Belépés
2019. június 16. vasárnap | 24. hét | 167. nap | 06:02 | Jusztin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Török miniszter: határátkelőhely nyílik Törökország és az ellenőrzése alatt álló szíriai Afrín körzet között
Pekcan a határállomásról nem közölt részleteket, így annak pontos helyét sem fedte fel.

Az NTV török hírtelevízió értesülése szerint az állomás célja a humanitárius segélyek könnyebb célba juttatása, valamint a térség infrastrukturális munkálatainak felgyorsítása lesz.

A határátkelőhely a török haderő által 2018. január 20. és március 24. között Afrín körzetben végrehajtott, Olajág fedőnevű hadművelete után kapta a nevét. A beavatkozás során Ankara attól a Népvédelmi Egységek (YPG) szíriai kurd milíciától "tisztította meg" a területet, amelyet a Délkelet-Törökországban 1984 óta fegyveres felkelést folytató Kurdisztáni Munkáspárttal (PKK) szövetséges terrorszervezetnek és nemzetbiztonsági fenyegetésnek tart.

Pekcan tavaly november 9-én egyszer már bejelentette, hogy Törökország november 8-ai hatállyal ugyancsak Olajág néven létesített határátkelőt Afrínnál. A török kereskedelmi miniszter a határállomás helyét akkor sem közölte, ezért a mostani hír alapján nem egyértelmű, hogy jelen esetben újabb határátkelőről vagy egy már meglévő újranyitásáról van-e szó.

Az Olajág volt Törökország második szíriai hadművelete. Az elsőt 2016. augusztus 24. és 2017. március 29. között hajtotta végre az Iszlám Állam terrorszervezet ellen az észak-szíriai Dzserablúsz, Azáz és el-Báb városok alkotta háromszögben, az Eufrátesz folyótól nyugatra. A dzsihadisták korábban rendszeresen lőttek át aknagránátokat a határ török oldalán található településekre, súlyos anyagi károkat és számos ember halálát okozva.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 16:06
Címkék: Népvédelmi Egységek, Kurdisztáni Munkáspárttal, Iszlám Állam, ellenőrzése alatt, állomás célja, humanitárius segélyek,
Kommentek
Több mint félmilliárd forint értékű csempészett cigarettát foglalt le csengersimai határátkelőhelyen a NAV
Dávid Zoltán elmondta, a magyar rendszámú, leplombált kamion a papírok szerint építőipari szigetelő anyagokat szállított. A rendőrök és a pénzügyőrök a plomba eltávolítása után bukkantak az 521 890 doboz zárjegy nélküli csempészett cigarettára.

Az adózatlan dohányárut lefoglalták, a sofőr ellen költségvetési csalás miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál - tette hozzá a sajtóreferens.

A rendőrség a www.police.hu oldalon korábban azt közölte, a teherautót hétfő reggel ellenőrizték a határátkelőhelyen, a járművet egy 32 éves ukrán-magyar állampolgárságú férfi vezette.
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 11:11
Informatikai hiba miatt fennakadások lehetnek a határátkelőknél
A szakemberek már dolgoznak a hiba elhárításán - írják.

A közlemény szerint a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az azokon várható várakozási időről a police.hu oldalon, illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.
velemenyezd, 2019. május 06. hétfő, 10:01
Jelentősen csökkent a regisztrált bűncselekmények száma 2018-ban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
az illegális migrációhoz kapcsolódó jogellenes cselekmények száma tizenhárom százalékos emelkedés után 6626-ra nőtt 2018-ban. A 2017-es harmincról tavaly hatvanötre nőtt az illegális határátlépők száma, többségében iráni, török, afgán, szír és mongol állampolgárok próbálkoztak meg a zöldhatáron átszökni.

A beszámoló szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye határszakaszán tavaly több mint 497 ezer doboz, csaknem 583 millió forint értékű csempészett cigarettára bukkantak a rendőrök.

Nőtt a határátkelőhelyek forgalma, a határrendészeti kirendeltségek 2018-ban több mint 12,5 millió utazót és 4,3 millió gépjárművet ellenőriztek, az átlépő magyar állampolgárok száma két, a külföldieké pedig tizennégy százalékkal növekedett. Az átkelőhelyek közül a csengersimai magyar-román határállomáson bonyolódik az összes átlépő személyforgalom harmada.

A tavalyi statisztikák szerint a megyében csaknem nyolc százalékkal, 1001-re nőtt a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma - áll a beszámolóban.
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 17:39
Nagy a torlódás Hegyeshalomnál a határátkelőhely előtt
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság korábban a rendőrség honlapján azt írta: a megnövekedett forgalom miatt torlódnak a járművek a hegyeshalmi határátlépési pont közelében.

Közleményükben arra kérték a gépjárművezetőket, hogy indulás előtt a rendőrség honlapjának Határinfó oldalán tájékozódjanak a határátlépési pontoknál szükséges várakozási időkről.

