Belépés
2019. július 16. kedd | 29. hét | 197. nap | 12:21 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A feleségem nem dolgozik Pszichológus: Ön mit dolgozik, Mr.
A feleségem nem dolgozik

Pszichológus: Ön mit dolgozik, Mr. Rogers?

Férj: Könyvelőként dolgozom egy bankban.
P: A felesége?
F: Ő nem dolgozik. Ő egy háziasszony.
P: Ki készíti a reggelit a családnak?
F: A feleségem, mivel ő nem dolgozik.
P: Mikor kel a felesége?
F: Korán kel, mert mindent ő intéz el. Ő intézi el az ebédet a gyerekeknek, ellenőrzi, hogy jól felöltöztek-e, megfésülködtek-e, hogy megreggeliztek-e, megmosták-e a fogukat, minden elraktak-e az iskolához. Felkel a babával, kicseréli a pelenkát és a ruhákat. Megszoptat, és harapnivalókat is csinál.
P: Hogy járnak a gyerekek az iskolába?
F: A feleségem viszi őket, hiszen ő nem dolgozik.
P: Ha elvitte az iskolába őket, mit csinál a felesége?
F: Általában előre eltervezi, hogy mit csinál, hogy ne kelljen sokszor be- és kipakolni a gyereküléseket az autóból, csekkeket ad fel, vagy megáll a szupermarketnél bevásárolni. Néha, ha elfelejt valamit, akkor újra és újra megteszi ezt a kört, magával hordozva a babát. Ha végre hazaér, megint megeteti őt, és ebédet készít, kicseréli a pelenkát, és lefekteti aludni, hogy mehessen a konyhába, majd mosson és takarítson. Tudod, mivel nem dolgozik.
P: Ön mit szokott csinálni, miután hazaér az irodából?
F: Pihenek, természetesen. Nos, az egész napos munka után fáradt vagyok.
P: Mit csinál a felesége esténként?
F: Megfőzi a vacsorát, kirakja elém és a gyerekek elé, elmosogat, elpakolja a tányérokat. Miután segített a gyerekeknek a házi feladatban, pizsamát ad rájuk, a babát tisztába teszi, és gondoskodik a meleg tejről is. Néha felkel éjjel is, hogy megszoptassa vagy tisztába tegye, miközben mi pihenünk. Hiszen neki nem kell felkelnie azért, hogy munkába menjen.

Világszerte temérdek nő napi rutinja ez, ami reggel kezdődik, és folytatódik egészen éjszakáig. Rájuk mondod azt, hogy nem dolgoznak? Háziasszonynak lenni nem diplomás munka, de egy kulcsszerep a család életében. Becsüld meg érte a feleséged, az anyukád, a nagymamád, a nagynénid, a nővéred, a lányod, sógornőd, menyedet... Mert az ő áldozatuk megfizethetetlen.

Én anya vagyok a nap 24 órájában...
Én egy nő vagyok,
Én vagyok az ébresztőóra,
Én vagyok a szakács,
Én vagyok a szobalány,
Én vagyok a mester,
Én vagyok a csapos,
Én vagyok a bébiszitter,
Ápolónő vagyok,
Én egy fizikai munkás vagyok,
Én egy biztonsági őr vagyok
Én vagyok a tanácsadó,
Én vagyok a paplan,
Nekem nincs nyaralás,
Én nem lehetek beteg,
Nincsen egy szabadnapom sem,
Én éjjel-nappal dolgozok,
Szolgálatban vagyok állandóan,
Nem kapok fizetést, és...
Még így is, gyakran hallom ezt a kifejezést:
" de mit csinálsz egész nap?"
Ajánlom azoknak a nőknek, akik életüket adják a családjuknak...
A nő olyan, mint a só:
"A jelenléte nem jutott eszembe, de annak hiányában minden íz nélkül maradt."

(forrás: internet)


koszegimarika, 2019. május 23. csütörtök, 07:36
Címkék: feleségem viszi, iskolába őket, szupermarketnél bevásárolni, egész napos, felesége esténként, házi feladatban,
Kommentek
Az Amazon nem forgalmazza többé a homoszexualitást "gyógyító" terápia szorgalmazójának könyvét
A döntést az internetes óriáscég civil szervezetek és az LGBT-közösség tagjainak több hónapja tartó nyomására hozta meg.

A két évvel ezelőtt elhunyt kaliforniai pszichológus az azóta megszűnt kaliforniai Aquinói Tamás Pszichológiai Klinika, valamint a Homoszexualitás Kutatásának és Terápiájának Országos Szövetsége (NARTH) alapítója volt. Sokan őt tartják a "melegeket kigyógyító terápia atyjának".

Nicolosi több könyvet publikált a homoszexualitás "gyógyításáról" és annak módszereiről, köztük egy szülőknek szóló kézikönyvet is arról, mit kell tenniük annak érdekében, hogy "megelőzzék gyermekeik melegségét".

A Change.org nevű civil szervezet már öt hónappal ezelőtt több mint 80 ezer aláírást gyűjtött össze a Nicolosi-könyvek forgalmazásának beszüntetését kérve az Amazontól. Hasonlóképpen petíciókat küldtek az Amazonnak más civil szervezetek is.

