, 18:22
A Halászbástya elveszett szobrai kerültek elő egy pincéből
A beruházást végző Várkapitányság munkatársai a közelmúltban kezdték meg a régóta városképi sebként tátongó, jelenleg üresen álló telek rendbetételét, amelyen a Vöröskereszt Egylet, majd a Külügyminisztérium által egykor használt, 1947 után lebontott épület születik újjá a következő években - mondta el a helyszínen tartott keddi sajtótájékoztatón a Várkapitányság NZrt. kommunikációs igazgatója.

Kőrösi Gábor felidézte: a budai Várnegyed megújítását célzó Nemzeti Hauszmann Program során kerültek elő a Táncsics Mihály utcában az Erdélyi-bástya maradványai, majd a Várpalota Szent István-termének rekonstrukciós munkálatai közben Anjou-kori töredékek és hauszmanni épületelemek is.

Külsejében korhű módon állítják majd vissza a Dísz tér 2. számú telken a Hauszmann Alajos irodája által tervezett, a második világháborúban megsérült, majd lebontott épületet, melynek homlokzatok mögötti terei azonban mind belsőépítészeti, mind épületgépészeti és üzemeltetési szempontból is 21. századi megoldásokkal
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 13:12
Főpolgármester-helyettes: az szmsz-módosítás az ellenzéki jogok helyreállításáról szól
A Fidesz-KDNP fővárosi közgyűlési képviselőcsoportjának vezetője, Láng Zsolt hétfőn azt kérte Karácsony Gergely főpolgármestertől, vonja vissza a Fővárosi Közgyűlés szervezeti és működési szabályzatának tervezett módosítását, mert az autoriter és szembemegy a demokratikus normákkal.

Kiss Ambrus erre reagálva újságíróknak azt mondta: a tervezett szmsz - amelyet szerdán várhatóan elfogadnak - a több párbeszédről, a több vélemény-bevonásról, a több ellenzéki jogkörről és a budapestiek véleményének figyelembevételéről szól.

Az szmsz semmi olyat nem tartalmaz, ami ne a Fidesz által elfogadott önkormányzati törvényből fakadna, vagy ami ne a Tarlós István-féle szmsz-ből származna, amit a Fidesz szintén megszavazott - jelentette ki.

Hozzátette: a Fidesz most kifogásolja, hogy a főpolgármestert illeti meg az előterjesztés joga a fővárosi cégek ügyében, de ez eddig is így volt. Az pedig, hogy a főpolgármester dönthet azokban az ügyekben, amelyek két alkalommal szerepeltek a napirenden, de nem
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 14:51
Orosz és szíriai múzeumok megállapodtak Palmüra helyreállításáról
Az Iszlám Állam terroristái először 2015 májusában foglalták el az ókori romjairól nevezetes szíriai sivatagi települést, ahol műemlékeket semmisítettek meg, és tömeges kivégzéseket hajtottak végre az amfiteátrumban. A szíriai hadseregnek az orosz légierő támogatásával kétszer, 2016 márciusában és 2017 márciusában kellett visszafoglalnia a várost.

A terroristák lerombolták egyebek között a római színház homlokzatát, Bél templomát, a Tetrapülónt és a monumentális diadalívet.

Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) által a világörökség részeként elismert romváros helyreállítása a Palmürai Nemzeti Múzeummal kezdődik.

A The Art News című orosz hírportál szerint az Ermitázs és az orosz akadémia kultúrtörténeti intézete, valamint a szíriai múzeumfelügyelet közötti megállapodás értelmében a felek hosszú távon 20 szíriai műemlék restaurálását tervezik, valamint a nemzetközi közösség bevonását az óváros helyreállításába.

Mihail Piotrovszkij, az Ermitázs igazgatója
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 22:01
Krónika 10. rész (azonnali kérdések, tárgysorozatba vételek)
DK: visszaadják-e Újpestnek a kórházát?

A több mint százezres - vonzáskörzetével együtt közel kétszer ekkora - Újpest valamennyi kórházát bezárták az utóbbi években, pedig a helyiek kórházat akarnak - mondta Varju László (DK), ezzel a megfelelő szolgáltatások biztosítását kérve azonnali kérdésében a miniszterelnöktől.

Újpesten legyen újra egészségügyi ellátás, kórház! - kérte ellenzéki politikus.

Orbán Viktor miniszterelnök - a kérdést kétségtelenül jogosnak nevezve - megemlítette: egy kormánydöntés szerint november 30-ig egyeztetnie kell a kijelölt kormánytagnak a kerület vezetőjével arról, mi legyen a most üresen álló épület jövője, "tehát várjuk, hogy a polgármester úrral meg tudjunk egyezni".

Viszonválaszában a DK-s politikus örömét fejezte ki az egyeztetés miatt, "normális, tisztességes egészségügyi ellátást" kérve a térségnek.

Az újpestiek majd eldöntik, mit szeretnének, és a kormány kijelölt egy minisztert, hogy tárgyaljon a polgármesterrel arról, hogy mi legyen
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 20:42
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Németország1.jpg
durcimarcika
2020. március 31. kedd, 09:05
Németország.jpg
durcimarcika
2020. március 11. szerda, 10:26
Trier, Németország.jpg
irmus
2017. december 19. kedd, 07:17
Lipcse, Németország.jpg
irmus
2017. december 19. kedd, 07:16
németország.png
chillik
2017. október 20. péntek, 15:55
Adóbevallás Németországba
anci-ani
2017. szeptember 04. hétfő, 15:55
Eltz kastély -Németország
pacsakute
2017. március 08. szerda, 19:47
Türkheim-Németország
margoboszi
2016. november 28. hétfő, 17:48
Németországban, 2006-ban
orban47
2016. október 05. szerda, 18:22
Németországban
orban47
2016. szeptember 08. csütörtök, 05:13
DE1VTM Németország
crse
2016. március 29. kedd, 12:09
Steffen-Sailor-4-800x5 33.
kondacsistvanne
2012. november 04. vasárnap, 19:41
steffen800.jpg
konoksag
2008. október 10. péntek, 06:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.