Az Útinform azt is közölte: Záhonynál a személyautóknak és a buszoknak egyaránt kétórás várakozási idővel kell számolniuk a kilépő oldalon.
velemenyezd, 2019. április 22. hétfő, 15:11
Illegális bevándorlás - Huszonhét migránst találtak egy konténerben Kelebiánál
A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség vasúti határátkelőhelyén szombaton éjfél előtt a tehervonat átkutatása során egy konténerben megbújva találták meg a 27 külföldit, akik afgán állampolgárnak vallották magukat.

A migránsok sem a személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz - áll a közleményben.
velemenyezd, 2019. április 21. vasárnap, 21:50
Ismét zavartalanul működik a határellenőrzés Ásotthalomnál
A www.police.hu tájékoztatása szerint a technikai hibát azóta elhárították, így újra működik a határátkelő.

Az utasokat az Ásotthalom Közúti Határátkelőhely 7 és 19 óra között fogadja.
velemenyezd, 2019. április 19. péntek, 11:41
Húsvét - Jelentős torlódások alakultak ki a szerb, román és ukrán határátkelőhelyeken
Az M1 aktuális csatorna tudósítója szerint a Röszke autópálya-határátkelőnél a kilépési oldalon másfél kilométeres a torlódás, és két órát kell várakozniuk a személyautóval érkezőknek. Az autósoknak érdemesebb a kisebb határátkelőhelyeket választani Bács-Kiskun megyében, a bácsszentgyörgyi, hercegszántói átkelőnél nincs fennakadás.

Az Országos Rendőr-főkapitányság internetes oldalának tájékoztatása szerint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen személyautóknak két, buszoknak egy, tehergépkocsiknak három órát kell várakozniuk a kilépésre. A röszkei közúti átkelőhelyen, Bácsalmásnál és Tompánál egy óra a várakozás, Tiszaszigetnél másfél óra.

Románia felé Csanádpalotánál két óra, Csengersimánál és Vállajnál fél óra a torlódás, a többi határátkelőnél nem alakult ki jelentős torlódás.

Az M1 tudósítója szerint Záhonyban is két órát kell várakozniuk a kilépő személyautóknak. A www.police.hu szerint ugyancsak kétórás a várakozás a kilépő oldalon Barabásnál, Beregsuránynál, Lónyánál és
velemenyezd, 2019. április 19. péntek, 10:51
Torlódás alakulhat ki a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyeken
Szabó Szilvia közölte, az eddigi évek tapasztalatai szerint már csütörtök délutántól torlódás alakulhat ki a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyek be- és kilépő oldalán.

A hétvégén a kilépésre jelentkező személy- és járműforgalom várhatóan tovább erősödik, majd hétfőn a belépésre jelentkező utasok számíthatnak várakozásra, amely a két órát is elérheti - tudatta a százados.

A rendőrség arra törekszik, hogy az ünnep idején a forgalom a lehető legzökkenőmentesebb legyen. Amennyiben az autópálya-határátkelőhelyek kilépő oldalán mégis torlódás alakul ki, Szerbia felé a tompa közúti határátkelőhely mellett a magyar, szerb és az uniós állampolgárok az ásotthalmi, a tiszaszigeti és a röszkei közúti határátkelőhelyet használhatják 7 és 19 óra között. Románia felé a nagylaki, a battonyai és a gyulai közúti határátkelőhely vehető igénybe a nap 24 órájában.

Az utasok az a határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 12:01
Képek, videók
Trója fala, Törökország
sanci81
2016. december 27. kedd, 17:13
Törökország.jpg
margoboszi
2015. október 13. kedd, 13:05
Halfeti, Törökörszág.jpg
feviroza
2015. június 07. vasárnap, 12:08
Ararat.Törökország.jpg
homokivar
2015. március 29. vasárnap, 20:53
Pamukkale - Törökország
davedgyerek
2015. március 23. hétfő, 16:09
Kappadókia torokorszag-17
megyerimihaly
2015. január 27. kedd, 22:08
Kappadókia torokorszag-25
megyerimihaly
2015. január 27. kedd, 22:08
Kappadókia torokorszag-3.
megyerimihaly
2015. január 27. kedd, 22:01
Kappadókia torokorszag-8.
megyerimihaly
2015. január 27. kedd, 21:56
Törökországban
orban47
2014. szeptember 28. vasárnap, 09:56
Isztanbul ; Törökország.j
farkas1945
2014. szeptember 27. szombat, 12:31
vezetói ellenőrzések
orban47
2011. július 21. csütörtök, 11:24
Igazolások ellenőrzése..J
maroshegy
2008. november 29. szombat, 13:42
Igazolások ellenőrzése 2.
maroshegy
2008. november 29. szombat, 13:40
Igazoások ellenőrzése 3..
maroshegy
2008. november 29. szombat, 13:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.