Belépés
2018. november 21. szerda | 47. hét | 325. nap | 02:55 | Olivér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csendesség Istennel
,,Soha ne gondoljuk azt, hogy az a bibliaismeret, amit valamely hűséges tanítótól nyertünk, vagy pedig amit a Biblia észbeli tanulmányozása által szereztünk, helyettesítheti azt a lelki táplálékot, amellyel az Úr táplálja szívünket és életünket, amikor engedjük, hogy hozzánk szóljon, csendességünk alatt."

-Richard Bennett-
kalmanpiroska, 2018. november 09. péntek, 11:19
Címkék: Csendesség Istennel, lelki táplálékot, helyettesítheti, tanulmányozása, csendességünk, bibliaismeret,
Kommentek
Az imádkozás lehetősége és nehézsége
Uralkodnunk kell gondolatainkon és egész akaratunkat az imádságra kell összpontosítanunk.
Legyen külön helyünk az imádkozásra. De amikor odamegyünk, mintha a legyek bántanának:"Ezt meg azt meg kell tenni, hű, ezt se csináltam meg; ide meg oda még el kell mennem... stb." Zárd be az ajtót! Csak úgy lehetsz titkon, csendben, ha szándékosan becsukod az ajtót minden érzés és kedélyhullámzás elő, mert Isten előtt vagy. Ő titkon van és titkon néz. Nem úgy, mint mások, vagy ahogyan mi nézzük magunkat.
A csendességben lehetetlen Istenben kételkednünk; nagyobb bizonyosságunk van felőle, mint bármi másról. "Atyátok titkon van" és sehol másutt - mondja Jézus. Ezen a titkos helyen látod meg, a dolgok megszokott folyásában is, hogy Isten mindig ott van.
Szokd meg, hogy mindent Istennel beszélj meg. Ha nem tanulod meg, hogy a felébredés első pillanatában tágra nyisd az ajtót és beengedd Istent, akkor egész nap hamis vágányon halad a munkád. De nyisd csak tágra az ajtót előtte, imádkozz hozzá, aki titkon van,
suzymama, 2018. március 29. csütörtök, 19:56
Csendesség
"Bizonyos őszinte emberek úgy érvelnek, hogy mivel nincs csendesség ebben a mechanikussá vált világban, meg kell tanulnunk nélküle élni. Nem remélhetjük, hogy visszahozzuk a csendes vizeket és kies legelőket, ahol Dávid valamikor a juhait legeltette. A civilizációnak ez a mókuskereke túl zajos nekünk ahhoz, hogy meghalljuk a csendes, halk Hangot, ezért meg kell tanulnunk meghallani Isten beszédét a földrengésben és a viharban. Ha a mai evangélizálást a korok zajongásához és tombolásához igazítják, miért panaszkodik bárki? Vajon nem őszinte igyekezetet képvisel az, hogy mindenné válunk mindenkinek, hogy bármilyen módon megmentsünk valakiket?
A válasz az, hogy az ember lelke nem változik alapvetően, bármilyenek is a megváltozott külső körülmények. Az ősember a kunyhójában, az egyetemi professzor a dolgozószobájában, a teherautó-vezető a városi forgalom fejetlenségében mind ugyanarra az alapvető szükségletre gondol: megmenekülni a bűneitől, elnyerni az örök életet, és kapcsolatba kerülni Istennel. A
kalmanpiroska, 2017. október 18. szerda, 18:15
Kerülj közelebb az Istenhez,ahhoz hogy szenvedélyesebbé válj
,,Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem." (Jelenések 3:20)

Isten megteremtette a szívedet elhelyezve benne szenvedélyeket, vágyakat, és álmokat; ám amíg a szíved nincs az Ő irányítása alatt, mindezek tévesen, rossz célra, hibásan lesznek használva és eltékozolva vannak jelen az életedben.

A világ minden táján milliónyi szenvedélyes ember van, telve érdekődési körökkel, álmokkal és törekvésekkel, melyekkel visszaélnek és amelyek bemocskolódtak; és ezektől megszakad az Isten szíve. És ez az, amiért ha félretesszük tehetségeiket és a szenvedélyességüket, ezek az emberek boldogtalanok. Mert amikor a szendedéllyel visszaélnek, akkor nyomorultúl érezzük magunkat.

Néhányan lehet azt gondoljátok, hogy: "Én nem igazán érzem, hogy szenvedélyes lennék most." Tudod, hogy ez mit is jelent valójában, ugye? Azt jelenti, hogy nem vagy kapcsolatban Istennel. Ha
dandej, 2017. szeptember 04. hétfő, 12:51
Imádság
"Lehetőleg alakítsd úgy a munkádat, hogy könnyűszerrel napi két vagy három órát szentelhess ne csupán általánosságban véve csendességre, hanem speciálisan személyes imádságra és az Istennel való közösségre... Légy következetes, ha Isten dolgáról van szó! Hozz meg minden lehetséges áldozatot, hogy megtartsd az imádság idejét! Gondolj arra, hogy rövid az időd, és hogy a munka és a körülmények nem rabolhatják el tőled Istenedet."

