Belépés
2019. október 22. kedd | 43. hét | 295. nap | 10:42 | Előd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A feleségem nem dolgozik Pszichológus: Ön mit dolgozik, Mr.
A feleségem nem dolgozik

Pszichológus: Ön mit dolgozik, Mr. Rogers?

Férj: Könyvelőként dolgozom egy bankban.
P: A felesége?
F: Ő nem dolgozik. Ő egy háziasszony.
P: Ki készíti a reggelit a családnak?
F: A feleségem, mivel ő nem dolgozik.
P: Mikor kel a felesége?
F: Korán kel, mert mindent ő intéz el. Ő intézi el az ebédet a gyerekeknek, ellenőrzi, hogy jól felöltöztek-e, megfésülködtek-e, hogy megreggeliztek-e, megmosták-e a fogukat, minden elraktak-e az iskolához. Felkel a babával, kicseréli a pelenkát és a ruhákat. Megszoptat, és harapnivalókat is csinál.
P: Hogy járnak a gyerekek az iskolába?
F: A feleségem viszi őket, hiszen ő nem dolgozik.
P: Ha elvitte az iskolába őket, mit csinál a felesége?
F: Általában előre eltervezi, hogy mit csinál, hogy ne kelljen sokszor be- és kipakolni a gyereküléseket az autóból, csekkeket ad fel, vagy megáll a szupermarketnél bevásárolni. Néha, ha elfelejt valamit, akkor újra és újra megteszi ezt a kört, magával hordozva a babát. Ha végre hazaér, megint megeteti őt, és ebédet készít, kicseréli a pelenkát, és lefekteti aludni, hogy mehessen a konyhába, majd mosson és takarítson. Tudod, mivel nem dolgozik.
P: Ön mit szokott csinálni, miután hazaér az irodából?
F: Pihenek, természetesen. Nos, az egész napos munka után fáradt vagyok.
P: Mit csinál a felesége esténként?
F: Megfőzi a vacsorát, kirakja elém és a gyerekek elé, elmosogat, elpakolja a tányérokat. Miután segített a gyerekeknek a házi feladatban, pizsamát ad rájuk, a babát tisztába teszi, és gondoskodik a meleg tejről is. Néha felkel éjjel is, hogy megszoptassa vagy tisztába tegye, miközben mi pihenünk. Hiszen neki nem kell felkelnie azért, hogy munkába menjen.

Világszerte temérdek nő napi rutinja ez, ami reggel kezdődik, és folytatódik egészen éjszakáig. Rájuk mondod azt, hogy nem dolgoznak? Háziasszonynak lenni nem diplomás munka, de egy kulcsszerep a család életében. Becsüld meg érte a feleséged, az anyukád, a nagymamád, a nagynénid, a nővéred, a lányod, sógornőd, menyedet... Mert az ő áldozatuk megfizethetetlen.

Én anya vagyok a nap 24 órájában...
Én egy nő vagyok,
Én vagyok az ébresztőóra,
Én vagyok a szakács,
Én vagyok a szobalány,
Én vagyok a mester,
Én vagyok a csapos,
Én vagyok a bébiszitter,
Ápolónő vagyok,
Én egy fizikai munkás vagyok,
Én egy biztonsági őr vagyok
Én vagyok a tanácsadó,
Én vagyok a paplan,
Nekem nincs nyaralás,
Én nem lehetek beteg,
Nincsen egy szabadnapom sem,
Én éjjel-nappal dolgozok,
Szolgálatban vagyok állandóan,
Nem kapok fizetést, és...
Még így is, gyakran hallom ezt a kifejezést:
" de mit csinálsz egész nap?"
Ajánlom azoknak a nőknek, akik életüket adják a családjuknak...
A nő olyan, mint a só:
"A jelenléte nem jutott eszembe, de annak hiányában minden íz nélkül maradt."