Az internetes áruház most nemcsak átmenetileg, hanem mindenkorra megszüntette Nicolosi könyveinek forgalmazását.

Hasonlóképpen törölte
velemenyezd, 2019. július 06. szombat, 07:04
Kutyás foglalkozásokkal csökkenthető az egyetemisták stressze
A több mint 300 egyetemista bevonásával végzett vizsgálat szerint heti egy órányi kutyás foglalkozás hatására azok a stresszes diákok, akiknek esetében magas volt a bukás vagy a lemorzsolódás kockázata, "nyugodtabbnak és elfogadottabbnak" érezték magukat. A kutyákkal töltött idő segített nekik a koncentrálásban, a tanulásban és az információk jobb felidézésében - írja a BBC hírportálja.

A Washingtoni Állami Egyetemen dolgozó Patricia Pendry szerint azoknál a diákoknál volt a legszembetűnőbb a jótékony hatás, akik a legkockázatosabb csoportba tartoznak, például mert mentális egészségi problémával küzdenek.

Az Egyesült Államokban csaknem ezer campuson vannak terápiás háziállatok, és számos nagy-britanniai egyetemen, köztük a University College Londonban és a Nottingham Trent Egyetemen is találkozni kutyákkal.

Korábbi tanulmányok eredményei azt sugallják, hogy a háziállatok simogatása csökkentheti a stresszhormon szintjét.

A New York-i Állami Egyetem pszichológusa, Nancy Gee szerint
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 14:21
Jövő kedden nyílik meg a XVII. Vajdasági Szabadegyetem
A hatnapos rendezvény hivatalos megnyitóját egy nappal később, szerdán tartják, amikor Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár tart előadást a résztvevőknek.

A szabadegyetemnek helyet adó Kátai tanyán ezúttal is a fiatal vajdasági magyar értelmiség összefogását, együtt gondolkodását és véleményformálását érintő kérdések jelennek meg.

A szabadegyetem honlapján olvasható program szerint kedden, a hallgatók megérkezését követően Zsidi Zsófia pszichológus tart előadást a pályaválasztásról. Szerda délelőtt Székely Levente szociológus beszél napjaink ifjúságáról, délután pedig Ifjúsági lehetőségek az anyaországban és külhonban címmel Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár előadását hallgatják meg az érdeklődők. A szabadegyetem harmadik napján Nemes Orsolya és Séllei Beatrix mutatja be a "mai fiatalok" gondjait és kihívásait, míg Orvos-Tóth Noémi elemzi, milyen hatással van jövőnkre a múltunk. Pénteken Tóth Veronika pályatanácsadó ad
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 16:32
Mai harmónia kártyám
HarmoNet Harmóniakártya (2019-06-25)

Kedves eva6!
A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Feloldozás hatja át.
Tükör - Önismeret

Az önismeret hatalmát jelképezi. Egy japán legenda szerint a legértékesebb szimbólum. A perzsa tavaszünnepen, a Nórusz asztalon éppúgy megtalálható, mint a mágus-adeptus kelléktárában. A tükör a hiúság csapdájára is figyelmeztethet. Jól használva mély önismerethez, rosszul használva tükörútvesztőhöz, illúziók kergetéséhez jutunk. A régiségben a tükrökre vagy a tükör keretére szimbólumokat faragtak, festettek szerte a világon, Kínától Magyarországig, s ezeknek mágikus jelentőséget tulajdonítottak. Több nép babonásan rettegett a tükörképtől, mert azt tartották, hogy a tükör ellopja a lelket. Ne feledjük, a tükörképünk mindig fordítva mutatja arcunkat!
eva6, 2019. június 25. kedd, 16:19
Simogatás
Popper Péter halála előtt nem sokkal ezt nyilatkozta:

Ez az egész családprobléma nagyon nehéz história mondta a professzor.
Régen mindig volt a közelben egy nagymama vagy egy nagybácsi, akinek
a vállán el lehetett sírni az embernek a baját. Ma az emberek többségének
rengeteget kell dolgoznia ahhoz, hogy az anyagi lecsúszást lassítsa, és
nincs a közelben senki. Jön tehát az a modell, hogy kívülről kell segítséget
kérni, amiben én nem hiszek.

A klinikán, ahol dolgoztam, az egyik doktornő egyszer körbevezetett, és azt
mondta, hogy az ott fekvő gyermekek többségének csak az a baja, hogy
ciróka hiánya van, azért vannak ott, mert nem kapnak elég odafigyelést és
törődést. És ezt nem csak a gyerekekről lehet elmondani. Azt gondolom,
hogy baj van az emberi kapcsolatokkal.

Annyi kompromisszumot hoz valaki élete során, annyifelé kell alkalmazkodnia,
hogy otthon már nem akar, viszont enélkül meg nem lehet együtt élni, így fel
klarika47, 2019. június 23. vasárnap, 16:21
Dunai hajóbaleset - Pszichológus: hónapokkal később is kialakulhat poszttraumás stressz
A pszichológus elmondta, nagyon fontos, hogy az áldozatok családtagjai és a mentésben részt vevő szakemberek is szakszerű segítséget kapjanak.