- Adoniram Judson
kalmanpiroska, 2017. július 22. szombat, 19:26
Ez a kötőjel az életben
Ez a kötőjel az életben

Nemrégiben egy újság szalagcíme ezt hirdette: "Egy hiányzó kötőjelet okolnak a rakéta meghibásodásáért."
Nehéz volt elhinni, hogy egy számítógépes kiolvasásban egyetlen kis kötőjel tönkretehet egy óriási, erős rakétát.

Lehet, hogy hallottad már a régi mondást: "Egy szög miatt elveszett egy patkó, egy patkó miatt elveszett egy ló, egy ló miatt elveszett egy lovas, egy lovas miatt elveszett egy csata, egy csata miatt elveszett a háború". Más szóval, a háború elvesztése összekapcsolható volt egy szög elvesztésével.

Nyilván ez lehetett itt is a helyzet. A szóban forgó napon egy tizennyolcmillió dolláros amerikai Atlas rakétával hajtott Venus űrszonda indító eszköz
illike, 2017. április 11. kedd, 16:52
Hogyan néz ki egy napi csendesség?
"A szorgalmas tervei biztosan bőséghez vezetnek, de mindenki, aki elsieti a dolgát, csak ínségbe jut" (Példabeszédek 21:5, ESV fordítás)

Csendességet tartani olyan, mint bármilyen más tevékenységet folytatni az életben - legalább egy dolgot figyelembe véve. Ahhoz, hogy sikeres legyen, segít, ha van egy terved. A Biblia azt mondja:

"A szorgalmas tervei biztosan bőséghez vezetnek, de mindenki, aki elsieti a dolgát, csak ínségbe jut" (Példabeszédek 21:5, ESV fordítás)

Ha még sosem tartottál csendességet, valószínűleg nincs egy egyszerű, jó terved arra, hogyan csináld. Bármilyen tervet készítesz, fontos az egyszerűség. Ha bonyolítod, nagyobb valószínűséggel térsz majd el a témától. Minden, amire tényleg szükséged van egy célravezető csendességhez, az a Biblia, egy jegyzetfüzet, és talán néhány csendes dicsőítő dal, vagy énekeskönyv.

Szóval hogyan is néz ki egy csendesség?

Először is, légy csendben az ÚR előtt. A Biblia ezt Istenre való várásnak nevezi.
dandej, 2017. március 02. csütörtök, 09:40
Márciusi jeles napok
ezek nem lesznek, adjatok szalonnát,
szalonnával együtt tojást és az anyját,
görbe garast, márjást, kocrágó Jutkát,
így vesztek Istentől mindenféle áldást.

2. FIÚ

Szerelmes öcséim, kik most el nem jöttök,
mig mi idejövünk, megvirágzik a tök.
Azután pediglen kész lessz a Abcétek,
az Urnak ajánlván mindnyájan bennetek.

MIND (kimenőre a fenti dallamra):

14. Dicséret, dicsőség,
tisztesség adassék
az Istennek,
csendesség, békesség
legyen e háznépnek,
amen, amen!
(MNT II. 103. sz.)
{7-142.} Néhol úgy leegyszerűsödött a szöveg, hogy már csak az adománykérés maradt meg. A Zemplén megyei Pusztafaluban a tanító vezetésével járták végig a falut, pénzt, tojást, egyéb élelmet gyűjtve:

Kérem asszonyomat, adjon vagy két tojást
Kérem a tarkát, tojjon helyébe mást.
A fekete, sárga, fehér és a suta
Tojjanak sokakat minden Gergely napra.
(Petercsák 1978:
lenke1964, 2017. március 01. szerda, 15:09
Képek, videók
csendességbe visszavonuln
skorpiolilike
2011. június 04. szombat, 07:13
Igen hasznos táplálékok.j
pacsakute
2017. március 17. péntek, 13:11
Őszi egészséges tápláléko
pacsakute
2013. február 20. szerda, 18:46
Jó hatású táplálékok.jpg
pacsakute
2013. február 02. szombat, 18:27
Biblia tanulmányozás
sacimama
2015. augusztus 22. szombat, 01:44
Ige tanulmányozás
sacimama
2013. június 24. hétfő, 00:24
Elmélyült tanulmányozás
bocchyta
2008. július 06. vasárnap, 19:27
A hitet másoktól szerezte
jakabgasparne
2010. március 11. csütörtök, 05:18
Szereztem egy lámpát.jpg
kismotor
2010. január 22. péntek, 21:45
Az életünket mi magunk, v
suzymama43
2015. március 12. csütörtök, 16:57
Az életünket....jpg
pacsakute
2014. július 10. csütörtök, 06:03
bizzuk_ujra_eletunket_ kri
bedmarika47
2014. május 03. szombat, 09:26
Az életünket......jpg
pacsakute
2013. január 27. vasárnap, 08:18
szíbesítsük meg életünket
sarkadykati
2013. január 17. csütörtök, 19:20
életünket és vérünket1200
hollygergo
2009. január 31. szombat, 15:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.