(forrás: internet)


koszegimarika, 2019. május 23. csütörtök, 07:36
Címkék: feleségem viszi, iskolába őket, szupermarketnél bevásárolni, egész napos, felesége esténként, házi feladatban,
Kommentek
A panaszkodás átneveli az agyat
amelynek hatására a testünk ,,küzdj vagy menekülj" üzemmódba kapcsol. Ilyenkor a szervezet oxigénjének és vérmennyiségének jó része azokba a szervekbe jut, amelyek a túléléshez elengedhetetlenek. Mellékhatásként az egekbe dobja a vérnyomást és a vércukorszintet, mindkettőről tudjuk, hogy nem tesz túl jót az emberi szervezetnek.

Mit tegyünk?
A sok panaszkodás ellen mi is tehetünk, még akkor is, ha hajlamosak vagyunk a dolgok negatív oldalát látni először. Az első tanács, amit pszichológusok ilyenkor adni szoktak, az az, hogy gyakoroljuk a hála érzését - amikor panaszkodni akarunk, gondoljunk inkább arra, mennyi minden megy jól az életünkben, ne arra, hogy mi megy rosszul. Ez például a kortizolszintet 23%-kal is csökkentheti.

A Kaliforniai Egyetem kutatása alapján azok, akik mindennap gyakorolták ezt a szokást, sokkal kevésbé szorongtak, mert a kortizolszintjük ritkábban emelkedett meg.

A második tanács az, hogy ha már panaszkodásra adjuk a fejünket, annak
pacsakute, 2019. október 11. péntek, 22:58
Kásler: újabb pályázat nyílt meg háziorvosi praxisközösségeknek
nyert el. Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) korábbi pályázatait is tekintve már 131 praxisközösség működik, azaz több mint 1,2 millió ember számára válik elérhetővé ez a fajta ellátás.

A pályázati feltételekről a miniszter elmondta, olyan praxisközösségek jelentkezését várják, amelyekben legalább öt háziorvos dolgozik együtt, a program forrásai lehetőséget adnak a megelőzést szolgáló eszközök, műszerek beszerzésére, vagy további szakemberek - dietetikus, gyógytornász, pszichológus - bevonására.

Kásler Miklós bízik abban, hogy ezzel a pályázati lehetőséggel tovább nő a csoportpraxisok száma, tevékenységi körül bővül, hiszen a cél az lenne, hogy ez a rendszer országosan kiépüljön.

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár hozzátette: a Három generációval az egészségért pályázat első körében eddig több mint 20 ezer embert vontak be a szűrésekbe, állapotfelmérésekbe.

Elmondta, pozitív visszajelzések érkeztek a program indításával kapcsolatban, és bízik abban,
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 13:21
Nobel-díj - Olga Tokarczuk és Peter Handke kapja a 2018-as és a 2019-es irodalmi Nobel-díjat
hogy kötelező olvasmány a líceumok humán osztályaiban, érettségi tétel. Ez egyrészt jó dolog, mert ott van az iskolai könyvtárakban, másrészt viszont nem, mert a gyerekek utálják a kötelező olvasmányokat" - mondta az MTI-nek adott 2011-es interjújában Olga Tokarczuk, hozzátéve, hogy azóta elvetette ezt a mitologikus, meseszerű stílust, jóval realisztikusabban ír, az aktuális világgal összefüggésben.

Tokarczukot mégis a lengyel "mágikus realizmus", a "mitikus próza" fő képviselőjének tartják. A pszichológus végzettségű és sokáig terapeutaként dolgozó írónő műveiben kimutatható Carl Jung és Sigmund Freud hatása. Rendszerint túllép a regény műfaji keretein, prózája töredékes, esszészerű, a cselekmény több szálon és különböző szinteken bonyolódik. Egyformán népszerű az olvasóközönség és a kritikusok körében.