Nem mindenkinek van erre szüksége, hiszen vannak olyanok, akik magukban is képesek megküzdeni a teherrel, amit a gyász, illetve a szörnyű élmények jelentenek. A tapasztalat azonban arra mutat, hogy az emberek túlnyomó része, ha ilyen jellegű segítséget kap, akkor sokkal hamarabb képes "visszaállni" - tette hozzá.

A szakember kifejtette, a krízisintervenciós pszichológia segítségével több lépcsőben enyhítik a lelki nyomást: az első és legfontosabb a biztonság megadása, a második a tragédia feldolgozása, majd pedig a helyreállítás.

A mentésben dolgozó búvárok számára segítséget jelenthet, hogy a munka megkezdése előtt a tapasztaltabb kollégáik modellezik a lehetőségeket. Így az agy úgy veszi, már találkozott azzal, amit tapasztal, ezért sokkal védettebb a szörnyűségekkel szemben - mondta Lénárt Ágota.
velemenyezd, 2019. június 15. szombat, 23:23
A hosszú élet titkai
agyvérzés kockázata.

8. Rendszeresen használj fogselymet!
Az ínybetegségek a legelterjedtebbek a világon. Mivel nem tűnik olyan nagyon komoly betegségnek, sokan nem fordítanak rá kellő figyelmet. Pedig elősegíti a szívbetegségek kialakulását, a cukorbetegséget és egyes rákos megbetegedéseket is.

9. Legyél a részletek embere!
Az egyik legjobb előrejelzője a hosszú élettartamnak, ha lelkiismeretes az ember - állítja dr. Howard Friedman, amerikai pszichológus. Eredményei szerint azok az emberek, akik óvatosak a pénzügyekkel, megfontoltak, figyelnek a részletekre, tovább élnek. Úgy látja, hogy a lelkiismeretes emberek több szerotonint termelnek az agyukban, ami jó érzést kelt, ezáltal kevesebbet esznek és jobbat is alszanak.

10. Tarts kisállatot!
Akiknek van házi kedvencük, azok kevésbé stresszesek, kevésbé depressziósak és tovább élnek a kutatások szerint. A kisállatoknak nyugtató hatása is van, csökkentik a szívroham
lovaszmarika, 2019. június 15. szombat, 17:10
Idén is megrendezik az Everness Fesztivált júniusban Alsóörsön
produkciójában pedig trombitával, egy looperrel és elektronikus eszközökkel muzsikál. Fellép a fesztiválon az Óperentzia, a Naveya és a Colorstar, visszatérő vendég lesz az Earth Sounds & Blue Planet Retreat és a Samsara Boulevard.

A fesztivál egyik kiemelt témája lesz a párkapcsolati problémák kezelése és a motiváció visszaszerzése a mindennapokban. Az érdeklődők többek között meghallgathatják Joe Vitale spirituális tanítót, Benkő Vilmos motivációs trénert, ott lesz Soma Mamagésa, Hevesi Krisztina pszichológus, Ken Wilber amerikai gondolkodó, és Mérő László matematikus, aki a pénzről és az érzelmek matematikájáról tart előadást.

A fesztiválon jógaórát ad mások mellett Pablo Gascon, Diószegi Ádám, Nina Adams és Cser Zoltán, a nemzetközi jóganap alkalmából pedig egy 24 órás jógakihíváson vehetnek részt a legelszántabbak.

A gyerekfaluban lesz kézműves és zenés foglalkozás, valamint gyermekjóga is. Kecskés Karina a szülőknek tart előadást arról, hogy a meseterápia hogyan segíti a gyermekeket a
velemenyezd, 2019. június 10. hétfő, 10:33
Képek, videók
a pszichológusok szerint.
sz719eszter
2018. augusztus 05. vasárnap, 01:12
pszichológus.png
chillik
2017. március 26. vasárnap, 18:00
Pszichológusnál
sanci81
2016. június 19. vasárnap, 11:35
Pszichológus
sanci81
2015. július 24. péntek, 15:40
anim pszichológus.gif
1maszatka
2009. november 22. vasárnap, 22:05
qxba-Lu_KGLY-81mR-WaRn 1BZ
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 13:55
xk9p8mr0h6nk6ca1jxy2.j pg
kathyvp
2018. július 22. vasárnap, 18:52
Flo Barker Mr Woof and Ro
charlotteani
2018. február 10. szombat, 00:31
mR8SvS5htWJJUGsmEhsLnK gE.
matolaterezia
2017. július 02. vasárnap, 19:26
MR_Senteur de Muguet.png
liliana01
2017. május 27. szombat, 21:34
MR_Wave jumpers.png
charlotteani
2017. április 14. péntek, 14:14
MR_Tranquilité.png
charlotteani
2017. április 14. péntek, 14:13
MR_Sunset in bottle.png
charlotteani
2017. április 14. péntek, 14:13
MR_Seagull.png
charlotteani
2017. április 14. péntek, 14:13
MR_Randonneurs.png
charlotteani
2017. április 14. péntek, 14:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.