Első önálló könyve egy verseskötet volt, amely 1989-ben jelent meg. Hosszabb szünet után prózai munkákkal folytatta. Az őskönyv nyomában 1993-ban látott napvilágot. Allegorikus regény, a 18.
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 14:32
Hartung Attila: a felelőségvállalás a központi témája a FOMO-nak
megbocsáthatatlan cselekmény után. "A bocsánatkérés nem ok arra, hogy felmentsük az elkövetőt" - vélekedett a rendező.

Hartung Attila szerint Magyarországon az erőszakos cselekmények nagy része nem kerül napvilágra, sokszor maguk a diákok, más esetben az iskola igazgatója hallgatja el, utóbbi nem akarja, hogy az intézmény egy ilyen bűncselekmény miatt rossz színben tűnjön fel.

Hangsúlyozta: a szomorú valóságot minél realistábban akarta ábrázolni, a filmet hosszú kutatómunka előzte meg, pszichológusok közreműködésével a szereplőkkel is részletesen átbeszélték a témát. Ez nagyon érzékeny téma, a filmben sokszor megjelenik az áldozathibáztatás, és elhangzanak visszataszító szexista megjegyzések is - mondta, kiemelve: a történet nem általánosítja a youtubereket és a Z generációs kamaszokat.

A film dinamikus képi világát M. Deák Kristóf operatőrrel közösen dolgozták ki, igazi csapatmunka volt. A mozifilmes kamerát az operatőr kezelte, a telefonos kamerákkal a szereplők készítettek felvételeket,
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 10:51
Torna-vb - Kalmár: Simone Biles akkor is győz, ha ront
belső motivációja miatt tud ugrásban még mindig az élmezőnyben lenni" - közölte Kalmár.

Mint kifejtette, Csuszovityina már jóval kevesebbet edz, de elképesztő tapasztalattal rendelkezik, tudja, mennyit bír a teste, és csak annyit vállal.

Hangsúlyozta, a tornában a korábbiakhoz képest kitolódott az életkor, mert a felkészülés során világszerte nagyon jó felszereltséggel, jó minőségű szerekkel dolgoznak a sportolók, ezért fiatal kortól kevesebb a sérülés, ráadásul dietetikusok, orvosok, pszichológusok veszik körül őket.

A magyar női válogatott a selejtezőben a 18. helyen végzett, ezért a csapatversenyben nem szerzett olimpiai kvótát. Kalmár Zsuzsanna emlékeztetett, a tavalyi, dohai világbajnokság után reálisan azt gondolták, idén lesz esély a legjobb 12 közé kerülésre.

"A felkészülés is ennek jegyében telt. Nagyon sokat dolgoztak a lányok, nagyon akartak, de úgy láttam, pszichés problémát jelentett az a súly, ami rajtuk volt, hogy jól kell teljesíteni" - magyarázta.

A szakágvezető
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 19:12
Elhunyt Vekerdy Tamás író, pszichológus
A halálhírt Vekerdy Tamás hivatalos Facebook-oldalán tudatták.

Vekerdy Tamás 1935. szeptember 21-én született Budapesten. Egyetemi tanulmányait az ELTE jogi karán végezte 1954 és 1958 között.

A jogi pálya nem vonzotta, így a Nemzeti Színházhoz került statisztának, emellett házitanítóskodott. Akkoriban kezdett el járni a Török Sándor köré csoportosuló társaságba, amelynek estjein az antropozófia atyjának, Rudolf Steinernek életműve volt a központi téma, akkor találkozott először a Waldorf-pedagógia módszereivel is. 1959-ben a Család és Iskola című lapnak lett munkatársa, közben elvégezte a BTK pszichológia szakát, ahol 1967-ben kapott diplomát. Diplomamunkáját a japán nó színháztörténet kiemelkedő alakjáról, Zeami mesterről írta.

Ádám Ottó a Színművészeti Főiskolára hívta óraadó tanárnak színészpszichológiát oktatni 1969 és 1972 között, emellett dolgozott nevelési tanácsadóban és részt vett Mérei Ferenc szemináriumain, ahol pszichodrámát, pszichodiagnosztikát tanult. 1982-től az Országos
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 11:32
Saját halottjának tekinti a képzőhely és az iskola a szakmai gyakorlat közben elhunyt diákot
Ferenczi Norbert a közleményben azt írta, hogy a Nagykátai Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a szerdántörténteket. Az intézmény a vizsgálatban nem érintett, mert a tragédia egy külső - vállalkozás formájában működő - képzőhelyen történt.

A hírt megrendüléssel fogadta a Ceglédi SZC Nagykátai Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola, az intézmény vezetése, pedagógusai és pszichológusai osztoznak a szülők fájdalmában, és mindent elkövetnek, hogy az iskolatársak feldolgozzák a gyászukat - fogalmazott az intézmény kancellárja.

A Pest Megyei Kormányhivatal az MTI megkeresésére azt válaszolta, hogy a rendőrségtől érkezett jelzés után a kormányhivatal munkavédelmi munkatársai azonnal a helyszínre indultak az eset kivizsgálására. A vizsgálat folyamatban van, ha munkavédelmi hiányosságot tárnak fel, megindítják az eljárást és megteszik a szükséges intézkedéseket - tették hozzá.

A baleset - sajtóinformációk szerint - a régi telefongyár területén, az egyik hátsó
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 14:32
Horváth Ildikó: mintaprogram indul a lakóhelyhez közeli egészségügyi ellátás fejlesztésére az Ormánságban
helyzetű térségben minden generáció egészsége javuljon, az ellátás minősége fejlődjön és nagyobb hangsúlyt kapjon a megelőzés - mondta az államtitkár.Az is cél, hogyaz ormánsági program az ország más, hasonlóan nehéz helyzetben lévő területein is mintaként szolgáljon.

Hangsúlyozta, hogy az alapellátás fejlesztése fontos lépés a hazai egészségügyi helyzet javításában, ezt pedig jól szolgálják azok az együttműködések, amelyek a háziorvosok, gyermekorvosok, védőnők, dietetikusok, iskolaorvosok, pszichológusok, gyógytornászok között már korábban létrejöttek.

Springó Zsolt, az Ormánság Egészségéért Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette: a népegészségügyi elemeket tartalmazó program Sellyén és környékén, közel félszáz települést érintően tizenötezer embert ér el. Az önkormányzatok, iskolák, köznevelési intézmények bevonásával egyebek mellett az életkorhoz köthető megbetegedéseket igyekeznek megelőzni, szelektív és célzott szűréseket végeznek, ezekhez eszközöket szereznek be.

A várható
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 14:31
Képek, videók
a pszichológusok szerint.
sz719eszter
2018. augusztus 05. vasárnap, 01:12
pszichológus.png
chillik
2017. március 26. vasárnap, 18:00
Pszichológusnál
sanci81
2016. június 19. vasárnap, 11:35
Pszichológus
sanci81
2015. július 24. péntek, 15:40
anim pszichológus.gif
1maszatka
2009. november 22. vasárnap, 22:05
qxba-Lu_KGLY-81mR-WaRn 1BZ
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 13:55
xk9p8mr0h6nk6ca1jxy2.j pg
kathyvp
2018. július 22. vasárnap, 18:52
Flo Barker Mr Woof and Ro
charlotteani
2018. február 10. szombat, 00:31
mR8SvS5htWJJUGsmEhsLnK gE.
matolaterezia
2017. július 02. vasárnap, 19:26
MR_Senteur de Muguet.png
liliana01
2017. május 27. szombat, 21:34
MR_Wave jumpers.png
charlotteani
2017. április 14. péntek, 14:14
MR_Tranquilité.png
charlotteani
2017. április 14. péntek, 14:13
MR_Sunset in bottle.png
charlotteani
2017. április 14. péntek, 14:13
MR_Seagull.png
charlotteani
2017. április 14. péntek, 14:13
MR_Randonneurs.png
charlotteani
2017. április 14. péntek, 14:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.